Povestea mea in legatura cu sarcina

Povestea mea in legatura cu sarcina | Autor: LIV11

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici si viitoare mamici, am 29 de ani si am trait o adevarata drama in aceasta prima sarcina. La eco de prim trimestru mi s-a spus ca bebe este ok dar am intrebat daca sa fac triplu test si mi s-a spus sa il fac pentru linistea mea dar m-a atentionat ca cele mai multe rez sunt fals pozitive.Eu am fost foarte optimista chiar nu credeam ca se poate intampla sa imi iasa risc si totusi in urma tt mi s-a stabilit risc de 1:209 sindom down ,riscul nu este datorat varstei ci analizelor.Cu rezultatul, medicul meu ginecolog mi-a recomandat sa fac amniocenteza ca e cea mai sigura in depistarea anomaliilor fetale.Zis si facut am plecat tot optimista gandind ca o data facuta aceasta analiza ma voi linisti, dar cand am luat rezultatul de la Genetic Lab stupefactie bebe nu are sindrom down dar din punct de vedere genetic este o aberatie din 17 metafaze studiate s-au facut 4 cariotipuri, 2 sunt anomalii de tetra, trisomie si monosomie (poate muri intrauterin sau sa fie un copil handicapat)mi s-a spus si 2 cariotipuri sunt perfect normale.
Am intrebat daca rezultatul poate fi eronat din anumite considerente si mi s-a spus ca poate fi si ca e de recomandart sa mai repet amnio.Sincer nu mai sunt in stare sa mai astept 2 sapt si daca este eronat sau varianta ar fi avortul dar la care nu vreau sa ma gandesc deoarece am fost vreo 2 luni racita cu tuse convulsiva de nu va pot spune prin ce am trecut si cu toate astea copilul acesta a vrut sa traiasca,a ba mi-am facut in fiecare luna eco si parea perfect.
Mentionez ca ma citit de cei de la Genetic Lab ca au mai dat gres la rezultatul analizelor de amniocenteza dar din pacate dupa ce am ales sa fac analiza la ei.
Dragi mamici si viitoare mamici, am fost la eco de morfologie fetala de trim II , 4D si m-am linistit.
Bebita mea este in regula, cam fitoasa ce-i drept nu vroia sa ne arate fata, o ascundea cu manuta,dar este in parametri optimi pentru acesta varsta, nu i-a trezit doctorei nici o suspiciune pentru a mai face inca o amniocenteza.
Oricum si doctora de la Medsana in citogenetica vazand rezultatul amniocentezei mi-a spus acelasi lucru ca daca la eco nu sunt suspiciuni sa stau linistita.
Ce vreau sa va spun in schimb, in agitatia mea de zilele trecute am vrut sa mai fac o incercare de a ma lamuri cu privire la rezultat si am luat legatura cu prof. Albu al carui laborator este Genetic Labul vrand sa aflu si parerea lui dat fiind ca a semnat aceasta analiza si ca specialist in genetica.
Am fost stupefiata de raspunsul lui si m-a convins inca o data ca sunt niste nenorociti care te baga in ceata pentru a mai face analize suplimentare la ei.
In urma convorbirii cu acest individ, mi-a spus ca ma primeste sigur
dar ca trebuie sa platesc consultatia la el de 400 RON in acest pret intrand si eco,ca altfel nu ma poate lamuri,eu cerandu-i parerea doar in ceea ce priveste rez. de genetica.
Parerea mea este ca daca ar fi profesionist nu ar racola paciente in urma analizelor facute la lab. lui.
Fetelor, sfatul meu este in cazul in care ajungeti la amniocenteza sa fugiti de Genetic Lab, mai bine faceti analiza la Medsana si ajunge in Grecia, parerea mea este ca sunt mult mai responsabili nu ca cei de la Genetic Lab care profita de faptul ca nu ai cunostinte de genetica si in caz de ceva dubii te indruma sa repeti amniocenteza dar tot la ei il citez pe profesorul Stefanescu, ca numai ei fac cariotipul, ca vezi doamne in Grecia nu se face asa ceva.
Vi se pare ca sunt profesionisti adevarati prin astfel de afirmatii?
Oricum eu una sunt foarte lamurita de ei, si mult mai linistita dupa eco, si oricum cred ca Bunul Dumnezeu ma va ajuta sa duc aceasta sarcina cu bine si sa fie bebita sanatoasa.
Tot ca va urez este sa nu va pierdeti speranta in caz de rezultate dubioase si sa va rugati ca pana la urma cu tot ce inseamna stiinta medicala tot Creatorul este cel care stabileste ce si cum.
Va pup si va urez numai bine si sper ca nu v-am plictisit cu patania mea dar v-am scris pentru a va informa si a nu trece prin ce am trecut eu.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Liv, mi se pare incredibila povestea ta. Ma bucur ca bb e bine, asta e tot ce conteaza. Iti doresc sarcina usoara in continuare si mai asteptam vesti despre tine si micuta ta minune.
Si eu am facut triplul test (desi am doar 28 de ani, un copil sanatos si n-am antecedente in familie). Asistentele de la Medicover m-au convins ca merita sa vad ce si cum, nu mi s-a parut cine stie ce grozavie pe moment dar n-am sa uit niciodata cum tremuram citind probabilitatile lor... Mie mi-au iesit ok, dar am citit multe experiente asemanatoare cu a ta chiar aici, pe acest forum.
Cazul tau e cu adevarat deosebit pentru ca de regula la amniocenteza temerile lor au fost spulberate.
Sper ca experienta ta sa le dea speranta celor ce mai trec prin asemenea sperieturi.

Sanatate multa,

Florina +38 Teodora si Tudor(5 ani)
www.onetruemedia.com/shared?p=2ec9af00903bd34b9e16cb&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Asa a crescut baietelul meu, Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Liv, eu fug de astfel de analize, acum vreo 3 saptamini, cind am fost la ginecologul meu (pe care as vrea sa-l schimb), fara sa ma-ntrebe daca vreau sau nu sa fac TT, mi-a zis: "saptamina viitoare, fiind saptamina 16, triplu test". Eu am citit multe cazuri de erori la acest TT, stiu ca nu are mare relevanta, dar vad ca si la amnio se poate asa ceva. Povestea ta ma intareste in convingerea mea ca uneori trebuie sa mergi si pe instinct si ca , exact cum ai spus tu, daca rezultatele de la eco sunt bune sa nu exagerezi cu analizele si testele. Mentionez ca si la mine ecografiile au iesit foarte bine, analizele facute pina acum au iesit la fel foarte bine, la eco de 13 saptamini translucenta nucala a fost 1,6 (ceea ce exclude Sindromul Down), asa ca mi se pare absurd fiind atit eu cit si sotul oameni sanatosi, sa fac un TT pt a ajunge sa traiesc momente tensionate cum au trait atitea gravidutze.Tocmai de astfel de rezultate fals pozitive ma tem , pt ca ele pot face mai mult rau decit ne putem inchipui...Liv, iti doresc sa ai incredere in tine si in instinctul tau de mamica (instinct care e ffoarte puternic si important, zic eu), sa ai o sarcina usoara si la termen, cu bebe sanatos.


bebe si burtik

Jasmin18+Daniel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miky_mamica spune:

Daca nu te superi ca te intreb de ce le-ai facut acolo? Nu stiai ca se fac si GRATIS!!! Daca tu nu stiai dr tau ginecolog tb sa stie pt ca el le poate prescrie gratuit. Am mai auzit de intelegeri intre dr si laboratoare de analize si daca mergi acolo si faci cat mai multe analize (asa cum ti-au zis tie sa repeti amnio si sa mai faci eco) isi ia si ginecologul parte cota de acolo. Asa ca mare grija cu dr la care te duci!!!
Pupici si multa sanatate in continuare,
Miky

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ashera spune:

Liv, sa dea DD sa fie bine si sa ai un bebel sanatos ! Sarcina usoara si te asteptam sa ne mai dai vesti despre bb tau ?

33+

Christian

Mergi la inceput