despre spitalele si doctorii unde ati nascut

Raspunsuri - Pagina 40

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Pe fetita am nascut-o la Polizu cu dr. Esanu si sarcina 2 merg tot la el. Am nascut cu cezariana(copil pelvian). Eu sunt foarte multumita de cum ma trateaza si cat de atent este cu o femeie.





Paula 15+
Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebec07 spune:

Buna tuturor!
Scriu si eu, cam tarziu, caci am intrat in 38 saptamani, un pic socata dupa cele citite mai sus.Nu credeam ca mai exista ginecologi care sa nu recomande eco cel putin o data pe luna.Ii multumesc lui Dumnezeu si sora-mi, pt Dl Dr.Crangu Ionescu( Sf. Pantelimon), care ma are in supraveghere de la 8 saptamani si este un profesionist si un ecografist bun, dar nu perfect.
Toata periodata sarcinii am fost prapastioasa, m-am gandit la tot ce e mai rau pt ca am auzit povesti ingrozitoare despre ginecologi, drept pentru care am facut tot ce inseamna analize si ecografii...Am "ratat" doar amniocentaza datorita riscurilor...Si sper, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa nasc o bebelina sanatoasa.
Daca exista cineva care poate sa-mi dea cat mai multe informatii despre "cazarea" de la Sf. Pantelimon, ii raman indatorata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Ecografia nu se face toata-ziua -buna-ziua. Se face una prin saptamina 12-14, pentru verificarea virstei gestationale si una in jur de luna 6, sa verifice ca totul este in regula cu copilul. Desigur, daca exista indicatii speciale, se face mai des (de exemplu daca gravida nu ia in greutate, bataile cordului fetal sint anormale...). Nu se face nici ecografie tridimensionala ca sa ai poza de pus la album. De fapt, eu am avut trei sarcini destul de dificile, doua cu diabet de sarcina si una cu singerare de prim trimestru, doua cezariene, primul copil s-a nascut cu apgar 7 dupa 16 ore de travaliu esuat, copiii mei au avut toti intre 4 si 4,5 kilograme si cu toate astea, am avut maxim 3 ecografii toata sarcina.
Citeva lucruri pe care le-am observat : nici o sarcina nu e comparabila cu celelalte, acelasi ginecolog poate fi grozav cu una si timpit cu cealalta. Atita vreme cit sade si explica, nu te face sa astepti in antisambru cinci ore, nu-ti baga mina in buzunar, explicatiile lui coincid cu ce citesti prin carti si par de bun simt, are o asistenta draguta si nu una gretoasa, nu e toata ziua plecat la diverse congrese, nu insista pentru cezariana cind nu e cazul, nu e la a treia nevasta si incurcat cu asistenta, nu are unghii lungi pictate si tocuri zgomotoase...ei bine, atita vreme cit respecta toate regulile astea, merita sa-i dai o sansa. Iar daca refuza sa faca avorturi, atunci e chiar cineva deosebit.
Intreba cineva de Ana Niculescu, de la CFR2 : am fost colege si stiu ca citea cartea de rupea, se purta mereu civilizat. si nu era vreo materialist. Mai mult nu pot spune, ca nu stiu.
Ca spitale, cind am trecut prin ele, toate mi s-au parut la fel de saracacioase, poate Municipalul si Elias sa fie mai acatari.
Cezariana nu are riscuri mai mici pentru copil, desi multe mamici cred asta si nu e prima alegere, in nici un caz.
Toxoplasmoza e foarte mediatizata, un fel de mit printre gravidele romance, e risc doar daca imunoglobulina M este crescuta, asta indica infectie recenta...ma rog, s-a mai discutat.
Clamidia este o boala cu transmitere sexuala, nu se transmite de pe capacul de WC, inseamna ca unul dintre cei doi parteneri calca/a calcat pe alaturi...din pacate pare epidemica in Romania. Poate cauza infertilitate la femeie, pentru ca inflameaza trompele si le blocheaza.
Sper ca n-am ofensat pe nimeni, pur si simplu am remarcat temele astea care revin mai mereu de un an jumate, de cind urmaresc forumul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Chiar vroiam sa intreb de ce trebuie ecografie in fiecare luna?! Multam' amuleta, ca ne-ai lamurit.

Eu in urma unei ecografii si al unui diagnostic aiurea pus de medicul obstetrician n-am putut sa ma bucur de perioada de sarcina. Alte lucruri din lucrurile ciudate la acest medic conferentiar: nu asculta niciodata bataile cordului fetal. Dar face tuseu vaginal la fiecare control lunar (si eu stiam ca in sarcina colul nu trebuie deranjat).

In fine, in luna a opta mi-am schimbat medicul - am ales sa merg la Dr. Nayel Isreb , la CRF 2. Am nascut spontan, dupa termen, o fetita de 3340g, cu Apgar 10. Dr. Nayel a venit la 5 dimineata, ca sa ma asiste la nastere. Nu am avut probleme cu epiziotomia - am putut sa sed inca din ziua in care am nascut - si nu ma deranjeaza la schimbari de vreme.
Cat despre maternitatea CFR 2: este o sectie mica, insa curata si cu personal exemplar. M-am simtit foarte bine, in cele doua zile si jumatate petrecute acolo.

Numai bine,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluD spune:

Eco in ultima luna este importanta.
Asa poti afla daca nu cumva bb are circulara de cordon sau vreo alta minune care poate face nasterea naturala foarte dificila.
O prietena de-a mea a patit-o. Bebelusul ei era legat cu cordonul PE SUB BRAT! S-a chinuit de i-au iesit okii din cap (la propriu - avea albul ochilor ROSU) si a nascut al doilea copil prin cezariana pentru ca s-a speriat rau. Nu mai spun de dureri, ca ala micu' a facut bungee jumping cateva ore bune.
Nu vreau sa va sperii, dar va sfatuiesc sa faceti eco in ultimele 2-3 sapt de sarcina. Preventiv.

Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Eu am facut eco la MedLife cu 15 zile inainte sa nasc, si mi-a zis ca am circulara de cordon. Si am nascut normal, fara epidurala, in cateva ore. Dupa cum ziceam mai sus, copilitza a avut Apgar 10.
Bine, ca tot la respectiva eco mi-a zis ca am colul scurt (?!) si sa merg repede la medic. Pai cum sa n-am colul scurt cand mai am zece zile pana la termen ?! Din punctul meu de vedere nici macar nu era scurt: 25 mm. Dar depinde si cine iti face ecografia, nu?

Eu am ajuns la concluzia ca doua eco per sarcina imi ajung: una la inceput, prin luna a treia, si una - cum zicea si amuleta - prin luna a sasea.

Numai bine,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Si eu am nascut in februarie cu dl. doctor Hamid, la spitalul Filantropia, si il recomand din tot sufletul, este un om deosebit si un medic desavarsit. Deasemenea tot personalul (de la medici la infirmieri) cu care am intrat in contact in spital s-a purtat impecabil (fara stimulente, fiindca eu le-am dat la sfarsit in semn de multumire pentru grija cu care am fost tratata). Iar conditiile din spital m-au surprins de-a dreptul. Ma asteptam la tot ce era mai rau, dupa descrierile pe care le citisem, dar a fost exact contrariul, curatenie, caldura si confort si multa amabilitate.

Oana si bebe Andrei (18.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Standardul de aici este : la prima vizita se face tuseu vaginal, frotiu Papanicolau, culturi de gonoree si clamidie, sumar de urina si cultura de urina, ti se ia tensiunea si greutatea, istoricul detaliat al sarcinilor anterioare sau de familie si probe de singe care includ hemoleucograma, grupa de singe si rh-ul, HIV, sifilis, anticorpi antimononucleoza. Cred ca in Romania se mai fac si alte teste, de exemplu toxoplasmoza este mai frecventa acolo. La controlul lunar se face sumarul de urina, tensiunea, greutatea si masoara uterul din afara, fara tuseu. daca ai scurgeri, singerari, atunci se face tuseu. Pe la 12 saptamini iti face si ecografie si cu ocazia asta vede unde e placenta si virsta exacta a sarcinii. Iti ofera si aici triplul test de sarcina, pe care eu l-am refuzat mereu.Pe la 26 de saptamini (aproximativ) se face glicemia provocata. Mai spre sfirsitul sarcinii se ia cultura vaginala pentru streptococ. Se mai face o ecografie prin lunile 5-6, sa vada copilul mai bine, cu inima , coloana...si tot atunci, daca esti norocos, poti afla si sexul.
In ultima luna, te duci la control saptaminal si atunci, pe linga monitorizare fetala, poate sa-ti verifice si contractiile, cu un monitor extern. Daca vede vreo problema cu bataile cordului fetal si miscarile fetale, face si-un test de stres fetal si ecografie. Spre sfirsit, incepe sa-ti faca tuseu vaginal din nou, sa vada cum e colul (daca e moale si usor deschis, poti s-o pornesti oricind). Mie la ultimul tuseu in luna 9, mi-a zis ca nu mai simte capul si inseamna ca s-a intors cu picioarele si atunci mi-a facut si o scurta ecografie in cabinet, sa confirme.
Tuseul vaginal este periculos mai ales daca ai placenta previa (adica jos, aproape de col).
Stiu ca e putin alaturi de subiect dar m-am gindit ca o graviduta care are mai multi termeni de comparatie, poate sa-si dea seama mai bine si daca doctorul ei e cinstit sau o duce cu presul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laliq spune:

Cu riscul sa deranjez, dar prin prisma unei tragedii personale, am sa-mi permit sa spun de cate ori am ocazia: FERITI-VA de dr. Radoi Cristian!
Disponibilitatea unui medic nu inseamna si profesionalism, iar lipsa de profesionalism a doctorilor distruge iremediabil vietile unor oameni.

Citez mai jos o parte din decizia 517 - 15/03/2005 a Colegiului Medicilor, Comisia de Disciplina:

“Din analiza datelor prezente la dosar, Comisia de Disciplina constata ca consultatia prenatala a fost deficitara nerespectandu-se protocolul Ministerului Sanatatii elaborat de IOMC cu prvire la dispensarizarea sarcinii, aceasta dispersalizare fiind incompleta, neefectuandu-se toate investigatiile obligatorii in special grupul sanguin si Rh-ul; cotinutul consultatiei prenatale a fost incomplet conform declaratiilor gravidei si medicului (nu s-a efectuat ascultatia batailor cordului fetal, nu s-a masurat fundul uterului). Insconsistenta examenului necroptic nu permite stabilirea cauzei decesului ceea ce ne face sa afirmam ca si in conditiile unei dispensarizari complete si corecte, decesul intrauterin al fatului s-ar fi putut produce.
Comisia de Disciplina decide sanctionarea Dr. Radoi Cristian cu mustrare.”

Cred ca oricine cunoaste sistemul intelege de ce un anatomopatolog - medic primar, doctor in medicina - a facut un examen necroptic “inconsistent”.

Daca am trai intr-o tara unde justitia nu e doar o gluma proasta sunt sigura ca Dr. Radoi nu ar mai avea la ora actuala drept de practica medicala.

Larisa

puiu' de morosan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuta spune:

pisi_ella,

stiu ca scriu foarte tarziu....dar nu am vazut pana acum subiectul asta.
si eu am nascut la giulesti cu PUIA! super om, super doctor!! sunt foarte multumita.am ajuns la el in luna a 6a de sarcina, dupa 6 luni de stres continuu...din cauza dr. Condor. nu vreau sa-l vb de rau pentru ca acum nu mai conteaza si mai ales pentru ca saracul a murit acum vreo 2 luni. asa Dumnezeu sa-l ierte!! dar oricum nu pot uita faptul ca m-a chinuit psihic vreme de 6 luni...ba ca am placenta praevia, ba ca am colul scurtat si orificiul deschis, sau mai dupa cum spunea el "sarcina ta se cheama "cum ti-o fi norocul"". in realitate eu eram perfect sanatoasa, sarcina era absolut OK. din secunda in care am ajuns la PUIA, am fost cea mai fericita si i-am urmat indicatiile orbeste. tin minte ca radea de mine dupa operatie (am nascut prin cezariana din cauza unor crize comitiile pe care le-am facut in copilarie) ca am fost cea mai cuminte pacienta a lui si ca ma sfatuieste sa mai fac cel putin 1 copil cat de curand. dupa 8 luni de la nastere mi-a dat ok pentru urmatorul. doar ca eu vreau sa ma astept un pic. andrei are acum1 an si 2 luni si ii multumesc lui PUIA pentru ca datorita lui andrei s-a nascut la termen.

la fel ca si tine am avut aceeasi problema cu asistenta de la copii, nici eu nu-mi amintesc numele ei dar si cu mine s-a comportat la fel.

ma bucur tare mult ca am ajuns pe forumul asta pentru ca zi de zi invat de aici tot felul de lucruri bune.

va pup
www.altcom.ro/bebe

ali, bodi si andrei

Mergi la inceput