Bulgaria...impresii, drum, hoteluri (7)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CatXO spune:

Neata!

La Kaliacra sezlongurile erau gratuite la piscina, dar nu si la plaja. De anul asta s-ar putea sa fie o schimbare ca nu mai e sistemul AI ci UAI. Ce pot sa-ti mai spun e ca toate camerele au vedere la mare, hotelul fiind chiar pe plaja. In timpul zilei daca vrei sa dormi poti inchide geamul si nu se mai aude nimic, hotelul are sistem de climatizare, nu aere conditionate, deci nu e nevoie sa tii geamul deschis. Noi am avut 2 camere, dar stiu de la cineva care si-a luat family room ca si-au luat teapa. Era doar o camera mai mare, cu 2 paturi, fara despartitura intre ele, adica dormeai cu copilul la comun. Si da, in Albena exista o faleza foarte lunga, sa te tot plimbi seara pe ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns torna spune:

CatXO, iti multumesc mult atat pt. informatii cat si pt. promptitudine.

Referintele cele mai bune parca inclina spre Kaliakra (sa vedem daca o sa mai gasim locuri, sa nu fie tarziu in aprilie-mai, cand o sa stim noi exact perioada concediului), la Gergana m-a atras pozitia mai retrasa, harta ( http://www.infotravelromania.ro/harti/harta_albena.html ) imi da impresia ca ar fi zona cea mai linistita a statiunii, inconjurata de verdeata, pare un parc, dar s-ar putea sa ma insel. La Kaliakra cum sunt imprejurimile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

torna, promenade in Albena sunt 2: una e faleza, cam de la hotelul Laguna Beach pana in capat, la hotel Arabela si corabie (este un restaurant pe o corabie).

A doua este strada principala comerciala si pietonala care vine oblic spre plaja, pornind din centru, de la hotelul mare, Dobrudja, oblic spre Kaliakra. Pe strada asta e mai mare harmalaia decat pe malul marii, dar nu stiu daca harmalaia tine chiar pana la hotel Kaliakra.

Zona verde din spatele hotelurilor Gergana & co este o padurice.

Eu nu as alege sistemul AI pentru ca mi se pare mai interesant si placut sa-ti alegi in fiecare zi si seara restaurantul unde vrei sa mananci; atmosfera e misto si mancarea buna.

Noi am fost la Albena cu demipensiune si ne-a parut rau ca nu am luat doar cu mic dejun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CatXO spune:

Lavi, noi am ales sistemul AI anul trecut pt ca fetele erau foarte mici (1 si 2 ani) si nu prea vroiam sa ma risc pe la nu stiu cate restaurante. De fapt si anul asta o sa mergem pe acelasi sistem, acum nu mai sunt foarte mici, dar foarte mofturoase, asa ca o sa le pun sa-si aleaga singure mancarea.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonzca79 spune:

quote:
Originally posted by ladyinred

am gast despre Hotel Azalia ca: Dispune de lobby, bar, restaurante, piscine cu apa termala, terasa, tobogane (contra cost)???????
cine stie??




sunt incluse in pret....este pe plaja hotelul...am vb cu cineva care a fost anul trecut si s-a declarat ff multumita....asa ca sper sa nu regret alegerea facuta...toate camerele au vedere la mare!

...vine minunea!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elag spune:

AM fost de 2 ori la Gergana si a fost minunat de fiecare data.
Gergana este chiar la capatul statiunii, de aici avantajul linistii. Dar este mai departe de centru...distantele insa nu sunt foarte mari. Oricum nu risca sa mergi cu masina pentru ca nu vei mai gasi loc de parcare la intoarcere. Noi am mers cu titicarul (merge pana seara pe la 11) sau cu bicicleta pe care am inchiriat-o (foarte misto!!!). Pana la Luna Parcul de langa hotele Lagune, mergeam pe jos si faceam cam 10 minute...
In primul an am stat la etajul 1 cu vedere la mare (si se vedea!) pentru ca hotelul este efectiv pe plaja (sub geamul nostru incepea nisipul. Noi am dormit in timpul zilei cu geamurile inchise, dar nu-mi dau seama daca mai sus era mai putina galagie.
Nu toate camerele au vederea la mare, chiar cele care dau in spatele hotelului, catre padurice, ar putea fi galagioase din cauza titicarului care are capat aici, si vine destul de des (cred ca odata la 15 min...dar nu-mi amintesc sigur). Iti recomand sa te asiguri ca ai camera cu vedere la mare.
Anul trecut am platit pentru doua camere pentru ca in Romania nu puteai cumpara decat camere duble obisnuite, family sau duplex erau doar pentru straini. La receptie i-am rugat frumos si ne-au dat doua camere care comunica printr-o usa. Erau mai mari ca cele obisnuite! adica aveau patul dublu+2paturi suprapuse +canapea si fiecare baia ei.
Sezlonguri si umbrelute gratuite doar la piscina! Dar se poate sta la plaja si pe cearceaf (eu chiar prefer) si sa inchiriezi doar umbrela mare.
Deoarece hotelul este pe plaja, aleea de plimbare este in spatele hotelului, asa ca pentru plimbarea de seara ori iei titicarul si mergi in centru, ori te plimbi direct pe plaja (cum faceam noi-pentru aerosoli)
si am inteles ca in iarna asta au renovat absotul tot hotelul.
DAca calculezi, la Gergana iesi mai ieftin pe ansamblu decat la Kaliakra. Singura diferenta de servicii, pe care o vad eu, este ca la Kaliakra iti da sezlong+umbrela si pe plaja. Dar la Gergana e mai ieftin si poti acoperi de aici si aceasta cheltuiala (si iti si mai ramane )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns torna spune:

Lavi02, Elag, va multumesc si voua pt. raspunsurile f. utile.

Lavi02, inainte ne placea si noua sa fim independenti cu masa, sa nu depindem de un loc sau de o ora anume, acum insa, cu copil mic de 2 ani, varianta AI mi se pare cea mai practica.

Elag, am vazut oferta umei agentii pt. Gergana, in care erau trecute si sezlong si umbrela pe plaja. Ori e ceva nou pt. sezonul 2008, ori a plusat agentia, de aceea am si intrebat.
De Luna parc n-am stiut ca au, chiar ma bucur.
E buna ideea cu rugamintea la receptie pt. camere, ma bucur ca pot fi cooperanti daca au ceva disponibil, ca noi vrem sa mai luam pe cineva din familie.

Elag, inca o intrebare, daca nu te superi. Am vazut ca ai fost in septembrie. Cum ai prins vremea? Dar marea? Am fost si eu acum cativa ani in septembrie, pe litoralul nostru, dar a batut un vant de te lua pe sus, prea putin am putut sta pe plaja. Prefer insa lunile iunie sau septembrie, evident in primul rand din cauza preturilor dar si fiindca incerc sa evit chiar toiul arsitei.
Dar fetele care ati fost in iunie? Cum era apa, ati putut face baie in mare? Tot asa, am fost intr-un an la mijlocul lunii iunie, si rece de tot apa.
Stiu ca e putin probabil sa fie in doi ani la rand aceeasi vreme intr-o anumita perioada, dar sunt curioasa in primul rand daca cei cativa km mai la sud se simt cumva la capitolul meteo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyinred spune:

pentru ramonzca79 si cine mai interezeaza Hotel Azalia din Sf Contantin si Elena
Am cerut o oferta la agentia din Brasov (kron...) pentru Hotel Azalia si mi-au spus ca hotelul nu are posibilitate de cazare intr-o camera dubla pentru 2 adulti si 2 copii. Insa alte 2 agentii mi-au dat oferta :D. Prin urmare ca sa nu mai am vreun dubiu am dat mail la hotel si rapunsul a fost ca nu e nici o problema, camerele duble au pat matrimonial/2 paturi separate pentru adulti si canapea extensibila potrivita pentru 2 copii/ 2 fotolii extensibile.
Asa ca agentia din Brasov nu o voi mai contacta vreodata pentru ca nu numai ca nu are toate infomatiile ci a vrut sa-mi bage pe gat ce oferte au ei...la hotel Dolphin Marina.
Si daca tot am dat mail pentru asta am intrebat si de topogane si mi-au confirmat ca sunt contra cost. Daca vrei mailul original da-mi adresa ta de mail sati dau forward.

Si gata ne-am hotarat mergem la Kaliakra..nu am chef de surprize...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elag spune:

Pentru ca anii trecuti au mai fost povesti despre diverse "tepe" ale agentiilor, eu va sfatuiesc ca, dupa ce ati primit voucherul pentru hotel sa sunati la hotel (nr. de tel sunt pe pagina de web albena.bg) si sa verificati daca sunteti si in evidentele lor.

Gergana nu are un Luna Parc (are o constructie cu topogane -ca in parc)...In Albena sunt vreo doua Luna parc (unul mai langa plaja si altul in centru). Chiar va recomand sa va uitati pe turul virtual de pe albena.bg

In septembrie anul trecut, vremea a fost asa si asa. AM prins vreo 2 zile de furtuna ca nu am putut sa iesim din hotel...nici macar sa ne plimbam (iar in camera am pornit aerul conditionat pe cald!!). Dar primele zile au fost frumoase, am putut face plaja, nu dupamasa...iar de intrat in mare, asa, mai cu atentie, ca era rece.
Acum doi ani am fost in plin august...am platit mai mult, dar nu am simtit ca pierd nici un minut! Nu m-as mai duce la noi sau la bulgari in septembrie...suntem prea la nord.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucar spune:

Noi am fost intr-o vara la Hotel Berlin Green Park si anul trecu de Pasti la H Bolero, ambele in Nisipurile de aur. Le recomand fara nici o ezitare, mai ales pt familii cu copii. A fosat super in ambele cazuri.Anul asta plecam sa mai si vizitam prin alte locuri, dar daca mai strangem ceva, as mai merge macar o saptamana la Nisipuri.

Mergi la inceput