Copil cu multa imaginatie: incurajat sau nu?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AMarisa spune:

Wow, Patou!!! Acum chiar ca am intrat la idei: deviatii! Pai, prietenul imaginar al fetitei mele este PAKO, "cainele norvegian, cameleon, cu coarne, stravechi, o specie foarte rara" - asta e descrierea corecta si completa, ii apartine in intregime si nu am pus de la mine nici o litera! Apoi mai exista leii (Simba, Nola si Mufasa), cainii, sobolanii, iepurii si... Off, ca nici nu-i mai stiu pe toti!
Ce ma fac? Ce ma fac? E deviata rau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

AMarisa,n-am vrut sa te stresez.(si eu m-am stresat cititnd cartea -printre altele am aflat ca sunt o mama rea ca nu mi-am lasat copilul sa manance singur)partea cu deviatiile mi s-a parut interesanta si socanta in acelasi timp mai ales ca m-am identificat si eu cu unele deviatii(bariere, timiditate, complexe de inferioritate)
Oricum este un capitol intreg pe tema cu prietenii imaginari, eu am
citit cartea mai demult si nu ma incumet sa fac un rezumat. Ideea
este ca nu conteaza absolut de loc cine e prietenul imaginar ci daor faptul ca copilul are nevoie de o evadare din lumea reala care probabil il streseaza.daca elimini factorul de stress copilul revine singur la "normalitate"


"il est plus facile de dissocier un atome, que de se débarrasser d'un préjugé"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Fetelor le mai trece cu timpul... Adi a avut o perioada in care vroia sa mearga in America sa se intalneasca cu Sooby - Doo. Nu mai vorbesc de jocurile imaginare cu personajele din Scooby - Doo...
Acum nu mai face jocuri din acestea... are 6 ani... cred ca a durat am doi ani, de la 3,6 la 5,6...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:


nu conteaza absolut de loc cine e prietenul imaginar ci daor faptul ca copilul are nevoie de o evadare din lumea reala care probabil il streseaza.daca elimini factorul de stress copilul revine singur la "normalitate"
quote:



Sau se poate ca nevoia de evadare din realitate sa fie data de faptul ca realitatea nu li se mai pare suficient de incitanta; acest nou tip de situatie nu exista pe vremea Mariei Montessori. El este rezultatul socului mediatic (jocuri de calculator, desene animate superbe, carti cu poze fantastice). Toate acestea conduc copilul intr-o lume de vis iar cand se intorc nu se mai pot impaca usor cu cenusiul cotidian - si cauta din nou evadarea. Eu incerc sa limitez pe cat posibil accesul la "stimulente" de evadare.

Pe de alta parte, daca sunteti atente la desenele la care se uita copilul, este posibil sa descoperiti ca mare parte a personajelor nu sunt deloc imaginare. Stiu o mamica la gradinita fiului meu care se plangea ca fetita ei are prieteni imaginari si i-a numit; atunci, o alta fetita din clasa a spus "a , sunt din ..." si a numit un desen de care noi habar nu aveam, dar pe care copiii se pare ca-l urmareau.


alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana29s spune:

Al meu la 2 ani si 7 luni numai balauri "viseaza". Ca el e viteaz si taie capul la "baiaur" si se lupta cu "baiaurii". Seara la culcare vrea o poveste in care el sa fie eroul principal si sa-i povestesc ce lupte vitejesti a dus si cum a salvat un castel de balauri. E fascinat de astefel de povesti si pina acum nu m-am gindit ca poate sa-l influenteze negativ. Nu amesteca realitatea cu fictiunea. Vad ca deocamdata "baiaurii" apar doar in joc. Adica alearga prin casa cu sabia de plastic dupa balauri fictivi.

Liliana si Dani
Sara
Sara poze Iasi Poze noi cu o licurice mica mica

Dan Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

simali, perfect de acord cu tine.

"il est plus facile de dissocier un atome, que de se débarrasser d'un préjugé"

Mergi la inceput