Catina-retete

Catina-retete | Autor: daniella4

Link direct la acest mesaj

A aparut catina in piata, ma intrebam cum o putem papa, ca tare-i buna si sanatoasa. Stiti ceva retete?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Catina alba proaspata sau uscata nu se consuma dupa orele 14.00, fiindca este mai stimulativa decat cofeina.

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/aniela.marin/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Infuzia din boabe de catina

Peste 2 linguri fructe uscate sau proaspete se toarna 500ml apa clocotita. Vasul se acopera timp de 30 de minute si apoi se poate bea infuzia. Este folositoare pentru tratarea bolilor hepatice, dermatologice, in anemii si reumatism.

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/aniela.marin/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Decoct din boabe de catina

Peste 2 linguri de boabe de catina se toarna 500ml apa clocotita. Se fierbe timp de 10 minute si apoi se lasa o ora in vas acoperit. Se strecoara si se bea caldut. Este indicat in tratarea hepatitelor si a anemiilor puternice. De asemenea, are un rol deosebit in tratarea asteniilor, a starilor de oboseala fizica si psihica.

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/aniela.marin/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Macerat de boabe de catina in miere

Se culeg boabele de catina de pe crengute, se curata de eventualele frunze si gunoaie si se pun intr-un vas in care se adauga miere de albine, cat sa acopere boabele. Se amesteca in fiecare zi, timp de 1 saptamana in vas, dupa care vasul se poate tine la frigider, pana la consumarea intregii cantitati de preparat. Vasul trebuie sa fie din sticla sau portelan, in nici un caz din metal. De asemenea, se va lua din preparat numai cu lingurita din plastic, sticla sau lemn. Acest preparat este indicat in tratarea anemiei copiilor. Se administreaza cate 1 lingurita de preparat in fiecare dimineata.

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/aniela.marin/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Uleiul de catina

Se prepara din fructe proaspete, bine spalate. La 150g fructe proaspete maruntite se adauga 150ml ulei de floarea soarelui. {i mai potrivit este uleiul pur, virgin, de masline. Timp de 3 saptamani se tine vasul la temperatura camerei si se agita de cateva ori pe zi. Dupa acest interval de timp, se zdrobesc boabele si se pun din nou in ulei. Se lasa inca doua zile la lumina si in loc calduros si apoi se transfera cu grija in alt vas partea de deasupra a uleiului care este limpede. Este bine sa se foloseasca vase de sticla. Borhotul ramas se poate usca si se foloseste la prepararea infuziei vitaminizante.

Uleiul de catina este indicat in prevenirea imbatranirii premature, in boli oncologice, in tratarea bolilor de piele(extern), a iritatiilor provocate de arsuri, insolatii, expuneri la substante toxice. Ranile greu vindecabile se acopera cu cataplasme inmuiate in ulei de catina si se observa vindecarea rapida.

Uleiul de catina este tot mai folosit in ultima vreme si pentru producerea unor creme si preparate cosmetice impotriva imbatranirii pielii si a atenuarii ridurilor.



Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/aniela.marin/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Joker, .

Ma intreb daca se pot face si deserturi cu catina...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monjum06 spune:

si eu ma intrebam cum se poate prepara un sirop de catina.
oare merge ca cel de zmeura de exemplu? e mai usor da papat de bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Prepari sucul, prin zdrobirea fructelor proaspat culese, cu ajutorul unei linguri de lemn (contactul cu metalul duce la degradarea anumitor vitamine). Zdrobirea se face intr-un vas de portelan, pana cand se formeaza o pasta foarte aproape de consistenta lichida, care va fi consumata imediat, pentru a nu se oxida. De obicei, sucul de catina nu se consuma singur, pentru ca este prea puternic, ci in combinatie cu morcovul. La jumatate de pahar de suc de morcov se adauga 4-5 linguri de suc de catina, aceasta combinatie consumandu-se pe stomacul gol, de 2-3 ori pe zi.

Din acest suc obtii siropul de catina prin combinare cu miere - la o parte de suc se adauga doua parti de miere, dupa care se amesteca bine cele doua componente, pana cand se formeaza o pasta omogena.

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/aniela.marin/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Stiti cumva daca se poate face gem sau dulceata de catina? Suc am vazut prin plafar, dar altceva nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Am auzit ca da dar nu am incercat si nici nu stiu reteta...caut acum sa vad daca gasesc si va dau si voua


Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/aniela.marin/my_photos

Mergi la inceput