Prieteni acvatici

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karmen spune:

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi. Sunt incepatoare, am un acvariu de 3 saptamani. Are capacitatea de 40 l si am 15 pestisori. Nici macar nu stiu denumirea la toti.
1. In fiecare saptamana pun cate 5 ml de solutie de purificare a apei. Am citit pe prospect ca mentine apa curata pe parcursul a 6 luni.
Sa inteleg ca daca fac doar acest lucru, nu trebuie sa schimb apa, sau sa fac altfel de curatenie?
Am filtru, incalzitor, termometru.
Le dau sa manance de 2-3 ori pe zi.
Si totusi apa parca s-a tulburat, nu pare a fi foarte curata.
Ce trebuie sa mai fac?
Dimineata mi-a murit un pestisor. Oare o fi din cauza asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmen spune:

Unde sunteti? Va rog raspundeti-mi si mie.
Akella, am citit pana acum sfaturile tale, am invatat multe. Mai am cateva neclaritati, legate in principal de intretinerea apei.
Am curatat filtrul (cam la o saptamana) si apa dn acvariu se tulbura, nu este clara, cum am vazut la alte acvarii. Adica sa vezi bine in spatele acvariului fara sa te concentrezi adanc (cum e cazul la mine). Nu stiu ce se intampla. Am inceput sa schimb apa, cam la o saptamana, desi cei de la pet-shop mi-au zis ca ei nu schimba apa, decat la 6 luni. E posibil oare sa tina apa curata asa mult timp? Si cica nu pun nici solutii de curatire a apei. Sau nu sunt specialisti si au vorbit aiurea?
Cand schimb apa o tratez cu Aqua Safe si apoi o introduc in acvariu (schimb cam jumatate din capacitatea vasului).
Eu folosesc si Tetra Easy Ballance, care cica tine apa curata timp de 6 luni. Dar nu este asa, dupa ce schimb apa la 5 zile se tulbura, cum v-am zis. Arata urat, nu stu ce sa cred. O fi filtrul defect? Desi el circula apa si o aereaza. Temperatura apei este la 25 de grade. Va dau asa niste detalii poate va vine vreo idee si ma lamuriti si pe mine.
Pestii sunt bine, de o luna (de cand am acvariul) mi-au murit doar 3, cred ca aveau ceva si nu s-au adaptat, unul era un pic ciupit.
Va rog..va astept cu un sfat.

Mergi la inceput