De ce mi se prind pirjoalele???
Oare pun prea multa ceapa??? Indiferent ca le fac la cuptor sau in tigaie mi se prind..ce ma sfatuiti?
Raspunsuri
MirelaV spune:
le dai prin faina inainte de a le pune la prajit?
si inca ceva..uleiul trebuie f bine incins inainte de a incepe sa le pui pe ele.
MirelaV
pupicei pe burticei
Darria spune:
Depinde si de ce forma le dai: daca sunt mici, rotunde nu au cum sa se prinda. Stiu ca se fac si lungi, ca un snitel.
In cuptor, pe hartia de copt nu se prind.
Poate ca nu e consistenta potrivita, incearca pana le potrivesti cum trebuie.
Idaira spune:
Faina nu pun, si cind le fac la cuptor le puneam intr-un vas Yena,n-am folosit hartie de copt,pina acum.Cind le prajesc in tigaie,incing uleiul,dar dupa prima tura,tre'sa schimb uleiul...
Poate nu nimeresc eu exact proportiile de ingrediente...
april spune:
cum se fac parjoalele??? sunt ardeleanca dar imi plac ....cateva indicatii va rog
a venit primavara...
dulcetica spune:
In ce tip de tigaie le prajesti?Cit ulei pui?Teoretic in tigaie de teflon ar fi exclus sa se prinda daca nu e uzata.Si intr-o tigaie normala daca folosesti suficient ulei un pic incalzit inainte n-ar trebui sa se prinda.
Si inca ceva...lasa-le sa se prajeasca bine inainte sa le intorci ,ca tot foindu-le le distrugi.
Darria spune:
quote:
Originally posted by april
cum se fac parjoalele??? sunt ardeleanca dar imi plac ....cateva indicatii va rog
a venit primavara...
uite aici ceva:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=96504
da o cautare pe forum sau net, sigur o sa gasesti retete.
Apoi le poti face dupa bunul plac.
dicirstea spune:
Te sfatuiesc sa iti iei o tigaie cu strecuratoare in ea. In felul acesta nici nu se vor lipi, iar cand vrei sa le scoti sau sa le intorci, ridici strecuratoarea, le vezi daca sunt ok si nu le mai zgandari sa scoata spuma multa.