Endometrioza - trebuie mediatizata!!!!!!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zorra spune:

Idealul de tratament pentru boala noastra este procedura laparoscopica combinata cu tratamentul hormonal administrat imediat dupa operatie (24 ore). Este adevarat, si eu am avut toate efectele despre care povestiti, pentru 4 luni si jumatate, dar acum totul este in interior curat-curatel . Adevarat este ca nu stiu cat va dura.
Pe de alta parte, daca se actioneaza din doua directii, este oarecum logic sa ne gandim ca sporesc sansele de vindecare... nu stiu, dar eu asa am simtit, ca trebuie sa actionez pe mai multe cai.

Va pup fetelor, si Alissaa, ai mare dreptate. Parerea mea este ca nu se mediatizeaza suficient pentru ca si medicii sunt oarecum neputinciosi in fata acestui diagnostic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Care sunt acele medicamente de la Bionorica?
In Rom. stiu de mastodynon si klimadynon.
Daca poti, spune-mi schema de tratament.
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camy062004 spune:

anka-maria eu stiu ca endometrioza se vede doar laparoscop ,cum ti sa pus diagnosticul doar dintr-o simpla ecografie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alissaa spune:

Anka Maria, si eu stiu tot asta - diagnostic 100% corect, doar cu laparoscopie.

Goldi, tu sti ca mastodynon si klimadynon sunt tratamente pentru endometrioza? Eu nu stiam asta. Doctorita mi-a dat duphaston (am refuzat diphereline). Mie nu mi-a curatat nimic, a zis ca nu avea cum, ca ar fi perforat vezica, endometrioza fiind pe peretele ei ??!! Nu stiu ce sa cred, dar momentan nu vreau bebe, de aia am preferat un tratament mai usor si ma intereseaza orice varianta de tratament.

Astept cu nerabdare cetrorelix (sper ca am nimerit de data asta numele corect).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuisaTL spune:

Buna tuturor!

In urma unei ecografii vaginale de acum 4 ani am fost si eu diagnosticata, intamplator ce-i drept, cu endometrioza. Singurele probleme care ma deranjau erau durerile puternice din timpul menstruatiei. Mi s-au prescris anticonceptionale si m-am simtit mult mai bine. Dupa 2 ani am ramas insarcinata. Dupa nastere au disparut durerile acelea puternice, in schimb in perioada fertila timp de cateva zile am niste dureri ingrozitoare jos in partea stanga mai ales.. Problema asta apare regulat luna de luna exact in acea perioada.
As vrea sa stiu daca s-a mai confruntat cineva cu problema asta. Nu neaparat sa fi existat antecedente legate de endometrioza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alissaa spune:

Luiza, si eu patesc la fel - dureri in stanga, dupa ovulatie. In urma laparoscopiei mi-a gasit endometrioza pe vezica (ma doare si pe mijloc, nu-i vorba), dar a zis ca in stanga, unde ma deranja pe mine rau, nu e nimic. Ca poate iradiaza durerea... Ce sa mai zic... Daca nici la operatie nu se vede. Sunt f ofticata pe tema asta.

Mi-a mai zis ca am trompele inflamate, mai groase decat normal si neregulate. Poate si de la asta e durerea. Dar nu prea inteleg cum, pentru ca nu am racit de f mult timp, am mare grija sa nu-mi fie frig la spate/picioare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuisaTL spune:

Alissaa, m-am gandit si la faptul ca durerile astea dupa ovulatie ar putea avea legatura si cu endometrioza... Doagnosticul mi-a fost in urma unei simple ecografii. Probabil ca asa cum spui tu in urma unor investigatii mai amanuntite s-ar confirma. Trebuie sa cer parerea unui specialist pt ca luna de luna se repeta povestea si au devenit chiar insuportabile. Ciudat este ca am dureri doat in perioada asta. Mie nu-mi trec decat cu antiinflamatoare gen Ketonal forte... Pe langa asta am permanent probleme cu anexita..ca-i pe stanga ..ca-i pe dreapta... Am avut grija sa tratez pt ca tare mi-a fost teama ca si una si alta dau sterilitate in timp. Deci ti s-a spus ca durerile din perioada ovulatiei se datoreaza endometriozei??
Ai mare grija daca spui ca ai ceva probleme cu trompele... Urmeaza un tratament, dar pp ca urmezi deja unul.
Iti doresc multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alissaa spune:

Luiza, pe mine ma doare vezica la urinare si, dupa o mie de tratamente pt infectie urinara si alte cele similare (cu toate ca urocultura era sterila) a descoperit in timpul laparoscopiei ca pe peretele vezicii e localizata endometrioza.

Durerea din stanga a zis ca tot de la endometrioza poate fi, ca iradiaza durerea, dar eu nu sunt convinsa pt ca ma doare un punct destul de fix, ca si cum ar fi ceva acolo inflamat. La mie durerea nu este insuportabila. La inceput trecea cu supozitoare Movalis, acum nu mai trece si mi-e frica sa nu devina insuportabila si la mine.

Pentru anexite am tot facut tratamente, nu le-am lasat netratate, dardegeaba, din pacate, trompele mele sunt vai de ele si problema este cronica. Mi-a zis ca timp de un an de zile, in perioada de menstruatie, sa folosesc supozitoare antiinflamatore + 2 paduden/zi.

Eu zic sa investighezi pt ca dureaza. La mine au trecut doi ani si jumatate doar sa am un diagnostic corect. Nu se vedea nimic la ecografii, parea totul in regula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

Eu am aflat de endometrioza acum 3 ani, o prietena fiind suspecta ca ar avea...din fericire ea a nimerit imediat la un ginecolog bun care dupa vreo 3 luni incercari de tratament a convins o sa faca si o laparascopie(ii era o frica cumplita de orice operatie cat de mica) si a descoperit ca desi avea toate simptomele, iar ecografia tot spre ideea asta conducea...nu avea asa ceva.Eu am plecat aproape imediat din tara, ea nu a mai pomenit nimic de problema ei, dar o voi intreba ce s a mai intamplat...asa ca nici eu nu cred ca diagnosticul poate fi pus doar pe baza ecografiei...

alina (20 ian 2007) si david nazdravanul (11 mai 2004)
http://community.webshots.com/user/alinutzza77

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Se pare ca pe aici se poate "citi" endometrioza si la eco, mai ales ca in cazul meu era vorba de o formatiune pe un ovar. Am fost la 3 eco diferite care au zis acelasi lucru, daca ar fi fost vreun dubiu ma gandesc ca nu se repezeau asa sa puna diagnosticul aiurea. Numai ca la eco nu-mi pot spune exact cat de intinsa este, de exemplu pe vezica, pe intestine, etc. Iar eu n-am dureri pe nicaieri, nici macar la ciclu nu mai am si de 6 luni nu iau nici un tratament.
Azi ma duc iar la doctoritza s-o mai iau la intrebari.

---------------
Impotriva abuzului pe DC

Mergi la inceput