Cum ii ferim de paduchi la gradinita?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana80art spune:

mamaaaaaaa deja ma manaca, capul de cand am inceput sa citesc subiectul si ma mai manaca pentru ca fetita mea deja e la gradinita, si zic si eu ca o mamica de pe aici, ca la virusi si la alte minuni ma astept dar la paduchi nu m-am gandit asa de repede....pe aia i-am tot amanat odata cu inceperea scolii, in clasa intai .
Hai ca mi-ai dat de gandit ......
Sincera sa fiu nici nu prea stiu exact ce sfaturi sa-ti dau, dar daca stau si ma gandesc bine mi-aduc aminte cand eram eu prin cl. intai si i-am venit mamei acasa cu "miscatorii" de vreo cateva ori de-i venea sa si pe langa faptul ca a stat saraca si m-a despaduchiat de nu mai avea ochi, parca mi-a pus pe cap putin gaz dar nu stiu prea sigur ce anume, si am stat asa putin cu capul infasurat sau cu o caciula rea si apoi cand m-am spalat cadeau toti paduchii ca eroii ........
Sincera sa fiu nici nu vreau sa ma gandesc la treaba asta ......sper sa nu dea norocul peste mine de acum din grupa mica si mai ales ca o duc de 2 sapt. la gradi........Doamne ajuta.....

Roxana si ingerasul poznas Flaviana(31.08.2004)
http://community.webshots.com/user/roxana80art

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Si la noi la gradinita mai apar afise cu ''Atentie! Paduchi!''. Eu o trimit pe fetita mea la gradinita cu parul impletit in codite si o controlez mereu dimineata cand o pieptan.
Credeam si eu ca paduchii sunt o mare rusine (cel putin asa erau cand eram eu copil) dar aici vad ca e ceva obisnuit (fetita mea merge la gradinita internationala, unde te astepti ca sunt oameni cu pretentii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Cu cat copilul este mai curat cu atat paduchii vor fii mai fericiti ca au loc de "parazitare" mai propice. Paduchi exista oriunde sunt colectivitati - cunosc cazuri la concret (mame care mi s-au plans prin parc de asemenea "surprize") in Canada cat si in Suedia. O mama chiar mi-a spus ca asa o notita frumoasa a primit de la gradi (pe cand au fost cateva cazuri la gradi resp) ca s-a simtit pur-si-simplu "rusinata" ca este atat de curata si copilul ei poate "atrage" paduchi mai lesne decat altul .
E OK - asta e - paraziti interni si externi - de la ciupercutze, la paduchi si viermishori - exista oriunde...

"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Multumesc fetelor. Hai ca m-am distrat!
A mai fost un sb. pe aceeasi tema, dar se intreba ce facem DUPA? Eu vreau s-o iau din timp , pe cat posibil...
Despre tea tree oil stiam ca ajuta daca au, dar nu si ca previne. Multumesc de info si da, e natural.
Paduchii exista si in SUA, i-am "vazut" la 2 scoli elementare la care am lucrat. Paradoxal nu erau scoli de mana a 3-a. La una dintre ele aveau chiar si o lupa imensa in cabinetul medical.

P.S. Nicole te-ai intors sau scrii din Ro?

"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

ML, din pacate nu prea ai cum sa previi, doar sa ii depistezi din timp si sa tratezi.

Nu prea are importanta cite "stele" are scoala...paduchii tot apar ocazional. Si la scoli cu renume si la scoli mai putin renumite, tot la fel...

Si la noi la scoala mai vin notite de atentionare...chiar prietena cea mai buna a lui Alex s-a pricospit cu miscatori (a fost "rea" si nu i-a impartit cu mindrul meu) asa ca...atentie in fiecare seara la baie si cam atit!!!

Anamaria

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Tea tree oil previne, paduchilor nu le place mirosul si se tin deoparte. Pui 3-4-5 picaturi intr-un phar de apa la sfarsitul clatirii si torni apa asta pe cap dupa care nu mai clatesti.
Dar am citit pe net ca nu e bine sa faci treaba asta prea des pentru ca usuca prea tare...parul...pielea capului? nu mai tin minte exact.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Fiu-miu incepe clasa adoua in sept si de aproape doi ani de cand a inceput scoala mi-a adus paduchi de trei ori.

Cel mai "amuzant" a fost in ianuarie cand am plecat in vacanta in Salzburg si pe drum se tot scarpina, ne-am dat jos din avion se scarpina, seara la hotel zic hai sa-l caut: plin. Abia scapasem de ei de vreo doua luni. Va dati seama cum e intr-un oras strain unde se vorbeste germana ori eu nu stiu o boaba sa caut farmacie deschisa non-stop ca am zis ca eu nu las copilul asa pana a doua zi chit ca-l spal toata nopatea pana cad toti paduchii. Pana la urma am gasit la farmacie un sampon care e si tratament dar si previne. Deci pot spune ca am facut trafic cu paduchi din UK in Austria.

Specific ca fiul meu e spalat la cap la trei zile si zilnic pe corp iar scoala unde e este deosebit de curata si ingrijita.

Luna 23 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Chiar acum 2 saptamini am vorbit cu o mamica disperata ca la gradinita fetitei a primit o scrisorica despre paduchi. Asa ca s-a dus imediat la farmacie si a luat un sampon "preventiv", la care in prospect scrie ca daca il folosesti esti "ferit" timp de 15 zile.

Eu am auzit aici vorbindu-se de ulei de lavanda, s-ar da pe linga urechi, la timple, eventual la ceafa si datorita mirosului tine lighioanale la distanta.

Chiar si la scoala lui Antonia, care este scoala privata si cu oarecare pretentii, am primit prin toamna o scrisorica. Din fericire cazurile au fost la alta clasa si noi am scapat fara urmari.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Si noi am avut la gradi (si e o gradi cu "fitze")...au avut doar cativa copii, dar au venit niste "specialisti" si au controlat toti copiii din scoala si cadrele, sa previna raspandirea...

David a scapat, dar am auzit si eu pt prima data aici in US de paduchi!!!!



It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Si lavanda suna bine.
Multumesc mult si tuturor "La mai putini!" sau mai bine deloc.

"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)

Mergi la inceput