despre spitalele si doctorii unde ati nascut

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adorotheea spune:

Ana Maria,
multumesc si sa-ti traiasca baietelul, sa se faca mare si voinic si sa va aduca numai bucurii! Multa sanatate de asemenea, sper sa nu aiba de suferit din cauza prematuritatii. Cu Thomas al meu am avut probleme cu reflux gastro-esofagian (voma tot ce manca dupa fiecare masa), si un sindrom astmatic care ne-a tot chinuit pana acum 3 luni dar acum dupa un tratamnet cu Singulair, care se pare ca a dat rezultate, nu a mai avut recaderi desi le facea cel puitn o data la 2 luni.
Nu-ti fa griji, prematureii cand incep sa puna pe ei ....nu se joaca. Nu peste mult timp va fi mai dolofanel decat cei nascuti normal de varsta lui.

Curaj pentru un nou bebe am avut... dar se pare ca iar am iminenta de nastere prematura si de duminica am contractii permanent... asa ca trebuie sa iau antispastice si sa stau cuminte in pat, ceea ce e destul de greu cand ai un bombonel de 1 an si 4 luni care misuna pe langa tine... :)) Dar doctorita m-a rugat sa fac eforturi sa fiu cuminte in pat macar pana pe 25 februarie ca sa fie totul bine si pt bebe si pt mine.

Te pup si eu si pe bebe si aveti grija de voi!

Dorotheea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca I. spune:

De cand sunt insarcinata citesc pe net tot ce se poate legat de spitale si medici; durerea mea este ca am observat ca mai exista persoane care "vorbesc" fara sa aiba habar, din auzite sau povestesc lucruri de acum mai multi ani. Am gasit acest aspect si pe acest site si anume la persoanele care au scris despre spitalul Caritas. Eu una, de doua luni am pornit in vizitat maternitati pentru a vedea cu ochii mei conditiile si a putea alege in cunostinta de cauza. Ultimul pe care l-am vazut, vineri, a fost spitalul Caritas. Inca nu plecasem de acolo cand m-am decis pentru el; sectia este curata, exista rezerve de doua persoane, complet refacute (cu mobilier dragut din lemn si zugraveala vesela de portocaliu)si rezerve de o persoana, chiar in sectia de nou-nascuti! D-na doctor de la copii mi-a mers la suflet (lucru pe care il spun rar despre medici, iar doctorul Sandu este cat se poate de bland. Am ajuns la concluzia ca nu conteaza cat de renumit este medicul tau daca ii lipseste o parte din latura umana! Asa ca pentru toate cele care vor sa stie informatii recente despre Caritas, pot sa le spun ca este OK.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Raluca, mai intai bun venit printre noi .
Intr-adevar, multe fete isi povestesc experientele pe care le-au avut la nastere cu mult timp in urma, insa suntem toate constiente ca intr-un spital, conditiile se pot schimba de la un an la altul. Ce se schimba mult mai greu e atitudinea si profesionalismul medicilor.
Nu stiu aproape nimic despe spitalul Caritas, decat cum arata pe dinafara (pentru ca 2 ani de zile am lucrat in vecinatatea lui), insa e posibil ca aparentele sa insele si sa fie intr-adevar un spital renovat si curat.
Ma bucur ca ti-a placut personalul de acolo si-ti doresc nastere usoara in cazul in care esti deja gravida (nu reise nimic din mesajul tau) insa un sfat de forumista veche, nu ignora complet parerile altora legate de un anume medic sau altul. Stii cum se zici, afar-i vopsit gardul si-nauntru leopardul. Un medic rece la prima vedere poate fi un profesionalist de nota 10, iar unul dragut si serviabil poate avea mari hibe profesionale. La fel de mult conteaza si disponibilitatea doctorului de a-ti raspunde la telefon atunci cand ai nevoie, de a te asista la nastere si multe alte lucruri marunte, despre care nu prea ai de unde afla decat din experientele altor fete care au nascut cu respectivul doctor. Si nu in ultimul rand, pe langa aspectul estetic al unui spital, conteaza si dotarile tehnice, degeaba saloanele sunt proaspat renovate daca de exemplu au o singura sala de nasteri, sau un singur anestezist pe tura de noapte, sau nu fac epidurala la cerere, sau sectia de prematuri e la pamant.
E doar o parere a unei mamici care a nascut de curand si care mai asteapta inca un bebe. Poti sa ti cont de ea sau nu, alegerea e a ta!


Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chri spune:

Draga mea, medicul ca medicul, dar gandeste-te ca vei fi la mana personalului mediu si iti spun la sigur ca nu e tocmai ortodox in spitalul asta. Cunosc Caritasul ca pe buzunarele mele, eu zic sa nu risti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisa_35 spune:

Am nascut pe 9 decembrie la Maternitatea Filantropia cu D-na Dr. Paris Florentina o minunatie de baietel pe nume Luca. Acum 3 ani si 9 luni am nascut tot acolo si cu acelasi medic minunat, primul meu baietel Alexandru.
Am tot citit pe forum pareri pro si contra despre medicii ginecologi, despre maternitati, tarife, etc....
Parerea mea : fiecare femeie isi alege medicul ginecolog dupa criterii proprii si nu dupa ce spune unul si altul. Eu am ales-o pe D-na Dr.Paris cu foarte multi ani in urma si nu as schimba-o pentru nimic in lume. Pentru mine este medicul ginecolog perfect. Conteaza imens de mult sa ai incredere in medicul pe care ti l-ai ales si atunci totul va fi bine...evident uneori mai sta si in puterea lui Dumnezeu ca totul sa se termine cu bine, si atunci medicii chiar nu mai au nici o vina de eventuale probleme ce nu mai stau in puterea lor.In ceea ce priveste maternitatea Filantropia, va pot spune ca nici la prima nastere si nici acum 2 luni nu am ramas atat de traumatizata sau dezamagita de conditiile de acolo. Nu sunt nici mai bune nici mai rele decat conditiile din celelalte maternitati din Romania. Importante sunt sectiile de nou nascuti care acolo sunt chiar foarte dotate si curate (am citit si auzit de sectii de nou nascuti din care copiii au iesit cu te miri ce infectii, ciuperci, etc.). Din acest punct de vedere, Filantropia este in topul celor mai curate maternitati. Copiii mei nu au avut nici o problema din maternitate si chiar la a doua nastere, Luca a fost internat la terapie intensiva deoarece eu am fost internata cu membranele fisurate. Asistentele de la nou nascuti sunt super OK, dar acum depinde de fiecare dintre noi din ce punct de vedere la privim. Pentru mine a contat profesionalismul lor mai mult decat dragalasenia sau tonul pe care vorbeau. Exista raspuns pentru fiecare in parte...iar eu am primit raspuns la toate intrebarile pe care le-am pus. La sala de nasteri, si prima si a doua oara (nasteri naturale) am avut parte de asistente absolut incantatoare. Sa nu va inchipuiti ca nu am tipat sau nu am facut ca alte alea, dar nimeni nu si-a permis sa ma repeada sau sa-mi vorbeasca urat...si credeti-am ca la ambele nasteri am plecat de la sala in salon cu zambetul pe buze si am dat mana cu toata lumea.
In ceea ce priveste tarifele, mi se pare o problema de decenta din partea tuturor sa nu strigam in gura mare cui si cati bani am dat. Se stie ca fara recompensa materiala nu se poate, dar de aici pana la a striga ca la piata ca am dat 20.000 , 100.000 sau 5 milioane unuia sau altuia......mi se pare cam mult.
Fiecare da cat vrea, cat poate, cui considera de cuviinta. Da, si eu am dat, dar niciodata nu as spune public cui,cat si ce am dat. Si credeti-ma ca la a doua nastere (eu am nascut noaptea) au fost si mamici care nu dispuneau de bani si nu au fost lasate in voia sortii si au fost tratate chiar la fel cu cele cu dare de mana.
Ca o concluzie finala, fiecare dintre noi naste acolo unde este medicul pe care si l-a ales, cu increderea ca totul va fi bine!

Denisa, copilul Alecu 3,8 ani si bb Luca 2 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simkat spune:

Acum 11 luni si jumatate ma pregateam sa aduc pe lume comoara noastra cea mai de pret (Radu). In data de 19 februarie 2004 m-am internat la Filantropia, dr. Turculet Lorena, cu contractii la 30 de minute. Doctorita este si echografist, iar la fiecare echografie mi-a spus ca bebelusul o sa fie de talie medie (3,3-3,4Kg)si ca se va naste natural fara nici o problema (am rugat-o sa faca cezariana daca bebelusul este mare, fiindca imi era frica sa nu pateasca ceva, mai ales ca m-am chinuit 2 ani sa raman insarcinata). Raspunsul ei vi l-am spus mai sus. Dupa ce m-am chinut (fara sa ma ajute cu ceva) de la ora 14 pana la ora 18 cu contractii din 30" in 30" imi spune ca bebelusul nu este cu capul, ci cu umarul si va trebui sa il disloce pentru a-l scoate. Am crezut ca inebunesc in acel moment. Plicul l-a primit inainte de a naste, deci eram pe mana ei. Cand sotul meu a intrebat-o, la un moment dat, de ce nu mai nasc, ce "are bebelusul mai mult de 3,3 Kg, cum ne-ati spus?" ea ii raspunde pasiv "sa nu aiba mai mult de 4Kg"! Nu a avut mai mult de 4Kg., ci chiar 4Kg si 53cm. I-a dislocat si umarul si "colac peste pupaza" mi-a mai lasat si o bucata de placenta inauntru de am facut o infectie de mai mare frumusetea (o saptamana de febra 39-40 grade, dureri de san, nesomn ...). Probabil ca va dati seama ce a urmat, chiuretaj, antibiotice (nerecomandate in timpul alaptarii), pierderea laptelui in mai putin de 48h, alaptare artificiala de la 10 zile, criza de lehuzie (mi-am dorit sa il alaptez cat se poate de mult), alergie la laptele artificial (nu cel gratuit), internari in spitale, luat alti virusi din spital... si ar mai fi multe de spus.
Multumim lui Dumnezeu ca de la varsta de 3 luni am scapat de toate problemele si acum suntem fericiti.

Aveti grija pe cine alegeti!

Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Buna ziua, fetelor.
Desi stiu ca locul meu nu este aici, sunt viitoare mamica de mai-iunie 2005, m-a indrumat Crissu, care si ea a fost pe aici in vizita catre voi, poate imi puteti oferi mai multe informatii despre doctorita si spitalul la care voi naste eu.
Spitalul este Cantacuzino, doctorita este Luminita Enache, care ma consulta lunar la Spitalul de Urgenta Floreasca(acolo are consultatiile). Pe mine ma tenteaza sa nasc normal, insa vom vedea in continuare daca va fi totul ok. Pana acum, multumesc lui D-zeu, sarcina a decurs normal. Ma intereseaza costuri, cum se procedeaza in momentele nasterii, cum si cand dai plicurile si cui....
Desi mai e ceva pana in mai, vreau sa ma pregatesc din timp. Pe Luminita Enache o stiu ca este super ok, nu e genul care sa aiba pretentii, dar sunt curioasa cam cat trebuie sa-i dai. Eu o stiu de multa vreme, de vreo 5 ani si intotdeauna sun t atenta cu ea, ii duc cate ceva, de sarabatori ne trimitem reciproc mesaje, deci sper sa fie si ea apropiata de mine in aceste momente....
Va multumesc mult, numai bine,


Andutzy- UM 18.08.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caramella spune:

Va salut fetelor,sa va traiasca bebelusii.
Pana acum am tot citit ce a-ti scris , am si eu niste intrebari care ma framanta .Eu urmeaza sa nasc in martie la maternitatea Odobescu din TIMISOARA cu dr.Miculita.De nascut cred ca o sa nasc normal daca nu vor fi probleme dar tot nu sunt pe deplin hotarata.Am discutat cu doctorul meu despre epidurala si mi-a spus ca el nu e de acord cu epidurala pentru ca poate sa sufere copilul sa se blocheze in travaliu dar daca vreau se poate face .Binenteles daca o platesc.Am inteles ca se plateste si o taxa de spital daca ai medicul tau si nu nasti cu cine e de garda.Nu mi se pare corect, macar de-ar face ceva cu banii aia sa-i investeasca in spital sa se vada ceva atunci nu mi-ar parea rau.Nu am fost niciodata in maternitate sa vad cum e dar dupa cat am auzit nu e asa super.Cine a nascut de curand poate sa-mi dea amanunte despre cum e spitalul,doctorul? VA ROG MULT.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

buna,
ce stiti de dr. Puia Sorin de la Giulesti?

multumesc

Ruxel
http://community.webshots.com/user/ruxel100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anculina spune:

Daca dr. Radoi Cristian intra din intamplare aici, il salut calduros !
26.MAI.2004, ora 17.30, cezariana, filmata, fetita - Maria Carolina, 3,100.Kg, 51 cm, scor - 9; 10.
Pentru mine si sotul meu ati fost mana care a implinit minunea din viata noastra si in fiecare dimineata in care Maria e sanatoasa si perfecta ,ne zambeste si progreseaza, un gand de recunostinta se indreapta inspre dvs. !
Va multumim !
Poate pe 26.MAI.2005 trecem un minutel pe la dvs. impreuna cu ea sa va salutam !

Mergi la inceput