Clubul cititoarelor (8)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Felicitari Deia
Aveam aceeasi problema, dar nu m-am gandit sa le scriu.
Probabil ca, inconstient, am considerat ca nu se va rezolva asa.
Tocmai am termiunat Amantii din bizant -de Mika Waltari. Mi-a placut dar nu la fel de mult ca Egipteanul... prea multe detalii privind strategia militara care nu ma prea pasioneaza. Oricum mi s-a parut o foarte buna fresca a vremii aceleia.

Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii

www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

quote:
Originally posted by CORNELIAP33

Mi-am amintit inca o carte superba pe care am citit-o cu ceva timp in urma Camino - de Shirley MacLaine (in fapt actrita Shirley Temple) despre pelerinajul autoarei la Santiago de Compostella. O carte scrisa superb pe care n-am mai putut sa o las din mana pana nu am terminat-o.

In fapt, actrita www.shirleymaclaine.com/" target="_blank">Shirley MacLaine. "Tipa" aia cu vreo 6-7 globuri de aur, vreo doi ursi de argint, vreo doua Baffte si-un Oscar.
Nici o legatura cu www.shirleytemple.com/" target="_blank">Shirley Temple.





Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Deia, multumesc pentru compliment!
Eu acum vreau sa le trimit un mail dar probabil o sa fiu un pic mai accida pentru ca ei imi prezinta lista cartilor la pret de 1 euro Actualizata, retine. ori ea numai actualizata nu e.
Asta una la mana, a doua ar fi ca desi oferta asta e limitata cand in sfrasit prind si eu niste carti ca sunt pe stoc le fac comanda si reusesc sa strang 5 la nr. iar cand ma duc la posta ridic doar una . Insa la starea comenzii ele imi apar ca trimise, nicmeni nu se scuza sau nu ma anunta daca mi le mai trimit sau nu si poate eu nu am chef sa ma duc doar pt o carte la posta...ca sa nu va zic ca eu le comand prin curierat rapid care ma costa 30 ron aproape. asa ca plates 4 lei pt o carte si 30 lei pt curierat. Deci?????? Cine de cine isi bate joc? Nu ar fi cinsiti sa ma anunti ca nu le mai ai pe stoc pe toate ca sa vezi daca mai sunt dispusa sa platesc de 10 ori mai mult transportul?
In fine, in alta ordine de idei eu tot citesc citesc dar nu-mi mai place nimic. cea mai mare dezamagire a fost Orhan Pamuk cu Fortareata Alba.

Mami de Mihnea (15 mai 2006) si
cu fratioara lui Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Am terminat de curand - Calomnii mitologice - de Octavian Paler. Cartea porneste de la ideea ca lumea moderna nu mai poate crea mituri ca in antichitate. Singurele mituri moderne, care le pot egala pe cele antice, sunt produse de o capodopera literara. In jurul acestei idei sunt tesute conferinte filosofice nerostite care vorbesc despre dragoste, batranete si viata.
Aici intalnim ganduri despre idealism: "Azi, oamenii lucizi nu-si pot permite prea multe iluzii. Ei stiu ca idealismul e anacronic, e nerentabil." Despre sensul vietii "ca nu poti obtine nimic esential in viata fara a avea o convingere". Unul dintre discursuri ne vorbeste despre Don Quijote care a rezolvat cea mai incalcita problema a filosofiei, si anume rostul vietii. Pentru cei mai multi dintre noi, viata reprezinta un drum intre o nastere si o moarte. Un drum presarat cu vanitati, ambitii, alergand dupa bani, succes si glorie. Apoi ne intrebam daca viata nu este absurda totusi. Pentru Don Quijote dragostea este un motiv suficient pentru a trai. O alta conferinta aduce in discutie indemnul grecilor antici pentru masura. Octavian Paler fiind de parere ca pentru a da adevarata ta masura in viata, trebuie sa fii fara masura: sa doresti, sa crezi, sa visezi cu toata puterea fiintei. Acestea sunt doar cateva dintre ideile acestor conferinte imaginare.
La finalul cartii scriitorul ne duce incet, dar sigur, la concluzia ca anticii apelau la mituri pentru a spune cu ajutorul lor cum intelegeau lumea.
----




www.trilulilu.ro/BladeBV/7fb8941079542d" target="_blank">epilog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Am inregistrat o victorie!!! 12 pagini la Campania pentru lectura! De la 44 (parca atatea erau ultima data) la 12 e un progres .
Eu cu lectura sunt la pamant, ma chinui (vorba vine) la aceiasi carte de cateva saptamani. Examenele, lucrul si scoala de soferi nu imi lasa timp. Am citit in schimb de mai multe ori cartea de legislatie! Se pune?



Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Intr-adevar doar 12 pagini, un adevarat progres ...insa oferta a ramas aceiasi, adica nula...dar macar am castigat timp in a afla ca nu avem ce ne cumpara .

Mami de Mihnea (15 mai 2006) si
cu fratioara lui Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Sunteti in concediu sau tocmai ca nu sunteti nu mai aveti timp de intrat pe aici ?
Eu mai am vreo 8 saptamani pana nasc si trag tare acum, atat cat ma lasa piticul pe care il am deja.
De la "Clopotul" lui Murdoch, am mai citit cateva carti...una care sa zic ca o recomand pentru umor ar fi "O limba comuna" de Sorin Stoica. Sunt povestiri, cu oresce legatura intre ele si destul de amuzante daca, evident, va enerveaza aceleasi lucruri pe care el le satirizeaza. Asa ca uite un scriitor roman care mi-a paolcut pana la urma.

Un alt roman care mi-a placut si il recomand este "Minunatele oase" de Alice Sebold. Vedeti ca e trist dar are si umor si poate tocmai de-aia e si mai trist.

Am mai citit si nu mi-au spus mare lucru din cauza finalului putin ciuntit, in schimb pana la sfarsit a fost o lectura placuta "Marele portret" de Dino Buzzati si "Fara sange" de Alessandro Baricco. De fapt "ciuntit"u e bine spus ci un final previzibil si usurel. Sigur schepsisul sta in intreaga poveste si nu in finalul lor. Insa daca le-ati cumparat de la polirom cu 1 euro sunt niste carti care se citesc in maxim 3 ore si sunt interesante.

O mare dezamagire dupa cum am mai spus a fost "Fortareata alba" a lui Pamuk. Nici nu va pot spune cat m-a plictisit ca sa nu mai zic ca se intalnesc in romanul ala tot felul de tehnici literare, ca ai senzatia mereu ca parca ai mai citit cartea sau ca ai mai intalnit tema asta undeva sau abordarea asta.

Mami de Mihnea (15 mai 2006) si
cu fratioara lui Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

...Asa, si pentru ca de la inceputul anuluyi mi-am cumparat peste 70 de carti (fara a le pune la socoteala pe cele de la Cotidianul) ajunsesem intr-un impas ca nu stiam de care sa ma apuc de citit asa ca nu mai citeam nimic.
Asa ca le-am numerotat pe fiecare, mi-am facut biletele si trag la sorti. acum citesc "Versetele Satanice". Deocamdata imi place stilul nu si ceea ce citesc si se pare ca pe mine mai repede ma prinzi cu povestea decut cu felul in care o spui. Sau si asta dar sa nu fie nevoie sa citesc 650 de pagini.
Si cam atat astept sa mai scrieti si voi, macar un pic.

P.S.- Adrianaa cand o sa mai am timp o sa revin cu o discutie despre Paler. ai mai citit altceva scris de el?

Mami de Mihnea (15 mai 2006) si
cu fratioara lui Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

quote:
Originally posted by loryi1974

Poate ma primiti si pe mine.In ultimul timp am reinceput sa citesc multe,carti cumparate sau imprumutate de la o biblioteca de langa mine.


Buna, biblioteca de langa tine imprumuta carti pentru acasa?
multumesc

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Carmina, da, am mai citit “Scrisori imaginare” si “Viata pe un peron”. Intentionez sa continui seria Octavian Paler.




www.trilulilu.ro/BladeBV/7fb8941079542d" target="_blank">epilog

Mergi la inceput