Lipsa de progesteron

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Buna fetelor,

Scuze ca ma bag peste subiectul vostru, dar vroiam sa spun ceva.

mimi_m , nici mie medicul nu mi-a facut analiza progesteronului in ziua 21, a zis ca nu are importanta.
Mi-a facut doar analizele hormonale in ziua a 3 de ciclu si atat, ma mai chemat in ziua a 11 la eco, si in ziua 12 am facut inseminarea.
Cand am ramas insarcinata l-am intrebat daca imi da ceva de sustinere, ne-a felicitat si ne-a trimis acasa pana la urmatoarea vizita, nimic nimic, nici o pastila, nici o vitamina.
Dar.... eu am luat Duphaston din ziua a 16 a pana in ziua a 25 a fara sa stie medicul, cand am vazut ca nu-mi vine ciclu am facut test de sarcina, pozitiv, si am continuat cu Duphastonul pana in saptamana a 15 de sarcina.
Sper sa se indeplineasca dorinta voastra cea mare!


alinata, eu am avu ciclu la 25- 26-27 zile, am luat Duphaston vreo 3 luni,din ziua 16 pana in ziua 25, si in a 27 zi aparea ciclul.Utrogestanul stiu ca e acelasi lucru ca si Duphaston, adica progesteron, numa ca primul e natural.
Ia cum ti-a dat medicul schema de tratament, poate reusesti sa ai rezultate bune.

Scuze inca odata ca am intervenit in subiectul vostru.
Toate cele bune !


16+



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinata spune:

Nati iti multumesc. O sa incerc sa vad ce se intampla. Poate iese cu ochi. . Dar mie imi este frica de altceva. De insuficienta ovariana. Stie cineva cum es pune diagnosticul de insuf ovariana?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

alinata , o simpla cautare pe google la insuficienta ovariana prematura, si gasesti la raspunsuri o groaza.
Stiu ca si mie medicul mi-a facut analiza asta, si ca stau bine inca cu productia de ovule.
Succes in cautare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blahblah spune:

Vin si eu peste voi sa-mi impartasesc pataniile. Dozajele mele hormonale z3 respectiv z 21 sunt normale, zic drii. DAR va pot spune ca prezint totusi toate simptomele unui exces de estrogen si eventual de lipsa de progesteron.

La mine arata cam asa: fibrom uterin de 10 cm si altele mai mici, chisturi ovariene mari, endometrioza (operate), hemoragii majore la CM, cu cheaguri mari, endometru prea gros, piele uscata, stari depresive, anxioase, irascibilitate (ultimele aparute asa brusc, incat rudele zic ca m-am schimbat peste noapte). Ah si imi cade parul asa mult incat tanti care-mi face curat a zis ca ea nu mai poate si ca sa ma tund...

De ce ajung la concluzia ca e de vina progesteronul (pe langa faptul ca simptomele sunt de estrogenism nebalansat) - pt ca am luat dupa un mic "accident" pilula de a 2-a zi (mult progesteron) si in urma ei pot sa va spun ca m-am simtit asa de bine cum nu m-am simtit de ani de zile. Cel putin simptomele observabile s-au ameliorat .

Da, exista creme progesteronice si de asemenea si tratamente pe baza de plante care pot ajuta, de ex. Wild Yam (Dioscorea Villosa)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinata spune:

Multumesc Nati.Am citit ceva despre insuf ovariana si m-am ingrozit. Luni mi-am facut programare la gineco. Vedem ce imi va spune ( in afara de amenoree secundara). Poate pana la urma voi gasi un dr care va fi im stare sa imi spuna si cauza.Imi voi lua cu mine rezultatele analizelor hormonale, toate investigatiile si vom vedea.Pote poate....

Speranta moare ultima

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinata spune:

Ceau fetelor. Azi am fost la gin. I-am aratat DH si mi-a spus ca nu au nici o relevanta. E posibil? Mi-a dat Duphaston pentru 5 zile ,ptr pornirea CM. Dupa care se va vedea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noname spune:

Alinata, s-ar putea sa avem aceeasi prbl ca nici mie nu mi-au venit rushii si eu iau tot 5 zile progesteron , cate 4/zi, 2dim + 2seara.
Unde este scrisa povestea ta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinata spune:

draga noname nu am scris prea multe despre mine.Iti spun pe scurt.Primul CM 16 ani, cupa care CM neregulate( 2-3 ori pe an).Am fost la nenumarati DR. Toti imi dadeau AC pentru amenoree secundara, dar nici unul nu mi-a spus care ar fi cauza. Asa ca acum m-am pus pe treaba: DH,peste 15 zile sunt programata la HSG si histerografie...
Poate pana la urma reusesc sa aflu macar care e cauza, ca sa stiu ceea ce trebuie tratat ( daca se trateaza ). Duphaston mi-a dat 5 zile, 1 tb/zi ptr pornirea CM, dupa care voi face monitorizari sa vad daca ovulez. pare a stii ce face, in sensul ca mi-a spus clar: facem asta, asta , asta ca sa intelegem de unde pornesc problemele....Vom vedea




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinata spune:

Hei fetelor ...
Stie careva la cate zile de la oprirea tratamentului cu Duphaston ar trebui sa apara sangerarea? Eu am oprit tratam de 6 zile si nici un semn de musafiri

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

Alinata eu am luat utrogestan care e tot progesteron si dupa ce l-am oprit la doua zile mi-a venit.Banuiesc , ca ar trebui sa se intample si in cazul Duphastonului la fel.
Numai bine,
Crisa

In asteptarea lui bebe mic!!

Vreau si eu sa fiu

Mergi la inceput