Cum reaprinzi flacara?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

Sigur ca ne intereseaza...orice sfat e bun! Daca ne poti spune din ceea ce faci la terapie...ar fi grozav!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Vorbim foarte mult, aproape fiecare afirmatie de-a mea este urmata de o intrebare de genul: si ce ai simtit in momentul x, cand y ti-a spus nu stiu ce, sau a facut nu stiu ce... Cateodata este foarte greu, mai facem jocuri, schimburi de rol... Cel mai greu este ca trebuie sa iti analizezi fiecare miscare, sa descoperi mecanismul de la care porneste. Poate fi epuizant. dar am reusit sa identifica o parte mica din cauzele care determina reactiile mele de acum...
Si stiu ca recomand tuturor cu drag psihoterapia, ajuta mult. Parerea mea.

Ioana si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by aiamoni

Ce sa zic, daca trece o saptamina fara cearta o consider un record! (Mai sunt asfel de saptamini, sa nu exagerez acum!) Deci de 2-3 ori pe saptamina. E greu de spus, pentru ca daca ne certam intr-o zi si ne ducem suparati la culcare a doua zi dimineata incercam sa vorbim normal, dar fiidca suntem cu capsa pusa e putin probabil sa nu ajungem din nou la o cearta, de obicei din nimic. Si pot sa treaca astfel 2, 3 sau patru zile, in care fie ne certam, fie suntem morocanosi si discutam asa, un minim necesar. Uneori se intimpla si sa trecem cu mai multa usurinta peste conflicte…dar nu e prea des. Asta e.
Da, te tin la curent. E bine sa te calmezi intii, altfel la prima problema clachezi.




Aiamoni faceti regula noua: nu mergeti la culcare suparati.
Uie ca Bebe Beca il citeste pe prietenul nostru... Succes tuturor.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

Ramona, n-am prea inteles niciodata cum reusesc unii performanta asta. Adica suntem suparati, ne certam si la ora 11 gata, ne oprim brusc si ne dam un pupic ca trebuie sa mergem la culcare? Nu prea merge la noi…cred ca avem nevoie de timp de calmare, ca sa zic asa. Tu cum procedezi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Hmmm... Eu nu prea pot sa stau suparata. Asa ca dezbat pina la capat.
S-a intimplat sa raminem suparati peste noapte dar am vazut si eu ca totul reizbucneste a doua zi cind ramin conflicte nerezolvate.
Deci la nevoie stau pina dupa 11... Si apoi chiar nu imi place sa stau asa suparata. Oricum nu pot sa dorm.
Macar ni se intimpla rar, ca am umbla ca somnambulii....
Noi de fapt am discutat despre chestia asta inca de la inceputurile noastre (care se pierd in negura vremii...) si atunci am cazut de acord ca nu mergem suparati la culcare. Propune-i si tu asta sotului tau, poate ajuta un pic.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

Eu nu zic ca n-ar fi bine asa, desigur. O sa vedem daca merge…dar asta in general inseamna ca unul trebuie sa cedeze si sa spuna : Bine, tu ai dreptate, iarta-ma, hai la culcare!
Tu cum procedezi, concret vorbind…ca noi am fi in stare sa stam toata noaptea si sa discutam…si tot fara rezultat. Pina acum. Sper sa reusesc sa schimb tactica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Poate functioneaza ca a fost o regula instauranta mai pe la inceput si ne-am obisnuit asa. O mai si incalcam citeodata, dar rar.
In primul rind daca reusiti sa intelegeti amindoi ca motivele certurilor sint niste aiureli atunci veti pricepe ca nu-si au rostul. Deci nu are de ce sa dureze ore in sir. Cu cit dureaza mai mult cu atit se vor spune cuvinte mai grele.
Eu daca se supara ca e ziarul pe masa (sa zicem, cred ca am mai dat un exemplu cu ziarul) ii raspund ce-i raspund (sa ignore ca nu e important etc.). Daca nu renunta si ajunge la ce fac eu mereu si ce greseli am facut cind eram mica il intreb ce legatura are cu ziarul de pe masa si apoi intreb daca asta e motiv de divort pentru el ca macar sa n-o lungim atita. La chestia asta se trezeste sigur si mai schimbam doar replicile de incheiere...
Scutura-l intr-atit cit sa vada ca nu e important si e pierdere de timp sa va certati pentru nimic.
Daca tu esti initiatoarea e de datoria ta sa te abtii. In timp va avea si el rabdare mai multa si nu va mai rapunde la orice provocare de-a ta.
Noi acum ne mai intelegem din priviri. Zic cite o prostie la nervi, ne uitam unul la altul si "ne spunem" ce e de spus apoi schimbam subiectul. Sau ne spunem "nu fa asa pentru o nimica toata" si gata.
Pentru asta trebuie sa "pierzi" primul impuls, ala care te face sa sari in sus la orice replica.
Initiaza tu chestia asta si sa vezi ca va intelege. Daca nu de prima data... nu dispera. Tine-o pe-a ta.
Rabdare, rabdare, rabdare...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

Ca de obicei, gata sa dai explicatiile de rigoare!
Asa cum am mai declarat, vreau sa schimb tactica, si daca spui ca e atit de important voi incerca sa sterg mersul la culcare suparati de pe lista! N-o fi usor, dar sper ca merita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Pai cu lucrurile astea marunte vei reusi.
De exemplu eu am uitat de toata supararea cind a venit sotul cu micul-dejun la pat. A fost un gest marunt (poate) dar a insemnat mult pentru ca a riscat. Dupa o cearta puteam sa ii spun in fata ca de aia face asa... Si unde ajungeam?
Asa, m-am bucurat eu - a fost si el fericit ca nu l-am respins si... il astept cu micul dejun si cind nu sintem suparati


The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggie06 spune:

sintem casatoriti de 14 ani si avem 2 copii, de 7 si 4 ani. Pina sa avem copii, a fost " la vie en rose", nu aveam probleme majore,nu responsabilitati..mult timp liber.Dupa ce a aparut primul copil a fost la un pas de divort. Al doilea copil m-a trezilt din starea de letargie in care eram, dar sotul meu a devenit destul de distant si
nu comunicam deloc.
Acum 2 luni am decis sa schimb situatia si am devenit mai" agresiva" din punct de vedre sexul ceea ce i-a placut..dar sint gravida din nou si nici nu intra in discutie sa avem al treilea copil ! voi avea 43 ani curind si am avut deja 2 cezariene..deci efortul meu de a imi redresa casnicia, ma va costa..un avort..trist,foarte trist.. sint destul de deprimata..
life is full of surprises, no ???

Mergi la inceput