Mamici din Toronto

Mamici din Toronto | Autor: DanaMario

Link direct la acest mesaj

Sint o foarte proaspata mamica a unui baietel de 4 zile si as vrea totusi sa respect traditiile religioase.
Nu stiu foarte exact care sint dar as vrea mult sa le respect
Din cite stiu eu la 8 zile preotul trebuie sa-ti citeasca ca sa poti scoate copilul din casa iar apoi la 40 zile .
Intrebarea mea ar fi daca ceea ce stiu eu este corect si daca da voi cum ati procedat ati mers la biserica sau ati chemat preotul acasa?

Eu de regula merg la Biserica "Sfintul Gheorghe" de la Keele cu St Clair dar nu m-ar deranja sa merg si la alta.
Voi cum ati procedat?

Multumesc
Dana si minunatia de bb Joshua

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luiza spune:

Buna Dana cred ca cel mai bine este sa iei legatura cu preotul. Si eu merg tot la Sf Gheorghe si preotul de acolo este foarte receptiv si te va ajuta si indruma. Nici eu nu stiu exact care sunt obiceiurile bisericesti dar stiu ca exista si in Romania se respecta pentru bunul mers al casei si familiei. Mi-ar place sa stiu mai multe despre tine Poate imi impartasesti din experienta ta (unde ai nascut si cum a fost) caci in Septembrie voi avea si eu un baietel. Toate cele bune si sa-ti traiasca baietelul sa va bucurati de el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:


Dana, mai jos o lista cu cateva biserici romanesti (majoritatea adica-s romanesti), asa ca te poti incerca si alte biserici decat cea mentionata de tine. Numai bine!


BISERICA ORTODOXA ROMANA "SFINTUL GHEORGHE" TORONTO Preot: Ioan Bunea 247 Rosethorn Avenue Toronto, Ontario M6M 3K9 Tel: (416) 651-1321

BISERICA ORTODOXA "TOTI SFINTII" TORONTO Preot: Ioan Pop, Knox Presbyterian Church - 4156, Sheppard Ave East (intersectie cu Kennedy). www.parohiatotisfintii.com

BISERICA ORTODOXA ROMANA "SF. IOAN EVANGHELISTUL" Preot: Ionel Cudritescu 100 Old Orchard Grove, Toronto (St. Timothy Church), Tel.: (416) 763-6317

BISERICA ORTODOXA ROMANA SFANTUL APOSTOL ANDREI Preot: Gheorghe Tiu 4030 Dixie Rd. Mississauga, Ontario, L4W 1M4 Telefon: (905)282-9481 Fax: (905)282-0807 Web: www.RomanianChurch.com

BISERICA GRECO-CATOLICA ROMANA "BUNA VESTIRE" DIN TORONTO Web: www.bunavestire.org 12:30 duminica - Sf. Liturghie 78 Clifton Road (Yonge / St. Clair) Preot EMIL JUDE, Tel.: (416) 686-0300 Bunavestire@rogers.com.

BISERICA BAPTISTA EMANUEL 1100 Finch Ave. East, Toronto, ON M2J 2X4 Tel.: (416) 657-2165

BISERICA CRESTINA ROMANA VIATA NOUA 4545 Jane St., Toronto, ON M3N 2K7 (416) 244-3987

Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena, Preot Gabriel Mascas, Pape & O 'Connor pe colt cu United Church.



Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:


Multumesc mult pentru raspunsuri oricum o sa sun sa vorbesc cu preotul.

Luiza in legatura cu nasterea eu am nascut la Women's College in downtown si pot spune ca totul a fost ireprosabil.
Mi-a fost o frica "sa mor" de nastere dar pot sa spun cu epidulara nu vei avea absolut nici o durere.

Eu am avut si nastere indusa bebelusul intirziase 2 zile si mi-au provocat nasterea dar totul a fost ok.
In primul rind personalul in special asistentele sint foarte bune si un alt aspect tot ce ai nevoie iti vor da in spital si este de unica folosinta.

Daca vrei sa stii ceva anume intreaba-ma
Numai bine
Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luiza spune:

Dana, iti multumesc pentru incurajare. Aceeasi frica de care vorbesti ma incearca si pe mine pe zi ce trece fiind mai puternica. Este primul BB si cred ca imi este frica de necunoscut dar cu siguranta o sa cer epidulara desi sunt putin speriata chiar si asa. O prietena mi-a povestit ca ea a nascut acum o luna la North York General Hospital si doctorii nu au intervenit decat dupa 20 ore de travaliu decizand sa-i faca cezariana caci nu a putut naste normal. Chiar si cu epidulara pe care i-au administrat-o a suferit destul povestindu-mi ca efectul ei se reduce dupa cateva ore. Asa este?
Poate ne spui cum il cheama pe cel mic si cum ii merge. Numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angela T. spune:

quote:
Originally posted by Luiza

Dana, iti multumesc pentru incurajare. Aceeasi frica de care vorbesti ma incearca si pe mine pe zi ce trece fiind mai puternica. Este primul BB si cred ca imi este frica de necunoscut dar cu siguranta o sa cer epidulara desi sunt putin speriata chiar si asa.



Ia te uita ce de-a mai gravidute in Toronto, creste comunitatea romaneasca ceva de speriat !!! :-)

S-o luam in ordine cronologica, mai intai Dana: felicitari pentru marea realizare de a o aduce pe mica minune pe lume; multe , multe momente fericite in familie va doresc si cat mai multe nopti dormite. Eu sunt de-acum veterana, bebe al nostru are deja 7 luni... Botezul l-am facut prin februarie, la Sf.Gheorghe, impreuna cu inca alti 4 copilasi. A fost destul de amuzant, ca la inceput al nostru era singurul care facea galagie si intr-un final i-a pornit pe toti, de era un vacarm in biserica si nu mai stia preotul pe care sa-l potoleasca mai intai. La inceput s-a facut slujba de molifta pt mamici, iar apoi s-a facut botezul. Ba mai tin minte ca pt. unul dintre cupluri, tot atunci s-a facut si cununia religioasa (odata cu botezul)

Pentru Luiza: si pe mine ma apucasera momente de panica in ultimele saptamani de sarcina, insa pana la urma tot eu ma incurajam singurica. Imi spuneam ca toti oamenii pe care-i vedeam pe strada (si erau destui :-) sunt rezultatul unei nasteri... asa ca si eu la fel cu restul lumii. Plus ca am avut mare incredere si in sistemul medical de aici. E normal sa fii speriata, fiindca e ceva nou pentru tine si nu ai mai trait senzatiile respective. Sa tii cont doar atat: ca nasterea e un proces 'natural', iar corpul tau a fost pregatit de mama natura sa-i faca fata. Referitor la epidurala: eu am facut-o pe la dilatatie 7 (cu 2-3 ore inainte de nastere), cand simteam ca efectiv nu mai pot. Daca o faci prea devreme, s-ar putea sa prelungeasca travaliul. Mie inainte de epidurala mi s-a facut o injectie calmanta si am putut sa mai dorm vreo 2 ore, care mi-au prins taaaare bine, fiindca noaptea precedenta nu putusem dormi din cauza contractiilor. Eu iti urez noroc si o nastere f.f.f usoara.

PS: sa stii ca pt mine (si multe alte persoane pe care le cunosc) nasterea nu a fost o experienta traumatizanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luiza spune:

Multumesc Angela pentru precizarile facute. In primul rand vreau sa iti urez numai bine tie si BB-lusului tau. Ai dreptate si eu imi repet tot timpul aceste lucruri: ca nasterea este un proces natural si trebuie sa-i fac fata; si eu am incredere in sistemul medical de aici desi vreau sa spun ca am venit in Canada cu o aversiune crunta fata de medici (poate din cauza experientelor triste prin care am trecut in Romania.) Cel putin aici este baza materiala incomparabil mai buna si oameni care-si fac datoria cu suflet.Oricum sper ca totul sa fie bine si sa pot veni mai tarziu pe acest forum sa incurajez si eu alte mamici in devenire. Multumesc.
Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mitzi spune:

Top si eu! Eu stau in Mississauga si sunt insarcinata in "doar "13 saptamani. Vreau sa va intreb cand ati luat legatura cu un obstretician si cum. Eu inca merg la dr de familie care ma trimite pentru analiza de sange, ecograf..Mi-a zis ca doar pe la 18 saptamani ma va recomanda unui medic de specialitate.
Am avut probleme saptamana trecuta (am sangerat-abundent, dar un singur val) si, evident dr de familie nu a fost de gasit. Am ajuns la urgenta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

quote:
Originally posted by Mitzi

Top si eu! Eu stau in Mississauga si sunt insarcinata in "doar "13 saptamani. Vreau sa va intreb cand ati luat legatura cu un obstretician si cum. Eu inca merg la dr de familie care ma trimite pentru analiza de sange, ecograf..Mi-a zis ca doar pe la 18 saptamani ma va recomanda unui medic de specialitate.
Am avut probleme saptamana trecuta (am sangerat-abundent, dar un singur val) si, evident dr de familie nu a fost de gasit. Am ajuns la urgenta...



Mitzi,

Si eu stau tot in Mississauga si am nascut la Credit Valley Hospital. Cum adica medicul de fam. nu a fost de gasit? La ce spital mergi?

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Tot eu...medicul meu de fam. m-a recomandat la "delivery doctor" incepand cu luna a 5-a. Va pup,

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Luiza la mine a fost foarte diferit in comparatie cu prietena de care povestesti tu.
In primul rind epidulara mi-au facut cind am zis eu ca nu mai pot (eu auzisem ca trebuie sa ai dilatie 4 abia atunci intervin) dar la mine nu a fost asa cind am crezut eu ca nu pot suporta le-am spus.
Puteam sa-i rog chiar de la inceput dar am vrut si eu sa vad cum este cu contractiile ca citisem prea mult inainte de nastere.

In legatura cu efectul epidularei iti face la inceput o injectie in coloana (dar care doare mai putin decit atunci cind iti ia singe) si iintradevar efectul trece dar la pat ai un buton pe care apesi de cite ori vrei sa-ti mai administrezi epidulara (vine si asistenta la fiecare 5-10 min dar practic continuarea administrarii epidularei tu o faci)., deci nu-ti fa probleme de cite ori simti ca incepe sa te doara doar apesi butonul si trece miraculos durerea.


Dana si Joshua

Mergi la inceput