VA ROG UN SFAT

VA ROG UN SFAT | Autor: himera

Link direct la acest mesaj

buna fetelor ,asi dori sa ma sfatuiti in legatura cu un caz pe care il stiu de ceva timp, dar am senzatia ca nu este pe drumul cel bun.
Este vorba despre o familie care in urma cu 4 ani au trecut printr-un moment f dificil si anume fetita lor a decedat intr-un timp relativ scurt, fiind diagnosticata cu PURPURA, pana la momentul declansarii bolii nu a prezentat nici un simptom,iar din mom declansarii nu a trait mai mult de o saptamana. Familia mai avea un copil, care era considerat de ei ca fiind un copil problema si binenteles il considerau intarziat prin comparatie cu fetita. Mentionez ca fata excela la toate materiile.
Dupa ce a decedat fetita au inceput sa mearga la specialisti cu baiatul, dar dupa parerea unor specialisti acest copil era HIPERKINETIC cu deficit de atentie, dislalic, disgrafic etc si un intelect liminar.
Pt a o pute ajuta i sa recomandat programa adaptata in invatamantul de masa.
Aceasta persoana nu a mai contactat specialistii din localitate o perioada de 2 ani, dar in paralel a fost in alt oras unde i s-a descoperit o afectiune cardiaca, probleme neurologice.
Din cate am inteles eu se pare ca din cauza afectiunii cardiace nu i se oxigeneaza bine creierul si are tot felul manifestari neurologice, chiar crize de suspendare a constiintei.
Problema este ca ea este ff agitata si am senzatia ca nu mai asculta de nici un specialist, are tendinta de ai acuza pe toti si nu respecta nici un tratament.
Acum mai are un copil mai mic, dar cu care este hiperanxioasa, nu are incredere sa il lase cu nimeni de frica sa nu i se intample ceva .
Eu asi vrea sa o sfatuiesc sa mearga intr-o clinica in care sa i se stabileasca un diagnostic corect copilului mai mare deoarece cred ca este pe langa problema somatica si o problema psihica intretinuta de familie.
Putei sa-mi recomandati o astfel de clinica?


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Eu nu cunosc o astfel de clinica, stiu ca este una in proiect de a fi infiintata. Cunosc insa o psihiatra in care am incredere si pe care ti-o pot recomanda pt a-i face o evaluare baiatului.
Dar cea mai buna recomandare pentru familie, asa cum o descrii tu, ar fi psihoterapie de familie.

Cumva o fi sa fie ca niciodata n-a fost sa nu fie cumva

Nu este niciodata prea tarziu sa ai o copilarie fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns himera spune:

Da Principesa, ai dreptate, asta este si parerea mea, dar ei refuza sa colaboreze cu un specialist din localitate si lucrul pe care consider eu ca este cel mai grav este ca nu realizeaza ca fara sa vrea contribuie la starea baiatului.
Un alt lucru care l-am remarcat eu este ca fetita a murit din cauza unei afectiuni genetice, baiatul are o malformatie cardiaca inoperabila, iar ultimul copil la varsta de 2 ani poarta ochelari cu dioptrii destul de mari, de unde am tras eu concluzia ca s-ar putea sa fie si o problema genetica in acel cuplu. De aceea doream sa mearga la o clinica unde sa fie investigati si poate in felul acesta sa le fie mai bine la toti.
Mie personal mi sa parut de la inceput ca acest copil are in primul rand o afectiune somatica, iar problema intelectuala este un simptom doar.Eu cred ca nu intarzierea este problema ci faptul ca afectiunea cardiaca nu permite o oxigenare corespunzatoare a creierului si de aici toate problemele.
Din punctul meu de vedere cred ca este un caz interesant de studiat atunci cand ai toate datele in mana si de aceea te-as ruga sa-mi recomanzi acel medic care sper ca ii va ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Scrie-mi pe PM pentru a-ti da datele de contact ale unei dr. psihiatre

Cumva o fi sa fie ca niciodata n-a fost sa nu fie cumva

Nu este niciodata prea tarziu sa ai o copilarie fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

Himera

sa stii ca dat fiind faptul ca doctorii din localitate au esuat lamentabil cu primul copil, eu inteleg ca mama nu mai are incredere in specialistii locali....

Poate ca daca o indrumi la cineva din alta localitate ar fi mai deschisa ....
Edit: am cautat si eu Purpura pe Google, si am remarcat ca nu e neaparat o deficienta genetica -depinde de tip.

ce fel de deficienta cardiaca are baiatul? De ce nu e operabila?

Nu stiu daca e ceva transmisibil genetic sau doar ghinion imens. De obicei "bolile transmisibile genetic" se incadreaza in aceeasi categorie- adica, de exemplu, miopia se pare ca poate fi transmisa genetic dar asta inseamana ca mai multe persoane din familie sufera de miopie. Ori in cazul acestei familli par a fi trei situatii diferite...
anamaria-Alex 24.08.1993 ,Lia 21.10.2004 si Liam-17.11.2005

poze de copii cuminti

just my 2 cents

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns himera spune:

Se poate sa ai dreptate Anamari, dar problema este ca oricum ea nu mai are incredere in nimeni, este foarte dificila.
Eu inteleg de ce, dar am senzatia ca exagereaza, deoarece se adreseaza medicilor di localitate si nu numai ,doar atunci cand are un interes imediat, nu da nici un tratament si desi eu personal stiu ca au incercat sa o ajute, ea ii ignora si cel mai grav lucru este ca ii barfeste. Sunt oameni care au incercat sa o ajute, deoarece le era mila de ea, tot ceea ce au facut si recomandarile pe care i le-au dat au fost pt ca intradevar au vrut sa o ajute, dar ea ii ignora si se foloseste de adeverintele lor.
De aceea am apelat la voi pt ca vroiam sa-i recomand o clinica in care se puteau face mai multe investigatii.
Principesa, nu stiu cum sa-ti scriu pe PM.
In ceea ce priveste problemele de sanatate ale copiilor, eu nu am vazut nici un diagnostic, stiu de la ea despre problema fetei. iar pe baieti ii cunosc personal.
Parerea mea de nespecialist este ca ceva in aceasta familie nu este in regula.Nu stiu ce, dar nu-mi place ca aceasta mama nu poate sa treaca peste marea pierdere si am senzatia ca se refugiaza invinovatindu-i pe medici.
Este f probabil ca fetita sa fi decedat dintr-o eroare medicala, dar nu mi se pare corect sa bagi pe toti oamenii in aceiasi oala si lucrul cel mai grav sa judeci, pe cei care in tot ceea ce au facut au urmarit doar sa-i ajute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_maria222 spune:

himera...am intrat doar sa prezint condoleante familiei. stiu cat e de greu....verisorul meu a murit acum 3 ani tot din cauza bolii Purpura Fulmina..........

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=84459" target="_blank">Tine aripioara asta, voinice...
Ajut-o pe Barbye


Idealurile sunt ca stelele: s-ar putea sa nu le atingem,
dar ne pot calauzi in viata.Esti inteligent daca nu crezi decat jumatate din ceea ce auzi;
esti intelept daca sti care jumatate!Succesul nu este niciodata final, iar infrangerea nu este niciodata fatala;
ceea ce ramane in ultima instanta este curajul . Poti pierde banii - e rau. Poti pierde un prieten - e si mai rau.
Dar daca ti-ai pierdut curajul si speranta - ai pierdut aproape totul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Scrie-mi pe adresa cezareea_xfiles@yahoo.com

Cumva o fi sa fie ca niciodata n-a fost sa nu fie cumva

Nu este niciodata prea tarziu sa ai o copilarie fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

Himera

dupa povestea ta se pare ca si mama are nevoie de o evaluare....

anamaria-Alex 24.08.1993 ,Lia 21.10.2004 si Liam-17.11.2005

poze de copii cuminti

just my 2 cents

Mergi la inceput