Prieteni acvatici

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaelamold spune:

Buna fetelor,multumesc Akella pt raspuns, am pus niste poze sper ca se vad destul de bine pestisorii.
Acvariul e de 19l,40cmX20cm, nu am pus inca plante naturale, decat 2 plante artificiale, si o piatra oceanica. Acvariul nu l-am pus langa geam, dar oricum are si lumina naturala si i-am pus si un neon. Cand am primit acvariul am urmat instructiunile de pe dvd, si am folosit o solutie Aqua plus,si abia dupa 2 zile am pus pestii in acvariu. In acelasi timp am pus o alta solutie(de fapt in pompa de apa)srie pe ea Cycle. Dar vineri seara i-am pus in acvariu si totul a fost ok, sambata dimineata a fost limpede apa, iar dupa masa s-a albit. Ti-am zis am crezut ca e de la piatra si am scos-o, dar nu e. Pestisorii sunt mici, nu cred ca e vorba de icre, sau poate fi A, si termperatura e la 23-24 de grade, oare e prea calda? Ca si mancare folosesc Nutrafin max, ce am primit cu pachetul.Mai am o solutie waste control, pe care o voi folosi. Nu stiu ce am facut gresit. De mancare le dau dimineata si seara, dar nu le dau mult.Am schimbat jumatate din apa, dar tot albicioasa e, oare trebuie sa o schimb toata? Multumesc inca o data de ajutor. Pupici


http://s254.photobucket.com/albums/hh90/mihaelamold/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Mihaela, n-ai facut nimic gresit, unii fulgi fac apa alburie dupa ce-i termini pe astia uita-te pe rafturi dupa fulgi pe care scrie "do not cloud water" :) Intre timp, poti sa te uiti pe rafturi dupa solutii de limpezit apa ("will make water crystal clear"). Aia e, asta-i marfa pe la noi.
Eu am patit cu acvariu ciclat sa-mi tulbur apa cu un soi de fulgi, si schimbind fulgii s-o fac limpede la loc. Asa ca din aia nu mai folosesc decit odata la 3 zile. Cycle contine bacterii benefice, d-alea care transforma amoniacul in nitriti (care s-ala-i daunator) si d-alea care transforma nitritii in nitrati (care nu-i chiar asa daunator si le place la plante), asa ca, pina te prinzi care-i treaba, ia-ti un kit de masurare a parametrilor apei si da-i si masoara :)
Vezi ca pe 2 martie ai un eveniment in zona: http://www.kwas.ca/ mai precis http://www.hdas.ca/springauction.html - si desi zice licitatie, preturile sint mult mai bune decit la magazine. Mi-a zis cineva care se duce ca sint si plante acolo, desi pe pagina de web vad ca scrie ca nu plante. Mie mi-au cam facut gaura in buzunar plantele, mai ales ca am distrus o gramada din ele cind m-am apucat de tratat tot acvariul..
Carasii or fi ei longevivi, dar scrie despre ei ca nu-s pentru incepatori, asa ca-ti tinem pumnii :)

Sanatate la bebei si mamici.
Poze pe webshots si Poze si filme
www.bettasplendens.mysite.com/" target="_blank">Nebunia cu pestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Uitam: e fenomenal de usor sa-i supraalimentezi - cind le dai de mincare uita-te sa vezi cit din ea maninca de fapt. Mincarea nemincata care sta si putrezeste pe fundul acvariului e o sursa importanta de amoniac. Cealalta e kk facut de pesti - eu le aspir la acvariile mici cel putin odata pe zi - de obicei cind mai trec pe linga ei sa vad ce mai fac si fac c-au facut kk, imediat bag furtunelul. La cele mari sint mai lenesa, ca nu conteaza asa tare.

Ah, ca sa nu cumva sa zic ca n-am incercat macar sa te ametesc.. Alta sursa de amoniac sint plantele alea benefice, carora dintr-un motiv sau altul nu le merge bine si incep sa le cada frunzele. (in plus de cazutul normal de frunze, ca la orice alta planta, acvatica sau nu..) :)

Sanatate la bebei si mamici.
Poze pe webshots si Poze si filme
www.bettasplendens.mysite.com/" target="_blank">Nebunia cu pestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Draga Mihaela, din cate imi dau seama (ca pozele sunt facute cam la departare) caraseii tai sunt Orandezi. Cat de mici sunt acum? 4-5 cm? Ar fi bine sa ai in vedere schimbarea acvariului, intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, deoarece ei cresc destul de mari ca dimensiuni, adica 15-20 cm... bucata... Eu am un mascul alb de 14 cm si e tinerel inca... Un caras matur are nevoie de 40 l de apa! Acum, nu te panica, vezi cum te obisnuiesti cu ei, cum se acomodeaza ei in acvariu, cum evolueaza, cati pierzi pe drum si apoi iti poti face planuri pentru un acvariu nou... Cu piatra aceea nu sunt de acord, pentru ca pare a contine calcar si dauneaza pestilor de apa dulce. Scoate-o si o poti inlocui cu o radacina mica de vita-de-vie tratata. Temperatura e ok, cauza paclei din apa poate fi, cum a zis parpalak, fulgii... Mancarea pentru pesti poate fi gasita in multe variante (nu stiu care in Canada, dar stiti voi)... Eu nu le mai dau fulgi, ci granule speciale pentru carasi, plus mancare congelata si mancare de casa... Intr-adevar carasii pot muri de mancat prea mult; de aceea trebuie sa stai cu ochii pe ei si sa ai grija cat le dai: in 2-3 minute trebuie sa dispara mancarea... Hrana de prisos putrezeste si strica virgula calitatea apei si imbolnaveste si pestii... A, si de schimbat apa: nu exagera ca deciclezi acvariul! Mai bine urmeaza sfatul Parlapakului si vezi cum e cu solutiile alea de limpezit. Apa schimb-o o singura data pe saptamana, dar nu mai mult de 20%. Mi-am pierdut firul gandurilor... Ba nu: despre plante - acvariul asta e cam mic, ar trebui sa bagi in el plante cu ritm de crestere redus; in plus carasii sunt mari consumatori de verdeata si-ti distrug plantele cu repeziciune, putine plante supravietuiesc intr-un acvariu cu carasi - cauta anubias nana, nucus, echinodorus... lasa-ma sa ma mai gandesc oleak... dar raman la parerea ca anubias nana e potrivita pentru acvariul tau deocamdata. Daca te hotarasti sa-ti iei si plante, sfatuieste-te cu dealer-ul de la magazin despre modalitatea de plantare (in ghivece, in substrat cu bile de JBL etc.) Am observat ca substratul tau are o granulatie foarte mare, carasii sunt mici inca si nu-l pot scormoni sa dezradacineze ceva... Cam atat pentru azi, ca m-a lasat neuronul (n-am mancat inca)... Orice intrebari ai, te rog intreaba-ne ca-ti vom raspunde cu placere.
Parpalak, tot dau tarcoale petshop-ului sa vad cand aduc acvarii mititele, ca mi-e mila de Albastrelul, cum sta el singur si trist impreuna cu carasii... Mi-ai bagat in cap sa incerc sa-l pun cu una sau doua fete la icrat... Sa vad ce-o iesi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Aoleu, uitam, carasii pasc serios, deci .. concluzia e ca... nu ma pricep.... :) Ori planta mai rezistenta ori ... mai bine ma abtin :)
Traducerea vitei de vie tratate de care zice akella - aci ii zice drift wood si am vazut la PetCetera cu 10-15 dolari. In locul tau as astepta sa vad cu ce ies aia la licitatie. Eu am descoperit intre timp clubul acvarofililor din "judet" care se intilnesc a doua marti din luna, dar luna asta am ratat-o .. asa ca pina nu vad ce au aia p-acolo, nu cumpar de la Pet store.

Sanatate la bebei si mamici.
Poze pe webshots si Poze si filme
www.bettasplendens.mysite.com/" target="_blank">Nebunia cu pestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelamold spune:

Multumesc fetelor pt sfaturi,am fost azi si am cumparat o solutie pt limpezirea apei, dar culmea ca de ieri e limpede, dar pt orice eventualitate sa o am acasa.Akella, m-ai pus pe ganduri cu marimema pestilor,pt ca eu imi doream un acvariu mic , nu foarte mare, dar daca imi zici ca vor creste la aproape 20cm, ooo...nu e de bine. Acuma au aproximativ 5 cm, si eu cred ca e ok acvariul, dar cand vor creste, vorba sotului meu ii dam si cumparam altii mai mici:-)Dar, nu vreau ca m-am atasat de ei:-) A, am scos piatra si acum va trebui sa cumpar o planta. Dar ce rost are sa pun planta naturala daca tot o mananca?Le face bine daca mananca plante? De mancare eu nu le dau mult, le pun cat iau intre degete,dar merge repede la fund si ei dupa ce termina sus culeg de pe jos. Imi sunt tare dragi, mai ales cand ma apropiu de acvariu toti sunt sus, si vin in partea unde sunt eu, sunt tare comici:-) Sper sa nu am probleme cu ei. Care mancare e mai buna:fulgii sau granulele?Inca nu am cumparat alta mancare dar daca trebuie ..cumpar:-)
Multumesc inca o data ca sunteti asa dragute si ma ajutati cu sfaturi.Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Mihaela, cea mai buna mincare e aia diversificata, da-le de toate :) Nu stiu sa-ti zic specific la carasi, ca numa' d-aia n-am :) Si mai depinde si de peste. Uite, de exemplu, eu am acuma un mincator de alge (pe care l-am luat in scopul de pastrat acvariul curat) care s-a razgindit si-acu se bate pe mincarea carnivorilor. Si-i bate si pe ei.. Asa ca l-am relocat cu pesti mai mari si mai mincatori de de toate, ca sa n-aiba cu cine se mai bate pe meniul de carnivori (care nu se serveste in acvariul ala).

Acuma, in teorie, nu vad de ce nu le-ar prii sa manince plante vii - mincare proaspata si la orice ora si care nu se strica daca n-o maninca pe loc. Dar akella poate sa-ti zica mai precis cum e cu practica.. :)

akella, pentru prasit betta p-aci se recomanda acvarii de 5-10 galoane, umplute initial cu o palma de apa (ca sa nu moara ala de oboseala tot pescuind ouale si cu suprafata destul de mare ca sa aiba unde sa se alerge perechea si ascunda femela si in care, daca iti ies pui, poti sa mai pui apa pina se umple, pe masura ce cresc pestii). Eu i-am pus si-n ala de 1 galon jumate, dar s-a stricat apa cu viteza luminii - si ma miram ca nu-mi traiesc puii.. Dupa ce-am masurat-o m-am mirat c-a supravietuit ala mare.. Pai aveam amoniacul peste 4... nici n-am avut curaj sa fac schimbare totala de apa, i-am imbunatatit-o treptat si dupa o zi abia i-am schimbat toata apa.. Numa voiam sa te-ntreb cit de mici zici cind zici "acvarii mici" :) Ca idee: http://www.timsalphabettas.com/breeding.html

Sanatate la bebei si mamici.
Poze pe webshots si Poze si filme
www.bettasplendens.mysite.com/" target="_blank">Nebunia cu pestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Mihaela, carasii nu cresc chiar cu viteza luminii, ai la dispozitie aproape un an sa te hotarasti. E posibil sa te atasezi mult de ei si sa le faci un acvariu mai mare - doar sa-i pastrezi... Microbul acvaristicii...
Cu planta cam ai dreptate... Poti cumpara si una artificiala, in timp va arata ca si una naturala... Bineinteles ca verdeata le face bine, dar e mai profitabil si mai sanatos sa le dai mazare, decat sa le cumperi plante acvatice (mai scumpe, evident). Cat despre radacina tratata, si pe aici sunt destul de scumpe, din acest motiv se pot trata si acasa, daca faci rost de un butucel de vie...
Da mancarea cea mai buna e cea diversificata: fulgi, granule speciale (pentru coloratia carasilor - mai ales ca am observat ca ai Orandezi bicolori), viermisori sau larve congelate sau nu, nu stiu ce anume se gaseste la voi, dar iti poate spune Parpalak, ea are carnivori (tubifex, artemii etc.), mazare congelata (scoti cateva boabe si le lasi la decongelat, le cureti de pielite, le zdrobesti cu o furculita sau intre degete si le-o dai sa manance), mamaligutza, galbenus de ou fiert tare (dar astea cam murdaresc apa)...
Stiu ca sfaturile noastre par costisitoare si complicate, dar nu uita ca suntem atinse rau de microbul acvaristicii... Am pornit cu ideea de a avea un acvariu mic, pentru fii-mea... Intre timp, am umplut casa de pesti...
Parpalak, nu ma lua cu galoane versus litri de la prima ora, ca n-am matematica la mine pana nu ma trezesc de tot... Deci, pe aici sunt si acvarii de 4-5 l (aprox. 1 gallon) dar mi se par infime si totusi prea inalte (mici ca femela sa se fereasca de bestia albastra si inalte ca sa salte puturosul icrele in cuib)... Pandesc unul de 15 litri pe care sa-l umplu astfel incat coloana de apa sa fie de aprox. 10 cm... Apoi ramane de vazut daca vor depune, daca vor ecloza puii, daca vor supravietui etc....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Pai atunci sa-ti tin pumnii cum ar veni :) si si mai tare sa-ti tin pumnii sa nu te plesneasca asa ca pe mine (rau) :)
Sa nu-ndraznesti sa nu ma tii la curent! :)

Sanatate la bebei si mamici.
Poze pe webshots si Poze si filme
www.bettasplendens.mysite.com/" target="_blank">Nebunia cu pestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelamold spune:

Normal ca trebuia sa se intample ceva cu pestisorii mei.De ieri la 2 din ei le-a aparut niste puncte albe care stiu ca nu e de bine:-(
Am fost azi la magazin si un tip mi-a recomandat niste picaturi pe care sa le pun in apa pana luni, si daca nu le trece sa continuu tratamentul, si trebuie sa schimb apa in fiecare zi(jumatate).Am ramas uimita cand am fost la magazin si m-am uitat la carasi, toti erau bolnavi, nici macar unu nu innota cum trebuie, parca erau drogati.Am mai citit despre boala asta si am alflat tot de la voi, binenteles ca se pune sare grunjoasa in apa, dar unde gasesc eu asa ceva. Sper sa-si revina cu picaturile astea. E bine daca le shimb apa in fiecare zi?
Mi-a zis tipul ca sunt stresati si de aia le-a aparut punctele acelea.
si ca trebuie sa le schimb acvariul cu unul mai mare sau sa cumpar inca unu si sa mut un peste singur.
Dar de la ce sa fie stresati habar nu am. E drept ca in ultimele zile temperatura mi-a oscilat de la 23 la 26 de grade. Seara cand ajung acasa sunt 26 de grade, dar ce sa fac?
A, si sa nu le mai dau de mancare o saptamana. Totusi nu e prea mult timp sa-i tin infometati?
Va rog sa ma mai ajutati cu niste sfaturi ca habar nu am ce sa fac.
Multumesc mult

Mergi la inceput