Lipsa de progesteron

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

quote:
Originally posted by mimi_m

Buna , si La multi ani !!
Crisa, ai intradevar un CM foarte neregulat... sa stii ca exista teste de ovulatie cu aj. carora poti determina perioada de ovulatie.
La mine problema e cam invers decat la tine, desi am un ciclu foarte regulat, la 28 zile , cam cu 6 zile inainte de declansarea CM am deja semne ca i-mi vine, respectiv pete de sange ... eu banuiesc tot o lipsa de progesteron, desi analizele hormonale din ziua a 3-a au iesit bune. Am facut si tratament cu duphaston 6 luni, dar nici in timpul tratamentului nu s-a reglat nimic. Ce ma deranjeaza cel mai tare este faptul ca medicii la care am fost nu au dat nici o importanta acestui lucru .
Am 14 IA nereusite, si cred ca motivul pentru care nu raman este o dereglare hormonala.
Daca a mai auzit cineva de astfel de simptome , poate i-mi da si mie un sfat..


De curind am aflat si eu ce inseamna ciclu neregulat!!! Ca la vizitele...la ginecolog m-au intrebat daca am ciclu neregulat Si am zis ca da.Si zice...pai cam la cite luni iti vine? Si zic adica cum la cite luni? Zic imi vine in fiecare luna!! ZIce , pai draga asta nu inseamna ciclu neregulat. Ciclu neregulat inseamna sa iti vina o luna sa nu-ti mai vina 3 , si tot asa.Oricum...este ciudat. Mai ales anul asta a fost foarte ciudat.Am fost si fffffff stresata si suparata.Am mai luat utrogestanul.Cred ca mai degraba dereglat decit neregulat!!!
Ma rog..gindindu-ma totusi in timp cam asa l-am avut mereu cam la 32-33 de zile.
De-asta spun ca si acuma poate ca imi vine.
Crisa

In asteptarea lui bebe mic!!
Vreau si eu sa fiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

Mimi sint de acord cu tine, o dereglare hormonala am si eu...de nu raman.Dar...de ce pana mea nu-mi spune ceeeee!!
La inceput in Romania un dr a zis , doar citind analizele ca s-ar putea sa am ovare polichistice.Astia de aici au ris si s-au minunat , aia de acolo rid de ce spun astia de-aici si tot asa , eu nu aud decit chestii de genul..Doamne ce idioti, Doamne da unde-o fi facut facultatea, doamne da...nu stiu ce si nu stiu cum...dar un diagnostic clar si o parere clara nu am auzit!!Deci ..sincera sa fiu sa-ti spun nu mai stiu ce sa cred.Mi-e frica sa merg si la altul.Ca cine stie ce-mi mai spune si ala.Cea mai de treaba dr a fost Dr.Voiculescu din Romania...de la clinica Elite care nu stia ca eu stau in America..si ea saraca chiar incepuse cu mine o strategie , sa vedem sa analizam sa incrcam..i-am spus d-na dr. din pacate eu plec imi pare extrem de rau ca nu pot sa ''raman'' insarcinata cu d-vs..dar...o sa va mai sun.Deocamdata sint inca in asteptare.
Crisa

In asteptarea lui bebe mic!!
Vreau si eu sa fiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Sa stii ca si eu am observat ce zici tu vorbind cu mai multi doctori de aici. Nu se intampla sa aiba 2 aceeasi parere despre acelasi lucru.
Eu una merg mai mult pe instinctul meu si pe toate informatiile pe care le adun de la diverse femei patzite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonia Antonia spune:

Buna,

Am si eu o intrebare pentru voi: ati observat daca cumva lipsa de progesteron este asociata la voi si cu caderea parului?

Intreb pentru ca stiu ca sufar de o lipsa de progesteron (valoare 2.35 la ovulatie), am pierdut o sarcina din cauza asta, sarcina dusa la termen si cu happy end a fost sustinuta progesteronic pe toata durata ei si gandind retrospectiv am ajuns la concluzia ca singurele perioade din viata mea cand nu mi-a cazut excesiv parul au fost cele in care aveam un aport extern de progesteron (in sarcina sau cu pilule contraceptive).
Medicul endocrinolog nu crede prea mult in aceasta versiune a mea de aceea m-ar ajuta sa stiu daca vre-una dintre voi se confrunta cu aceasta problema.

Va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimi_m spune:

Buna,
si mie i-mi cade foarte mult parul dar l-am asociat cu stresul de zi cu zi, desi poate ai si tu dreptate .
Eu luna aceasta i-mi voi face analiza progesteronului in ziua 21 (ceea ce ma intriga este ca dr. cu care fac IAS nu da nici o importanta acestei analize), la mine in ziua 21 "se intampla ceva"... si mai este o problema - am un ciclu foarte abundent in zilele 2-3 (cu cheaguri destul de mari si cantitati care ma sperie)si bine inteles ca nici acest lucru nu prezinta interes pentru dr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Tonia, o fi posibil. In ultimele 2 luni am observat ca imi cade parul tare de tot. Si m avut 0.88 progesteronul in faza foliculara. Sustinerea sarcinii cu progesteron cand ai inceput-o? Dupa testul de sarcina sau dupa ovulatie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

Fetelor..si mie mi-a cazut parul in ultimii ani , nu mai am podoaba capilara care-o aveam in facultate.Mi-au spus-o mai multi.Sa fie de la progesteron? Nu stiu cu cazutul dar stiu cu crescutul..mi-au crescut in barba vreo 3 ''floculeti'' pe care tre` sa stau acum sa-i pigul cu penseta ca sint oripilata.Mi s-a spus ca o sa-mi creasca si eu nu am crezut.Si dr mi-a zis ca nu creste daca -l iei vaginal ci dor daca il iei oral.
Ma rog.Asta e de-acum.Sa-mi creasca dar sa fac copilllllllll ca nu mai potttttttt!!!!
Tu , Mimi vrei sa faci progesteronul in ziua 21, asta inseamna ca ai un ciclu de 2, nu?
Ca luna viitoare o sa merg si eu musai la medic sa-mi faca prin ziua 28 progesteronul..sa vad cum e.O sa-l fac si-n ziua 21 o sa-l fac si-n ziua 28 si in 14...vreau sa vad cum e.
Daca ei nu propun asta atunci o sa fac eu analize de la mine putere, gandire.
Eu mi l-am facut o data si era 0.28 sau asa ceva eram prin zia 5.Nu stiu ce relevanta are.
Apoi l-am mai facut in ziua 19, 20 si era 8 si ceva odata si 12 si ceva alta data si ea mi-a zis ca tre sa fie peste 20..dar daca eu ovulez in ziua 21...naiba mai stie ca m-am saturat!!
Crisa

In asteptarea lui bebe mic!!
Vreau si eu sa fiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonia Antonia spune:

Buna,

Alinushca, progesteron am luat dupa confirmarea sarcinii, adica din saptamana a5a de sarcina si nu imediat dupa ovulatie.

Din ce imi spuneti voi, se pare ca poate fi o legatura intre caderea parului si lipsa de progesteron. Va multumesc pentru raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

As vrea si eu sa va intreb: ce valori ati avut la testele de progesteron. Si cate tablete pe zi vi s-au recomandat. Si eventual ce efecte "secundare" au avut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinata spune:

Buna fetelor. Sunt noua pe aici. Sper ca sunt unde trebuie. Vreau si eu un BB. Amenoree secundara CM o data la 3-4 luni.Am fost la n Dr. Anticonceptionale. Nu le vreau. Am facut dozari hormonale progesteron 0,67, prolactina 28,4,estradiol 20 (recoltate in ziua 21), Rx de sa turceasca (normala).Dr mi-a prescris utrogestan 3 zile ptr pornirea CM, dupa care din a 16-a in a 25-a zi,Duphaston.De 2 luni in ziua a 2-a a luni am o singerare usoara care nu dureaza mai mult de 2 zile.Ar trebui sa o consider ca un CM normal?Sa incep sa iau Duphastonul din a 16-a zi sau sa iau Utrogestanul ptr un CM "normal"?, apoi Duphastonul?


Mergi la inceput