Torturi si prajituri cu visine (cirese)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Ramona, cu ciresele.....le scoti din congelator si le lasi sa dezgete singure intr-o strecuratoare mare la temperatura camerei. Nu dezgheti la micrunde.
Lasi sa se scurga zeama si le poti folosi.
Se poate pune in ce forma vrei sa-ti iasa si daca vrei compozitie mai mica folosesti ingredientele pe jumate.
important e sa pui hartie cerata pe fundul tavii sau sa ungi tava cu margarina si o tapetezi cu faina.


de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

UITE INCA UNA FOARTE SIMPLA:

PRAJITURA CU VISINE (SAU ORICE FRUCTE)

Ingredinte aluat:

2oua
150g zahar + 1plic zahar vanilat
125ml ulei
1pahar iaurt-125g,simplu
300g faina + praf de copt
tava 28x28cm pregatita cu hartie de copt
1 borcan compot visine dar se pot pune orice fel de fructe

se amesteca cu robotul ouale intregi,iaurtul,uleiul,zaharul si zaharul vanilat.si faina+praful de copt se amesteca in alt castron.
Se adauga apoi la crema obtinuta faina,mai amestecam putin pina avem un aluat cremos si omogen
se toarna aluatul in tava pregatita cu hartie de copt si se arunca fructele peste aluat.
se coace 35min la foc potrivit 185 grade..se pudreaza apoi cu zahar si se taie cand s-a mai racit.




de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Multumesc. Dintre ultimele doua care o fi mai buna? Le-ai incercat? Chiar am niste in cirese in congelator si s-ar putea sa le fac o surpriza baietilor. Multumesc.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Ramona, le-am facut pe amandoua.
Eu zic s-o faci intai pe prima ......aia cu lingurile.

bafta!

de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Asa voi face, multumesc.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Inca o intrebare - cite grame are praful de copt? Eu am o cutie mai mare si nu stiu cit sa pun. Multumesc.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Ramona, praful de copt are 10 g si e de la dr. Oetker.

de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Multumesc. N-am de la Oetker, sper sa mearga si al meu.
M-am uitat la pozele tale, mi s-a facut o pofta de praji...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

CRANT CU VISINE
Reteta e luata din Ioana-Secretele bucatariei

Asta este reteta lor :
ALUAT:
200 g unt, 200 g zahar, 3 oua, 1 praf sare, coaja de la lamaie rasa, 350 g faina, 1 plic praf de copt.
Penru crant:
125 g unt, 200 g faina, 150 g zahar, 25 g nuci tocate, ½ linguria scortisoara.
Umplutura:
2 borcane de visine de 720 ml, 1 lingurita zahar pudra

Cum se procedeaza:

Untul se bate cu zahar si se omogenizeaza pe rand oula. Se adauga sare si jumatate din coaja de lamaie. Se amesteca separat faina cu praf de copt si se cern deasupra. Se framanta aluatul.
Cuptorul se incinge la 180 g C. Aluatul pentru blat se aseaza intr-o tava unsa si se niveleaza.
Se bate untul pentru crant. Se adauga faina, zahar,nuci,restul de coaja lamaie si scortisoara. Se framanta aluatul de crant.
Compotul de visine se pune la scurs. Pe prajitura se repartizeaza fasii diagonale de fructe si de bobite de crant. Se coace la cuptor cca 35 minute.
Se lasa la racit.
Se presara zahar pudra inainte de servire.

Eu am facut asa:
-Am pus untul la batut cu zaharul.
-Am respectat ce scrie in reteta (am adaugat ouale, putina sare, coaja de lamaie si faina) si am obtinut un aluat.
-Mie mi s-a parut ca este putin aluat si ca nu ar fi fost de ajuns pentru tava de la aragaz. M-am inselat! Data viitoare pun in tava aragazului! Am folosit o tava de tarta de 28 cm. Am uns-o cu ulei, am tapetat cu faina si am adaugat aluatul. Am nivelat aluatul.
-Am pus deasupra visinele...
-Urmeaza crant-ul... Am pus o lingurita de scortisoara (imi place) si am mai adaugat si esenta de vanilie...
-Am batut untul, am pus zaharul, am lasat sa se bata bine... Am adaugat scortisoara, coaja de lamaie si vanilia.
-Am pus faina si am lasat robotelul sa-si faca treaba.
-Am dat prin razatoarea mare aluatul de crant, peste visinele din tava...
-In reteta scie sa stea la cuptor 35 minute... Timpul meu de coacere a fost dublu (de! tava ingusta)! A crescut ca nebunul...
-Se lasa la racit si gata…se papa!

Nota: nucile se pot inlocui cu alune sau migdale.


de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

TRANDAFIR DIN VISINE-luata de pe culinar


Ingredientele:

220 ml lapte caldut
30 gr. drojdie proaspata
400 gr. faina
120 gr zahar
1 praf de sare
60 gr. unt topit
2 oua
1 borcan de visine (600-700 gr)
4 lingurite zahar pudra
1 galbenus

Cum procedam:


-drojdia se dizolva in 200 ml lapte caldut(restul de 20 ml.lapte dati deoparte, apoi adaugati 50 gr din cantitatea de faina, 1 lingurita din cantitatea de zahar, amestecati si lasati sa creasca intr-un loc cald.
-intre timp punem visinele la scurs
-drojdia mea dospise in disperare
-intr-un castron se cerne restul de faina, se adauga 75 gr. zahar, praful de sare, untul topit, cele 2 oua intregi , si maiaua.
se framanta bine , eu am mai pus cam doi pumni de faina in plus , ca sa nu se lipeasca de maini.
- apoi se acopera castronul, si se lasa sa creasca cam 40 de min
-dupa aceea, il punem pe masa infainata si-l framantam din nou, nu f. mult
-se intinde apoi o foaie dreptunghiulara, in reteta scrie ca de dimensiunile 45x50 , io nu am masurat foaia mea, am apreciat ochiometric. Important e sa fie dreptunghiulara.
-pe foaie, se presara cele 4 lingurite de zahar vanilat, apoi se pun visinele scurse foarte bine de zeama.
-se ruleaza pe latura lung, dar nu foarte strans
-taiatzi in 12 bucatzi egale
-apoi asezati bucatile cu partea taiata-n sus, intr-o forma cu pereti detasabili (unsa si tapetata)
- galbenusul se bate cu cele 20 ml lapte ramas, si se ung bucatile. Se presara deasupra 40 gr. zahar.
- bagati la cuptor la 175 gr. pt 45-55 min. (verificati dupa 40 min)
-dupa ce se raceste bine, desfaceti peretii formei


bafta!

de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Mergi la inceput