ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe(3)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danutza_c spune:

Ioanatugs, merci mult! Cu schimbatul doctorului aici nu e solutia. Ei lucreaza dupa protocoale stricte si ne se abat de la ele ca sa nu aiba probleme. Si nici nu vreau sa fac ceva aici, mai degraba in Canda ca macar acolo costa mai putin. Din pacate eu nu am avut nici o asigurare ca sa-mi acopere costul la fiv si atunci devine foarte scump totul.


Ariana1, ar trebui sa vorbesti cu doctorul de ce nu ti-a scos fibromul. S-ar putea sa fie plasat in asa fel incit sa nu interfere cu implantarea si atunci probabil ca nu a vrut sa iti lase o cictarice pe uter daca nu era neaparat nevoie. De obicei fibromul daca proemina in afara uterului nu interfera cu nidarea. Si eu am avut 3 mici fibroame si mi le-a scos.
Mai depinde si de cum te-a operat, daca a fost laparo, pentru ca unele fibroame nu pot fi scoase decit la operatie deschisa. Asa a fost la mine, din cele 3 fibroame unul nu putea fi scos decit prin operatie deschisa si atunci asa am facut operatia.


http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472 Pentru Barbye-una dintre noi!Trebuie sa ajuti!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariana1 spune:

Fetelor,
Voi cat timp dupa laparo ati mai sangerat?
Eu din ziua operatie am avut scurgeri de sange, si acum mai am cate putin in fiecare zi. Ma gandesc sa nu imi vina CM si sa nu imi dau seama, mai ales ca eu trebuie sa fac diferelin din a doua zi de CM.


Ariana1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Saluti,

E prima oara cand scriu cu toate ca va urmaresc de mult timp si am tot citit diverse subiecte. Eu am facut laparoscopie saptamana trecuta, joi, la dr. Peltecu la Filantropia. Am avut doua chisturi, unul hematic si unul endometric. Ieri am fost la dr si mi-a dat tratament cu Diphereline, 3 fiole. Ar trebui sa incep sa il iau din prima zi a urmatorului CM. Sper sa fie bine, cu toate ca din cate am citit pe forumul asta ma sperie rau diagnosticul de endometrioza ...

Ariana1, eu am avut sangerari vreo 5 zile, dar dr a spus sa nu consider ca am CM. Mi-a spus ca e normal sa imi curga sange. Acum s-au oprit si totul e aproape normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariana1 spune:

Boo, eu m-am operat miercurea trecuta, dar tot mai sangerez si imi este teama sa nu fac confuzie cand imi vine CM sa nu imi dau seama, pentru ca si eu trebuie sa iau difereline din a doua zi a CM. Nu stiu cum sa fac.

Ariana1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daciovi spune:

Fetelor, eu am facut tratamentul cu Dipherelin si am inceput din a 2-a zi dupa operatie. Am singerat si eu citeva zile dupa laparo si mi-a spus ca este normal si apoi s-a pornit cm-ul care a tinut cam 4-5 zile. Eu am facut laparo in 11 iulie, prin 17 iulie am avut ultimul cm si de atunci pauza. Eu injectiile le-am facut la interval de 30 zile, ultima in 9 septembrie.Daca te iei dupa ce scrie in prospect ar trebui sa ai prima ovulatie dupa 57 zile si cm-ul dupa 70 zile de la ultima injectie. Va doresc succes si sa va inarmati cu multa rabdare. Ce am scris aici nu este ca sa va sperii, ci doar realitatea care este destul de urita din toate punctele de vedere.
Va pup si va doresc multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pusichet spune:

salut
si eu am avut endometrioza, am fost operata de 2 ori, am facut diphereline 6 luni, acum am scapat de aceasta boala.
am reusit si am ramas insarcinata pentru prima data dar din pacate am pierdut-o acum citeva zile.
nici nu stiu cind am ramas insarcinata, pentru ca am avut ciclu normal.
Ariana1 si eu am fibrom de 2cm, l-a vazut cind m-a deschis, acum 2 ani, dar a zis ca nu umbla pe uter mai ales ca nu avusesem nici o sarcina.
acum nu stiu daca il mai am.
deocamdata sufar din cauza pierderii de sarcina, dar o sa imi treaca.
pupici


ana maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Mie mi s-a oprit sangerarea de vreo 2 zile si calendaristic azi ar fi trebuit sa am prima zi de CM. Am avut mereu un ciclu foarte regulat, nu a intarziat niciodata. Mai mult ca sigur ca este din cauza operatiei ca intarzie, dar acum nici nu stiu cand sa ma astept ca o sa vina...
Ariana1 poate ar trebui sa intrebi si doctorul ce spune de sangerarea asta de atatea zile. Cand ar trebui sa ai CM?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Pusichet i-mi pare sincer rau pentru pierderea ta, nu-mi vine sa cred. Eu nu mai stiu cand ai rams insarcinata si cate saptamani aveai??? Eu am mai auzit de ciclu peste sarcina la fetele cu endometrioza si vreau sa stiu cum a fost CM cand erai gravida?? La fel, sau mai usor??? Acum macar stii ca poti sa ramai si imediat ce i-ti revii sa faci tot posibilul sa ramai din nou, pentru ca ramai mai usor. Si eu am suferit un avort menstrual si a fost foarte dureros, dar am trecut peste, caci altfel nu mai puteam spera! Nu privi mult in urma, mergi inainte cu incredere si ai sa vezi ca soarta o sa-ti surada din nou!
Boo bine ai venit printre noisi nu te speria de acest diagnostic, pentru ca nu e chiar asa de negru cum ni se pare. Fetele scriu din experientele lor, tocmai pentru a sti la ce sa va asteptati, nu ca sa va sperie. Voi puteti sa faceti, sau nu tratamentul, pentru ca practic inca nu s-a inventat un medicament pentru endometrioza, care sa stopeze definitiv evolutia acestei boli. Diferelin, sau oricare alt medicament, doar impiedica pentru ceva timp evolutia bolii si atrofieaza, diminueaza aderentele si punctele, dar nu le stopeaza. Deci e posibil ca dupa tratament aderentele, sau chisturile endometriozice sa revina la forma lor initiala, asa am citit. Si am citit credeti-ma destule articole si de la noi si din strainatate. Deaceea endometrioza este cosiderata "boala enigmatica", pentru ca nu se stie de unde apare si nici nu s-a inventat un medicament care sa o stopeze definitiv. O singura parte buna are aceasta boala - nu inseamna ca cine are endometrioza este infertila - nici un medic nu-ti va spune: "Daca ai acesta boala nu vei putea face copii niciodata". Doar ca sunt sanse mai mici decat la o femeie perfect sanatoasa. Luati partea buna a lucrurilor si va veti simti mai bine, eu asta incerc sa fac!!!





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

multumesc mult pentru incurajari Ioanatugs, chiar aveam nevoie de cateva cuvinte care sa-mi ridice moralul
eu o sa fac tratamentul cu diphereline. am mare incredere in dr Peltecu si in ce spune el. nu pare deloc ingrijorat si mi-a spus ca totul o sa reintre in normal dupa ce termin cu ultima fiola. oare dupa cat timp vine primul CM ? poate sa-mi spuna cineva? mi-as dori sa vina a doua zi ca sa pot sa incep cat mai repede sa-l "prepar" pe bebe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Boo primul CM dupa Difereline am inteles ca vine dupa 3,4 luni, deci in total ar fi vreo 6, 7 luni de asteptari. Cat despre CM dupa laparo mie mi-a venit dupa vreo doua saptamani de la operatie. Mult succes la "preparare"





Mergi la inceput