Un barbat de care-ti place mult iti face avansuri.

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clauditzadennis spune:

Raspunsul il ai aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60672, in subiectul deschis de tine, in care iti era dor de fostul...Ieri de fostul, azi de unul insurat (apropo, faza cu "sigur e nefericit" e clasica! Oricat de nefericit ar fi el acasa la el, pana nu apare o ispita (tu sau alta), copilul ala al lui nu ramane fara tata)...
Numai tu stii ce ai de gand sa faci cu viata ta, dar ar fi bine sa fii cinstita fata de tine in primul rand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magnolia spune:

Draga Ymcar, sper sa nu te simti ofensat ( ca nu aceasta e intentia mea ) , dar e normal ca la o asemenea intrebare ( postata de Paraluta), situatia si raspunsul aferent , sa fie de tipul "ori-ori!" Dupa cum ai vazut , exista deja pe aici si alte variatiuni pe aceeasi tema ( subiectele:sotul va inseala, respectiv:ce v-ar determina sa va inselati sotul?)- dar , daca citesti cu atentie , ai sa constati si tu , poate si Paraluta , ca marea majoritate au raspuns ca NU si-ar insela sotul , sau ar face-o ( in gluma- cum am raspuns si eu) , doar cu vreun George Clooney sau Brad Pitt-, iar cele care si-au prins sotul in flagrant , au trecut cu greu peste aceasta experienta , asa ca nu cred ca e normala expectanta ca cineva sa raspunda aici:Da, Paraluta , incearca aceasta aventura si o sa ai parte de acum inainte de o viata implinita si fericita! *Sigur ca exista , in viata reala , asemenea situatii , nu a contestat nimeni aceasta realitate , dar aici este vorba de o intrebare pusa la rece. Adica nu a luat-o valul la o petrecere si s-a intamplat dezastrul ( ca e posibil si nimeni nu poate spune cu mana pe inima ca n-o sa i se intample niciodata asa ceva), si alta e situatia cu "premeditarea"- mai ales ca la mijloc este vorba de 2 familii si cativa copii. * Mie , personal , povestea de dragoste a Annei Karenina mi se pare cea mai tampita din toata literatura universala ( scuze pt. virulenta si indecenta limbajului), dar daca ajungi sa-ti parasesti copilul pt. o aventura , eu cred ca eroina principala si-a meritat din plin soarta .* Sigur ca fiecare mai poate simti , in viata , " fluturi in stomac" pentru vreun fat-frumos aparut la drum de seara , dar mai strangi din dinti , mai privesti catre copii si catre sot , si mergi mai departe , ca TU SINGUR ii poruncesti creierului si inimii tale , SI NU INVERS!Din fericire... Cu drag , magnolia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
Originally posted by ymcar

quote:
Originally posted by NinaR

Cred ca tipul cauta doar o aventura. Te-ai gandit la asta?

Nina



Da' paraluta a zis pe undeva ca pe ea ar interesa-o altceva decat o aventura?!?! Ca eu nu am vazut in mesajul ei ca ar fi vorba de divorturi, recasatoriri etc. Nici macar... in carti nu au aparut nunti si copii, ci fluturi si propuneri indecente!
Mi se pare ciudat cum se pune problema in marea majoritate a postarilor, la modul ori-ori. In viata reala foarte multi oameni casatoriti au aventuri. Chiar daca, evident, nu vin sa le marturiseasca pe forum! Nu zic ca e bine sau rau, zic doar ca EXISTA si nu sunt raritati.

My life stinks



Pai ne-a cerut parerea, nu? Daca aventurile n-ar reprezenta totusi o problema morala pentru majoritatea oamenilor n-am mai sta la discutii si ar fi ceva la ordinea zilei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymcar spune:

quote:
Originally posted by magnolia


(.....) asa ca nu cred ca e normala expectanta ca cineva sa raspunda aici:Da, Paraluta , incearca aceasta aventura si o sa ai parte de acum inainte de o viata implinita si fericita! (....)




Am si precizat ca nu sustin ca e bine sau rau, doar ca EXISATA.
Asa ca pe langa sfaturile de tipul
- nu divorta ca e o himera
- refa-ti viata cu el daca il iubesti (nu stiu daca a fost vreunul, dar cu alte ocazii au fost)

ma asteptam in mod normal si la
- nu te baga intr-o aventura
- incearca o aventura (eventual)

Oricum, eu am plecat de la ideea cuiva de domnul poate vrea doar o aventura, spusa pe un ton ce il descalifica pe respectivul si dadea de inteles ca autoarea, daca vrea, sigur vrea cu totul altceva, desi asta nu reiesea de nicaieri.

Acum nu cunosc persoana si chiar nu stiu cum gandeste, dar din mesajul initial chiar nu mi se pare ca astepta sfaturi de genul divorteaza/nu divortza, ci mai degraba pe cele din a doua categorie. Bun, sfaturi de genul nu te baga intr-o aventura sa zicem ca au fost, dar tot plecand de la ideea ca aventura=destramarea a doua familii/copii pe drumuri etc. Sau ca aventura=trait tot restul vietii cu pitici pe creieri ca ce ai fost in stare sa faci. Cred ca daca toti oamenii care au avut vreo aventura nu ar mai dormi noaptea din cauza asta ar fi cam multi zombie in jur.

My life stinks

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
Originally posted by ymcar
Acum nu cunosc persoana si chiar nu stiu cum gandeste, dar din mesajul initial chiar nu mi se pare ca astepta sfaturi de genul divorteaza/nu divortza, ci mai degraba pe cele din a doua categorie. Bun, sfaturi de genul nu te baga intr-o aventura sa zicem ca au fost, dar tot plecand de la ideea ca aventura=destramarea a doua familii/copii pe drumuri etc. Sau ca aventura=trait tot restul vietii cu pitici pe creieri ca ce ai fost in stare sa faci. Cred ca daca toti oamenii care au avut vreo aventura nu ar mai dormi noaptea din cauza asta ar fi cam multi zombie in jur.

My life stinks



Au tot fost subiecte pe linga ideea de "aventura" - da' nu si-au atins scopul nobil de a aduce ceva lumina. Acum, eu sincer chiar nu intzeleg, daca nu-ti mai ajunge ce ai acasa, la ce sa te complici si sa mimezi o viatza frumoasa si linistita - si sa nu te duci Dumnezeului DE TOT cu ala, aia, sau ACEIA care chiar iti plac?
Avem o singura viatza...nu?!
Nu ne poate tine nimeni legatzi in lantzuri.
Inclusiv mesajul paralutei e ceva de genul "mmmmmm...ce m-as mai duce...dar (ce pacat!) sint maritata!"

"Pacatul" asta ti l-ai facut cu mina ta - si de ce sa nu renuntzi la el daca nu-ti mai convine?!

Eu chiar nu ma refer la partea "morala" a problemei - ci pur si simplu asa mi se pare logic. Nu sint fericita cu el, de ce sa ma straduiesc sa ma ascund si sa-mi traiesc viata pe furish?!
Ca "asa face toata lumea", asta nu-i o explicatzie.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magnolia spune:

Draga Ymcar , eu am inteles perfect pozitia ta in aceasta problema , doar ca mi s-a parut mai bland sa raspund Paralutei pornind de la postarea ta , pentru a fi sigura ca nu considera ca , prin raspunsul meu , o judec( ceea ce nici nu am de gand sa fac) . Si , din pacate , da-mi voie sa te contrazic partial , eu cunosc cateva persoane ( prietene) , care au avut o aventura-doua , si care sunt marcate pe viata , ( mai mult sau mai putin , dar totusi , marcate) de vina de a fi cedat unui impuls de cateva minute. Si mai cunosc si persoane ( dar nu le consider prietene ) , care considera aventurile un sport de intretinere , nu isi fac reprosuri , dar , desi ele inca nu realizeaza , nu sunt cu adevarat fericite.* Si , asa cum a mai spus multa lume pe aici , daca vrei aventura , intai divorteaza , ca asa e cinstit in primul rand fata de tine insati ( insuti , dupa caz ) Si , dupa cum preciza altcineva , fa-ti si respecta o alta regula: niciodata cu un tip casatorit!* Ca sa inchei ca babele din satu' bunicii mele , in Ardeal este o vorba:" Nu poti sta si cu slanina-n pod , si cu burta plina!"Adica , pana la urma , ORI!-ORI!.Sper sa nu te fi suparat pe mine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana76 spune:

Tind sa-i dau dreptate lui ymcar!
Pana nu demult traiam cu aceeasi senzatie ca in viata exista doar alb si negru, dar cu cat trece vremea imi dau seama ca mai sunt si nuante.
Exista si aventuri, in mod clar mai multe decat stim noi (sau decat stiu eu).
Am fost si eu crecuta in aceste conceptii (stiti voi cu femeia serioasa care nu-si vede decat barbatul si barbatul serios care nu are ochi decat pentru femeia lui). Eu am 30 de ani si prietenii nostri au in general cam aceeasi varsta, sunt majoritatea cupluri casatorite de 2-7 ani si pana acum nu am auzit de vreo aventura extraconjugala, dar ceva imi spune ca ar putea totusi exista. Un coleg imi spunea o data ca el si-a inselat nevasta de mai multe ori (si credeti-ma ca pare tipul de barbat "familist", munceste sa duca bani acasa isi ia copilul de la gradinita si altele). I se parea foarte normal si in discutie parca eu paream cea "anormala" ca nu pricepeam cum de nevasta lui nu banuia nimic si cum el nu avea nici o problema de constiinta. Asta m-a facut sa -mi revizuiesc parerile despre cum percep oamenii "inselatul"(de fapt despre cum percep barbatii ca nu am vorbit cu nici o femeie care sa recunoasca ca si-a inselat sotul).
Cred ca m-am indepartat mult de subiect, dar Paralutei i-am raspuns la celelalt subiect deschis de ea pe aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

De acord cu Ymcar si Adriana - mai ales cu Adriana - si eu am inceput sa nu mai vad viata chiar asa in alb si negru. Si sincer cel putin la momentul actual nu ma vad deloc inselandu-mi barbatul, dar uneori ma gandesc ca poate daca as raspunde tentatiilor si as avea o aventura - doua, viata noastra de cuplu ar avea chiar de castigat, imediat dupa gandurile astea realizez ca m-ar mustra constiinta mult prea tare ca sa-mi fie bine. Dar asta sunt eu, nu inseamna ca toti ceilalti trebuie sa traiasca si sa gandeasca la fel ca mine si nici nu inseamna ca ii acuz, nici ca ii scuz de altfel.

Si intr-adevar nici mie nu mi se pare ca Paralutza s-a exprimat in sensul ca vrea sa-si lase sotul pentru barbatul asta...ci doar ca o atrage si simte ca atractia e reciproca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coltofeanu spune:

Paraluta , cred ca ar trebui sa vezi si partile negative ale barbatului respectiv si poate iti vei da seama canu merita atentia ta , poate descoperi ca sotul tau este mult mai presus decat el , iar tu esti o femeie care stie ce doreste cu adevarat si nu se lasa condusa de primul impuls...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

In mod cert viata nu-i doar in alb si negru. Aventuri extraconjugale au fost si vor mai fi pe lumea asta. Nu stiu cati din cei care au raspuns aici au trait pe pielea proprie o atare situatie, ca sa vorbeasca din experienta, dar stiu ca, in momentul in care te casatoresti, e musai sa te gandesti ca asa ceva se exclude. Ca viata demonstreaza, uneori, contrariul, este alta treaba. Care nici macar nu se discuta.
Da, uneori nu iese cum vrei, dar greseala se plateste. Si, ce-i mai rau, platesc si cei nevinovati.
Nu fac pe puritanul sau pe moralistul, dar vorba lui Elise, macar sa fim practici...

poze multe cu noi
Ana a implinit un an
Vara lui 2006

Mergi la inceput