Ce bagam in pretul meniului ?

Ce bagam in pretul meniului ? | Autor: canne-marie

Link direct la acest mesaj

Voi cand spune-ti pretul tacamului ce bagati in el: numai mancarea
si bautura sau se calculeaza si tortul, fructele,rontaielile, etc? Ma intreaba lumea cat va fi meniul si nu stiu cum sa calculez.Eu am la restaurant decat meniul care cuprinde 4 feluri de mancare si o cafea.Si am de cumparat : alune,covrigei,fructele,sucurile,tortul miresei,apa minerala,vin,sampanie.Si am cumparat pana acum doar bauturile alcoolice.

Nu stiu cam cata sampanie sa i-au si nici vin, pentru 90 de persoane,voi cam cat zice-ti?
Voi cum face-ti?




annes

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

stiu doar ca teoretic vin se ia o sticla de persoana. dar scade copiii siu pe cine stii sigur ca nu bea. sau sunt unii care nu beau vin, dar vor ceva mai tare. hai ca in loc sa te ajut, te incurc si mai tare. sfatul meu e sa bagi cat mai multe in pret, sa nu te trezesti cu surprize neplacute la final. bine, mai e si posibilitatea ca, adunand totul, sa se sperie oamenii si sa fuga. asta tu trebuie sa hotarasti, tu stii daca invitatii au posibilitati materiale sau nu.

chris + alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

tacam inseamna tot ce e legat de masa, adica manacare, bautura, prajituri inclusiv tortul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Bagi si ce cumperi tu in tacam.
Ma rog, acum am auzit si de cazuri unde au bagat tot: si tinuta pentru miri si lumanarile si limuzina, chiar si costul biletelor pentru luna de miere
La sampanie cred ca poti calcula o sticla la 5-6 persoane, chiar mai multe, ca nu se serveste decat o singura data si paharele nu se pun oricum pline oki. Cei de la restaurant te pot ajuta cu informatia asta.
Vin eu zic 1 sticla de persoana si nu mai scazi pe nimeni. Sunt care nu beau deloc si sunt si persoane pentru care o sticla reprezinta fix incalzirea. Asa ca, decat sa ramai in pana si sa fii nevoita sa cumperi de la restaurant la un pret astronomic, mai bine iti mai ramane.
Mai calculeaza o cafea, ca una singura nu e suficienta si majoritatea vor mai cere si nu pot fi refuzati.
Apa minerala cam jumatate din cantitatea de vin.
Eu am avut palinca la aperitiv pentru barbati si au fost cativa care n-au mai pus gura pe vin in schimb au tinut-o tot pe palinca pana la final. Noroc ca am avut suficienta.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea81 spune:

quote:
Originally posted by Androix

Bagi si ce cumperi tu in tacam.
Ma rog, acum am auzit si de cazuri unde au bagat tot: si tinuta pentru miri si lumanarile si limuzina, chiar si costul biletelor pentru luna de miere
La sampanie cred ca poti calcula o sticla la 5-6 persoane, chiar mai multe, ca nu se serveste decat o singura data si paharele nu se pun oricum pline oki. Cei de la restaurant te pot ajuta cu informatia asta.
Vin eu zic 1 sticla de persoana si nu mai scazi pe nimeni. Sunt care nu beau deloc si sunt si persoane pentru care o sticla reprezinta fix incalzirea. Asa ca, decat sa ramai in pana si sa fii nevoita sa cumperi de la restaurant la un pret astronomic, mai bine iti mai ramane.
Mai calculeaza o cafea, ca una singura nu e suficienta si majoritatea vor mai cere si nu pot fi refuzati.
Apa minerala cam jumatate din cantitatea de vin.
Eu am avut palinca la aperitiv pentru barbati si au fost cativa care n-au mai pus gura pe vin in schimb au tinut-o tot pe palinca pana la final. Noroc ca am avut suficienta.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia




Asa o sa fac si eu....cu exceptia "tinutei pentru miri si lumanarile si limuzina, chiar si costul biletelor pentru luna de miere...." Numai k io n-am limuzina

~Este mai importanta; pacea decāt dreptatea...(Parintele Arsenie Boca)

~Tragedia vietii nu este ca se termina atāt de repede, ci ca am asteptat asa de mult sa o īncepem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginutza2002 spune:

fetelor, eu nu sunt de acord cu ideea de a introduce in costul tacamului toate cheltuielile anexe, in speta dj sau formatie, baloane, flori sau alte cele.
poate eu am chef sa imi iau 1000 de baloane de nu stiu ce model si aduse din Thailanda, acu' cum sa il pun eu pe omul care imi vine la masa sa imi achite hatarul meu?sau vreau sa imi chem nu stiu ce artisti la nunta etc
nu stiu, nu sunt de acord cu acest principiu, repet este doar parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginutza2002 spune:

in ceea ce priveste cata sampanie sa iei, eu am luat la local 12 sampanii desi chelnerii mi au spus ca tb una la 10 persoane.
si am plecat acasa cu 4 sticle si mai era una cu jumate in ea si am avut 84 de persoane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Asa este, tacam inseamna tot ce e legat de masa: felurile de la restaurant, rontzaielile, fructele, tortul, alcooalele.
Sampanie eu stiu ca o sticla la 10 persoane e suficienta. Cat despre vin, noi am avut cam 40 de sticle la 120 de persoane (25 alb si 15 rosu - se recomanda sa ai mai mult vin alb). Insa am si avut multe alte bauturi pe langa: vreo 12 litri de whisky (care s-a baut tot), vreo 6 litri de vodca, campari (pt. campari orange pe care gagicile l-au consumat cu placere), vreo 3 litri de Metaxa si ceva palinca. Bere, sucuri si apa minerala nu mai stiu. Oricum, whisky-ul a fost vedeta incontestabila, si noi care nici nu ne asteptam la asta.


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

da, asa ar fi normal, sa pui in pretul meniului DOAR mancarea si bautura, rontzaielile si fructele dar NU si celelate aranjamente: flori, huse, baloane, muzica, limuzina si in nici un caz haine, coafuri si saptamani de miere etc.

cat despre bautura stiu ca o sticla de vin de persoana si o sticla de spumos la 4-5 persoane

Lilina si Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe varsta lui bebe
JUCATI TRIBURILE

"Is nice to be important, but is more important to be nice"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

sau poti spune "la restaurant tacamul fara bauturi, sucuri, dulciuri, tort si fructe costa atat"...noua asa ni se spunea si desigur faceam o socoteala rotunda pt a vedea care e punctul de pornire al darului. Uite, acum am o colega la care tacamul este 90E si multa lume a renuntat sa mai vina...imi pare rau pt ea pt ca-mi aduc aminte ca la nunta mea imi doream sa vina invitatii si chiar nu ma interesa cat dadeau la masa.

13+

Mergi la inceput