Soacra !!!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

...si sa stii ca am fost si eu acuzata la imormantarea mamei mele ca eu as fi omorat-o pe biata mea mama!!!

nu stiu de ce vrei ca toata lumea sa "danseze" la fel!!
sunt pareri si pareri si eu nu incerc decat sa caut un echilibru.....chiar daca tie ti se pare ca sunt contra ta!
asta e starea mea de acum.....am fost si eu incrancenata odata si nu am ajuns prea bine.....viata nu e doar alb si negru...e cu tot felul de nuante!

in plus te-as ruga, daca nu te superi, sa incerci sa nu mai scrii cu "caps-ul apasat" ca imi e greu sa inteleg ce ai scris....

daca te-am suparat cumva imi cer iertare




Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!


*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Eu am o soacra extraordinara. Si un socru la fel. TIn la ei si simt ca si ei tin la mine. Si incercam sa avem grija unii de altii. Sunt bineinteles lucruri, fapte si cuvinte care ma deranjeaza si la fel sunt convinsa ca si reciproca e valabila. Dar sunt multe care ma deranjeaza si la parintii mei si la sotul meu si la prietenii mei. Nimeni nu e perfect.

Dar stiu si vad la altii /altele situatii si persoane si soacre intr-adevar RELE. chiar ma gandesc cateodata de unde poate proveni o asemenea rautate. Celor care nu sunt asa fericite ca mine le spun doar atat, incercati sa limitati contactul cu ele la minim si tineti intotdeauna minte ca este si va ramane intotdeauna mama sotului vostru si bunica copiilor vostri deci incercati pe cat posibil sa nu o denigrati in fata sotului/copiilor, dar nici nu va lasati calcate in picioare. Daca sunt lucruri care va afecteaza cu adevarat incercati cu cat tact si diplomatie pe cat posibil in situatia respectiva sa le puneti la punct.

Pentru Barbye-una dintre noi!Trebuie sa ajuti!http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns signora spune:

Pt Babyblue:
...desi am trecut si eu prin cateva experiente de viata fff ''placute'' si pot spune ca am ceva ''experienta'' in domeniul suferintei...uite ca tot n-am putut sa nu ma mir - citindu-ti mesajele - de aberatiile si rautatea unor oameni, ''soacra '' ta, in acest caz...
Babyblue...imi pare rau ca ai trecut prin asa ceva la o varsta atat de frageda..practic un copil; pe mine experientele ''rele'' m-au intarit pana la urma si m-au facut sa-mi castig increderea in mine si in deciziile mele...sa stii ca pana la urma iti vei revenii, stai linistita. De uitat nu vei uita, dar cel putin vei stii de ce sa te feresti in viitor; eu, daca nu stiu ce vreau, cel putin stiu sigur ce NU vreau.
Dumnezeu ne intareste si ne intinde mana cand nu mai speram...de fapt Dumnezeu inseamna credinta si speranta.
Cu mintea si experienta de acum...iti spun ca totul va fi bine si lucrurile bune ti se vor intampla atunci cand te astepti mai putin.
Traieste-ti viata, priveste inainte!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristin97 spune:

babyblue și acum esti ,,un copil - la 26 de ani,,ceva mai matur și cu mai multă suferință acumulată. Știu că este ff greu (îți spun din proprie experiență) și va în continuare, dar e bine să ierți-să te împaci cu tine și să poți merge mai departe - ura îți va întuneca viața, și crede-mă ai toată viața înainte. Să nu uiți - pentru a nu mai permite nimănui să-ți facă rău.Se spune că atunci când ai renunțat la o părticică din sufletul tău îți va fi ff usor să renunți în continuare până când nu va mai rămâne nimic SĂ NU FACI AȘA. Revino-ți și încearcă să fi fericită.

Vio, dacă numai atunci când uităm reușim să iertăm e vai... pentru că o luăm de la capăt...și ce păcat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

quote:
Originally posted by cristin97

Vio, dacă numai atunci când uităm reușim să iertăm e vai... pentru că o luăm de la capăt...și ce păcat.




Cristina,eu asa cred.....ca ai iertat cu totul cand ai uitat raul ce ti-a fost facut ......
daca-ti amintesti tot timpul inseamna ca durerea e inca in suflet si ca nu ai reusit sa treci peste.....
deci automat nici nu ai uitat!

stiu din experienta mea ca desi tot ziceam ca am iertat, de cate ori vorbeam despre persoana aceea tot spuneam cate mi-a facut si povesteam cu amanunte....poate era si un fel de refulare.....
in momentul in care am iertat nu mi-am mai amintit nimic din raul pe care persoana aceea mi-a facut-o,ba chiar au fost momente cand nu-mi mai aduceam aminte de amanunte.....si asa mi-am dat seama ca am iertat-o ......
aici e vorba despre o matuse de-a mea,care m-a dat afara in strada in mijlocul iernii cand eram studenta si dupa ce eu abia imi ingropasem tatal.....motivul,avea ea impresia ca nu stiu ce nu fac si nu zic si nu stau si....o mie de motive avea,dar cel mai rau a fost ca nici nu m-a anuntat....in fine, e cam off topic.....

dar de aceea spun asta inseamna iertarea pt ca eu am iertat-o si apoi mi-am amintit doar de lucrurile bune,alea putine care au fost....si ca in sufletul meu a primit iertarea,desi ea s-a dus dincolo cu ura in suflet....

si nu ar fi singurul caz,dar acesta mi-a venit in minte acum...


Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!


*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Nu mi-a venit sa cred ce am citit aici... cata rautate poate fi in unii oameni... Nu-mi pot imagina cum poti sa lovesti un copil care nu e al tau... Cum poti sa te porti in halul ala cu o fata care iti iubeste copilul, care are grija de el... Sa va ajute DD sa depasiti traumele si sa gasiti fericirea in viata.
Eu ma numar printre norocoase... nu-mi puteam dori o soacra mai buna, insa ea a facut parte din categoria celor mai putin norocoase, poate de aceea, vazand prin ce a trecut ea, s-a gandit sa fie om cu nora. Dar e plina lumea de ciudatzenii, imi aminesc de mama fostului prieten. S-a suparat foarte tare pe mine si i-a zis la fi-su ca nu mai vrea sa ma vada in ochi pentru ca ... am salutat-o la telefon cu "buna ziua" in loc de "saru-mana"...


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zepellina spune:

Mie mi se pare ft buna gandirea Violetei. Asa esti mai bun decat celalalt, prin iertare, asa esti mai puternic. Nu oricine are aceasta putere, eu cred ca majoritatea nu o au. Asa iti eliberezi si sufletul tau de energii negative...iar ceilalti, se dezarmeaza.
Asta nu inseamna sa fii prost desigur (cum mai sunt si eu)dar sa reusesti sa treci peste mizeriile altora.

Eu am depus actele de divort, sotul meu sta cu "domnisoara", iar mama lui a venit fara vreun motiv anume sa stea la Bucuresti..unde credeti??LA MINE. Sta ca si cand nu s-ar fii intamplat nimic, se preface, asculta, barfeste....a plecat aseara cu fata la fi-su, si prea mult nu cred ca mai rezist.


zepellina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns signora spune:



multumesc signora.

la 22 de ani eram ff romantica, foarte inocenta. cand ma uit in urma, imi aduc aminte ca atunci totul era ras, speranta, parca dansam printre nori....

acum la 26 de ani, am la activ: o sarcina pierduta, un divort, un soc cu o soacra si o palma primita de la un barbat, de care m-am agatat cu sufletul dupa divort, pentru ca am sperat ca va fi altfel si va fi bine.:)
si poate k am facut sute de drumuri spre bezinarie, pintre gradini si copaci, pe langa un santz prin care curge o apa...intrebandu-ma obsesiv "de ce".marsaluiam ore in sir, ploua sau nu...pt ca aveam un foc in suflet, ca o nebunie.
aveam 45 de kg cand m-am casatorit si eram dulce si copil, apoi in ultimul an de casatorie am ajuns la 54...apoi dupa divort si despartiri la 44, am slabit brusc....m-a luat tata chiuretata din spital...cu perfuzia de antibiotice pe mana...si cred ca am delirat un an de zile, ca nimic din ce am facut, nu mai imi aduc aminte sau Nu mai vreau sa imi aduc aminte.

si de abia acum, de vreo cateva saptamani incep sa simt ca respir cu adevarat, ca pot sa zambesc iar..si nu stiu ce blestem a fost asta...4 ani din viata pur si simlu...au venit ca un soc.


si dc, ai mare dreptate: poate inca nu stiu ce vreau, dar stiu sigur ce NU vreau si ce NU voi mai accepta niciodata.:)

va pup pe toate si ma rog ca nici una dintre voi/noi sa nu aiba parte decat de fericire si multa sanatate!

_

Babyblue va pupa pe toti!!

"Sunt doua pacate principale din care toate celelalte pacate se nasc: Nerabdarea si Lenea."
[/quote]

Babyblue, stiu ca pt tine este inca prea devreme si ai sufletul incarcat de aceste amintiri dureroase. Cand suntem tineri si ceva nedrept intervine in viata noastra, ne intrebam instinctiv: cu ce/ unde am gresit??? si cautam sa aflam momentul/ cuvintele/faptele care au declansat vartejul. Nu ai gresit cu nimic, Babyblue, dimpotriva...ai facut prea mult bine, ai avut intentii prea nobile, te-ai oferit cu totul unei/unor persoane care nu au meritat eforturile tale.
Acum ai nevoie sa fii singura, sa te aduni, sa te impaci cu tine, sa te cunosti mai bine. Stai linistita, o sa fie bine.
Viata merge inainte si, crede-ma, timpul iti va pansa ranile, te va face mai inteleapta, mai circumspecta, mai desteapta si vei fi iar fericita. Inconjoara-te de oameni optimisti, calmi, calzi, de frumos.
Poate crezi ca vb prea din carti dar scopul nostru este sa iti redam increderea in tine si in deciziile tale.
De ce??? Pentru ca...meriti!

ps: stateam si ma gandeam (cu mintea de acum) cum as fi reactionat eu in fata unei ''soacre'' ca ale tale; cam asa:



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana 1000 spune:

Fetelor va multumesc din suflet pentru sustinere , treaba sa aranjat am fost plecata din Bucuresti pt. putin timp , si asta a rezolvat putin problemele am venit si i-am spus scumpei mele soacre care este rolul meu aici nu incerc sa ii fiu mama sotului meu si nici sa fiu la egalitate cu ea se pare ca asta era problema , vreau doar sa ii fiu sotia fiului ei asa cum eram cand stateam doar noi doi cand nu sa plans ca nu ii gatesc sau alte treburi, a fost tare discutia parea o lupta pentru sotul meu care il merita mai mult o faza de genul asta ...... i-am explicat doar sa ma lase in pace nu am nevoie nici sa ne gateasca nici sa faca curatenie doar sa se ocupe de ceva sa nu mai stea sa imi judece mie fiecare gest sau miscare , fiecare cuvant spus, am eu unghiile lungi dar asta nu inseamna ca nu stiu sa imi tin casa sau sa am grija de copil si sot !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana 1000 spune:

quote:
Originally posted by ANDREEEEEA

IN SFARSIT UN RASPUNS SINCERSI DIRECT!SOACRELE SUNT NISTE VIPERE CARE TRAIESC,DUPA CE SE CASATORESC PRINTII LOR,NUMAI CU CIUDA SI CU URA PE NURORI.ESTE LOGIC!SUNT GELOASE!SI ASTA LE MACINA,ASTA-I MOTIVUL PENTRU CARE ORICAT DE BUNA AR FI NORA......NU SE COMPARA CU FIUL EI SI BINEINTELES NU-L MERITA!
cristiama




Ai mare dreptate .... va pup fetelor ,
i-am spus si asta soacrei mele nici una nu ar fi fost buna pt. fiul ei ,si alta faza ea ne vede despartiti dupa nu stiu cat timp cand eu nu ma cert cu sotul meu ne intelegem bine ne iubim si am intrebat si chestia asta de ce ne vede despartiti ? " pai sunt atatea cazuri .... " noi ne straduim sa tinem toata familia in spate sa nu duca lipsa de nimic avem grija ca noi sa ne facem timp unul pt. celalalt si pt. copil , si ea ne vede despartiti .... ea s-a despartit inca dupa ce sa nascut sotul meu si de atunci sa dedicat copilului in totalitate nu sa mai casatorit niciodata , bun si eu ce sa fac acum il iubesc pe fiul ei si gata sa ma lase in pace suntem de 5 ani casatoriti si avem si copil de 2 ani si nu sa pus niciodata problema despartiri , noi avem asa un fel de lume a noastra in care este greu sa patrunda cineva din exterior ...sotului meu ii este greu sa se bage intre noi imi intelege mie gandirea ...dar ,o intelege si pe a mamei ... cine are dreptate ... de acum stiu nu o mai bag in seama pana ne mutam si o sa am grija sa ne vedem cat mai rar , este cel mai bine , fetelor nici eu nu am mama de la 9 ani , am crescut doar cu tatal nu mi-a adus nimeni nimic la botul calului asa cum a spus soacra mea'' tie iti place sa fii servita '''.... ba nu nu imi place .... vreau sa fiu servita merg la Restaurant ... adica iti pune pe masa din frigider ca dupa aceea sa iti scoata ochii nu inteleg .....

Mergi la inceput