N-am curaj sa conduc (5)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns riana spune:

Eu conduc de la jumatatea lunii august. Am avut norocul sau ghinionul sa locuiesc intr-o parte a orasului iar serviciul sa-l am in cealalta parte.
Asa ca usor, usor, zi de zi, am mai invatat cate putin, am mai prins curaj....asa cum zice sotul : "acum stii sa conduci, de-acum trebuie sa inveti cum sa te feresti de altii". Greseli mai fac si acum, nu stiu daca e normal sau nu, macar nu sunt un pericol insa pentru ca respect regulile si semnele de circulatie, nu merg cu mai mult 50 etc.
Ce vreau sa spun insa, cu parere de rau pt. ca si eu sunt femeie : cele mai rele in trafic sunt femeile !!!! Nu te-ar lasa sa te bagi de pe o banda pe alta in veci , claxoneaza ca disperatele la cea mai mica intarziere si asa mai departe. Asta e parerea mea formata pe experienta acestor luni. Au fost si barbati care mi-au facut neplaceri dar 99% din aceia care se vad oricum dupa fata lor ca mitocani sunt in orice situatie, loc, ora. Femeile insa, sunt de o rautate de speriat si ca soferite si ca pietoni. Mi-am promis si sper sa ma tin de cuvant sa nu cumva sa ma transform in asa ceva atunci cand voi avea in spate cativa ani de condus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giul spune:

Noe,verifica daca tu esti cea care controleaza ambreiajul ,uneori instructorul te ajuta mai mult ca sa nu ramai in mijlocul intersectiei,dar tu vei suferi apoi.Problema pe care am avut-o cred ca nu numai eu, era sa nu mi se opreasca motorul.Practic aceasta problema am avut-o cand am condus masina mea ,altfel in timpul scolii n-am avut grija ambreiajului. La cele 2 sedinte suplimentare pe care mi le-am luat inaintea examenului ,m-am trezit ca un pui de gaina azvarlit in mijlocul circulatiei,instructorul isi facuse datoria ,eu terminam scoala ...o sedinta de 90 min ,am folosit-o exact pentru a aprofunda miscarea ambreiajului ,am oprit si pornit masina de o multime de ori .Probabil ai inceput sa studiezi si cartea pentru sala.Eu am incercat diferite metode ,dar ultima si care cred ca m-a ajutat a fost sa scriu -copiez despre fiecare semn pe o foaie ,de cate ori ma duceam la baie intr-o zi, citeam despre 4 semne ,a 2 zi citeam altele .Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giul spune:

O intrebare pentru cine e mai priceput(a).Ce inseamna "ambreiajul tine prea sus?".Masina mea era parcata cam pe trotuar in spatele blocului ,vecinul de sub mine m-a rugat s-o mut ca-si pune termopan si cand dizloca ferestrele vechi sa nu cada pe masina,ba chiar s-a oferit s-o mute el .La intoarcere mi-a zis ca nu e bine cu ambreiajul ca tine prea sus si e totusi masina noua.N-am intrebat va imaginati ,mi-a zis sa merg la service sa...Sa fie si asta o problema de la masina?In timpul scolii nu prea am avut probleme cu ambreiajul ,apoi cu masina mea, mi-a facut nopti albe.stiti ceva de asta? Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giul spune:

Chiar la inceputul pag 6 e postarea lui Marci,care e multumita ca n-a busit masina .Marci ,sotul meu are un coleg ,tot incepator ca mine ,varsta zic eu pana in 40 si-a luat logan prin aprilie si a facut 5 accidente ,dintre care 1 a schimbat usa,aripa deci destul de serios ,asa ca faptul ca n-am avut nici-o problema pana acum inseamna totusi ceva .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Cu mentiunea ca nu exista sofer mai prost ca mine pe lumea asta, cum a reusit domnul acela sa faca 5 accidente intr-un timp atat de scurt?
Eu conduc inca prost, dar nu-mi mai fac probleme, asa o sa fiu mereu. Ceea ce ma ajuta sa nu busesc masina este ca-mi vad limitele si nu ma bag daca nu sunt sigura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Giul, asa sunt ele, stii ca ma plang mereu pe aici de ambreiaj. Si mie mi se pare aiurea, tine prea sus!
Un prieten de-al nostru nu si-a luat logan din cauza ambreiajului, nu-i placea ca tine prea sus. El nu este ca mine, are de multi ani permis si a condus multe masini.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giul spune:

Mai Marci ,ce inseamna pentru tine "a conduce prost?" ca eu nu pricep.Pai in nebunia din Bucuresti unde opresti de zece ori in 5 m ,unde toata lumea nu respecta nici-o regula doar tu trebuie sa le respecti pe toate si pietonii ,n-ai avut nici o problema .Era un banc care spunea ca atunci cand va fi primita Romania in NATO,o va gasi pe Rusia deja acolo.Asa ma simt si eu ,cand mi-am luat masina ,n-ai loc pe unde sa circuli.Va spuneam mai zilele trecute ca vorbisem la tel cu o voce blonda care mi-a spus ca vine oriunde cu cainele,ca are masina.A venit cu un tico dupa care curgeau tablele ,cand a deschis portiera a izbit-o puternic de bordura ,nu s-a comentat nimic,a mutat apoi masina 10 m mai departe ,a lovit din nou de bordura .eu nu pot sa zic decat ca ma port cu masina mea cu grija ,n-as muri daca din greseala s-ar zgaria sau...dar daca pot fi atenta sa nu se intample...asta e masina pentru lume-un mijloc de transport personal .Cand merg de obicei ma incadrez pe banda din mijloc ,in locul unde va povestesc ,erau 3 benzi ,un tip se incadrase mai mult decat gresit ,dar a semnalizat a trecut pe mijloc si apoi pe prima banda .Daca eram eu as fi ocolit ca era sens giratoriu si gata ,dar lumea nu-si face probleme de acest gen .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Melody spune:

Salutare la toate fricoasele....hop si eu in grupul vostru!
Si mie imi este frica de mor, cu toate ca stiu sa conduc ( si zice si sotul ca.. conduc bine...atata lauda am reusit sa scot de la el..hi).
Lemoni,si eu cica ma pregatesc de G full, dar nu prea conduc cat ar trebui. Am condus pe highway, dar numai cu sotul, ca mi-e frica atunci cand trebuie sa intru si sa ies de pe highway.
Nici cu parcarile nu ma simt prea confidenta...
Dar nici ca ma las...o sa imi inving eu frica cumva... ceva sugestii?
In afara de faptul ca sa conduc singura...am facut-o si pe asta, si tot mi-e frica.


Annie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adina-aspirina spune:

Fetelor mie imi este frica sa merg la scoala de soferi cind vad cum se conduce in Bucuresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giul spune:

Marci,eu sunt proasta si nu inteleg,am vazut un ambreiaj desenat,explicatia cu ce face ,ce inseamna ca tine SUS? Apesi pedala de ambreiaj ,selectezi viteza 1-a ,dai drumul usor pedalei si apesi acc ,inseamna momentul in care simti ca se misca masina ?Stie cineva?Adica la altele, masina se misca inainte de a elibera total pedala de ambr?

Mergi la inceput