hipospadias

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Roxana,

Nici aici nu se face dilatare, sau alta interventie. O operatie si gata.
Iar de infectii nu-ti face probleme. Iginena ca la carte, nimic mai mult, si e suficient.
Va fi bine, ai sa vezi!! Ce are puiul tau e forma usoara!!


Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina75 spune:

Roxi, cum zice si Spiculeata Luminita, Calin are o forma usoara, asa ca stai linistita.
Adevarat ca tot operatia aia e, dar sansele sa fie bine sunt foarte foarte mari....
Daca te-ai uitat pe internet la poze, probabil ca ai vazut ca sunt cazuri f grave, adica orificiul in zona perineala....

Gandeste-te ca la Calin reconstructia uretrei va fi de cativa milimetri - eventual 1 cm, dar la 1 an putzica e asa mica!!!

Sa stii ca unii recomanda chiar, pentru cazurile f simple, sa nici nu se faca operatia, dar asta ramane sa vezi cu doctorul specialist, ce parere are.....

Iti spun cu mana pe inima ca n-as fi mers la operatia de dilatare daca m-as fi informat mai devreme cum sta treaba. A fost clar greseala mea ca mi-am dus copilul sa-l chinuie, cand el facea pipi ok, chiar daca jetul era subtire....nu are cum sa se micsoreze orificiul asa, din senin, gandeste-te ca e cel original, nu o grefa....
Dupa operatia de hs pot aparea complicatii de genul asta, sau fistule, etc

Uite un site interesant, daca nu cumva l-ai 'devorat' pana acum: http://www.hypospadias-surgery.com/
Eu chiar i-am scris doctorului Hadidi, si el mi-a raspuns dar , l-ar putea opera la Viena si numai onorariul lui e 2000EURO.....sa nu mai vb de chelt de spitalizare.....ca eu m-am gandit la un moment dat sa vad care e treaba si pe dincolo, dar cand am vazut cam cum se pune problema, mi-am zis ca stam acasa......adica la Bucuresti....

Noi la primavara intentionam sa mergem la operatie....

Si nu te jena sa intrebi, chiar nu e nici o problema.



Corina si Andrei (24.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

http://groups.yahoo.com/group/mumswithhypospadiaskids/
http://groups.yahoo.com/group/hypospadias/
Iata inca doua site-uri despre hipospadias... De aici am inteles ca si "afara"lucrurile stau tot cam la fel. Adica operatia reuseste din prima la o forma usoara, dar ajung si la 3-4 la o forma mai grava.
Asa cum spusn si fetele se pare ca la tine este una din formele usoare, insotita de fimoza, care este foarte des intalnita la copilasii cu hipospadias.
La inceput si pe mine ma batea sa merg cu el undeva "afara". Stii cum este esti in stare sa vinzi tot ca sa-i fie bine copilului. Apoi vazand cum stau lucrurile m-am mai gandit...
In plus eu cred ca este bine ca cel putin in prima luna dupa operatie sa poti avea siguranta ca poti ajunge in timp util la doctorul care l-a operat.
Si desi presedintele si primul ministrul se-au operat afara, noi avem medici foarte buni in tara, renumiti si peste hotare.
Fruntea sus ca este bine pana acum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Am intrat sa studiez linkurile date de voi si am dat peste o alta mamica care a deschis un subiect asemanator. Doamne, vad ca se intampla la multi copii.

Corina, spuneai ceva intr-un mesaj despre o prietena de-a ta al carei sot a avut hipospadias iar acum ea a nascut un baietel sanatos. Tatal copilului a fost operat, nu? Si ma gandesc ca in urma cu mai multi ani, pe vremea Impuscatului, iar atunci nu era ca acum, cred ca in timp am avansat si noi...

Datorita voua m-am linistit, mai aveam putin si o luam din loc, iar ptr asta nu stiu cum sa va multumesc.

Roxana,deCalin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

quote:
Initial creeata de sama

Buna, am un baietel de 4luni si a fost diagnosticat cu hipospadias penian de catre dn dr. basca de la sp. grigore alexandrescu din buc.
Mi s-a spus sa revin ptr operatie dupa ce baietelul meu va face vaccinul de la 6luni.
Nu stiu mare lucru despre acest diagnostic. As dori cine are detalii sau experienta operatiei acestei boli, sa-mi scrie urgent ptr a-mi da detalii.
Suntem disperati! Asteptam mesajele voastre!





quote:
Originally posted by Elenalove27

sama, bine ai venit printre noi

hipospadias

Reprezinta o malformatie congenitala in care meatul uretral este situat pe partea interna a penisului.
Meatul uretral poate sa se deschida la diferite niveluri ale uretrei. Hipospadiasul se numeste balanic cand se deschide sub gland, penian cand se deschide la mijlocul penisului si penoscrotal cand se deschide la unghiul penisului cu scrotul.
Tratamentul hipospadiasului consta in reconstruirea chirurgicala a uretrei utilizand piele a preputului, penisului sau scrotului pentru a repune meatul uretral cat mai aproape posibil de gland.

aici gasesti totul despre hipospadias:

http://www.uretroplastii.ro/hipospadias.htm


....si baietul meu a fost operat de hipospadius dar diferit de cel penian...si totul a decurs foarte usor.

uite am mai gasit aici un link sa te informezi.http://www.suntmamica.ro/Hipospadias,-la-baietii-mici.html


stiu ca era si un subiect pe forum despre hipospadias, o sa caut si il pun aici.

sanatate si o sa fie bine



Elena38+
POZE

"Happiness is not having what you want.It is wanting what you have."Anonymous



quote:
Originally posted by roxana c.

Si eu am un baietel de 2 sapt caruia i s-a pus diagnosticul de hipospadias inca din maternitate, iar eu am aflat de-abia la externare. Vezi ca am deschis un subiect si eu, despre hipospadias in general.

Te inteleg foarte bine, stiu cum eram si eu saptamana trecuta, acum m-am mai linistit, am luat legatura si cu alte mamici care au trecut prin asta.

Eu intrasem acum ptr ca una din mamici imi daduse un link si n-am apucat sa-l studiez.

Nu stiu ce sa-ti spun, linisteste-te, si fii optimista ca totul va fi bine . E greu, dar cum bine mi-a spus alta mamica, totusi asta se poate indrepta, chirurgical ce-i drept, dar fata de altii cu alte lucruri...Bine ca-i sanatos, vom trece si peste asta.

Roxana,deCalin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

Din pacate cred ca ne confruntam cu aceeasi problema; din maternitate am iesit cu diagn. de penis incurbat si am fost trimisi la dr. Basca, mi s-a spus ulterior ca e fimoza si pediatra ne-a trimis la alt dr care nu ne-a zis sa fie altceva decat fimoza, doar ca vrea sa-l vada pe la 7 luni.
Am dat peste postul roxanei, nu stiam pana aseara ce inseamna hipospadias, de curiozitate am intrat si am citit; m-am ingrozit.Sincera sa fiu am avut impresia de cateva ori ca baietelul meu are 2 gaurele pe varful putulicii, insa am crezut ca e prea mic si nu-mi dau eu seama bine, insa aseara m-am uitat atent dupa ce v-am citit si nu m-am inselat. Asta inseamna hipospadias? Si are si putica la varf stramba spre stanga si hidrocel pe aceeasi parte..Offfff.Lamuriti-ma si pe mine daca avem sau nu asa ceva ca asta chiar n-o mai stiam.
Cat dureaza refacerea dupa operatie, dAR spitalizarea? baietelul meu face pipi cu jet, eu credeam ca asta e bine, nu?


Dariana si Darius (30.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Dariana, doctorul Basca ce ti-a spus? Si n-am inteles, face pipi prin ambele gaurele sau numai printr-una? La al meu gaurica prin care face pipi e sub puta, la cativa mm de unde ar fi trebuit sa fie.
Nu stiu prea bine sa-ti raspund, poate fetele stiu mai bine.
Ptr operatie am inteles ca se sta 10 zile in spital. Plus controale dupa, dar nu mai stiu cat de dese, o rog pe Emilia(Filofteia) sa ne spuna ca ea-i trecuta prin asta.

Roxana,deCalin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

Alvaro baietul ,eu a fost operat la 8 luni de hipospadias.
Operatia a durat doar 2/3 ore (spun doar , pentru ca aceste 2/3 ore pentru mine nu a insemnat nimic in comparatie cu alte ore/operatii pe care le-a avut piticul meu)

cuculetul lui era curbat si avea gaurica cam pe la mijlocul cucului .capul putei era acoperit dar se vedea forma de putza.
dupa ce la operat, au inchis gaurica de la mijlocul cucului, si au facut forma putei "normala" doar ca se vede pe langa cum a avut cusaturile...nu stiu de m-am facut inteleasa!
...dupa operatie nu a avut niciodata probleme la cuculet.
face pipi normal si dupa mine are un cuculet normal cu toate ca este putin incurbat.

dariana , daca crezi ca face pipi pe 2 gauri sa sti ca nu este bine!
dr. ce a spus?
cat despre hipospadias eu zic ca nu trebuie sa te ingrozesti , asta se rezolva prin operatie.



Elena38+
POZE

"Happiness is not having what you want.It is wanting what you have."Anonymous

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Hai, mai, Elena, imi imaginam ca Alvarica a avut gaurica mai aproape de varf. Si cuculetul lui Lucut e un pic curbat, dar putin de tot. Alvarica a avut si circumcizie? Ca medicul nostru a optat sa il circumcizeze pe Luca pentru a face o treaba mai buna. Nu a fost nevfoie de a doua operatie.
La noi gaurica a fost un pic mai jos de varf si se vede si acum petecelul de piele pus. Asta ca stau eu cu ochii cascati sa vad cum se mai estompeaza locul cu pricina. Dar altfel nici nu ai zice ca a avut ceva acolo.
Si la noi operatia a durat tot cam atat, prima ora dupa operatie a fost nasoala si sa spun si ziua respectiva. I-am dat Tylenol cu Codeina si mititelu' tot nu putea sa adoarma de dureri. In schimb, a doua zi cand s-a trezit ziceai ca nu suferise nici o operatie. Era ca nou.
Da si am avut sonda timp de 5 zile (pe care a scos-o sotul, nu ne-am dus la nici un spital sau asistenta sa vina acasa), dupa o ora de la operatie ne-a dat drumul. Asta ca sa vezi ca nu e ceva ingrijorator, din moment ce nu trebuie mers la medic si nici internat in spital.
Ca ingrijire a necesitat uns cu crema de rani si care sa-l ajute sa nu i se lipeasca cuculetul de pampers, asta dupa ce i-am scos sonda si bai de doua ori pe zi in apa calduta cu sare. Avea cate doua scutece pe el.
Mare grija ca cacuta sa nu patrunda sub scotch-ul de la cuculet pentru a nu se face o infectie.
Imi pare rau ca am aruncat hartiile de le primisem de la urolog cu ingrijirea dupa operatie.
Sa nu-ti faci probleme. Totul se va vindeca repede. Copilasii astia se vindeca intr-un ritm nemaipomenit.
Stiu ca e greu sa treci printr-o operatie cu ei, iti faci tot felul de scenarii ref. la anestezie (care este generala), cum va fi recuperarea, cum va arata cuculetul. Dar trebuie sa gandim pozitiv si sa ne rugam sa fie sanatosi.
Va doresc numai bine.





Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

la dr Basca nu am ajuns inca doar la cel recomandat de pediatra, nici nu mai stiu cum se numeste, era chirurg si ortoped, care ne-a zis ca e fimoza si ca daca nu se decaloteaza sinfur sa venim pe la 7 luni sa-l vada si daca e nevoie il decaloteaza. Insa, acum, cand vad de fapt cam ce are baietelul, inteleg ca nu e chiar asa simpla treaba cum mi s-a spus, sau nu a observat acel dr?
Stati un pic sa inteleg, baieteii vostri au o singura gaurica care nu e situata unde trebuie sau au 2 , una unde trebuie si alta in alta parte. Al meu are 2 in varf la distanta de 2-3 mm una fata de cealalta.
Nu stiu daca face pipi pe amandoua sau pe una singura, stiu doar ca de obicei face primul jet, se opreste putin si apoi face al doilea jet, dar cu bolta.
Ce inseamna daca are doua gaurele?
Elena, si daca face prin 2 parti pipi, asta ce mai inseamna?
Scuze, fetelor, dar sunt total paralela cu problema asta.
Marti facem vaccinul si dupa aceea ma duc neaparat la dr Basca sa-l vada, o sa-i zic si pediatrei sa se uite mai bine la el.

Dariana si Darius (30.07.2006)

Mergi la inceput