Clipe din trairile sufletelor noastre...(16)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana Sora spune:

Neata, lume !

Brenda, nici nu vreau sa ma gandesc la viroze si alte asemenea... S-au facut 3 luni de cand i-am inceputul tratamentul lui Cata si nu mi-a mai tusit o data si nici febra nu a mai facut.
Marce, nu te gandi la asa ceva. Privind in urma, perioada cea mai usoara a fost cand Cata era bebe. Nu e nici pe departe asa de greu cum te astepti.
Yagmur,Cata nu a avut colici, in schimb era constipata si plangea de ziceai ca o jupoaie cineva de vie, cam jumatate de ora pana sa faca caca. I-am dat Debridat la recomandare doctoritei. Ca o ajutat-o sau nu, nu stiu ce sa zic... Cel mai rau m-a speriat cand imi voma in jeturi tot laptele, in trei zile a scazut in greutate cu 200 gr... N-am alaptat-o decat zece zile, mai mult n-am avut de unde si am trecut-o pe lapte praf. Atunci i-am dat complet stomacelul peste cap, din vina mea. I-am dat Nan, insa inlocuirea nu am facut-o treptat, ci brusc. Nu l-a acceptat si asta a fost perioada cand voma in jeturi, dupa asta, degeaba am incercat eu o inlocuire treptata... Singurul lapte pe care l-a tolerat a fost Humana, oricum.

Sa aveti o zi frumoasa !:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana Sora spune:

Marce, as veni cu mare drag, dar maine va fi botezata nepotica mea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Pentru Alex:

A trecut ceva vreme de când nu-mi mai observ stările sufletesti sau sentimentele negative: mânia, nerăbdarea, respingerea, tristetea, durerile provocate orgoliu... Nu pentru că as fi ajuns la un grad atât de înalt de constiintă sau la o rapiditate de prestidigitator în a-mi intercepta impresiile, ci pentru că mă trezesc prinsă într-un balans cu mine însămi, între starea propriu-zisă si ratiune. Nu pot decât să întorc capul ca un spectator la un meci de tenis, simtind că propria mea inimă este mingea. Lucrul cel mai cumplit nu este "meciul" în sine, ci senzatia de după, când, invariabil, câstigă ratiunea. Ar trebui să mă bucur de triumful ratiunii asupra afectivitătii mele primitive, sălbatice, triumful mintii asupra patimii, triumful puterii asupra slăbiciunii, triumful bunătătii asupra răutătii, triumful întelepciunii asupra prostiei. Si totusi, nu asta simt, ci că am îngropat ceva din mine fără să-l fi cunoscut pe deplin si cu adevărat, ceva care si-a arătat doar o parte a chipului, ceva care va renaste mereu si mereu, în alte chipuri, fiindcă e mai usor să tai buruienile decât să le smulgi din rădăcini. Pentru asta trebuie să-ti asumi curajul de a vedea rădăcinile acelui rău din tine, nu să-l înfrunti în armura de cavaler, cu viziera trasă, călare pe un cal alb si contând pe finalul fericit al povestii. Care erou mai pleacă în căutarea vizuinii balaurului, după ce l-a ucis cu o lovitură de lance, sub privirile pline de sperantă ale alesei inimii sale?
Si cu fiecare "victorie" mai sap un mormânt în fiinta mea, un cimitir dosit de balauri răpusi, lărgindu-si granitele pe zi ce trece. Acesta să fie regatul pe care-l voi stăpâni? Doar suflarea iubirii poate să spulbere fantomele de tărână, fiindcă iubirea aduce cu sine lumina întelegerii, în care toate umbrele firii dispar pentru totdeauna. A iubi înseamnă a vedea ceva asa cum este, nu cum ar trebui să fie, înseamnă a da fiecărui lucru locul cuvenit si a te raporta corect fată de el.(Silvia Velea)





BRENDA

Un fulg pentru seara de Craciun

COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Yagmur, iti doresc sa treaca perioada asta chinuitoare cat mai repede! Luca se chinuie si tu pe langa el, of . Nu stiu ce sfaturi sa-ti dau, fetele care au avut probleme poate stiu mai bine.

Cat despre problema mea, nu stiu de ce credeti ca Diana va lua decizia in ceea ce-l priveste pe viitorul meu partener (daca va mai fi vreunul). Eu sunt cea care o va lua, dar voi tine cont si de parerea ei, nu pot avea langa mine un barbat cu care ea nu s-ar intelege sau pe care el n-ar accepta-o. Dupa ex, nu am fost decat cu actualul, am mai avut iesiri de-o zi cu inca 2-3, dar m-am convins repede .
In ceea ce-l priveste pe actualul, e un om mult mai bun decat altii pe care i-am cunoscut tangential (amici, colegi etc.), dar are si lipsuri cu care nu reusesc sa ma impac, desi am incercat.
De aici, Brenda, nehotararea mea in ceea ce-l priveste. Pentru ca ceea ce nu-mi place la el nu sunt lucruri grave, insa faptul ca nu comunicam atarna cel mai greu in balanta. Cu Diana are o relatie buna, nu nemaipomenita, dar se plac reciproc...



_
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Eu nu mai zic nimic despre Diana-bebe, ca Diana pre-adolescenta imi scoate peri albi, vorba Ioanei, perioada cand a fost copil mic a fost cea mai usoara... chiar daca e chinuitor sa stii ce-l doare, ce vrea, pentru ca nu stie sa spuna. Pentru mamici si tatici e foarte grea perioada de bebe mic, cu colici, constipatii, iritatii, raceli, pentru ca intervine si oboseala, noptile nedormite.

Toate trec, rabdare sa avem, eu abia astept ca fata mea sa devina majora!

_
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2 spune:

Brenda, minunat! Multumesc! Am citit de 2 ori, am sa cuget la ce ai scris.
Yagmur, incearca sa fi calma. E greu dar trebuie. Bebe simte agitatia ta. E o perioada care trece.
fetele sa stiti ca din ce am citit eu, colicii nu sunt numai acumulare de gaze, si ragaitul nu e suficient. COlicii sunt d ela spuma de lapte. Mai stiti cand agitati biberonul sa preparati laptele praf si se crea spuma aceea? De exemplu vedeam acele spume si cand picuram Sab Simplexin bibe se stingea. De la spumele acelea sunt durerile de stomacel. Stomacul lui bebe e imatur inca si nu poate sa le digere. Dar spre 3 luni se maturizeaza si scapa.
Marce, multumesc ptr sfaturi. Sa nu crezi ca as putea sa ma supar, mai ales cand omul are dreptate, chiar daca e un sfat mai dur. Astea se invata cel mai bine.

Alexandru

Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Va multumesc la fiecare in parte si va pup dulce pentru sfaturi si incurajari.
Am apucat sa ma pun in pat dupa postarea de dimineatza. Acum, cu fortze proaspete, ma pregatesc de o noua zi. Stiu ca va trece si aceasta perioada, sper sa se intample cat de curand. Citisem undeva, ca pe la 6 sapt, se inrautateste criza de colici, iar Luca face 6 sapt marti...
Sper sa nu racesc, dar cred, ca starea de "raceala" e de fapt de la oboseala.
Pediatra nu raspunde la telefon, dar voi insista......
Fug acuma sa fac dush, sa mananc ceva si sa vedem cum va reactiona Luca astazi. Cred ca ii voi da supozitor ptr constipatie...
Sau sa mai incerc Debridatul; a vomat rau de la el de fiecare data cand i l-am dat...
Va tin la curent...
Pupici
Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006)
www.dropshots.com/Yagmur" target="_blank"> poze Luca varsta Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Yagmur, stii cum ii dadeam eu debridatul?
I-l dadeam dintr-o seringa (fara ac, bineinteles). E mult mai usor sa ii dai orice medicament asa. Deschizi un pic gurinta, bagi seringa si introduci incet medicamentul ca sa nu se inece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miha68 spune:

'Neata la toata lumea!
Bine e in libere , da' de luni iar la munca, asa ca ma rasfat si eu cat pot! Adica ma rasfata mama, nimic nu fac!

Marce, eu sunt cumva legata de un telefon pt ora 12, dar daca nu suna, io vin la tine, sa stii! Doar ca nu am cum sa stau prea mult ca la 4pm tre' sa fiu acasa vreau, nu vreau!Tre' sa mai vb pe mess ca nu stiu exact pe unde stai, da' ma descurc eu ca-s mare!

Yagmur, tare rau imi pare ca ti-e asa greu, era mult mai bine sa fi fost mai aproape de ai tai, sau cineva in care ai incredere sa te poata ajuta mai ales cand plange asa mult. Macar ca ti-l mai plimba altcineva in timp ce tu faci orice altceva, pentru ca oricum nu prea ai ce sa-i faci. Saracutul... Bine ca nu dureaza mult!

Alma, cineva demult mi-a zis o vorba "cand relatia dintre tine si partener ajunge subiect de discutie cu o terta persoana nu prea mai ai ce cauta in acea relatie!"... pentru ca din pacate orice dubiu si orice indoiala ai acum, dupa casatorie e ca sub o lupa care mareste, totul se acutizeaza si ajungi sa regreti pasul facut. Iar partenerul, si sunt convinsa ca si tu esti de aceeasi parere, e cel caruia ii impartasesti absolut tot, cel care te-ntelege si te cunoaste cel mai bine si caruia vrei sa-i daruiesti ce ai mai bun si pentru care te superi pe oricine daca ti-l vorbeste altfel decat de bine. Pana cand n-o sa simti asta, eu zic sa nu faci pasul... ar fi doar o inutila vanare de vant!... parerea mea... sa nu te superi daca spun ce spun, o fac sincer, din experienta!

Brenda, ma bucur mult ca esti bine, sau ma rog, nu asa cum ai crezut tu!!!

Hai ca-mi beau si eu cafeaua si mai citesc cate ceva

Pupici optimisti la toata lumea!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ameera spune:

Vad ca mi-a dat copilul o pauza, asa ca profit sa mai trec pe la voi.

Yagmur, are dreptate Alex, nu numai gazele sunt de vina pentru colici. Durerile de burtica pot aparea de exemplu si daca bebe este hranit la intervale prea scurte, si atunci are in stomacel lapte in diferite stadii de fermentare.
Despre constipatie, bine au zis fetele, poate trebuie schimbat laptele praf, tu ii dai Nan, nu? Baietelul unei prietene a avut si el probleme cu constipatia de la Nan... eu Sarei tot Nan ii dau si nu am avut probleme, dar noi am inceput cu laptele praf tarziu, pe la 4-5 luni si multa vremem i-am dat doar putin, in completare.

Alma, ce bine iti inteleg nehotararea... si eu sunt intr/o situatie asemanatoare. Am fost cu un tip 4 ani, ne-am despartit pentru ca nu mai comunicam, ajunsesem doar foarte buni colegi de apartament... insa este un tip cu foarte multe calitati si suntem in continuare foarte buni prieteni (de fapt, e unul din putinii mei prieteni adevarati). Cand am inceput relatia cu tatal Sarei a fost foarte afectat, iar cand am ramas insarcinata a fost distrus de-a binelea... si uite asa si-a dat seama ca vrea sa fim din nou impreuna. Acum ne vedem foarte des, ne intelegem foarte bine, e topit dupa Sara, in continuare imi spune ca ar vrea sa ne casatorim... eu nu am nimic important sa-i reprosez, decat ca nu suntem pe aceeasi lungime de unda ca parteneri de viata... desi ca amic e super ok. Uneori sunt asa tentata sa accept, dar ma gandesc ca ar fi un compromis, ca nu ar fi corect fata de nici unul din noi, eu, el, Sara... si ca s/ar putea ajunge la o sitiatie mult mai dureroasa, inclusiv pentru Sara, daca ar fi sa-l cunosc totusi intr/o buna zi pe cel alaturi de care sa/mi doresc sa traiesc.

Ameera si Sara

Mergi la inceput