mama surogat sau purtatoare

mama surogat sau purtatoare | Autor: linda1105

Link direct la acest mesaj

Bunadimineata!Am citit cu interes mesajele din acest forum legat de mama surogat. Din pacate sunt mai mult sau mai putin in aceasta situatie, inca nu sunt sigura, voi stii in septembrie care imi vor fi sansele sa ajung la in vitro, daca sunt eligibila sau nu.Eu nu locuiesc in romania de 6ani si sotul meu nu este roman. Ce am gasit in acest forum, plus ce am cautat si in monitorul oficial am inteles ca nu este inca legal, legea nu a fost promulgata pt mama surogat. Voi ce stiti, sunt sanse sa se aprobe?Am auzit de mama surogat in romania, chiar pe CNN, cu mama de 60si ceva de ani. A fost facut intr-un cadru ilegal?Sper sa aveti mai multe info din Romania.Ce am citit in acest forum erau mesaje din 2005...sper eu, in iulie 2007 sa fi evoluat acest proiect de lege....
Va multumesc frumos si apreciez orice informatie oferita.
O zii buna!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns any27_any spune:

Din pacate lucrurile evolueaza forte greu in Romania,asa ca inca nimic....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianni spune:

O lege buna ,clara , a mamei surogat este in Anglia. Adica se face contract ,iti poarta bebe-ul, dupa care tu il adopti....Bine , este o intreaga procedura.

Americanii se duc in India ,sint agentii speciale si preturi foarte accesibile.

De curind s-a deschis in Camerun o astfel de agentie, caream inteles ca are o mare cautare.

Despre Ro, chiar nu stiu..

Succes.

CAtalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Fetelor, nu dati cu rosii, nu spuneti ca eu gandesc asa pentru ca nu sunt in aceasta situatie, puri si simplu ganditi-va si la punctul meu de vedere......
Chiar vreti asa ceva? Adica vi se pare moral? Asa cum un copil adoptat este copil parintilor lui adoptiv pina la ultimul firicel de par, chiar daca nu au aceleasi gene, tot asa un copil nascut de o mama surogat este la fel de mult al ei, mai mult chiar decat al celor a caror material genetic a fost folosit. De la cele doua celule microscopice pina la minunea de copil e un drum lung, care apartine altei mame. V-ati pus problema ca poate acele mame surogat isi vand capacitatile biologice pentru ca nu au alta cale de a supravietuii , sau ca ele se pot atasa in timpul sarcinii de copilul din burta neavand dupa nastere nici o alta optiune decat a il da parintilor genetici ( ii consider parinti genetici, ceea ce e doar o parte, cei drept cea mai importanta din a fi parinte biologic)…. Sunt sigura ca majoritatea celor care fac asta nu se ataseaza de copii din moment ce au fost de accord de la inceput cu procedura, sunt sigura ca pentru unele e doar o metoda de a castiga bani pe care o aleg desi ar avea altele, insa cred ca ele aleg aceasta varianta pentru ca au trait intr-un mediu precar, nu au educatie, sunt niste finite primitive, iar folosirea lor ca si mame surogat mi se pare o exploatare a lor.
Si inca ceva, copilul va suferi aceeasi trauma a abandonului ca orice alt copil adoptat. Asa cum s-a demonstrat ca si in cazul in care despartirea de mama care l-a nascut se produce imediat dupa nastere, copilul tot percepe abandonul, tot asa si copilul luat de langa mama care l-a nascut si incredintat parintilor lor genetici percepe abandonul de catre aceasta. Sau credeti ca atunci cand va fi luat de langa cea pe care a simtit-o atatea luni, singura fiinta pe care o cunoaste si va fi incredintat pafrintilor se va bucura si isi va spune “vai, avem aceleasi gene, astia sunt parintii mei”.
Cand adoptia se produce pentru ca un copil a fost abandonat sau prost tratat, aceasta e cel mai minunat lucru care se poate produce pentru acel sufletel, doar asa se pot vindeca ranile produse de abandon, insa a supune o finita umana cu buna stiinta traumei abandonului dintr-o dorinta egoista mi se pare inacceptabil…
Preferati sa aduceti pe lume o fiinta pe care sa o faceti sa sufere doar din dorinta ca ea sa va semene la zambet sua talent la pictura? De ce nu adoptati pur si simplu, va indepliniti dorinta de a deveni parinti fara a face rau cuiva si dand o sansa unica unui copil deja nascut pentru care un viitor langa cea care l-a purtat in burta nu este posibil, de ce nu vindecati ranile unui astfel de copil si incercati sa le produceti unuia nenascut…. Mi se pare o contradictie: pretuit mai presus de orice pe unul sange din sangele vostru, insa ii faceti rau……
Marog, fiecare face cum stie, ma gandeam ca poate nu v-ati gandit la aceasta procedura si din acest punct de vedere..

Banuiesc ca o sa spuneti ca in tari civilizate unde se pune mare accent pe drepturile omului si ale copilului acest lucru e perfect legal, si ca au judecat asupra lui multi oameni luminati si specialisti. Argumentul asta nu tine, inima trebuie sa judece acest fapt. Sunt niste exemple cam deplasate, insa ganditi-va ca e perfect legal in lumea noastra civilizata sa se consume resurse naturale sis a se polueze mediul desi e stability ca in acest ritm va disparea in maxim cateva sute de ani toata viata de pe pamant, ganditi-va ca e perfect legal sa se foloseasca in alimente si cosmetice componente care pun in pericol viata oamenilor , etc…..

Le inteleg pe cele care spun ca le pare rau ca trebuie sa adopte pentru ca pierd acea experienta de a isi purta copilul 9 luni, pentru ca nu il au de la inceput, inteleg regretul ca nu le seamana copilul si fizic, etc, darn u pot accepta sa se recurga la aceasta metoda doar pentru a impartasi genele.
Marog, eu vad adoptia ca pe o minune si mai précis ca pe una din putinele minuni la care putem lua parte din proprie dorinta….

Ma ascund de rosii …….



Not flesh of my flesh
Nor bone of my bone,
But still miraculously
My own.
Never forget
For a single minute:
You didn't grow under my heart
But in it.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns any27_any spune:

Manuelita,fiecare cu parerile lui,insa eu nu prea sunt de acord cu tine.Vorbesti de abandon:nu inteleg care este legatura intre dorinta unui cuplu de a avea un copil biologic apeland la o mama purtatoare si abandon.Acel copil are parinti care dupa nastere il vor lua cu ei si va creste alaturi de ei.In nici un caz nu va fi abandonat.Pai daca e sa o luam la bani marunti,atunci si donarea de ovule si sperma poate fi considerata abandon.Si nu doar femeile care au trait sau traiesc in conditii precare se ofera sa faca acest lucru.Sunt femei care intr-adevar o fac din bunatate,sigure fiind ca acel copil va avea toata dragostea din lume.E ingrozitor sa nu poti avea un copil,mai ales cand iti doresti cu disperare si ai incerca absolut orice.Asta nu inseamna ca nu exista riscuri.
Intr-adevar este un subiect foarte controversat,se poate discuta mult si bine pe marginea lui,tine f mult de mentalitatea fiecaruia si cred ca nu trebuie sa judecam pe nimeni pentru alegerile si deciziile sale.Parerea mea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Cred ca n-am explicat suficient de bine (desi am scris un roman :))
Prin abandon nu ma refeream la intentia cuiva de a lasa copilul fara parinti, ci la despartirea nou nascutului de femei acare l-a nascut. AM vrut sa zic ca acel copil simte aceasta despartire de corpul, vocea, ritmul,mirosul cunoscut lui la fel ca oricare alt copil care este abandonat. Din acest punct de vedere, cred ca un copil nascut astfel sufera la fel de mult ca unul abandonat si "adoptat" imediat dupa nastere. Adica nu se poate nega trauma, copilul nu are de unde sa "stie" ca merge la parintii lui genetici.

Al doilea punct, diferenta dintre donarea de spermatozoizi si ovule si metoda mamei surogat mi se pare foarte mare, spermatozoizii si ovulele sunt niste CELULE, nu sunt constiente,nu simt nimic pentru ca nu au sistem nervos, nu au memorie, etc, si se poate continua....concluzia fiind ca nu se poate vorbi de "trauma suferita de un spermatozoid" (n-ar mai folosi nimeni prezervative ?)in schimb de trauma despartirii nou nascutului de persoana care l-a nascut vorbesc toti oamenii de stiinta. Atentie, nu contest dragostea pe care o va primi copilul in familia in care se integreaza, vorbesc doar de provocarea traumei despartirii in mod constient, legal, planificat, dezirabil de catre parintii genetici si mama surogat.

Cat despre femeile care fac asta din bunatate: aici chiar nu inteleg, din bunatate (as zice mai degraba disperar) dai spre adoptie un copil pe care il faci tu din materialul tau gfenetic , fara sa fii dorit acest lucru, fara sa-l fi planificat, si-l dai pentru ca tu ori nu poti sa-l iubesti, ori sa-l cresti ori etc….
Dar nu inteleg cum face bine copilului pe care il naste? Se roaga el, doar spirit in eter sa primeasca un corp, sau cum adica….. Daca vor sa faca bine, de ce nu ajuta pe cei existenti si fara mama, cum ar fi sa face u 10 copii din dorinta de a le face “binele de a-I face”?

Nu sunt (desi par) neaparat inversunata asupra acestui lucru… am scris doar ce am simtit si gandit la citirea postarilor, sunt deschisa argumentelor contrare….





Not flesh of my flesh
Nor bone of my bone,
But still miraculously
My own.
Never forget
For a single minute:
You didn't grow under my heart
But in it.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns any27_any spune:

Mama purtatoare nu contribuie cu absolut nimic din punct de vedere genetic la conceperea copilului.Se obtine embrionul din materialul genetic al parintilor in vitro dupoa care se transfera un uterul mamei purtatoare.
Mama surogat doneaza ovulul.
Si eu cred ca un copil tinut in orfelinat cativa ani si purtat de la un asistent maternal la altul,vizitat de n familii,care totusi hotarasc sa nu-l ia,e mult mai traumatizat decat unul obtinut prin aceasta metoda.Faceti o comparatie intre un copil adoptat direct din maternitate la numai cateva zile si un copil de 2 -3 ani adoptat din orfelinat.Care din ei doi au sau vor avea ceva sechele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Cum mama surogat doneaza ovulul? Nu spuneai ca e un fel de FIV cu materialul genetic al parintilor?

Sunt sigura ca un copil nascut de o mama surogat nu va suferi o trauma in momentul in care este luat de parintii biologici. E ca si cum un copil ar fi crescut de bunici din ziua in care s-a nascut... Nu vad nicio trauma aici din moment ce copilul primeste dragoste si cea mai buna ingrijire.

Totusi, desi nu sunt impotriva acestei idei, mi se pare mult mai simplu (teoretic dar si practic) sa infiezi un copil... Un copil adoptat nu este mai putin copilul tau decat un copil rezultat din ovulul tau, purtat de alta mama...

Ioana
6+



Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns any27_any spune:

Prin mama surogat se intelege femeia care consimte sa fie inseminata artificial cu sperma barbatului din cadrul cuplului infertil.Bineinteles ca acel copil nu va suferi nici un fel de trauma la nastere.
Si eu sunt pentru adoptie si chiar de pregatim sa depunem dosarul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaalice spune:

quote:
mama surogat se intelege femeia care consimte sa fie inseminata artificial cu sperma barbatului din cadrul cuplului infertil

Din cate stiu eu mama surogat este cea care poarta un embrion feritilizat in vitro, embrion care poarta materialul genetic al cuplului, cea care ofera un uter timp de 9 luni.

Poate ar trebui sa te interesezi la un avocat sau la un medic specialist in FIV. Noi, pe aici, suntem familiarizate mai mult cu legea 273/2004.
Bafta! Sa ai copilul pe care ti-l doresti!

ioana, mamica de boboc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aprilie spune:


Mama surogat - dupa mine - ar trebui sa fie ultima procedura la care sa apeleze un cuplu care-si doreste copiii biologici,inainte de adoptie.
Se incepe cu tratamente peste tratamente, daca nu dau rezultate se continua cu fertilizare in vitro,apoi FIV cu ovul sau spermaozoizi de la un donator si ultima posibilitate - mama purtatoare.
Mi se pare un lucru excelent ; din pacate dificil datorita legislatiei si gasirii unei persoane de incredere...
Cu citiva ani in urma am vazut la tv un reportaj despre un cuplu care a ales ca mama purtatoare chiar bunica viitorului copil! (nu mai stiu daca era mama ei sau mama lui).Bebeul s-a nascut perfect sanatos si toata familia era fericita.
Daca ar fi cazul si una din prezumtivele mele nurori m-ar ruga sa fac asta,n-as ezita s-o fac. Asta, desigur,daca sanatatea mi-ar permite-o ...

Mergi la inceput