Paralizie Cerebrala (tetrapareza,parapareza, etc)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns remusbarnea spune:

quote:
Originally posted by marcel_pl

Buna ziua. Ma numesc Marcel Platon - medic ortoped-traumatolog pediatru din R.Moldova.Am citit cu atentie toate mesajele dumneavoastra si vin cu o informatie noua,de fapt, pentru d-stra poate fi noua, iar metoda despre care vreau sa va spun, este de mai 10 ani.Exista interventie chirurgicala,se numeste "Miofibrotomia subcutanata pe etape dupa metoda prof. Ulizibat" - este o inventie a medicilor rusi din or.Tula.In ce consta metoda? sub anestezie generala,cu un bisturiu special,se incizeaza punctiform pielea (nu se face rezectia pielii, dar se patrunde punctiform) si subcutanat se efectuiaza miofibrotomia muschiului spastic. AVANTAJE: sub anestezie generala muschiul fiziologic normal se relaxeaza,iar cel patologic(spastic) ramine incordat,adica nu este riscul de a leza alt muschi fiziologic normal.!!!Intr-o singura etapa se efetuiaza de la 15 la 26 puncte in dependenta de virsta copilului si de gradul de afectare.Postoperator copilul in aceiasi zi poate pleca acasa , respectiv cu recomandari.La fel, postoperator nu se aplica aparate gipsate si suturarea pielii,doar pansamente compresiv aseptice.Timp de 2 saptamini copilul se afla la regim de pat liber,iar peste o luna deja, se permite sa mearga (cei care pot sa se deplaseze) si reabilitarea.AVANTAJ: nu ramine defect cosmetic.Operatia dureaza 15-20 min.


Pina acum toti pacientii mergeau in or.Tula pentru interventii chirurgicale.Acum,insa,medicii specialisti din or. Tula vin si in R.Moldova or.Chisinau, deja pentru a 3 oara.Prima data au fost in decembrie 2006,(au fost operati 82 copii) a doau - in luna mai 2007 (operati 85 copii) si data viitoare vor fi in luna septembrie 2007, de pe data de 3 -pina pe 10 septembrie.Au fost operati si din Romania.
Medicii specialisti opereaza si in Spania, Mexic.. si toate tarile CSI

Am icercat pe scurt sa va informez despre metoda si despre momentele interventiei chirurgicale. Operatiile vor de pe 3- pina pe 10 septembrie in R.Moldova or. Chisinau Clinica "Gynesurse" str. Gh.Casu 37

Pentru informatii adaugatoare si/sau consultatii:

tel. +37322 208351

+37322 208352

tel. mob. +373 797 41425 Marcel Platon

www.ulizibat.ru

www.gs.md

e-mail: marcel_platon@mail.ru


Ulpia sti ceva despre aceasta operatie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ulpiatraiana spune:

Remus,
din pacate nu stiu nimic despre acest tip de interventie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

OFFTOPIC:
Imi pare sincer rau ca Ada a ales sa stearga postarile de la acest subiect. Asa cum spunea si akella, numarul mare de vizionari de la acest subiect arata ca este de interes si este de ajutor. Va rog pe toti, in masura in care se poate, sa tineti cont ca informatiile trebuie sa circule si ca sunt multi multi parinti ingroziti de gandul ca nu exista iesire din situatia lor si ca nu exista speranta pentru copiii lor. Am mai citit zilele astea ca forumul dedicat copiilor cu nevoi speciale nu prea e util si asta m-a intristat foarte tare. Eu vazusem ca la un singur subiect (acesta) au aparut trei-patru membri noi, cu informatii valoroase. Ma gandesc la Madalina care va poate povesti cate ceva despre dintisorii copiilor vostri, ma gandesc la Cristian (daca acesta este numele celui ce scrie sub nickul Ulpia Traiana, ma gandesc la mamicile care isi impartasesc experienta. Va rog din suflet, nu va mai stergeti postarile. Multumesc.

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Pierdut mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Cristian, te rog activeaza-ti mesajele private. As vrea sa discut putin cu tine in particular. De asemenea, Madalina78, te-am pus pe lista mea de YM si as vrea sa discut cu tine cand ai timp. Merci.


Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Pierdut mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ulpiatraiana spune:

Anda,
esta activ de citeva zile.
Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Cristian,
La mine nu apare ca fiind activata optiunea ta de mesaje private, asa ca am sa scriu aici: Te rog daca se poate sa imi trimiti si mie pe privat cateva informatii despre tine, incerc sa fac o baza de date cu specialistii care raspund pe acest subforum. Evident, daca nu ai nimic impotriva.
Aceeasi rugaminte o am pentru toti cei ce lucreaza in domeniu si sunt dispusi sa ajute cu sfaturi. Ce imi trebuie: numele real (acesta va fi facut public doar cu acordul vostru, domeniul de expertiza si datele de contact (e-mail, telefon).
Va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Cristian, vin si eu cu o mare rugaminte la tine: spune-mi te rog ce clinici de recuperare psiho-motorie din Statele Unite ar interna-o pe fetita mea pentru un tratament specializat, intensiv, sustinut... Stiu ca la afectiunea ei nu exista o operatie miraculoasa, sa o puna pe picioare si sa o faca virgula ca noua, dar mai stiu si ca la ritmul in care se desfasoara recuperarea in Romania avem mult de pierdut... Asa ca am inceput sa ne interesam cu seriozitate de clinici din strainatate in care sa se efectueze recuperare sustinuta, prin diferite metode si proceduri (kinetoterapie, fizioterapie etc.). Te rog frumos, daca ai cunostinta de o asemenea clinica, trimite-mi niste date de contact sa pot coresponda, sa trimit acolo dosarul medical al Dariei (RMN-ul si celelalte) si sa vedem ce poate fi facut (aflam despre costuri etc). Suntem dispusi sa mergem pana pe luna si inapoi pentru fetita noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Remus, RMN-ul este gratis doar daca virgula copilul este internat in spital si medicul ii face trimitere la RMN. Altfel, costa destul de mult (anul trecut era aproape 10 milioane).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ulpiatraiana spune:

Akella,
sincer nu stiu despre asa o clinica, desi nu m-ar surprinde sa existe.
Totii pacientii mei au terapie fizica la domiciliu sau la scoala. Sectii de reabilitare pentru copii sint multe, dar pentru astfel de conditii cronice nu te-ar interna.
Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Cristian, multumesc mult pentru raspuns. Am mai lansat cateva intrebari si astept si de acolo raspunsuri. Suntem decisi sa ne facem temeinic temele si sa gasim o clinica in care Daria sa beneficieze de o recuperare sustinuta, mai buna decat se poate face in Romania. Butonam la greu Google-ul in cautare de clinici/fundatii care au astfel de centre de recuperare; stiu ca exista, ca doar am vazut o multime de documentare pe Discovery Channel (spre exemplu) - sorry, nu vreau sa fac reclama respectivului canal tv.

Mergi la inceput