Fibrom uterin (16)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kim spune:

Am intrat sa va salut si sa va mai dau de citit : http://www.farmacii24.ro/articole/articole/fibromul_uterin.html

KIM & printesa ALICIA (29 martie 2006)
photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Credocred
Oanalu, una din fetele vechi de pe acest forum a facut si ea tratamentul dr Haimovici, am avut un schimb de mesaje cu ea, in cazul ei rezultatele nu sunt cele asteptate.Poti sa iei si tu legatura cu ea.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?
TOPIC_ID=77400&whichpage=2 Am mai scris un mesaj la "naturiste si homeopate" despre dezamagirea mea fata de tratamentele naturiste vandute la preturi exacerbate si cu efecte...greu cuantificabile. Nu o cunosc pe fata cu fibrom de 9 cm care a scapat de el in 2 luni, dar parerea mea este sa ai incredere in fetele care sunt pe forumul acesta de ani de zile, ne cunoastem, avem un nr de mesaje la activ care ne tradeaza "vechimea" si cautarile disperate. Nu-mi plac persoanele care sub nume virtuale dau mesaje care ar face sa paleasca cercetarea si stiinta medicala prin rapiditatea reusitei. Internetul reprezinta o lume in care fiecare poate sa vorbeasca despre reusite miraculoase fara sa stim cine o face, pacientul sau cel care vinde produsul? Eu personal am avut o singura reusita in 2 ani de tratamente disperate, obtinuta cu greu si umbrita de alta problema. Fibromul meu a scazut de la 6 cm la 4 cm (nu e spectaculos de mult) dupa multe luni de acupunctura, homeopatie, fitoterapie.dar mi-a aparut un chist ...in acelasi timp.deci nu e un succes total
Iar medicilor miracol care vand la preturi exagerat de mari elixiruri minume le-as da un sfat: businessul se poate face cu acelasi succes in 2 moduri diferite: prin volumul vanzarilor la marje mici si prin marje enorme la vanzari mici. Daca sunt atata de dedicati vindecarii, de ce nu aplica prima metoda ? este atata lume bolnava...dar care nu-si permite preturi exacerbate.Iar veniturile lor ar fi aceleasi.Nu neg din stard eficienta acestor tratamente, e clar ca rezultatele sunt aleatorii, dar pretul practicat spune ceva despre filosofia unor binefacatori. la cap "naturiste" tocmai a mai cazut un mit, al prof Andritoiu, care vindea exact acelasi tratament tuturor fetelor (fetele au aflat asta ulterior, pe forum, cand au confruntat retetele "personalizate"...fiecarei la pret diferit, intre 6 si 23 milioane lei tratamentul!!!!!
Deci, in final, cate costa tratamentul dr Haimovici? si pt cate luni este?poate ne ajuta si Oanalu cu informatiile acestea.Ar fi bine sa fim mai transparente, este in interesul nostru. cum zice o reclama "lumea ar fi mai buna daca am comunica mai bine!!!"
Iata, am dat cautari multiple pe Google, am gasit exact ce marturiseste si acesta persoana pe un alt forum de discutii, numele ei nu apare nicaieri afara, doar Formula AS a auzit de ea....si-i face reclama. setati Gogle sa caute doar in engleza...nimic!
http://www.roportal.ro/discutii/ftopic14843.html

Credocred, ca sa-ti modifici singura un mesaj deja trimis in care ai strecurat o greseala, vezi ca deasupra mesajului deja postat ai o iconita cu simbolul unei foi de scris (intre plic si PM.Apasa pe ea, reintri in mesaj si mofifici singura mesajul deja trimis, sau adaugi ce ai omis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioritaus spune:

Dragelor......am fostla Medicover si am facut un set de analize......am facut si vaccinul antigripal (m-am gandit ca o fi bine sa il fac la cat de anemica sunt sa nu mai contactez si alta boala, am facut o eco de abdomen inferior si superior.....in afara de splina care este putin rasucita in rest totul este ok.....hemangioamele nu au crescu....am rugat dr. sa se uite putin si la uter si ovar.....mi-a spus ca cel mai bine este sa astept transvaginala ca se vede mult mai bine, insa am insistat si mi-a spus ca este chist pe ovarul drept si se vad f bine fibroamele cat si steriletul.Peste 2 zile am ajuns si eco transvaginala la dr. STREJAN FLORIn (il cunoaste careva?).In afara ca este chist de 4,03 cm pe ovarul drept si ca steriletul este deplasat de la locul lui altceva nu mi-a mai spus.Cum este posibil mai fetelor?Pai endometru, pai fibroamele din dotare?Ce sa mai mi-a stricat ziua......am vb cu dr. care mi-a inserat steriletul si merg la dansa miercuri la spital pt inca o eco si discutii.Se pare ca organismul meu inca nu s-a acomodat cu Mirena, imi vine des menstra si ma tine mult, cantitativ este foarte putin chiar mai bine decat speram.Este posibil sa fie asa cum a s-a vazut la eco sa se fi deplasat si atunci banuiesc ca nu isi mai face treaba bine.
Pe 30 ma duc sa discutam rezultatele de la analiza sangelui.

CredoCred , dupa operatia de extirpare a ovarului stang cu anexa s-a vazut ca am pe uter un fibrom micut cat un buricut de deget....dupa 8 luni crescuse la 4,5 cm dupa care a scazut.....au fost niste fluctuente ale hormonilor (explicatia dr.)Avand in vedere ca si eu am suportat o operatie iti spun cu mana pe inima ca nu este deloc greu....te anesteziaza iar cand te scoli esti ok.....nu am avut dureri deloc pentru ca iti dau calmante cateva zile.

Va pup si duminica placuta.
Mioritza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioritaus spune:

Noela draga, sa stii ca imi place ce face Klimktoplantul asta.....daca iti regleaza estrogenii cred ca este exact ce imi trebuie mie...una dintre cauzele pt care apar fibroamele sau sangerarile abundente sunt ESTROGENII, nu-i asa?
Pupici,
Mioritza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns credocred spune:

Dragelor, n-am mai dat nici un semn pe aici de vreo citeva zile, pentru ca iar am avut o hemoragie de vreo 3 zile, peste ciclu, adica la 12 dupa...Este pentru prima data cind mi se intimpla, ceea ce ma determina din ce in ce mai mult sa ma duc la operatie...Daca o s-o tin asa..Am slabit, de nu ma mai recunoaste nimeni, iar la serviciu nu ma mai pot duce de citeva saptamini bune...

Didi am citit ce mi-ai scris si ce mi-a scris si Gabita si Miorita despre cum au suportat operatia....Si mi-am spus...ca noroc cu voi ca stiu ca voi suporta usor MULTUMESC FETELOR!!!!!!

Drept e Arinna ca am citit si eu despre histerectomii...ce fel, cum, dar el mi-a spus doar atit la controlul lui ginecologic, fara eco, ca imi va lasa ovarele. Voi vedea la spital, cind imi vor face eco, dar ne-am (propus si eu si sotul meu sa luptam pina in ultima clipa macar pentru o parte din uter, ca sa nu intru in menopauza). Mai mult...dragul meu sot zice sa mai facem un copil, pentru ca pustiul nostru nu prea are pe nimeni, rude putine...DAr mi-e frica, unu din cauza virstei ..gata 40 in noiembrie viitor. Dr. Badea sustine ca va fi o sarcina cu risc din cauza marimii fibromului...(si apoi ce mai ramine din uter, dupa ce scaote monstrul??)

Are dreptate Didi...ea a ales solutia cea mai buna...asa ar fi trebuit sa fac si eu, chaiar daca ar fi crescut din nou...desi, fetelor, n-am auzit pina acum de un asemenea caz?!

MADA am inteles ce vrei sa spui. De altfel, m-am cam "lecuit" si eu de leacuri minune care in 2 luni iti distrug fibromul de 10 cm...pentru ca, chiar dac il scad putin, peste citva timp el creste ...ca nebunu...Si eu le-am incercat aproape pe toate. Singura terapie alternativa in care cred si imi pare rau ca n-am incercat-o este acupunctura. Am vazut ca Arinna si le-a tinut sub control cu ea...nu-i asa, draga mea? Dar de ce spui tu ca nu poate sa ti scoata fibroamele? Sunt intramurale sau de care?

Buburuza, tu ce mai faci? Cum te simti?

Miorita, tu la ce dr. mergi? Ce ar fi sa-l incerci pe Badea? Nu stiu...zic, pentru ca e bine sa-i mai schimbam din cind in cind...


Gabi, cum te simti acum la o luna dupa operatie? Iar tie Didi iti tin pumnii pentru...bb... Doamne, as vrea sa auzim numai vesti bune!!!

Va pup si aveti grija de voi!!!

P.S. Nu stiu...zic si eu...nu lipseste de cam mult timp cineva pe aici...de exemplu Noela????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi-edi spune:

Credo, esti pe mainile unuia dintre cei mai buni dr. in materie de dihanii.Nu prea pricep de ce nu ti-a facut ecografie, dar probabil el stie mai bine.Imi aduc aminte ca , pe langa un set de ecografii, ianinte de a decide daca taiem au ba am facut si un chiuretaj biopsic.Nu stiu daca asta e procedura standard sau doar cazul meu a impus analiza asta.
Oricum , revin cu acelasi gand:privind in urma, ne speriem doar de ceea ce auzim.Cred ca totul provine din informatiile eronate pe care le primim, cele de genul:vaiiiiiiii,fibrommmmmmmm.AAaaaaaaa, gata viata pt tine.Nici pe departe nu e vorba de asa ceva.Hai sa ne gandim ca scoatem o masea care nu mai poate fi plombata.Si o si inlocuim cu una buna.OK?
Noela si mie mi-e dor de postarile tale.Dar ultima data ciufuleai ceva.Nu mai stiu daca era matza ta(Toto) sau barzoiul.Oricum, amndou asunt activitati placute.
Gabitu, ce faci mama?Te-ai cam obisnuit acasa , asa-i?
Pup toate fetele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Matza Toto? Si eu am in tara un motan Toto!( si nu numai unul)

Credo,intr-adevar ale mele sunt intramurale, vreo 5-6, cel mai mare de vreo 4 cm dar e tot uterul fibromatos...
Adevarul e ca nu le-am tinut in frau numai cu acupunctura, am facut si embolizare acum aproape doi ani...dar si in urma acupuncturii au descrescut...in continuare am luat timcturi naturiste dar nu prea le-am respectat in ultimul timp...Eu am incredere in preparatele naturiste dar nu pentru orice afectiune si orice nivel la care aceasta a ajuns...daca un ceai - de ex verde- ne poate trezi, alt ceai -combinatie de plante, ne da somn- ori ne scapa de dureri de intestine si stomac instantaneu - galbenele de ex- nu am cum sa nu observ efectele benefice ale plantelor...Din pacate insa aceste tratamente sunt dificil de urmat,pot dura toata viatza si au efect numai in anumite stadii ale bolilor...

Problema histerectomiilor nu am studiat-o in amanunt dar stiu ca nu intri la menopauza daca iti scoate uterul, doar daca ramaneai fara ovare sau acestea isi inceteaza activitatea...Nu vei mai avea desigur ciclu menstrual daca nu se pastreaza o parte din uter, dar nu insemna menopauza...daca pastreaza doar ovarele e histerectomie totala.( mama a facut subtotala, i-au lasat colul si o mica parte din uter)Nu stiu care ar putea fi efectele scoaterii uterului in intregime, am auzit de ceva depresii si dereglari hormonale, probabil tratabile, parerile sunt impartite, se pare ca multe femei care au avut mari probleme si hemoragii s-au simtit foarte bine dupa histerectomie, a fost o mare surare...Din cate spun medicii viata sexuala nu e afectata- combinatia vagin- ovare ar fi suficienta si nu vei observa diferente. Inainte imi puneam problema asta,acum nu ma mai tem chiar asa, ce-o fi o fi, traiesc altii si fara stomac, bila, splina etc,se poate trai si fara uter.Eu nu am insa copii si as fi vrut iar cat am uterul pot crede ca mai exista o speranta.40 si eu fac la anul in iulie.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns credocred spune:

Draga mea Didi, dr.nu mi-a spus nimic de chiuretaj biopsic, dar banuiesc ca la tine a fost cazul pentru ca ti-au pastrat uterul(metoda conservatoare) ca sa se asigure ca totul e ok. Multumesc pentru incurajari si ma voi gindi la tine ca sa-mi fac curaj. Asa este trebuie lasate in urma aceste chinuri...hemoragii, spaima ca va creste, ca va afecta endometrul....ca iti scade dramatic hemoglobina...etc

Arinna, draga mea, ai putea sa incerci cu metoda asta cu ultarasunete, mai ales ca fibroamele sunt mici, ca sa poti avea un copil. Nu stiu daca sunt astfel de centre si in Canada : eu stiam numai de Europa si Israel, dar se pare ca sunt multe articole despre aceasta metoda cistigatoare. Eu am scris mai sus despre centrul din Israel ...nu stiu ..zic si eu. Acolo unde esti tu acum deja lururile stau diferit de aici.Daca vrei incerc sa aflu mai multe si iti spun...

Va pup, fetelor si promit sa mai vin pe aici pina la operatie..

Aveti grija de voi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioritaus spune:

"LA MULTI ANI"FETELOR CU NUME DE ANDREEA CAT SI A CELOR DRAGI DIN FAMILIE CARE POARTA NUMELE DE ANDREI SAU ANDREEA.
Feteleeeeeeeeeeeeeee,unde sunteti?
Ma rog, eu o sa postez si cititi voi cand aveti timp....
Nu stiu daca sa ma bucur sau daca sa ma ingrijorez....de fapt, o sa va scriu dupa amiaza cand am sa iau si rezultatul ultimelor analize...ca sa intelegeti mai bine.
CREDOCRED,eu merg la Medicover si la Spitalul Titan (fostul Titan, parca acum se numeste Sf.Ecaterina?).Am fost si la Municipal si am vb cu dr. Dorobat unul din specialistii in embolizarii, insa la mine nu se poate realiza embolizarea datorita chistului de pe ovarul drept care nu vrea sa cedeze in totalitate (cand este marisor cand este mititel.Si eu stiu ca este bine sa iti pastrezi ovarele in masura in care este posibil....daca ai uterul scos si ovarele sunt la locul lor nu intri la menopauza.La menopauza intri cand ovarele isi inceteaza activitatea.

Va pup,
Mioritza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teonikol spune:

Buna seara, fetelor,
va citesc de ceva vreme si va admir, am ras si am plans alaturi de voi chiar daca din umbra. Am intrat in sfarsit, desi am sperat ca se va termina cosmarul mai repede, n-a fost asa.
Pentru ca am nevoie de un sfat din partea voastra, o sa va povestesc pe scurt istoria mea. Mi-am descoperit un fibrom odata cu prima sarcina, anul acesta, in septembrie. Am pierdut sarcina si am ramas cu monstrul. De fapt sunt doi unul langa altul, si doctorii ii trateaza ca pe unul singur de aproximativ 4 cm, intramural dar cu dezvoltare atat subseroasa cat si submucoasa si situat in regiunea istmica. De cand am pierdut sarcina, am trecut pe mladite de zmeur, coacaz negru, cretisoara si mai nou arin alb, am aproape doua luni acum, dar nu stiu daca plantele si-au facut sau nu efectul. Fibromul a scazut, in sarcina era intre 5-8cm, dar doctorul spune ca a scazut din cauza pierderii sarcinii. Inutil, cel putin pentru, inceput sa va povestesc cate lacrimi, cata suferinta, la fiecare decizie, la fiecare pas. Pot acum sa scriu o carte legata de fibrom (ca voi toate de altfel)dar desi stiu deja multe mi-e greu sa iau decizia corecta pentru mine. Poate ma ajutati... Doctorul la care am fost, e din Cluj si e foarte bun ca medic si om, mi-a propus sa fac operatie clasica de extirpare a fibromului dar mi-a atras atentia ca din cauza pozitiei istmice exista un risc crescut sa-mi pierd uterul. Si tot din cauza pozitiei a spus ca nu se poate ajunge laparoscopic. Pe de alta parte, fara operatie nu voi putea tine o sarcina si poate nici sa o obtin(desi cea pe care am pierdut-o am obtinut-o usor). Eram foarte hotarata sa-mi incerc sansele, pentru ca nu prea aveam de ales, insa hoinarind pe internet mi-am zis sa merg si pana la Tutunaru in Bucuresti sa vad ce zice. Mi-a spus ca el a mai avut cazuri si ca daca fac Diphereline 3 luni, imi face investigatie (laparo sau histeroscopic, nu mai stiu exact)iar dupa aceea ma opereaza in functie de unde se trage fibromul, fie laparo fie histeroscopic. Acum nu mai stiu ce sa fac, parca nu as mai risca la Cluj, dar mi-e si frica de Diphereline si de dezavantajele laparoscopiei vs clasica si nici pe tutunaru nu-l cunosc decat de pe internet. Am vazut ca sunt subiecte speciale referitoare la el, insa eu am capatat incredere in fetele de aici, mai ales ca avem aceeasi problema. A mers cineva de aici la el, cu problema asta? E bun in cazul unei laparoscopii dificile? Mi s-a parut foate agitat! Scuze pentru mesajul asta lung dar am plans toata ziua ca m-am saturat de presiunea asta de a lua decizii ce ma vor costa o viata, fara a fi pe deplin, in cunostiinta de cauza. Imi doresc tare mult un bebe

Dumnezeu e cel care a facut cerul si pamantul!

Mergi la inceput