Urgent!!! - intrebare agentie imobiliara

Urgent!!! - intrebare agentie imobiliara | Autor: ninocikap

Link direct la acest mesaj

Situatia sta in felul urmator.

am incheiat un contract cu o agentie pentru vanzarea unui apartamnet cu 3 camere.
acum vreo 2 luni jumate agentia mi-a adus pe cineva, o femeie, sa vada apartamentul si apoi mi-a spus ca persoana respectiva nu il vrea . ok. dea tunci nici nu mi-a mai adus alt client.

acum o saptamana am dat anunt la ziar, cu vanzarea apartamentului, fara a preciza adresa, doar numarul de telefon al sotului. vine cineva in vede, se hotaraste ca il vrea. maine ar trebui sa semnam actele.
azi ma duc ca un om de cuvant ce sunt sa anunt agentia ca am gasit cumparator. si sa aflu dintr-o intamplare ca respectivul este clietul lor, tatal celei care venit sa il vada , si ca trebuie sa le dau comisionul.

argumentul lor: trebuia sa sun ii sun sa ii intreb daca respectivul e clientul lor.. cand eu le-am spus ca nu a venit cu ei la mine la usa si de unde era sa stiu ca este tatal acelei persoane.

mie nu mi se pare in regula sa mai dau acum inca un comision de 3 % pentru ca eu nu l-am mai luat in calcul la negocierea pretului de vanzare. le-am spus ca mi se pare normal ca sa ia comisionul de la cei care cumpara pentru ca ei chiar au facut-o cu buna stiinta. eu habar nu aveam despre ce e vorba.

am vreo sansa sa nu le dau banii....? precizez si ca acel contract s-a incheiat intre sotul meu, dar apartamentul este pe numele socrilor mei, si agentie.

va rog mult , un raspuns cat mai urgent si precis.

multumesc frumos.

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Foarte smekeri astia cu agentiile. Nu trebuie semnat nimik cu ei. Eu stiu ca pana la rude de gradul 4, daca cumpara apartamentul (vb de cumparare ca si eu am fost intr-o situatie asemanatoare) esti obligat sa le dai comision daca cumperi apartamentul vazut cu agentia lor. Du-te repede cu contractul la un avocat si vezi daca nu poti ocoli ceva de pe acolo.
Succes!!!!
PS: 3 % e mult, cere sa vorbesti cu seful agentie si mai negociza daca nu se poate altfel.
si am inteles ca mai dai 3% si la stat asa ca ai mare grija cat ceri pe apartament.

Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

ideea e ca eu deja am negociat maine ar trebui sa semnez actele... pot sa inteleg ca pan la rudele de gradul 4 ..dar daca mie astia nu mi-au spus ca sunt tot cei care l-au vazut atunci..si ca sunt clienti ai agentiei... eu chiar nu pot sa fac in nici un fel...?

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

eu cred,dar nu sunt specialista, ca daca apartamentul il vand socrii de fapt (ca al lor e) si contractul a fost pe numele sotului , poti sa-i pupi pe basca, pt ca acel contract are ca obiect un bun care nu e al celui care a semnat contractul!
Poate totusi iti raspunde si un avocat!
Daca ai gasi unul sa se uite pe ce scrie in contractul incheiat cu agentia nu ar fi rau!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

La mine pe contract scria, pana la rude de gradul 4. Aici cred ca au probleme si cumparatorii, la fel ca tine.

Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)

asa crestem noi

Mergi la inceput