N-am curaj sa conduc (5)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giul spune:

Multumesc Aissa.Eu voi merge pana la Busteni.Ia fiti atente ce-a scris DOR referitor la martorul luminos -trebuie sa-l lasi sa se stinga ca se strica pompa de injectie.Acuma decat sa ma turbeze nebunii cu claxoanele ,parca as prefera sa stric pompa aia ,o costa mult?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarianaV spune:

Si eu am permis de 12 ani. Primii zece ani nu am condus din diverse motive.Acum 2 ani masina ma astepta dar imi lipsea curajul. L-am luat pe sotul meu int-un poligon sa-mi vina curajul, el ioc. M-am tot luptat eu cu al meu curaj si am ajuns la concluzi ca vreau sa mai fac niste ore de conducere cu instructorul. Am facut 10 ore. Apoi tot cu teama am pornit, pe strazile mai putin aglomerate. Repede a trebuit sa intru pe cele circulate intens pentru ca nu aveam varianta. Cu inima cat un purice la inceput,asa fost iar acum e bine! Sper sa fie fara incidente si de aici incolo. Incercati, nu va lasati invinse de teama!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rucsandram spune:

Si eu am permis din '91 dar nu am condus decat foarte putin!! si ieri mi-am luat masina! e ffffoarte mare! dar am iesit singura aseara si a fost OK!!! Mi-a fost frica- evident! Dar ce satisfactie dupa ce am umblat 2 ore prin oras!!! Lasa ca ne obisnuim noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudiacrisp spune:

buna ,

hmm teama de a conduce da este interesant subiectul..am crezut ca numai eu am trecut prin asa ceva ...eu nu am condus prea mult dealtfel cit timp am locuit in Brasov nu a trebuit chiar deloc sa conduc ptr ca sint autobuze , taxi, tranvaie , trenuri ...sint aici in Michigan de aproape 6 ani si am fost pusa in situatia de a trebui sa conduc ca necesitate altfel nu pot iesi din casa nu pot merge nicaieri...sotul meu foarte dragut si-a dedicat mult timp ptr a ma ajuta in a conduce aici si in a-mi lua carnetul de condus ptr statul Michigan...problema mea este ca la numai un an decind am inceput sa conduc am avut accident de masina pe timp de iarna ..am derapat si masina a facut citeva piruete in care m-am oprit direct in copac, distrugind masina complect mai eram si insarcinata in luna a sasea ...dar norocul meu cred ca bebelusul meu a avut un inger pazitor nu am patit nimic nici eu si nici el...dupa acel accident timp de doi ani nu m-am mai urcat de volan de frica ...dupa doi ani cind dupa o vizita la parintii mei in Romania , cind m-am intors sotul meu mi-a facut surpriza cu o noua masina ...o masina cu tot felul de sisteme de siguranta era nou nouta iar el a cautat ceva care sa ma tina pe mine si copil in siguranta pe drum..ce credeti , nu m-am putut bucura prea mult nici de masina asta ...dupa numai un an si citeva luni cind insfirsit eram un conducator mai bun si prinsesem mai mult curaj si eram asa multumita de masina de felul meu de a conduce , un alt conducator auto nu a oprit la stop si a intrat in plin in partea dreapta , in masina mea ...normal mi-a distrus masina iar asigurarea a hotarit ca nu se poate salva ..si de data asta eu si copilul meu am scapat fara nici o zgirietura dar am ramas iar cu frica si cu o multime de nervi si stres ptr ca acel sofer daca oprea doar citeva secunde nu m-as fi aflat in situatia asta ..

acum astept primavara sa caut alta masina ...sper ca de data asta sa ma bucut citiva ani buni de masina ...

paaaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giul spune:

Se pare ca pompa de injectie e o avere 2-3000 e,ca dieselul are mai multe sanse -din cauza motorinei ,asa ca mai bine avem grija cu ambreiajul...Citeam in Romania Libera de azi ,despre Atena,unde circulatia e o nebunie ,unde motociclistii,foarte numerosi,nu respecta nici-o regula de circulatie si unde 95%din auto sunt lovite...Si eu care credeam ca mai rau decat pe Colentina ,unde pe parcursul a 2 statii de autobuz este o masa compacta de masini,pe 3 benzi ,pe linia de tramvai,nu e...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jone spune:

Propunere acum in prag de sarbatori:
"N-am curajul sa conduc, dar....IMI FAC!"

cat despre accidente...am avut parte de 3:la 2 am stat in dreapta la al treilea la volan.
maicamea conduce de 20 si ceva de ani si nu a avut parte de niciun incident.si credeti-ma maicamea CONDUCE, eu fac ca un "sot" in dreapta:"lasa mai incet!, unde te bagi! nu vezi ca ala trece?" si imi cam tremura picioarele cand ma dau jos.

si totusi cred ca un pic de frica la volan e buna.te face sa conduci preventiv.

:*


jo si alexandra

***************
home sweet home!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

La noi a venit gheatza cica e oglinda pe jos acum sunt la servici ,dar tot anunta astia la radio ca este bad ,bad .
Nici nu stiu cum sa imi pedepsesc soferul........... macar pt in seara asta, ca de ascultat stiu ca nu asculta sa stea in casa si ma ia inima numai cand ma gandesc ca pleaca de acasa si nu are experientza necesara. Off off numai mama sa nu fi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giul spune:

Sper ca totul sa fie bine,Lemoni ,oricum ma gandesc ca nu poti schimba destinul uni om ,macar asa te poti linisti.Sunt copiii nostri si le vrem binele ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Giul ai si tu dreptate destinul nu se poate schimba,dar imi fac griji sti tu cum e mama.
Acum sa va mai spun un secret pana mai saptamina trecuta tot ii faceam plinul la masina, dar consuma mai fetelor de m-a rupt la buzunar in fiecare zi 20$(facea 100 de km), m-am suparat si l-am pus sa plateasca el benzina si azi m-am dus cu masina cu el la magazin si intra el inauntru in magazin si imi zice (conduceam eu) opreste motorul ca imi consuma benzina cand astepti si platesc prea mult!
Am ras de m-am tavalit ,cand baga mana in buzunarul lui e foarte econom cand e la mine dumnezeu cu mila.
Asa ca am condus si eu putin astazi ,cand a iesit din magazin m-a sucit pe locul din dreapta ca ii consum benzina.......haaaaaaaa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Fetelor, cum va descurcati cu noul cod rutier?
Eu, de grija sa nu uit sa-mi pun centura, am uitat azi adresa unde tb sa merg acasa. Noroc ca mi-am adus aminte la masina si m-am intors dupa ea.
Azi m-am straduit sa fiu fetita cuminte, sa respect cu sfintenie toate regulile de circulatie, dar cu depasirea limitei de viteza nu mi-a iesit. M-am trezit de cateva ori cu 70-75, dar am redus imediat. Oricum, rar am avut 50, am mers cu 60 mai mult. Cand merg cu 50 parca da masina in bot la viteza a patra si s-o bag in a treia turez prea mult motorul.
Am vazut f multi politisti azi, pe cativa chiar i-a oprit, dar eu am scapat.
Pe Trafic Greu erau numai masini parcate pe prima banda, sper ca printre ele sa nu fi fost si vreuna cu radar. Acolo m-am trezit cu 70-75km la ora dar, asa cum am mai spus, am redus rapid.

Mergi la inceput