FIV 93

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns medamaya1 spune:

Fetele ajutor, va rog.Daca nu stiti cit sa dau ptr operatie (laparo si histeroscopie), macar dati-mi un sfat cam cit sa dau.Nu am acces la net, acum sint la un prieten, dar nu mai stau mult.
Multa bafta tuturor aflate acum in focuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta71 spune:

Am vorbit cu Pussi. A facut azi ET-ul. Are doi embrioni frumosi si sta cuminte in pat.

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Teodoran dr Matei face la CFR 2 inseminari cu dr Mihalache, din cate am inteles, iar la Sabyc stiu ca e in echipa de FIV de mult, dar nu stiu exact cine e embriologul. Dar voi afla........
Pe mine ma pasioneaza teritoriile noi, din pacate, exista riscul ca ce e nou sa nu fie neaparat mai mult, dar merita cercetat.......... apoi concluzionat........ Pe spermograme Matei e un nume, acum ramane sa studiez cum e cu embriologia.

Mi-am pregatit dosarul pentru Maestru' Tutu, acum sa va prezint si voua un scurt istoric:
- 12 ani de casnicie in care nu ne-am protejat niciodata, iar de 6 ani lucram ovulatie de ovulatie, cu mici exceptii;
- 6 inseminari cu dr Moisa, pentru care eu am tot respectul, n-a fost sa fie, ele au fost facute ca la carte ;
- sotul a trecut de la oligoastenoteratospermie, la astenoteratospermie si acum la normospermie, dar rezultatul din spermograma nu a dus la un rezultat in plan familial;
- al meu sot are prolactina de 4 ori marita si un mic adenom hipofizar, pentru care uneori, cand ne mai aducem aminte, ia dostinex;
- HSG a iesit perfect, nici o extrauterina, nici o anexita sau mica raceala, ovare superbe, endometru in jur de 8-9 mm;
- FSH-ul (rezerva ovariana) e ca al unei pustoaice de 20 de ani, iar toate analizele cerute pentru FIV sunt DE BINE;
- ovulez o luna pe stanga, una pe dreapta, foliculii cresc ca la carte, dar nu se intampla minunea;
-eu in cateva zile voi atinge si a 32-a primavara, al meu se indreapta spre primavara cu nr 36.
Asadar, suntem cazul "fericit" in care nu stam rau, chiar binisor, dar nu vrea dom'le sa se intample evenimentul fericit.
Sa mai astept??? Pana cand, ca daca la 20 de ani nu s-a intamplat minunea, cu cat ma apropii de 35, sansele se fac din ce in ce mai mici.......
Credeti ca daca pledez asa in fata lu' Tutu, scap de laparoscopie........
Oricum, la FIV trompele nu au nicio importanta, asa ca n-ar avea cu ce ajuta. Poate doar un GIFT, iar la GIFT ar fi tare utila Matei.......
Meda nu stiu sa raspund..... Dar poate le spui si fetelor cu cine faci, ca daca faci cu Tutu, stiu ca nu prea cere,dar daca e vorba de altcineva, fetele iti vor raspunde la obiect.
Crinuta deci are la bord 2 corabii mici, tinem pumnisorii sa ajunga la mal cu bine........
[redKora][/red] cum a ajuns de la oligoastenoteratospermie la normospermie mi-e greu sa-ti spun.... A luat un tratament dat de doctorul Soare Senior in 2004, apoi un tratament dat de Moisa in 2005. Ideea e ca salturile mari au fost in lunile in care nu a luat mare lucru. (Seleniu +Zinc ii mai dau din cand in cand). Dar, desi avem o spermograma buna, rezultatul nu apare, asa ca nu stiu cat conteaza numarul si calitatea din analiza..........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns medamaya1 spune:

Fac cu Marinescu, miine dimineata

meda rusu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

quote:
Originally posted by M Oana
[...]- sotul a trecut de la oligoastenoteratospermie, la astenoteratospermie si acum la normospermie[...]



Cum ai facut de i s-a imbunatatit spermograma? Ma intereseaza in special partea cu "terato":))

Oana_B

Donatii - Craciunul Bunicutilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antosit spune:

Meda ti-am trimes un PM! Bafta!

Anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Oana B tocmai imi completam raspunsul de mai sus, sub aspectul saltului din spermograma, cand ma intrebai cum e cu transformarea.
Daca vrei amanunte, stai sa scot hartiutele din dosar..........
In 2004 la dr Soare Senior avea 20 mil/ml (motilitate A 7%, forme normale 10 %) oligoastenoteratospermie.
La Matei in 2005 avea 50 mil/ml (motilitate A+B 35%, forme normale 24%) astenoteratospermie.
La Moisa la cele 6 inseminari a avut intre 28 si 36 mil/ml de calitate A+B, dupa centrifugare.
Tot la Moisa, la spermograma pentru dosarul de FIV i-a iesit normospermie, 34mil/ml (normal la Giulesti e peste 20 ml/mil), motilitate A+B de 52 %, forme normale 40%.
Ce a luat?????
Pai intre 2004 si 2005 a luat medicamente lunar si saltul a fost mic, de aceea nu stiu daca are relevanta tratamentul urmat. In timpul inseminarilor ii dadeam dostinex pentru prolactina, bio seleniu+zinc si un antibiotic pentru un stafilococ gasit in spermocultura (zanocin).
La el, cred ca acel "terato" s-a datorat prolactinei marite, pe care am ajuns sa o tinem sub control cu dostinex.
Acum l-am trecut pe Maca, mai ia spirulina, memoplus, dar nu neaparat pentru spermograma, ci pentru o stare generala buna de sanatate........ Macar daca l-as mentine la aceste valori pana la FIV.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniast72 spune:

Am vorbit cu bety, are o dulceata de fetita, nazdravana si pretentioasa..sa-i traiasca, sa se faca mare, frumoasa si desteapta.
teodoran, e f bine endometru. De obicei creste cu 1 pe zi, deci pana la punctie o sa sari de 11, ceea ce e minunat.
betty78, lasa emotiile, la punctie o sa fie super ok. Din surse sigure stiu ca o sa fie atata liniste in jurul tau...si n-o sa simti nimic, iar cand te vei trezi vei vedea ca totul e bine.
Sheri, Lachi, va astept luni cu rezultate bune. In weekend va tin pumnii sa stati linistite si relaxate.
Andrada.P, ai fost o curajoasa astazi. Felicitari .
antosit, cristinici, pai da...productie. Am 33 de gaurele in burtica si 11 in ...partea dorsala. -ici su multumiri de sustinere.
M_Oana, ma bucur ca ai pornit la drum, te astept cu vesti bune luni. Sa fie intr-un ceas bun.
dj_mama, sincera sa fiu...eu am luat Maca in timpul stimularii...acu' nu stiu cine mi-a dat asemenea rezultate dar sa fiu sincera, dupa ce am recomandat si mi-a zis MRL ca nu s-ar lua in timpul stimularii...ultima pastila mi-a cam ramas in gat. A doua zi am mai luat una asa...de control, dar de cand mi-am intrebat medicul daca e ok ca iau si mi-a raspuns: "Dar la ce va trebuie atata stimulare?"...clar am lasat-o balta. Cred eu ca daca era contraindicat, mi-ar fi facut putin scandal ca ma apuc sa iau prostii in timpul stimularii. Acu...nu stiu.
Oana_b, sotul meu a scapat de "terato" cand am scapat eu de ureeaplasma si chlamydia...cica asta a influentat spermograma.

Andreea

Edit: Acum am citit postarea M_Oanei...si din ceea ce stiam eu, inclin sa cred totusi ca sotul ei a scapat de "terato" scapand de stafilococ, nu cred ca prolactina e de vina... Asadar, Oana_b, cred eu ca ar trebui cautata o infectie in organsim...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Oana si Andreea multumesc mult pentru raspuns, la infectie nu m-am gandit pana acum, la noi morfologia e proasta, i-am mai dat eu cocktailuri de vitamine dar nu s-a testat dupa si nici prea mult nu le-a luat dar la inseminari valorile au cam fluctuat si ma gandesc ca poate din cauza vitaminelor...sau poate in functie de cat de des l-am tinut in priza. Oricum mai face o spermograma saptamana viitoare sa vedem cum mai sta.
O sa ma inscriu si eu la fiv dar anul viitor...ca deocamdata imi trebe pauza.
Thx

Oana_B

Donatii - Craciunul Bunicutilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KITTA spune:

AndradaPscuze, dar am citit asa de mult caci am cam uitat tot. Sa inteleg ca ai facut azi punctia. mai revino cu amanunte si pt. mine si nu te supara daca te repeti, dar chiar ma intereseaza subiectul tau!
Betty78tin pumnii stransi. Voiam sa iti dau un sfat daca nu e prea tarziu: vezi ca poti plati la MNL si in lei si cum a scazut Eur e mai avantajos. Oare de ce nu mai scriu si alte fete care sunt la MNL? Chiar sa nu aiba net?
Era chiar s un topic legat de MNL, dar tot slabut!

Mergi la inceput