Clubul cititoarelor (8)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by unboticutz

faulker a citit cineva? am inceput "zgomot si furie" si ma frustreaza ingrozitor. nu intra, nu inteleg nimic, ma pierd la fiecare doua randuri.
cum trebuie citita cartea asta?



Haha...tre' sa fii la prima parte, cind poveste idiotu' de sor-sa Stiu ca-i frustrant (fiindca sare de la o epoca la alta si din, cite tin minte, sint si o droaie de personaje care au acelasi nume!!), insa daca treci de partea asta, o sa-ncepi sa intelegi!!! :-) Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monixy spune:

eu tocmai am descoperit niste carti-bijuterie in colectia 'cartea de pe noptiera ' de la editura humanitas.
prima este "strada le havre" de paul guimard : povestea hazardului in vietile a trei oameni , complet straini , singurul element comun fiind strada , pe care isi poarta pasii , infrangerile si sperantele , in final o moarte si o poveste de iubire , care n-ar exista una fara cealalta , fluxul si refluxul vietii , autorul fiind un indragostit de mare , folosind multe metafore marine in descrierea mutimii si strazii. stilul este surprinzator de concis , sensibil si inteligent, descoperind emotii pure si esente de viata .
a doua este : "visele lui einstein" de alan lightman : teoria relativitatii timpului in forma artistica -proza cu imagini poetice .
ca sa va faceti o idee exacta ,transcriu frazele de la inceputul unor capitole :"sa presupunem ca timpul este un cerc ce se inchide pe sine.lumea se repeta , precis , fara sfarsit " , "in aceata lume , sunt doua timpuri . exista timpul mecanic si exista timpul trupului ." , "sa ne inchipuim o lume in care nu exista timp. numai imagini" , "sa ne imaginam o lume in care oamenii traiesc o singura zi." cine credea ca stiinta n-are nimic in comun cu sensibilitatea artistica ? (autorul e fizician si scriitor)
mai am 2 carti din aceeasi colectie pe care vreau sa le recomand, dar nu mai am timp acum , o sa revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monixy spune:

tot din colectia "cartea de pe noptiera"
"flori pt algernon" de daniel keys -povestea unui barbat cu coeficient redus de inteligenta , care supus unui experiment chirurgical ,atinge cote de geniu , ca ulterior sa regreseze rapid , intorcandu-se in "pestera" . e induiosatoare , cu descrierea naivitatii fericite si blocajelor in fata unei realitatii fara sens , in perioadele de intuneric , si cu descrierea uimirii pt complexitatea lumii , cu durerea insingurarii si bucuria iubirii , in perioada de lumina. (a fost si ecranizata , cu titlul "charly" in '68)
"printul din central park" de evan h. rhodes - povestea unui baietel , evadat din iadul unei mame sociale abrutizate , ce-si gaseste casa , mai precis isi construieste casa , si-si face prieteni , o batrana si-un catel , in central park din new york .aventuri copilaresti , in acelasi timp veridice , imagini filmografice ,stil alert , emotii pure. vorba criticului : pt cei vesnic tineri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Am terminat "In noapte"- Murakami si mi s-a parut ok, o lectura placuta. Nu stiu de ce, dar dupa "Kafka la malul marii" niciuna dintre cartile lui Murakami nu mi s-a mai parut la fel de buna.
Altfel, cartea care m-a solicitat cel mai tare in ultima vreme e "Orbitor" (ultimul volum), o carte care iti cere timp, liniste, atmosfera si iti da mai mult decit iti imaginezi la inceput.
Acum citesc Henry Miller- "Tropicul cancerului", dupa 100 de pagini nu m-a prins deloc, dar ii mai dau o sansa, poate reusesc sa pricep care e justificarea limbajului atit de vulgar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Din cartile luate curind de la Polirom am citit Bastarda Istambulului de Elif Shafak, o lectura usoara, placuta, un final usor telenovelistic, o carte care te prinde de nu o lasi pina nu o termini. Unul din criticii care faceau referinte acestei carti, spunea ca prin ea autoarea Elif Shafak ii face concurenta compatriotului Orhan Pamuk, insa eu cred mai degraba ca se completeaza, prin stilul lor diferit ai o imagine de panorama a Istambulului, a oamenilor ce traiesc acolo. Am citit si Samarkand si Scarile Levantului ale lui Amin Maalouf. Mi-au placut amindoua si cu siguranta ca as mai citi din el oricind, la urmatoarea comanda la Polirom el e primul pe lista. Am fost in unele locuri din lumea araba, am trait pt putin timp intr-una din tari, am inteles altfel oamenii si de asta imi merg la suflet povestile de acolo. Chiar daca Scarile Levantului a fost numita de unii critici ca fiind cea mai buna carte a lui, personal Samarkand mi-a placut mai mult. A fost si mai grosuta decit Scarile Levantului pe care am citit-o prea repede, probabil ca am savurat-o mai pe indelete.Acum sunt la Egipteanul a lui Mika Walatari, abia am inceput-o, inca nu m-a prins cine stie ce, nu stiu daca e de vina stilul persoanl a lui Mika Walatari ori stilul de povestit ce se doreste a fi a vechilor egipteni. Uite ca si Sanca zice ca Doamna Bovary iti ofera o lectura placuta, cred ca las Egipteanul pt Madame, il amin un pic.Comanda de la Polirom a ajuns la mine in 10 zile, totul a mers f bine, plata online cu credit card(e prima oara cind fac asta la o firma romaneasca) info,livrare.Lectura placuta si voua:)Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Si eu tot cu Egipteanul ma delectez de ceva timp(timpul pentru lectura, din pacate este foarte scurt) si chiar imi place, mult. Am de gand sa mi le cumpar si pe celelate doua de le stiu Etruscul si Amantii si bizant.

Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii

www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leah spune:

Eu in ultima vreme nici nu mai stiu ce sa mai citesc, nimic nu ma mai atrage. Parca se publica tot felul de carti pompoase dar fara substanta, fara viata in ele, multe scrise doar ca sa fie scrise. Prin natura meseriei, mai citesc si carti aparute in afara, chiar daca sunt comerciale, macar sunt mai "citibile", imi capteaza atentia si nu adorm pe ele. Ultima care m-a tinuta treaza a fost seria Twilight a lui Stephanie Mayer, nu s-a publicat inca la noi. Acum cateva zile mi-am luat Totul despre sex tradusa in romana, dar n-am trecut de primele pagini, poate n-am avut dispozitia necesara, dar nici nu se ridica la savoarea filmului.
As citi o carte politista buna, cu un subiect incitant, dar n-am vazut nimic interesant pe piata. Imi puteti recomanda ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Leah, tocmai mi-am luat si eu "Totul despre sex", in speranta ca o voi savura relaxata ca si pe film...Am o intrebare: vreau sa fac cadou unui nepotel in clasa a doua cartile din seria Harry Potter. Sunt potrivite varstei? Daca nu, poate imi recomandati niste titluri pe care i le pot darui.Ana-MariaDon't worry about what people think, they don't do it very often.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

E prea mic sa citeasca Harry Potter. Incearca cu "Aventurile lui Habarnam", povestile lui Andersen, Pinocchio...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Natasa si mie mi-e fost imposibil sa termin "tropicul cancerului". batranetea, deh...
Acum ma cam mananca sa-mi comand "Paula" a Isabelei Allende dar mi-e frica sa o citesc... cred ca o sa ma umflu de plans. Poate reusesc sa ma abtin.

astept in nov sa apara, tradusa in romana "time travellers' wife" (merci Sofia!). Pana atunci... nu stiu ce sa imi comand.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput