Fibrom uterin (16)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Noela, era cazul sa mai iasa un liliac dar inca mai sta pe ganduri...oricum si ccl a fost destul de abundent dar vad ca pare sa fi trecut- destul de repede, insa nu sunt sigura de nimic...

Mioritza, Mada, Kim, multumesc pentru urari si sfaturi!!!Investigatiile le fac in aceeasi clinica unde e si medicul de familie asa ca probabil o sa-l intrebam pe el...dar cum maine plecam,nu mai am cand sa-l intreb si pana la urma daca nu suna sper sa nu fie cine stie ce.

Va pup si eu si va doresc numai bine tuturor !!!Sarbatori fericite!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teonikol spune:

Fetelor, am intrat sa va urez multa sanatate, un an mai bun, cu dorinte implinite, cu liniste sufleteasca! Sarbatoarea Nasterii Domnului sa va lumineze sufletul, gandul si casa!
Cat despre ale noastre necazuri, eu am fost la Iosup la eco, mi-a zis ca am un nodul fibromatos(un conglomerat de fibroame)dintre care doua mai mari in jur de 2,5cm, foarte urat in sensul ca e foarte vascularizat deci operatia va fi destul de dificila. Spunea ca are rezerve vizavi de eficienta Diph in cazul meu(???!!) (altul care ma da peste cap!)si m-a intrebat daca nu ma intereseaza embolizarea. Totusi zicea ca daca m-am dat pe mana lui Tutunaru am ales bine si mi-a urat succes cu Diph si cu operatia. Acuma nu stiu ce sanse am de laparo daca e foarte vascularizat dar T spunea ca Diph reduce si vascularizarea. A si mai nou fibromul meu(sau familia asta de fibroame, ca nu mai stiu nici eu cum sa-l iau) nu mai e in pozitie istmica ci e pe corpul uterin, nu e deloc subseros ci subendometrial cu dezvoltare endocavitara. Ce sa mai zic, pana la urma adevarul il afli doar cand te opereaza probabil. Iosup mi-a facut impresie buna, se vede ca e specialist in ecografie si cred ca si ecograful lui e mai performant decat ce am vazut pana acum. In rest, mi-a mai spus de niste chisturi mici pe ovare, care trec odata cu ciclu si se pare ca uterul meu e in pozitie intermediara(poate din cauza fibromului!) si e marit, chiar daca la ultima ecografie era in pozitie normala. Ca dimensiune, fibromul e tot cam pe acolo, tot monstrul cu neamurile lui are cu totul 3,50cm. La ultima ecografie era 3,8 dar nu stiu daca chiar pot spune ca a scazut sau difera precizia aparatului. Am vazut ca ati discutat de diverse dimensiuni la ecografie, din cate am inteles, conteaza si perioada din ciclu in care se face ecografia, fibromul poate avea diverse dimensiuni (diferente totusi mici) de la o perioada la alta. Iosup mi-a zis ca operatia e solutia extrema ca sunt inca tanara si ca mai pot incerca un an cu homeopatie dar sunt suficient de marcata de sarcina pierduta ca sa mai am curajul sa ocolesc solutiile extreme. Deocamdata astept ciclul si apoi fac Diph si oi vedea cat de tare da roade in cazul meu. Se pare ca fiecare facem experiente pe corpul nostru, sa dea Dumnezeu ca fiecare sa aleaga drumul potrivit!
Mada28 iti tinem pumnii pt operatie si te asteptam cu incurajari.
Va pup pe toate si sa auzim de bine!
Nikol


Dumnezeu e cel care a facut cerul si pamantul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada28 spune:

Craciun Fericit si La multi ani!
Fie ca minunea Craciunului sa ne aduca tuturor darul mult dorit:.Multumesc pentru urari fetelor.
Eu sunt inca in stadiul de asteptari. Sincer am si o usoara doza de teama si mi-as fi dorit o minune de Craciun: sa nu trebuiasca sa mai fac interventia si sa apara II. Dar asta era doar un vis. Am doar 7 saptamani de la ultima injectie cu Diphereline si am vazut la subiectul de Endometrioza ca unei fete i-a revenit ciclul la 15 saptamani dupa ultima injectie. Asa ca rabdare si , poate poate iese ceva.
In rest sarbatori frumoase, cu momente de tristete cand m-am gandit ca sarbatoarea Craciunului e magica pentru copii,m-a apucat putin plansul.Dar mi-a trecut repede sperand intr-un miracol si rugandu-l pe Mosul ca la Craciunul viitor sa-mi lase sub brad un bebe.
Va doresc tuturor Sarbatori cu bine si liniste sufleteasca, optimism si credinta. Pana la urma vom reusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Va salut pe toate fetele, acum reintru dupa 2 sapt aproape de vacanta
Teonikol
In privinta ecografiilor, cat de bun ar fi medicul care le face, sunt multe diferente fata de realitatea "de la fata locului". stii bine ca si eu tot la Iosup merg, il apreciez enorm, mai ales ca el comunica cu pacienta, raspunde la intrebarile tale, da solutii, nu iti da un simplu rezultat si la revedere...se vede ca are multa experienta si colaboreaza bine cu dr T (stii ca acum impart acelasi cabinet, ai fost la cel din zona Domenii sau la o clinica gen Unirea Medical Center unde mai colaboreaza el?
am vazut numeroase articole publicate de medici de afara care recunosteau ca la eco aveau un diagnostic, toti erau de acord ca e un chist sa zicem...si la operatie se dovedea fibrom...Kim e un caz aparate si ea, cred ca ai urmarit povestea ei.
Eu am mers la 2 medici in parelel atunci cand am descoperit fibromul meu (Iosup +Herghelegiu, cu cheltuielile aferente de 2 eco in privat, si au corespuns exact la milimetru masuratorile lor, si diagnosticul, amplasarea fibromului subseroasa,necroza centrala, totul, pozitia in cantul uterin,totul...asta acum 2 ani, eco facute la diferenta de 10 zile...acum la ultima eco, ce-i drept la 4 luni, rezultatele lor nu mai corespund...poate sa fie o evolutie rapida a fibromului in 4 luni, poate fi o eroare a unuia..)
Oricum, Teonikol, te asigura ca Dipherelinul reduce mult vascularizatia, scrie in orice studiu, deci nu doar dimensiunile (in cazul tau 3.5 cm e nimic...insignifiant)
as vrea sa stiu daca Iosup ti-a facut un Doppler (masurarea vascularizatiei fibromului, trebuie sa scrie pe rezultat o valoare de IR, daca ai, poate ne spui cate este?Am si eu doppler la al meu si iti pot spune comparativ daca e vascularizatie super abundenta sau moderata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teonikol spune:

"La multi ani!" fetelor! Si sa ni se implineasca dorintele in acest nou an!
Mada28, te rog daca poti sa-mi spui, cand ti-ai facut injectia a ramas solutie in sticluta? Mie mi-a facut-o doctorul de familie si a ramas cam un jumate de ml in sticluta, zicea ca nu o mai poate scoate (!?), am vazut ca pe prospect zice sa anunti medicul daca se pierde solutie, pe T l-am sunat dar nu raspunde, i-am dat si un mesaj dar pana atunci poate imi spui tu ceva. Eu am inceput anul in forta in sensul ca s-a nimerit sa-mi fac injectia chiar pe 1 ianuarie. A si daca ai putea sa imi spui daca tu sti de ceva interdictii privind alte tratamente gen operatii stomatologice sau antibiotice si in general orice interdictii privind alimentatia, cafea, alcool, ceaiuri, tincturi, etc. Te pup si iti doresc rabdare si succes cu operatia.
MadaS, asa sper si eu sa-mi reduca vascularizatia, fibromul nu e mare dar nici mic( 3,5 e in cm nu in mm)insa e foarte vascularizat si Iosup cred ca zicea ca e urat pt ca are mai multi pediculi vasculari (situati la nivelul peretelui) si la operatie din cate stiu nu poate scoate tot conglomeratul deodata ci fiecare fibrom pe rand. Nu sunt prea sigura asa parca citisem pe undeva. IR-ul e 0,70-0,71 si se precizeaza cuvantul abundent. Dimensiunea exacta la conglomeratul de noduli fibromatosi(daca tot am foaia in fata) e 34,2/29,9/35 mm, situat subendometrial cu dezvoltare endocavitara si dintre nodulii pe care ii contine doi sunt mai mari, de 29,4 mm si 27,2 mm. M-am tot gandit cum de dimensiunea totala e mai mica decat cele doua fibroame la un loc dar probabil ca in unele parti se suprapun.
La tine cat e vascularizatia?

Dumnezeu e cel care a facut cerul si pamantul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada28 spune:

Teonikol
La mine nu a mai ramas in sticluta nimic am avut grija sa o rog pe asistenta sa fie atenta (o cunosteam bine). In rest contraindicatii nu cunosc, eu nu prea am avut decat bufeuri si kg in plus ca efecte adverse. Am baut cafea in fiecare zi, alcool rar la ocazii, am fost la stomatolog dar nu am facut tratament cu antibiotice ( nu a fost cazul). Nu stiu cat e vascularizatia caci nu am masurat-o. La mine cred ca s-a reluat functia ovariana (dupa 8 sapt de la ultima injectie) pentru ca au aparut secretiile.In ultimele zile au avut o usoara jena in partea unde e fibromul (eu nu am avut simtome pana acum) si chiar mi-e teama pt ca nu stiu daca tratamentul si-a facut efectul. Nu am fost la echo si Tutunaru a zis sa vin dupa ce-mi vine ciclul.Eu voi incerca laparo daca merge bine daca nu incerc alte metode (macar sa stiu ca am cu ce ...uter) .
Tu de ce te agiti atat- fibromul tau nu e asa mare , al meu are 6 cm si mi s-a zis ca el e cauza de infertilitate cu toate ca e subseros.Dar la tine esti sigura ca asta e problema. Ai fost vreodata insarcinata si ce simptome ai avut de la fibrom?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Teonikol,
La mine actualmente valorile de IR-uri sunt 0.64. Sa stii ca acum 2 ani cand l-am descoperit avea IR 0.80, a avut pe parcurs 0.70...cu cat IRul mai mic, cu atat vascularizatia mai abundenta. Deci la mine s-a accentuat vascularizatie mult in 2 ani...asa ca nu-mi ramane decat Diphereline.

Mada28Ma indoiesc ca un fibrom subseros este cauza de infertilitate, cele subseroase cresc total in afara cavitatii, nu influenteaza cu nimic endometrul. In fine, ca sa afli cauza infertilitatii (daca celelate analize sunt bune) tot laparo tb sa faci, asa ca rezolvi 2 in 1, si fibromul si poate descoperi si cauza adevarata si o rezolva in timpul laparoscopiei.Si al meu e tot subseros, tot de 6-7 cm.Si tot la diphereline ma gandesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Buna fetelor, am pus un album cu poze noi,( Awenda) pentru cele interesate.

http://s96.photobucket.com/albums/l178/renni07/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Eu iar am hemoragii sau ciclu in ziua 18 ( pana acum erau la mijlocul perioadei),si dureri, astept sa vad daca e chiar ciclu sau vine pe 11 cel "adevarat".Mai sunt si slabita si suparata, credeam ca luna asta am scapat dar e adoua in care se intampla la fel.Ma duce gandul la vreo endometrioza ceva- sper ca ma duce gresit, nu m-am informat despre asta deloc.Stiu doar de dureri dar eiu le am ca niste cutite, de nu ma lasa sa ma indrept, cateodata , in prima zi de ciclu

Sper ca voi sunteti bine.

Noela, am pus niste poze cu plaja din 2005, sa vezi acolo cateva unde nu-ti mai dai seama de diferenta intre apa si cer :)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanalu spune:

La multi ani la toate fetele si fie ca anul 2007 sa aduca numai bucurii si realizari.

Arinna,imi pare rau de ce se intampla dar zic ca daca e o sangerare care trece cu antiinflamatoare nu e ceva grav. Stiu ca la mine cand au inceput problemele tot in ziua 18 ma apuca dar nu trecea cu nimic, faceam si injectii cu vit.K si cu ergomet, aveau efect 24 ore si dupa aia reancepea.Stiu ca mai e si latura psihica ca ne-am saturat de hemoragii, dar sa gandim pozitiv ca am ramas cu uterul intreg si asta e lucru mare. Multa sanatate!

Mergi la inceput