Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  In unul sau in doi... mergem mai departe!

Soacra !!!

(4 voturi)
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 31
Persis
Persis48 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
Draga Anca.....
De mine vad ca nu te-ai luat deloc!!! E bine! Dar vreau sa-ti spun ceva, am intalnit persoane ca tine, "mesteri" mari la vorba, dar la practica.... Daca tu ai o parere diferita de a altor fete poti sa o spui frumos, mai dulce, nu pe un ton.... de sus, cu aroganta. E chiar jignitor, ca nu ne cunosti tu pe fiecare in parte si nu ai nici un drept sa ne judeci sau sa-ti dai cu parerea, ca ne-am spus si noi oful si am spus una alta despre soacre, ei si ce??? Daca aveai ceva de spus puteai sa spui frumos!!! Si incotro "mergi" tu singura? Ca noi mergem cu "turma"!!! Eu cred ca te consideri superioara noua si tare am impresia ca in realitate nu e asa!
Off topic, dar tot legat de cele de mai sus, cel mai important in viata este sufletul omului, de el trebuie avut grija, sa nu-l dam cui nu trebuie.

Manglutescu Persida
Mergi la inceput

anca74997 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui anca74  Trimite mesaj yahoo luianca74 Adauga semn de carte la raspuns Trimite anca74 un Mesaj Privat
Persis, desi imi pare rau ca iar se ia cineva de tonul meu, nu vad de ce toata lumea tre’ sa fie la fel in privinta tonului? Daca-s blinda, calina si aplaud furtunos opinia majoritatii – instantaneu sint propulsata in inimile tuturor aici, nu?
Bine, bine,…. Dar cum ramine cu parerile mele proprii si personale? Cum ramine cu libertatea gindirii si a exprimarii? Le lasam deoparte numai ca sa ne pupam fericite cu toate?
Ar fi o posibilitate. Nu deosebit de interesanta, dar viabila.

Mi se pare ca m-am exprimat frumos pina acum. Am facut tot posibilul sa nu depasesc limitele bunului simt. Chiar nu vad de ce imi reprosezi ca nu as vorbi frumos. Exista vreo norma ca ar trebui sa ne exprimam, mai nou, in versuri, cu rima, ca un cintecel eventual?
Ma exprim cum mi-e caracterul. Direct si la obiect. Si fiecare dintre voi o faceti la fel : cum va e firea. Eu nu am cerut nimanui sa se schimbe si, in consecinta, sa se exprime inzorzonat sau cit mai concis posibil, corect? Asa ca nu vad de ce mi se cere mie sa fac exact ceea ce nu cer de la altii. Unde este echitatea in toata povestea asta?


============
How wrong it is for a woman to expect the man to build the world she wants, rather than to create it herself.
Mergi la inceput
Lemoni
Lemoni1800 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Lemoni un Mesaj Privat
Se stie ca nora nu se impaca cu soacra ,nu este ceva nou am aici si o gluma luata de la cimitirul vesel
"Sub aceasta glie grea
zace biata soacra-mea
un nitel de mai tra-ia
eu zace-am si ea tra-ia"
Ps. tare as vrea sa vad ce soacra buna o sa fie anca.......
Mergi la inceput

anca74997 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui anca74  Trimite mesaj yahoo luianca74 Adauga semn de carte la raspuns Trimite anca74 un Mesaj Privat
Daca esti in stare sa-mi spui clar care-s motivele pentru care exista relatii tensionate intre soacre si nurori, vei gasi singura raspunsul la nedumerirea ta: ce fel de soacra voi fi.
Si, cu aceeasi ocazie, vei intelege in mod sigur ce fel de scoacra vei fi tu insati.


============
How wrong it is for a woman to expect the man to build the world she wants, rather than to create it herself.

Editat de - anca74 on 16/11/2006 18:53:18
Mergi la inceput
didita
didita719 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite didita un Mesaj Privat
Persoanele cu educatie multa ar trebui sa stie sa-si tina promisiunile.
Mai rar atata snobism intr-un singur raspuns. Toti "intelectualii" care au facut de preferinta studii superioare (nu ca Nea Ghita cu liceul) sunt toleranti, bine crescuti, painea lui Dumnezeu, inschimb indivizii biologici care au dat la coasa nu sunt in stare de mai nimic buin si duc lipsa acuta de bun simt.

Daca tot vorbim ca oamenii sa se poarte cu ceilalti asa cum am vrea sa se poarte cu noi, de ce nu se poate aplica si la soacre. Ca daca nora taie macaroana imediat este numai reactia firesca la agresiunea subita! Cam ce fel de comportament al nurorii justifica violenta fizica de care s-au folosit unele soacre?

Exista situatii si situatii. Eu inteleg ce vreti voi sa spuneti cu sa iertam celui care ne greseste si sa intoarcem si celalalt obraz, dar uite ca in lumea reala in care traim nu este totdeuna posibil. Si oricum trebuie un anumit timp ca sa poti ajunge la asa un grad de intelepciune. Si daca vreti sa le ajutati de cele care sufera, pt ca atunci cand esti atat de furios suferi de fapt enorm, nu reprosurile sunt cele mai nimerite (nu aveti educatie, sunteti mame incapabile etc...)

Eu ma inteleg relativ bine cu socrii, cu siguranta pt ca locuim departe unii de altii. Soacra se abtine destul de mult in a face remarci. Am remarcat efortul si trec peste cele pe care le face cu umor, dar este o femie cu care se poate discuta, care asculta ce i se spune si incearca sa inteleaga chiar dca nu e de acord.
Cu socrul nu e chiar asa. Tot ce i se spune curge pe langa el fara se sa lipeasca nimic. Ne-a facut in toate felurile de nenumarate ori si pe mine si pe sot (deci pe fi'su), chiar si de fata cu copiii. Si-a cerut scuze de fiecare data, dar nu pot spune ca asta a aranjat totul. Copiii au asistat totusi la scene mai mult decat neplacute. Am reusit sa discutam cu ei dupa, dar inca ma intreb ce mesaj transmit eu copiilor mei daca dupa ce cineva sterge cu mine pe jos ma asez cu el la masa?! Nu as vrea sa li se para normal si natural. Am incercat sa le explic ca au avut loc si explicatii si scuze cand ei nu erau de fata si ne-am impacat, dar...
Singura solutie cu care sa pot trai linistita este de a ne vedea cat mai rar si nu prea mult timp (nu mai mult de 24 h sub acelasi acoperis).

Mama Zmeilor
Mergi la inceput
Persis
Persis48 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
Draga Anca.... iara ai raspuns pe lamga! Tu ai citit ce am spus eu?? Nu spuneam ca trebuie sa vorbesti ca noi, etc, etc ce ai spus tu!! Nici ca trebuie sa ne pupam!!! Libertatea gandirii ne face diferiti, dar daca tu ai ajuns la un nivel atat de "inalt", asta nu inseamna ca ne dai noua peste nas. Repet, cred ca esti mare mestera la vorba...!! Parca se spunea aici ca esti avocata?? Probabil ca esti vocatul apararii, al soacrelor??!!
Si ceva personal pt tine, se deduce din ce spui ca ai o viata super perfecta, esti in relatii super-bune cu toata lumea, ( asa ceva e imposibil!!!), te intreb ceva, ai pace in sufletul tau, aceea pace care intrece orice pricepere omeneasca??? Conform celor spuse de tine!!!
Si daca e adevarat ca nu ai copii, atunci nu vorbi din carti, ca si eu am citit multe carti pentru copii si am facut si cursuri, dar realiatea a depasit cu mult ce scria in carte. Realitatea de dupa nasterea copiilor!! Daca esti asa educata, probabil stii foarte bine ca nimic si nimeni, nici o scoala, facultate, nu te pregateste pt realiatile vietii, pt ce va sa vina!! Stiu oameni cu 2, 3 facultati care nu stiu sa se poarte, nu stiu sa socializeze, habarnau sa gateasca, habarnau multe, dar ei au EDUCATIE!!Asa ca si asta e teorie! Realitatea si practica e cu totul alta. Poate la voi acolo in Canada, ai gasit vre-un oras cu oameni asa cum spui tu??!! Ferice de tine, daca e asa!!
Vedem insa cu totii care e realitatea!!!
Persis


Manglutescu Persida
Mergi la inceput
Persis
Persis48 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
Am uitat ceva, important desigur
Anca, te contrazici singura in ce spui!! Cauta dovezile singura!!
Un om educat, care spune ceva si.....
Sper ca nu s-a suparat nimeni??!!??
Persis

Manglutescu Persida
Mergi la inceput

anca74997 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui anca74  Trimite mesaj yahoo luianca74 Adauga semn de carte la raspuns Trimite anca74 un Mesaj Privat
Persis, faci niste supozitii false. Nu am spus nicaieri ca sint in relatii bune cu toata lumea. Da, fac eforturi, dar nu pot afirma ca am atins perfectiunea.

Apropo, arata-mi si mie unde oare am afirmat ca « am o viata super perfecta, sint in relatii super-bune cu toata lumea », etc.? Nu-mi aduc aminte de... asemenea scapari.

Tot ce incerc sa subliniez este faptul ca sintem "artizanii" propriilor noastre relatii.
Ma explic : nu ne alegem singure soacrele, dar pe fii lor ii alegem in mod sigur.
Insa de aici a sari de fund in sus la orice remarca biata soacra face, la o tintui cu privirea cind tine mortis sa ne arate cum se face o ciorba sau o tocanita de cartofi, la o pune la punct taios cind incepe cu criticile, etc…. eu zic ca e cale lunga.

Personal, imi spun de fiecare data : asta-i mama omului cu care traiesc. Buna, rea, e mama lui! Daca tin la barbatul respectiv, implicit tre’ sa fac ceva temenele pina-n pamint mamei care l-a nascut, crescut si si-a batut capul cu el o viata.

Si-mi mai spun o chestie : biata maica-sa este femeie in virsta. Nu te apuci sa dresezi un cal batrin, corect? Daca vreau sa am o relatie civilizata cu mama barbatului meu, atunci eu sint cea care trebuie sa-mi schimb atitudinea, fie si numai pentru simplul fapt ca am jumatate din anii ei de viata. Este o chestie de respect, intelegere si bun simt.

Si daca nu merge deloc cu vorba buna, atunci fac tot posibilul sa nu am prea des de-a face cu parintii barbatului meu, sa nu depind in nici un fel de ei, nu-i vorbesc de urit de fata cu fiul lor, nici de fata cu nepotii lor, nu-i critic, nu nimic. Ma port ca o doamna.

Cam asa procedez eu. Si nu am probleme majore de nici un fel. Nu m-am certat niciodata cu vreo soacra. Niciodata.
And I plan to keep it that way.


============
How wrong it is for a woman to expect the man to build the world she wants, rather than to create it herself.
Mergi la inceput
Lemoni
Lemoni1800 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Lemoni un Mesaj Privat
Acum la ultimul raspuns Anca hai ca mi-ai placut ai pus punctul pe I.Ai perfecta dreptate, numai ca unele fete au puterea sa ignore totul si sa puna o fatza falsa, altele nu depinde de caracter.
Si cine suntem noi sa criticam?
Mergi la inceput

J G3754 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiJ G Adauga semn de carte la raspuns Trimite J G un Mesaj Privat
Insa de aici a sari de fund in sus la orice remarca biata soacra face, la o tintui cu privirea cind tine mortis sa ne arate cum se face o ciorba sau o tocanita de cartofi, la o pune la punct taios cind incepe cu criticile, etc…. eu zic ca e cale lunga.

Pe la topicul asta fetele se plang de violenta fizica, de insulte grave in fata copiilor, mi se pare o mare diferenta. Pe de alta parte nici cele de mai sus nu mi se par ok, ce sa caute soacra-mea sa-si dea cu parerea sau sa ma critice? De unde pana unde? In ce calitate?

Personal, imi spun de fiecare data : asta-i mama omului cu care traiesc. Buna, rea, e mama lui! Daca tin la barbatul respectiv, implicit tre’ sa fac ceva temenele pina-n pamint mamei care l-a nascut, crescut si si-a batut capul cu el o viata.

De ce sa fac temenele? a facut ceva special crescandu-l? e ca si cum i-as multumi ca nu l-a dus la orfelinat. Era datoria ei. In plus, de cele mai multe ori nu ai pentru ce sa multumesti (cazul meu de pilda) nu toate mamele sunt mame bune (parca singura remarcasei asta) - uneori ar merita puscarie pentru cum au afectat psihicul si moralul fiilor.

Si-mi mai spun o chestie : biata maica-sa este femeie in virsta. Nu te apuci sa dresezi un cal batrin, corect? Daca vreau sa am o relatie civilizata cu mama barbatului meu, atunci eu sint cea care trebuie sa-mi schimb atitudinea, fie si numai pentru simplul fapt ca am jumatate din anii ei de viata. Este o chestie de respect, intelegere si bun simt.

Corecta prima afirmatie. Dar de ce trebuie sa ma schimb eu? E foate simplu din p meu d v: daca nu pot avea o relatie civilizata cu o persoana atunci renunt la relatie. De ce este obligatorie o relatie cu soacra, pentru mine o straina?
Cat despre respectul pentru varsta... iarasi ceva fara sens. Nu pot respecta oamenii pentru varsta, respect daca sunt oameni adevarati si merita respectul meu.

Cat despre comportamentul de doamna e ok dar dupa cum a spus cineva mai sus, uneori e imposibil. Mai ales cand se intampla infractiuni sau jigniri sau e vorba de copii.

Eu am o soacra care in general este foarte ok dar are scapari, mai exact i se pune pata pe cate ceva - te miri ce si face un scandal monstru. Nici nu am pentru ce sa-i multumesc (si nici facturile psihoterapeutului nu i le trimit) si recunosc ca cea mai importanta calitate a ei este ca locuieste in alta tara!
dar niciodata nu i-am permis sa ma calce pe coada. Cat timp se poarta ok, ne pupam, cand sare calul sau ridica tonul PA!
Anca, acum pentru tine personal: este adevarat, tonul tau este superior, infatuat - cunosc oameni care vorbesc asa fara sa-si dea seama, posibil sa fie si cazul tau. In plus, generalizezi foarte mult, vorbim de oameni aici, in toata complexitatea lor.
Cat despre remarcile despre cresterea copiilor... ce spui tu sunt... hmm... naivitati.

J si Carla-saurus Rex (05.02.2006)
Mergi la inceput
Pag. din 31 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

 Subiect inchis
Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)
DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com