AJUTOOOOOOOOOR !!!!!!!!!!

AJUTOOOOOOOOOR !!!!!!!!!! | Autor: dya_amira

Link direct la acest mesaj

vA ROG TARE MULT SA-MI RECOMANDATI UN MEDIC BUN PSIHIATRU LA cLUJ .sUFAR DE O DEPRESIE POSTNATALA CRUNTA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papadie spune:


ne cerem scuze pentru eroarea tehnica

POSTAT DE DYA_AMIRA:
vA ROG TARE MULT SA-MI RECOMANDATI UN MEDIC BUN PSIHIATRU LA cLUJ .sUFAR DE O DEPRESIE POSTNATALA CRUNTA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayarna spune:

Parerea mea este ca nu ai nevoie de psihiatru.
Te rog incearca sa iei Sedatif PC - sugi cate doua pastile de trei, chiar patru ori pe zi ( in 24 de ore poti sa sugi 2x4 = 8 pastile ).
Este un produs homeopat de la Boiron cea mai mare firma de produse homeopate din lume ( Franta ) .
Este indicat fara rezerve si fara efecte adverse fiind ideal si in cazul sarcinii si alaptarii.
E adevarat ca nu este ieftin , costa o suta si ceva de mii o cutie si o termini in cateva zile, dar este foarte bun.
Daca nu ai rezultate in 2 saptamani , poti vizita un psiholog, nu un psihiatru.
Toate bune,

maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaintruder spune:

nu iti pot da astfel de referintze dar iti pot spune ca am trecut si eu prin asta si cauta dragoste multa in afara de psihiatru, incearca sa alungi orice ganduri negre, spune-ti mereu ca e doar o faza si ca vei trece peste, daca plangi mult nu te ingrijora, creerul reactioneaza la trauma, te vei linisti pana la urma, daca nu poti dormi atunci discuta mult cu doctora care il are in grija pe copil, iti va spune una alta, daca respingi copilul atrageti langa tine pe cineva care sa te inlocuiasca sau macar sa te ajute cateva zile si chiar saptamani, roaga-ti sotul sa te tina mult in bratze, ai nevoie de sentimentul de sigurantza si roaga-l sa-ti repete intruna ca totul e ok, ca esti o persoana buna si ca te vei descurca cu bebe.
Daca nu iti respingi bebele, priveste-l intruna, tine-l mult in bratze, alapteaza-l des, dar doar cateva zile, si doar la cerere, asta stimuleaza eliberarea oxitocinei in corp, si automat ai sa te ajuti singura, cu propriul corp sa iti revii.

E doar o faza, ai sa o depasesti.

Fa dusuri alternante, cald cu calai, daca suporti reci.
Lasa treaba din casa orice s-ar intampla, tu esti mai importanta. daca ai un sotz sensibil si vrea masa calda sau nu misca un deget spune-i ca ajungi la nebuni 100% si ai nevoie de odihna, sa te inteleaga macar doua trei saptamani sau nu va mai avea sotie niciodata sau va avea o nebuna de dus in spate toata viatza, si spune-i ca nu glumesti.

Incearca sa dormi mult ziua, cand si bebe doarme mai bine, nu uita ca el stie ca viatza e noaptea, in intuneric, ca in burtica si de aia te exaspereaza noaptea.

Plimba-te mult seara in semintuneric, eventual, daca bebe nu e prea mic iesitzi amandoi sau chiar toti trei, e bine sa iesi cel putin cu un adult, e posibil sa te simti straina de toti si de toate si lumea din jur sa ti se para altfel decat o percepeai inainte.

Daca nu ai pofta de mancare rontaie ceva si ia multa vitamina C, daca ai excesiv de mare nu e nici o problema , nu te ingrijora de kilogramele in plus, ele sunt necesare pentru alapare, sunt depozitele bebelului, nu ale tale.

Nu iti fie teama de faptul ca nu vei fi o mama buna, toate femeile au instinct matern, este o chestie inascuta, vei stii instinctual ce ai de facut. Asculta cu atentie ce spun cei din jurul tau ca trebuie sa faci si intra aici pe DC la "nounascut" si documenteaza-te despre cateva tehnici de ingrijire a bebelului. Nu te gandi ca il farami, ca nu se farama, nu te teme ca il vei gasi dimineatza fara respiratie, daca doctorii ti-au zis ca e viabil nu ai motive de ingrijorare, ai grija de 5 principii: sa fie hranit, sa fie schimbat, sa nu-i fie frig (vezi ca ei nu au termoreglare pana mai incolo si de aia pana la o luna nu fac temperatura, daca are mainile si nasul reci, e cazul sa-l pui langa corpul tau sa ia caldura ta), sa aiba liniste si sa aiba dragoste. Restul se invatza pe parcurs.

Spune-ti tot timpul ca trebuie sa te linistesti ca simte copilul tot ce simti si tu, in rest, ce sa zic. Bafta multa si vei trece peste, ca esti o luptatoare.

diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Draga dya_amira,

Daca, totusi, pentru linistea ta sufleteasca, ai nevoie sa stii ca mergi la cineva care iti poate oferi un ajutor specializat, incearca la Clinica de Ginecologie 1, la tipa care e psiholog acolo. E si femeie, si mamica, si mie mi s-a parut ca vorbea cu bun-simt, la cursurile pentru gravide. Si iti acorda ajutorul ei, daca te duci si-i spui ca ai nevoie de ajutor!
Oricum, de Sedatif PC am auzit si eu in maternitate - daca Laboratoarele Boiron garanteaza ca nu-i face rau lui bebe, atunci nu-i face, deci poti sa iei. Am auzit ca se gaseste la Sensiblu.
Pupici si inima sus! Trece, pe bune ca trece, esti curajoasa ca ai cerut ajutor - asta e un semn ca vei fi bine!

EllaX cu Ana (30 iunie 2006) si tati Andrei
pg.photos.yahoo.com/ph/iulicutu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dya_amira spune:

multumesc pentru sfaturi ,dar cred ca problema mea e un pic mai complicata.Parca traiesc intr-un nor cenusiu ,mi-e teama sa ies afar cu fetita si sa ies in societate,sunt mereu incordata de aceea cred ca ar trebui sa tin un tratament

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dya_amira spune:

oh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dya_amira spune:

quote:
Originally posted by papadie


ne cerem scuze pentru eroarea tehnica

POSTAT DE DYA_AMIRA:
vA ROG TARE MULT SA-MI RECOMANDATI UN MEDIC BUN PSIHIATRU LA cLUJ .sUFAR DE O DEPRESIE POSTNATALA CRUNTA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dya_amira spune:


Multumesc pentru sfaturi,dar cred totusi ca problema mea e un pic mai complicata.Am incercat cu SEDATIV PC si un tratament homeopat si nimic.Sunt mereu incordata si tematoare.Nu stiu este din cauza nasterii sau ce se intampla? Poate totusi sti pe cineva cu probleme asemanatoare sau care ma poate ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dya_amira spune:

Mersi ca mi-ai scris atatea si mai incurajat nu stiu cum te-ai simtit tu ,dar eu am impresia ca se naruie totul.Nimic nu mai este ca inainte.Sunt neincrezatoare si lipsita de curaj.Oare ce sa fac ,nu stiu cum am alunecat asa in deriva.Am si o familie foarte pesimista ,numai despre necazuri si boli se vorbeste.Nu ma pot baza pe ei ,nu ma pot destainui.Mi-e teama sa ma socializez din nou.O sa razi dar ma apuca transpiratiile cand stiu ca trebuie sa fac ceva.Doamne ,nu stiu cum sa mai procedez crede-ma ,de aceea ma gandeam la un psihiatru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

buna, si eu ca toate mamicile cred, am trecut prin aceasta depresie acum 2 ani si 4 luni. eram singur intr-o tara straina, fara nici un ajutor si ne-a fost tare greu primele luni, mi le amintesc si acuma.....am fost si eu pe la tot soiul de medici. nu mi s-a dat medicamente ca alaptam, si nu vroiam sa intrerup, dar in schimb mi-au explicat ca e normal sa ai o depresie din cauza nivelului de hormoni care e diferit citeva sapatmini dupa nastere, asa ca trebuie sa astepti sa treaca putin timp, stiu ca e greu, iti zic ca si acuma imi amintesc, si m-a ajutat ff mult faptul ca nu m-am izolat de oameni, din contra trebuie sa iesi sa vorbesti cu lumea, sa nu te izolezi, ca vei innebuni toata ziua scutece, alaptat sau biberon, si ai impresia ca nu se mai termina, ca numa aia faci toata ziua.
stii mie prima luna mi s-a parut cel mai greu, pe urma dupa 6 luni a fost mai usor, dupa 1 an si mai usor, si acuma la 2 ani e f usor.
curaj mult si vorbeste nu te inchide in tine, si daca chiar crezi ca te ajuta du-te la un specialist, cit timp ai de la nastere?

Flavia, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput