Paralizie Cerebrala (tetrapareza,parapareza, etc)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zetapompilia spune:

De sfintele Sarbatori sa deschidem usa pentru oaspeti dragi, si inima pentru speranta bucurie si lumina. Sa fim mai buni si sa privim inainte cu incredere, stiind ca daca avem credinta, drumul din fata noastra va fi presarat cu impliniri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babette spune:

In prag de Anul Nou, Dumnezeu sa ne lumineze calea, sa ne ajute sa gasim cele mai bune metode sa ne ajutam puii, sa ne dea noua puterea sa le oferim tot ce au nevoie si lor sanatate si putere sa lupte si sa invinga momentul crud prin care trec.
LA MULTI ANI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floryalex spune:

salut.sunt , mama unui baietel de 6 ani diagnosticat cu tetrapareza spastica.am auzit si eu de clinica din ucraina dar nu stiu prea multe lucruri.
draga oceanica te rog sa-mi spui mai multe daca se poate. cum se poate ajunge acolo si multe altele.se poate face ceva si pt copii a caror problema e f grava?
de ex roby (baietelul meu ),nu poate sta in fundulet nici acum. noi stam mai bine la capitolul comunicare.ne intelegem destul de bine, pt k a inceput sa vb destul de bine, dak pot sa spun asa.te rog din inima sa-mi dai mai multe informatii
sanatate multa tuturor si multa putere. d-zeu are grija de toata lumea, nu-i asa?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oceanica spune:

Draga Flory,

Clinica din Ucraina nu este un panaceu universal. Acolo nu se fac minuni. Sa nu va inchipuiti ca mergeti acolo cu copilul pe brate si va intoarceti cu el mergand. Din pacate nu exista nicaieri in lume la momentul actual o astfel de solutie . In aceasta clinica se face recuperare f buna ,in conditii civilizate printr-o abodare diferita si anume "mobilizarea coloanei vertebrale", dar din pacate la un cost pe care nu toti ni-l putem permite. Multi parinti vor sa mearga acolo fara sa citeasca nimic din ceea ce scrie pe site-ul lor. Este bine sa va informati f bine inainte , sa stiti exact ce anume se face acolo , si apoi sa luati o decizie in acesta privinta . Stiu ca problema limbii straine ingreuneaza mult informarea. Dar fara cunoasterea unei limbi straine nu va puteti descurca in Ucraina , si nici intr-o clinica din strainatate. Multe din intrebarile pe care le aveti isi gasesc raspunsul chiar pe site-ul lor. Deasemenea puteti comunica cu ei prin mail in lb engleza referitor la orice nelamurire pe care o aveti.
In ceea ce priveste rezultatele, acestea sunt diferite de la caz la caz, in functie de varsta copilului, de gradul de a afectare cerebrala, de modul cum reactioneaza fiecare copil in parte . Drumul pe care il avem de parcurs in cazul unei afectiuni majore este mult mai lung si mai anevoios decat in cazul unei afectiuni minore. Deasemenea nu putem compara copii intre ei, fiecare reactioneaza diferit la metodele de recuperare.
Inainte de a incepe "lupta " cu aceasta afectiune trebuie sa ne cunoastem f bine "adversarul". Recuperarea in paralizia cerebrala dureaza aproape toata viata , dar cei mai importanti ani sunt primii 6 ani din viata.
Copilul trebuie supus unui nr cat mai mare de stimuli . Fiecare metoda de recuperare isi are propriile limitari, de aceea ele trebuie incercate si combinate in masura in care acest lucru este posibil , si anume Bobath, Voyta, osteopatia, masajul,reflexoterapia, acupunctura, presopunctura, delfinoterapia,inotul, calaria, ergoterapia, toxina botulinica, operatiile de corectie chirurgicala, etc. Trebuie sa vedeti ce anume i se potriveste cel mai bine copilului dvs. Important este ca copilul sa aiba o dinamica pozitiva in dezvoltare.

Referitor la copilul tau , eu nu sunt in masura sa dau sfaturi, eu doar am vrut sa aduc o informatie in plus, dar fecare parinte trebuie sa se informeze bine , alege, si ia decizia care i se pare potrivita pentru propriul copil.
Mai multe informatii despre evolutia pacientilor le puteti citi in rubrica Guestbook unde parinti isi impartasesc propriile experiente.
Apelati la cineva care stie rusa sau la un centru de traduceri.
Despre clinica am scris la inceputul forumului. Modul de inregistrare si multe alte informatii le gasesti pe site-ul lor.

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oceanica spune:

Cei de la clinica de recuperare din Ucraina au poststat o traducere partiala in limba romana

vedeti aici

www.reha.lviv.ua/ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

@Oceanica, este un material valoros.Mii de multumiri pentru ajutorul si implicarea ta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns remusbarnea spune:

Buna. Poate sa-mi spuna cineva la cit timp de cind sa inceput administrarea risatarunului au inceput sa apara rezultate notabile si daca e indicat ca in aceasta perioada sa se faca exercitii cu un logoped

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Negrutz spune:

am citit topic`ul vostru si nu am putut sa ma abtin sa nu comentez. E destul de vechi dar sper totusi ca mai exista persoane antrenate in aceasta discutie. Este intr-adevar impresionat situatia multor copii (si nu numai), practic nevinovati de situatia lor fizica si mentala care sunt marginalizati si nu de cele mai putine ori copii care devin sursa sigura de venit a unor indivizi semianalfabeti atestati in nu stiu ce tari, nu stiu ce cursuri, studii etc. Persoane practic ignorante. Este adevarat ca traim intr-o lume a ignorantei si a profitului, pentru ca nimic nu se face fara bani. Nici macar fundatia despre care vorbeatzi in posturile trecute. Toate necesita o gramada de bani si extrem de multa rabdare (timp). Nu reusim sa multzumim pentru ceea ce avem, cum majoritatea dintre noi nu reusim sa apreciem ceea ce avem mai de pretz, sanatatea, viatza, si ajungem intr-un final sa platit un pretz mult prea mare pentru a ne putea bucura de ea... in cazurile in care se mai poate vorbi de a te bucura...
Sa revin la ideea principala, sunt interesat in mod direct de acesti copii cu dizabilitati, si sunt dispus sa va ajut cu ce pot. E drept ca nu o pot face total gratuit pentru ca exista niste sume de bani pe care trebuie sa le platesc si eu la randul meu mai departe, dar poate fi vorba de niste sume decente, modice as putea spunea.
In prima faza va pot ajuta cu inotul. Am in subordine o echipa tanara atestati si experimentati in activitatile cu copii si nu numai (profesionisti in devenire) care se ocupa de initiere inot. In aceasta faza nu lucram decat cu persoane cu varsta cuprinsa intre 14-50 ani, dar daca reusesc sa adun macar 5-10 copii voi putea incepe si o sedintza speciala pentru copii cu dizabilitatzi. La fel, daca pot sa adun 10-15 copii apti din punct de vedere medical, voi putea crea o grupa si pentru acestia, aceste 2 categorii fiind formate din copii cu varsta pornind la 5 ani (cand se poate comunica mai bine si mai usor cu ei). Ora va fi asista in totalitate de parinti (situati in afara bazinului). Toate astea in prima faza, daca va pot ajuta cu ceva, va rog sa ma contactati pe privat pentru mai multe detalii. Mentionez ca ne desfasuram activitatea in Bucuresti. Doresc sa dezvolt aceasta industrie wellnes legata de ramura natatia. Deci oferta noastra de servicii se va largi in curand (gimnastica in apa, gimnastica in apa pentru bebelusi, si de ce nu, terapia cu delfini). Astept sugestii, intrebari, sprijin, etc pe privat sau aici.
Numai bine si multa sanatate din tot sufletul va doresc

Oamenii se roaga zeilor sa le dea sanatate, fara sa stie ca sta in puterea lor s-o mentina si ca luptand impotriva ei prin lipsa de masura, o tradeaza prin goana lor dupa placeri (DEMOCRIT)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

quote:
Originally posted by remusbarnea

Buna. Poate sa-mi spuna cineva la cit timp de cind sa inceput administrarea risatarunului au inceput sa apara rezultate notabile si daca e indicat ca in aceasta perioada sa se faca exercitii cu un logoped



Remus, la Daria am observat rezultate dupa prima luna de Risatarun... Totusi, alti parinti nu au obtinut acelasi lucru - deci, nu exista boli, ci doar pacienti - adica mi-e clar ca doi insi cu aceeasi afectiune raspund diferit la acelasi tratament... Cat despre logopedie, exercitiile specifice trebuie facute zilnic, indiferent daca fetita ta ia tratamentul cu Risatarun. Dra. logopeda care a lucrat cu Daria a plecat la un moment dat, insa noi am continuat exercitiile acasa; chiar si in ziua de azi ne straduim sa corectam cuvinte stalcite...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Negrutz spune:

Exact ce spuneam intr-un post trecut... principiul individualitatii...
lipseste cu desavarsire...

Oamenii se roaga zeilor sa le dea sanatate, fara sa stie ca sta in puterea lor s-o mentina si ca luptand impotriva ei prin lipsa de masura, o tradeaza prin goana lor dupa placeri (DEMOCRIT)

Mergi la inceput