microb ureaplasma

microb ureaplasma | Autor: anemary1977

Link direct la acest mesaj


stie cineva despre acest microb ceva???

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

quote:
Initial creeata de anemary1977


stie cineva despre acest microb ceva???

prodan ane -mary



Face parte din grupul bolilor usoare cu transmitere sexuala.
De fapt ureaplasma este doar o parte din mycoplasme, cealalta fiind mycoplasma hominis.

Se trateaza cu antibiotic in functie de antibiograma (analiza care iti spune la ce antibiotic este sensibila tulpina respectiva).
Pentru a evita reinfectarea este necesara si tratarea partenerului.

Ar fi bine sa fie descoperita si tratata inainte de sarcina, sau cat mai devreme, pentru ca lasata netratata poate conduce la avort.

Sper ca ti-am fost cat de cat de folos.


http://bd.lilypie.com/1PSlp3.png

Kya

---------------------------

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Nu e totdeauna cu transmitere sexuala dar in proportie de peste 95%. Se localizeaza in col. Poate sa urce si sa dea infertilitate, de aceea e bine sa fie tratata inainte de sarcina. Pe sarcina da avort spontan sau nastere prematura, trebuie tratata cu antibiotic.

Eu am avut la prima sarcina, nu am putut sa o tratez pana la 12 sapt, apoi am luat Sumamed si Klacid. Prima data Summamed, din pacate nu a raspuns la tratement, apoi Klacid. Nu am mai avut probleme pana la final si nici nu a reaparut. Fiindca de principiu e cu transmitere sexuala, se trateaza ambii parteneri.



Rox 36+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luiza@rianna spune:

si mie mi-a iesit aceasta analiza pozitiva. aveam 5 sapt de sarcina cand am facut aceste analize iar medicul la care mergeam mi-a zis ca nu poate sa-mi dea nici un antibiotic deoarece majoritatea din antibiograma si care sunt permise in sarcina sunt rezistente la acest microb. l-am intrebat daca se poate intampla ceva cu bebe si a ridicat din umeri ceva de genul poate da poate nu. asa ca am schimbat medicul si cand i-am aratat rezultatul acestor analize mi-a spus ca nici nu trebuia sa le fac. ca ma asigura ca nu o sa se intample nimic pe perioada sarcinii si sa nu fac nici un fel de tratament. azi am 24 de saptamani fix si eu ma simt bine. la eco totul e ok. dar totusi sunt stresata citind atatea despre acest microb si urmarile pe care le are. mai este sau a mai fost cineva in situatia mea? sa aiba aceasta infectie si sa nu faca nici un fel de tratam? daca da cum a decurs sarcina? bebe e bine? astept un raspuns va rog.

luisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Am inteles ca e una din bacteriile cu care co-existam, si care in anumite momente(imunintate slaba, dezechilibru flora, etc), poate sa declanseze boala. Sau nu...
si mie mi-a iesit ureaplasma. Iar antibiograma nu mi-e favorabila- am doar un antibiotic -cu efect intermediar.
Medicul mi-a dat reteta pt sapt 12, cu mentiunea ca a avut si paciente cu sarcina dusa pana la termen, si fara nicio surpriza. Si paciente, la care antibioticul nu a avut efect, si tot nu au avut probleme. Deci, cum ti-e norocul.
Mai am o amica medic, am intrebat-o, si ea a zis ca de ar fi fost in locul meu, nici nu ar fi facut analiza. De ce? ca imi mai recita cel putin 20 de bacterii care sigur le am, si care au aceeasi shansa sa imi afecteze sarcina/provoace travaliul mai rapid/sau sa imi complice viatsa.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dr.Simion spune:

Transmiterea este desigur sexuala dar aceasta boala poti s-o faci si tu, fara s-o primesti de la altul, exact ca si candida !!!
Ureaplasma urealyticum / parvum si Mycoplasma hominis NU sunt agenti patogeni exogeni ci componente a florei vaginale normale.
Intre 60% si 80% din po****tia sexual activa prezinta la nivelul mucoaselor genitale aceste bacterii, ele facand parte din flora microbiana normala. In anumite conditii de scadere a imunitatii (stres, malnutritie, medicamente imunosupresoare, anticonceptionale, hiperestrogenie) devine patogena. Si E-coli exista in mod normal in organism, si candida si multe altele, dar nu prezenta lor ingrijoreaza, ci inmultirea excesiva care duce la dezechilibre ale caror efecte ajung sa nu mai pot fi tinute sub control...
Pentru ca ele colonizeaza la nivelul tractului genital si urinar, acestea sunt transmisibile intre parteneri, facandu-le, astfel, sa intre pe lista bolilor usoare cu transmitere sexuala alaturi de Candida, Gardnerella, etc.

Tratamentul se face cu antibiotice, conform antibiogramei.


http://www.reclamamascataatentie/Copiii_prematuri_ … a4822.html

U. urealitica si M. hominis fac parte dintr-o flora normala situata in tractul vaginal inferior al femeii, unde sunt considerate nonpatogenice. Totusi, cele doua micoplasme sunt de asemenea cea mai frecventa cauza a corioamniotitei si sunt asociate cu nastere prematura spontana si ruptura prematura a membranelor fetale.

http://www.ginecologie.ro/www1/Default. … ;tabid=143

Ureaplasma Urealyticum reprezint#259; o infec#355;ie bacterian#259;, în general asimptomatic#259;. Bacteria in stare patogena poate supravie#355;ui nedepistat#259; în tractul genital timp de mul#355;i ani, fiind de regul#259; descoperit#259; la o testare întâmpl#259;toare sau deloc.

http://www.medicultau.com/boli-infectio … ominis.php

U. urealyticum este detectata la nivelul vaginului la 40-80% din femeile mature sexual, asimptomatice si M. hominis, la 21-53%; incidenta fiecareia este oarecum mai mica la barbati.

http://www.synevo.ro/83,924,537,Diagnos … e,news.htm

(Mycoplasma hominis si Ureaplasma urealyticum), - microorganisme relativ frecvent întâlnite la multe persoane în cadrul florei normale din uretr#259; si vagin. În anumite circumstan#355;e aceste microorganisme se pot multiplica excesiv #351;i pot determina infec#355;ii (prin r#259;spunsul inflamator din partea organismului). Infec#355;ia poate fi din punct de vedere clinic asimptomatic#259; sau cu diverse manifest#259;ri #351;i forme clinice de boal#259;.

http://www.medhelp.org/posts/Gynecology … how/919124

Ureaplasma is a common colonizing organism of the genital tract and can be found in cultures obtained from up to 80% of women. It CAN cause infection. In someone with no symptoms I would ignore it completely--its similar to finding staph on your skin, or e coli in your colon--everyone has it.

http://www.medhelp.org/posts/STDs/Ureap … how/248041

Ureaplasma urealyticum and Mycoplasma hominis (which are two different bacteria) are normal in everybody's genital tract and you should not have been tested for them. They cause no symptoms and are not STDs.* Because they colonize the genital tract, they are shared by sex partners, but their presence does not imply that either you or your wife have had other partners recently. STD experts routinely recommend against even testing for them, and except for research studies, we never test people in my STD clinic for either of these organisms.

http://emedicine.medscape.com/article/231470-overview

Although M hominis and Ureaplasma species are frequently detected in the lower urogenital tracts of healthy adults, they can also produce localized urogenital diseases.

http://www.cochrane.org/reviews/en/ab003767.html

Ureaplasmas are normal flora in the vagina of many women. In some women high levels of ureaplasma in the vagina may have a role in pregnancy complications and or contribute to babies being born too early (preterm birth). These babies can have serious health problems. Some antibiotics can be safely used during pregnancy and are also active against ureaplasmas. The reviewers identified only one trial that was eligible for inclusion in the review. There were insufficient data to assess whether giving antibiotics to women with ureaplasma in the vagina makes a difference in preventing preterm birth.

http://100infertilityquestions.blogspot … vical.html

As these bacteria are may be present for many years without causing any symptoms, the finding of ureaplasma and mycoplasma on cervical cultures does not in any way indicate infidelity or sexual misconduct.
http://www.medhelp.org/posts/STDs/Recur … how/758247

The role of Ureaplasma parvum as an STD pathogen is a topic of research, not fact. Ureaplasmas have been found to be a normal component of the micro-organisms found in the genital tract and as such, treatment sometimes does not eliminate them. The preferred therapy for ureaplasmas, if they need to be treated would be erythromycin or azithromycin and if I were convinced that they were a pathogen, I might embark on a prolonged (3-4 week) therapeutic trial of the medication.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dr.Simion spune:

U. urealyticum si M. hominis apartin florei comensale a cailor genito-urinare. Prezenta lor intermitenta variaza in functie de numerosi parametri. Colonizarea nou-nascutilor are loc in momentul nasterii. Intre 45 si 66% dintre copii nascuti la termen si 58% dintre cei nascuti prematur sunt colonizati cu aceste mycoplasme. Aceasta colonizare tranzitorie dispare in cateva luni pana la cativa ani pentru ca apoi sa reapara la pubertate.

Frecventa izolarii la femeia adulta la nivel cervico-vaginal variaza in functie de studiile facute pe marginea acestui subiect. Ea este net elevata pentru U Urealyticu fata de M hominis. Intre 60 si 80 % din femeile tinere asimptomatice sunt purtatoare de U Urealyticum fata de 20% pentru M. hominis. Comonizarea variaza in functie de varsta, activitate sexuala, folosirea contraceptivelor orale, sterilet, imunitate, pH, etc. Mycoplasmele genitale sunt mai frecvente in a doua parte a ciclului menstrual si in timpul sarcinii si sunt net diminuate dupa menopauza. Prezenta acestora ca si germeni comensali la nivel genito-urinar si variatia acestora ca si titru de colonizare explica ambiguitatile intalnite in apreciere puterii patogene ale acestora.



Pathogenitate
A fost demonstrat experimental ca statutul hormonal poate favoriza colonizarea cu mycoplasme genitale. Statutul imunitar al individului joaca, de asemenea, un rol important in determinarea infectiei.

Infectiile ginecologice
U. hominis este specia cea mai frecventa ce cauzeaza infectii ginecologice. Totusi, rolul U. urealyticum este destul de restrans. Tabloul clinic este variat si cuprinde atat infectii joase cat si inalte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ego_81 spune:

eu am avut o astfel de infectie inainte de sarcina si am tratat-o cu antibiotic (atat eu cat si partenerul). acum sunt bine.

stiu insa despre o graviduta care s-a confuntat cu ureaplasma pe timpul sarcinii si a facut tratamente - atat ea cat si sotul. e adevarat ca nu au avut sorti de izbanda in lupta cu infectia, drept pentru care medicul care o supraveghea a recomandat nasterea prin cezariana si administrarea de antibiotic bebelusului imediat dupa nastere.

Niciodata nu strica o opinie in plus - poate ca nu ar strica sa mai consulti si un alt medic.

multa bafta!

Semneaza petitia online pentru acordarea la timp a indemnizatiei CIC

http://www.petitieonline.ro/petitie-p47134046.html

Mergi la inceput