N-am curaj sa conduc (5)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DOR spune:

Marci, nu mai imi vorbi despre noul cod rutier...am o frica indusa de discutiile astea...trebuie sa ma relaxez, pt ca in primele zile de cod rutier numai dracii am facut.
La una din ele , spune sotul razand "6 puncte de penalizare".Iar eu i-am raspuns"lasa, ca n-are cine sa vada".
Am scapat si tura asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Dor, nu tb sa-ti fie frica! Atata timp cat respecti legea, nu-i nici o problema.Nu cred ca pana acum faceai jonglerii in trafic, nu cred ca taiai fata celorlalti.
Fiti atente, la trecerea de pietoni tb sa reduceti pana la 30km/h. In vechea lege nu era mentionat si pana la ce viteza sa reduci. Eu zic ca asta este un lucru bun, nu mai exista supriza ca tu sa fii nevoit sa franezi brusc si cel din spate sa te buseasca.
Daca ceea ce-au spus ei este adevarat, ca s-au redus la jumatate accidentele de la intrarea in vigoare a noului cod rutier, eu zic ca nu-i atat de rau.
Tind sa cred ca au spus adevarul pt ca, ieri, am observat ca participantii la trafic sunt mai disciplinati. Si eu am fost mai atenta la viteza, n-am atins deloc 80km/h, asa cum faceam inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DOR spune:

Pai, n-am prea respectat, n-am dat prioritate unei pietoane....facusem la stanga intr-o intersectie mare, d-ra avea verde, i-am facut si semn cu mana sa se dea la o parte, aveam 20 km/ora, daca asta mai conteaza.
Problema este ca , de cand am permis, mi s-a inradacinat ideea , ca pieton, "masina are intodeauna prioritate." Probabil, cand sunt la volan, raman cu ideea infipta in cap.Rar fac d-astea...uite c-acum am facut-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denis spune:

Fetelor,

Ziceti-mi si mie cum sa-mi fac curaj sa ies singura in trafic...???
Conduc, de 2-3 ori pe sapt, iar in week-end numai eu... Dar cu sotul in dreapta. Desi, nu ma ajuta el cu nimic, doar ma "bodogane" aproape neincetat..Altfel nu ma ajuta. Cum sa-mi fac curaj sa ies singura..? Ca doar stiu - bine, rau - asa cum stiu..- sa conduc..???
Si chiar am nevoie, mare nevoie sa conduc masina....!!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Denis, curajul ti-l faci iesind, nu stand in casa.
S-a mai tot scris pe aici, incearca drumurile scurte si f bine cunoscute. Evita pt inceput orele de varf pt ca pe 2 benzi circula masinile pe 3 randuri.
Sa nu te astepti ca vor aparea minuni din prima zi, fii intelegatoare cu tine, nu te compara cu cei care conduc de ani de zile zi de zi.
Eu conduc de 2 luni zi de zi, dar nu am scapat inca de teama. Nu mai este ca la inceput, dar am un mic ghem in stomac inainte de a pleca de acasa, ghem care dispare la urcarea in masina.
Tb. sa ai rabdare si sa depasesti momentul ala de frica de la inceput. Nu este deloc placut, acum depinde si cum se manifesta. Pe mine ma lua greata, stari de voma si palpitatii la inima (n-a lipsit nici un ingredient).
Bafta si curaj!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielav spune:

trebuie mult curaj si sange rece. am carnetul de cateva luni, dar mi se pare ca conduc de cativa ani. "bafta" mea a fost ca sotului i s-a suspendat carnetul si am fost nevoita sa conduc masina zilnic. asa am invatat. daca sunt claxonata strident din spate mi se failfaie (scuzati cuvantul). chiar nu dau dau bani. am marea statisfactie de a vedea barbatii (care se cred regii soselelor) sa se enerveze. NU merita sa fac riduri din cauza lor. mi se opreste masina? si ce daca. o pornesc si plec chiar daca in spatele meu e coada de cativa metri. Asa ca fetelor mult curaj cand sunteti la volan. eu am condus singura (cu cu copil de 2 ani in dreapta mea) 200 km. am facut multe opriri si am ajuns acasa epuizata........dar..........a meritat. Mult succes celor care dau de carnet si felicitari celor care l-au luat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Gabriela, poate ca la voi in Tulcea nu este nebunia din Bucuresti. Sa conduci aici, este o adevarata aventura.
Eu nici un an nu am de cand plangeam ca nu pot conduce in Bucuresti, ca se conduce prea agresiv pt stilul meu.
Nu zic ca sunt sofer bun, fac multe prostii, mai multe decat mi-as dori, dar ma bucur ca m-a aparat Dumnezeu de accidente, ca daca era sa ma apar eu......aveam zilnic cate o buseala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denis spune:

Da, asa este Marci.
Mie mi-e frica sa fiu sofer in Bucuresti. In alte orase nu e nici pe departe nebunia asta....
Oricum, conduc de 2 luni, de 3-4 ori/sapt + weekenduri, dar cu sotu langa mine... Conduc binisor, dar am si momente de neatentie, astea ma sperie... Cand sunt cu el, imi atrage imediat atentia la o prostie...daca sunt singura mi-e frica ca n-o vad la timp si busesc masina.. Imi stiu greselile, dar vad ca inca nu-s in stare sa le repar... La intersectii, cand traversez intersectia, daca mi se pare mie ca nu eram pe banda potrivita, sunt tentata sa schimb banda, exact cand traversez intersectia, ca atunci in imbulzeala nu se baga de seama.. numai ca nu reusesc sa fiu atenta si sa-i iau in calcul pe toti din jurul meu....si tind "sa tai fata" unora..ceea ce s-ar putea lasa cu buseala masini... Gresala asta am observat ca o fac des... si nu stiu cum naiba sa ma corectez, ca vad ca nu reusesc.
Hm...greu, nu stiu cum o sa ies din asta...!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DOR spune:

Hmmm, fetelor, adevarata provocare este sa conduci in nebunia din Bucuresti, la ore de varf.Doar cu mare atentie si-un inger pazitor in masina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giul spune:

Am fost la Busteni ....cu trenul.Aranjamentul nu era sigur si s-a dus sotu intai iar luni dimineata am plecat si eu.Am plecat cu un rapid la 7,30 din Buc si la 9,12 eram in Busteni,pe dn 1 masinile erau rare la ora aceea chiar mi-a parut rau ca n-am luat masina.Am fost pana la cota 1400 cu o rabla gen ont dar pentru 16 pasageri +soferul.Avea 30 de ani-1976 ,am crezut ca se dezintegreaza pe drum ,drumul bun ,asfaltat .Totusi daca am fi avut masina ,nu am fi facut un pas pe jos.La cota 1400 ne-am intalnit cu o leoaica ,cred ca avea anul ,dresata ,in lesa ,o adusese unu sa faca lumea poze cu ea.Pe bani .

Mergi la inceput