Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici-8

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Si pe noi ne-a trimis la eco craniana, dar din alte motive (Dragos dormea numai pe partea dreapta, cu toate eforturile si metodele mele de al intoarce, si s-a apaltizat capul, destul de urat si ne-a trimis la eco) fiind totul in regura, cu muuuuuuuuulta rabdare si intors pe cealalta parte s-a rezolvat, si capul si-a revenit la o forma normala.
Dr mi-a zis ca s-ar fi putut sa fie un pic de torticolis, ca el a preferat mult timp partea dreapta (sa se uite, sa stea) si doar obligandu-l (stand eu in cealalata parte, strigandu-l, tinadu-l in brate, incet incet si-a revenit)
va tin pumnii! legat de fontanela se mai rezolva cu administratea de vigantol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Of fetelor, cate problemute.. Si Didi a facut eco craniana si m-au chemat din nou la 4 luni ca se parea ca are prea mult lichid... Dar pana la urma nu a fost nimic... dar nu pot sa va spun ce emotii am avut lunile alea.

Intreba cineva la cate luni a mers... La 11 luni mergea singur prin casa.Primii pasi nesustinut pe la 10 luni (varsta din buletin).

Dar si acum la 2 ani si 8 luni am avut emotii p[t ca o dr ne- azis ca are o problema la inimioara, un suflu sistolic de gre 3. Am ajuns ieri la eco si e totul in regula.

Lidia felicitari pentru gradi!!! L-am dus si eu pe Didi la gradi dar s-a dovedit cam nepregatit. Dupa prima zi nu a mai vrut sa mearga, eu am stat cu el a doua zi la gradi iar seara a facut febra. Sper sa fie doar o viroza pentru ca alte manifestari nu are. Tu unde l-ai dat?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

quote:
Originally posted by loleka

Mi_Ka imi pare rau ptr cel mic. Speram sa se faca repede repede sanatos!

loleka deDominic Andrei * nascut la 02.03.2007 *



Alexia e fetita

_
Printesa noastra,Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loleka spune:

Draga Iulia iti tinem pumnii si speram ca bebita sa fie ok. Sa ne dai vesti bune de la doctor!

Am fost si noi ieri la dr. si am facut vaccinul de 6 luni. Totul a decurs ok ieri dar azi a facut febra 38 ( rectal ) si i-am administrat repede un supozitor cu paracetamol si s-a mai domolit febra. Chiar si asa el este vesel si surizator. Ride cit il tine gurita. Am vorbit azi iar cu dr. si mi-a recomandat sa ii adm. 3 zile antipiretice.
La controlul de 6 luni stam cam asa: kg=6300; T=66 cm; fontanela=0,5/0,5. A zis ca arata bine doar ca mai avem de recuperat pina la 1 anisor 700 gr. In rest totul e bine cel putin asa ne-a zis.
Cit despre papica a spus ca o masa de carne 1 data pe sapt sa fie inlocuita de ficatel de pui ( ptr. fier ) si 2 mese pe sapt. cu cite un galbenus de ou. Si peste ca are mult fosfor. Ideea este ca dominic s-a cam saturat de supica si i-am zis si ei treaba asta si atunci a venit cu ideea de ai pune un picut de bors acru in supica. Nu mult cit sa dea un gust salciu. Ieri spre exemplu i-am facut ardei umpluti cu carnita de pui si legume. I-a placut si a papat. Greu e si cu mincarica asta ptr bebe ca nu imi mai vin idei deloc. Nu mai stiu ce sa ii dau sa pape. Ptr miine ma gindeam ca ar fi bun un pireut de dovlecel. Daca aveti idei sau cartulii despre subiectul asta va rog sa ma ajutati si pe mine. Multumesc anticipat.

Sa auzim de bine!





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loleka spune:

Am uitat sa zic de perimetru cranian care este de 42 cm.

Aici este un link ca tot intreba iulia despre asta: http://www.kidsgrowth.com/resources/articledetail.cfm?id=304. Aici te poti documenta. Spre sa-ti fie de folos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Si eu am cam lipsit de la raport de cand cu inceputul serviciului. Am timp f puti nsi nu mai apuc sa fac multe din ce faceam inainte, dar... asta-i viata, nu?

felicitari de evolutie loleka.

Mi-ka, speram sa treaca repede bubitele (las' ca-i mai bine cand e mica ca-s forme mai usoare si copiii peste 3 zile nici nu mai stiu ce-au avut).

Anna, sa-ti traiasca baietii si sa fie sanatosi si sa aiba parte numai de impliniri in viata. Deja au 1 an si 3 luni? ce mari sunt, gata, poti sa le cauti de-nsuratoare .

Legat de performante, adrian la 8 luni corectate nici macar n uera capabil sa stea in picioare, doar il tineam de subsuori si el se mai impingea in picioruse, asa cum fac bebeii pe la 4-5 luni. Apoi la 8,5 luni puteam sa-l tin in picioruse, isi sustiena toata greutatea, insa nu facea deloc pasi. Si de atunc itot exersam, si exersam si exersam si acum sta in picioare singurel pe langa lucruri, dar nu mult timp, trebuie sa fii lpe langa el, face pasi, dar numai cu doua manute sau de subsuori. In schimb de o spat. asa a capatat o doritna arzatoare sa il ridici mereu in picioare si fie lasat singur (desi nu-i capabil), nesustinut. Si ma bazez pe aceasta dorinta mare a lui ca va aduce dupa sine si imbunatatiri mai rapide in privinta mersului.
Acum are 11 luni corectate. De ridicat in fundulet se ridica singur cam de pe la 9.5-10 luni corectate. Acum nu mai are nici o problema sa se ridice singur in fund, insa tot nu merge de-a busilea. Se taraste pe cotul stang ca soldatii, a abandonat deplasarea pe spate si rostogolitul ca metoda de deplasare. Zici ca e un soldat in miniatura la antrenamente cand il vezi cum merge prin casa. E mortal. Pe puneel in patru labe din pozitia de stat in fund, dar imediat isi da drumul la picoare, nu le tine indoite si sa mearga cu ele (desi i-am tot aratat miscarea in ideea ca-si va da drumul). Si din pozitie de 4 labe se intoarce iar in pozitie de sezut.
e un pofticios si jumatate, nu poti manca mai nimic in fatza lui fara sa nu inceapa sa scanceasca de pofta. A inceput sa devina gelos daca ma ocup mai mult de alex si el e neglijat, dar timpul mi-e atat de limitat incat nu stiu cum sa ma mai impart intre ei.
Inca mai suge si ma mulg la servici cam 130-150 ml si-l aduc acasa sa i-l dea mama a doua zi, nu ma indur sa-l intarc di ncauza problemei lu isi din cauza operatiei de hipospadias ce trebuei s-o facem in oct. Am zis ca dupa operatie mai vedem cum face mcu suptul. Inca se trezeste des noaptea (intre 11 si 2-3 dupa care se potoleste si doarme).
In rest suntem bine, voiosi si frumosi.
Avem cam 71,5-72 cm, cu kilogramele nu mai stiu cum stam de doua luni (in iulie avea 8.5 kg)


"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Fetelor nici nu stiti cat ma ajutati! Sunteti ca o carte...
Try esti o scumpa (din cate am citit si sper sa nu fi inteles gresit Adrian e cu o luna mai mare decat Dragos - 24 august -si Dragos 26 septembrie) eu am nascut la 33 si 5 zile si tu la 33 si 4 zile
De azi avem 8 dintisori.....aici ne-am grabit! Daca cu celalalte abilitati ba suntem in grafic, ba in urma....la dantura stam bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IULIABRAILA spune:

multumesc mult pentru incurajari !
si pentru link. am intrat, bb se incadreaza perfect in grafic cu 41,5cm, adik este la jumatatea lui, nici peste nici sub.
m-au terminat doctorii astia cu mi se pare, cam marisor...putin marit..
am facut echo transfontaneala, totul este ok, fara lichid, URRAAA!
si ne-au mai facut si echo abdominal total, toate alea sint la locul lor si fara problemute.
deasemenea, daca tot am pornit pe cercetari, am facut si control la picioruse, pt displazie de sold, ca are cute cam inegale la grasimioarele de la picioruse, si control pt fimoza, ca si la astea am avut aceleasi mi se pare ca...offf!!!!
deci m-am mai linistit.
in schimb mi-au atras atentia ca TOTI PREMATURII TREBUIE SA FACA ECHO TRANSFONTANEALA la 4 luni si la 8 luni, pentru o siguranta totala, fiind cei mai predispusi la hidrocefalie. cumplita boala.
noi am fost aplaudati pt dezvoltarea si greutatea actuala, care se pare ca este 6,100gr si se incadreaza la categoria bb nascuti la termen si greutate la nastere de 3,4 kg. am intrat pe laptic cu fulgi de orez, 2 bibe pe zi, fiecare de 150 ml. in rest mai papam inca 4 de laptic NAN, cam 120 ml fiecare bibe. mami mai are si ea putin laptic, care completeaza bibele de seara !
mi se pare ca a crescut fantastic in ultima luna, atit ca greutate dar mai ales ca inaltime.
doctorul chirurg la care am fost pt fimoza si parte ortopedica, mi-a spus ca nu pare un prematur, chiar si de gradul I, cum a fost el, si se pare ca parerea lor este ca a recuperat cam toata diferenta intre virsta reala si virsta corectata.
tine capusorul f bine, il mai tin doar f putin de spate acum, sta in poponet f binisor, numai asa ar vrea sa stea, dar normal nu il las mai deloc; cind sta in poponet nu il mai sustin deloc pt capusor. deja il si ridica singurel, sa se uite la frunzulite. este innebunit dupa frunze si flori, ca si parintii lui de altfel.
m-am intins f mult, ma bucur ca m-ati inclus di pe mine la voi,
referitor la retete eu am cumparat o carte cu 400 retete pt bebelusi si 100 de meniuri zilnice, asa ca va pot spune ce este si poate doriti sa o cumparati,
este scrisa de laurentiu cernaianu si exact asa se cheama, 400 de retete pt copilul tau 0-3 ani.
va pup,

IULIA, mami lui FLORIN MARIO/03.05.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Noi am venit din vacanta...desi e o metafora cand zic 'vacanta' cu scanteioarele dupa noi:) Sofia abia dupa 3 saptamani a stat cu mama 10 minute in rest m-a calarit ca la rodeo. Catrina in schimb a stat intr-o mutä admiratie langä "vanca" cu lapte pentru fetite, "cucosh" si "multe pui de gänile".
SOF arata f. bine dupa o luna in care NU i-am facut gimnastica. A luat 1.5 kile in RO, sta singura in picioare (probabil ca intr-o saptamana o sa-si dea drumul la mers. A facut ea vreo doi pas singura dar cand isi da seama ca nu o sprijina nimic se arunca disperata in fatza sa se prinda de orice). E f. vorbareata (spre deosebire de Ctarina care abia acum la 3 ani a inceput sa cuvante). Ne zice "nonoc" cand stranutam, ia servetelul sa stearga de pe jos daca scapam apa sau mancare:)
Catrina sta sa mearga la gradi -asteptam vestea de pe o zi pe alta (e o gradi noua nouta si inca nu au terminat de lucrat la ea).
Despre eco transfontanelara - fetele mele au facut de vreo trei-patru ori fiecare (la fiecare control la spital).

va pup*




Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Mey, eu nu stiu ce sa ma mai fac, mi-a venit ciclul in iunie, la 10 luni dupa nastere si de atunci in fiecare luna, pe la jumatea ciclului cand ar trebui sa ovulez, dau in infectie vaginala cu tot tacamul. M-am saturat de ovule locale (Monistat sau Canesten) ca vad ca tot degeaba, dupa o luna iar reapare. M-am saturat de senzatii si disconforturi. Nu mai stiu cum sa scap de "slabiciunea asta". De mers la dr. sa-mi de aceva mai puternic n-am timp deloc. N-am timp nici sa traiesc si nici sa mor, de 3 sapt. incoace.
l-am tratat si pe sot cat m-am tratat eu, asa cum scrie la carte, sexul oricum mai mult nu e decat e avand in vedere aglomeratie de copii si bunici de la noi din casa, lipsa de timp si "durerile de cap".
Dati-mi un advise ceva ca nu mai stiu de unde s-o apuc.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput