Sarpe, ce-i de facut?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

quote:
Originally posted by aschiutza

Oare la voi se gasesc cumva arici de cumparat pe post de animaulete de casa? Din cite stiu, ei se iau de serpi...Mai intreaba la un magazin de animalutze!

Inca un sfat: daca vezi sarpele din nou, fugutza in casa si ia camera foto si fa-i o poza. Apoi poate sa iti spuna orice specialist daca e periculos sau nu, eventual si alte amanunte...

Stie cineva daca povestea ca un sarpe nu e niciodata singur ci "locuieste" in pereche e adevarata?

------------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar




uau!daca gasiti un arici sa-mi spuneti si mie ca tare imi doresc unul!in alta ordine de idei sa stiti ca nu m-am gandit la sarpele casei ca la o superstitie ci mai mult la simbolistica si la Mircea Eliade;dar ca sa fim practici de ce nu-l ademenesti inafara proprietatii cu un castronas cu lapte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Salutare la toata lumea si multumesc tare mult pentru sprijin.

Nu am nici o veste noua din pacate. Am pus capacane si nu s-a intamplat nimic. Eu cred ca ori a plecat (sunt niste lucrari in capatul strazii si se tot cutremura pamantul - poate s-a speriat si a fugit, sper eu...) ori sta ascuns de atatea zile si nu a mai scos capul afara, ceea ce totusi m-ar mira. Din ce am mai citit pe net, ar fi vorba de sarpe de gradina si nu sunt periculosi, din contra lor le este mai frica de noi decat invers.

Daca mai am vesti va spun.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

pe net gasesti tu multe scrise.....poate sa fie un sarpe ultraveninos pierdut de cineva...yo zic sa-l prinzi pina sa spuna vecinii "oh my god...a crezut ca e doar un sarpe de casa"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

halal incurajare guestus mama.... lasati breh sarpele in pace, ce v-a facut? prindeti-l si duceti-l in alt loc, in natura, departe de case, e pacat sa-l omoare cineva. ce, e vina lui ca s-a nascut sarpe?


Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

quote:
Originally posted by ML

Hei ce-ti mai face sarpele?
In urma cu 2 saptamani vorbeam cu o prietena despre serpi (noi avem si neveninosi si veninosi). Uite cam cum a fost cu al ei, apoi iti spun si eu cum e cu ai mei:

"Vorbind de serpalai, am avut unul in casa in toamna trecuta. Cred ca l-au adus astia care mi-au instalat countertopul in cutia lor de scule, dupa ce au lucrat jos in crawl space. L. (fetita) era cat pe ce sa puna mana pe el, ca era culcusit intr-un cosulet in camera ei. Mama l-a prins pe moment intr-o punga de plastic, dar a scapat din ea si pierdut a fost...cam 2 saptamani. Noi credeam c-a iesit din casa, dar intr-o zi cand sa mut un bookcase in FR, cine cade de pe raft, incolacindu-se la picioarele mele?...mr. snake! L-am dat afara pana la urma, dar ce putoare a lasat in urma, maiculita! Se pare ca au o alta arma de aparare: sa fie stinky. Nu era veninos si stiam asta; d-aia nu prea m-am agitat. Oricum, am auzit ca un sac din burlap umezit, lasat prin casa, o sa-ti atraga de prin cotloane serpalaii ca sa-i prinzi si sa-i dai afara."

Sotul meu a omorat impreuna cu un vecin unul gros cat bratul acum 5 ani. De obicei ii lasa in pace si-i cam cunoaste pe cei neveninosi(grass snake, glass snake, black snake, corn snake...), dar asta venea de peste drum din padurice, drept in curtea noastra si arata tare dubios. Am vazut unul in decembrie la 8 grade afara in soare, altul intr-un cuib de pasarele care se holba la noi, altul negru prins pe gardul de sarma la tara, la munte... Brrr si mie mi-e tare frica dar si mai frica mi-e pt. copii.
Concluzia: stiu ca trebuie sa mergi tropaind prin gradina, dar nu repede ci incet si cu ochii in iarba. Eu asta incerc sa-i invat pe copii si nu-i usor, ca uita si alearga ca iezii. Serpii nu aud dar simt vibratiile.
Intr-o vara am vazut unul sub niste tufisuri, intr-un loc insorit. Eram la 2 m de el si gata sa fug... curajoasa, daca s-ar fi miscat. Dar din curiozitate, am ramas langa el si am tropait sa vad ce face. Nu se misca, era ca mort!!! Am continuat si apoi m-am plictisit, am plecat si m-am intors dupa cateva minute. Nu mai era acolo.
Acum, am inteles ca unii sunt agresivi, altii nu, daca ii lasi in pace. Nu mica mi-a fost surpriza sa descopar pe Net ca traiesc si la munte (veninosi inclusiv, prin crapaturile stancilor) si in apele de munte. Si eu care credeam ca scap de ei, daca plec din Florida...

"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)



ML,
pe mine una m-ai ingrozit cu povestea ta ! In ce parte a USa traiesti, ca acum mi se pare ca si pe la mine ar fii vreun chirias de asta nedorit, cu toate ca nu-i zona.

Pitilache,
Poate gasesti la vreun magazin de asta cu produse pentru case(constructii, remodelari etc.) ceva chimicale impotriva serpilor, asa cum sunt pentru veverite, iepuri si ale animalute de astea. am vazut odat o emisiune la Tv despre serpi si venea vorba si inclusiv despre serpii de gradina, cum ca au pielea sensibila la acizi. POate daca ai turna chiar si niste otet in crapaturile de unde crezi ca -si are 'domiciliul" poate-l convingi se se mute si sa nu mai revina bineinteles. Succes !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Azi dimineata am gasit in locul respectiv locul zgarmat, deci e tot acolo dar probabil ca nu a mai iesit sau poate a fost iesit si acum ca s-a facut mai rece a intreat iar la loc. ooof, ca nu mai scap. Acum o sa ma duc la magazin sa vad ce mai gasesc de pus acolo.

va multumesc pentru incurajari!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina922 spune:

Ai putea sa-i astupi gaura de acces cu niste ciment, sau sa-ti iei o pisica. Si pe la mine pe la bloc am vazut serpi, dar am vazut si cum se "ocupa" pisicile de ei...ii decapiteaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Buna ideea cu astupatul!Nu vreau sa te sperii dar daca au fost 2, nu e posibil sa faca si pui?Am vazut demult la tv -prezentau case de vedete si ziceau de unii ca au cumparat casa unuia de era crescator de serpi,inainte de mutare au angajat pe unu sa controleze de pui.Daca nu si nu ,spargi placa si torni alta,macar stai linistita dupa!Costa ceva dar siguranta familiei tale e pe primul loc,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

La ciment ne-am gandit si noi si maine o sa se ocupe sotul de asta. Speram sa scapam in sfarsit de el.

Va multumesc inca o data.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Ok,anunta-ne cind terminati lucrarea!Sanatate si snake free!

Mergi la inceput