de ce insala barbatii?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
u cred ca barbatii mai inseala si de prea mult bine , pentru ca se plictisec ca in fiecare zi sa gaseasca supa calda , curat in casa , totul impecabil !


m-am linistit: in cazul asta SIGUR al meu nu ma va inshela vreodata....



Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

quote:
Originally posted by coltofeanu

Eu cred ca barbatii mai inseala si de prea mult bine , pentru ca se plictisec ca in fiecare zi sa gaseasca supa calda , curat in casa , totul impecabil ! .... Ca de... si numai bine, intelegere si ambianta .. este cam plictisitor. Mai trebuie si un dus rece , dar nu prea rece !!! [...]sa le facem din cand in cand surprize .Putem sa ne alintam , sa ne jucam cu cuvintele , intr-un cuvant sa-i " inebunim " cu cate un mister etc...
Si ar fi foarte multe de spus , dar nu vreu sa plictisesc ...



Unii barbati mai inseala cand se simt inselati de inselatoarea gandire a femeii ce se simte inselata - daca tot se invoca jocuri de cuvinte innebunitoare! Mai ales cand sunt surprinsi de modul de gandire al unor femei.
De parca la altele s-ar duce sa manance hrana rece, intr-un apartament mizerabil si pusi pe cearta! Deci femei, solutia ar fi sa-i neglijati sa vedeti ca nu se mai duc la altele. Si blocati robinetele unde curge apa calda! Si nu ar fi rau sa-i innebuniti cu cate un Mister. Si ar mai fi multe de spus...

_
O relatie sanatoasa are ca baza: schimbul intelectual, apropierea emotionala si sexualitatea.
_
Cadoul prefect pentru copil? Lasa-i copilaria! Cadoul perfect pentru femeie? Descopera-i feminitatea! Cadoul perfect pentru barbat? Apreciaza-i masculinitatea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by Elise

quote:
u cred ca barbatii mai inseala si de prea mult bine , pentru ca se plictisec ca in fiecare zi sa gaseasca supa calda , curat in casa , totul impecabil !


m-am linistit: in cazul asta SIGUR al meu nu ma va inshela vreodata....



Elise





Mai, era sa ma sufoc, eram cu cana de ceai la gura...tare esti nostima...

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coltofeanu spune:

Blue eyes , eu am observat ca s-au strecurat doua greseli , din viteza ...nu din nestiinta ! Mai este o greseala in postarea mea , dar nu ai observat-o ! Se scrie "vreau " , ci nu "vreu" . Multumesc ! Nu m-am suparat .... Era prea liniste pe aici si doream sa tulbur putin apele si sa aflu mai multe opinii despre acest subiect . Se cam spusese de toate ,dar nu si ceea ce am scris eu ! Mi-ai placut !! Super !

Putin , putin adevar exista , totusi ,si in postarea mea ! Te pup dulce ! Sarbatori fericite !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxali spune:

Femeie sau barbat cred ca n-are importanta ...cand hormonii clocotesc...

Ali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serendipindity spune:

quote:
da, eu asta cred.
Ca nu in toate cazurile in care as ajunge sa-l insel l-as si parasi neaparat.

Si ca in conditiile in care nu as avea de gind sa imi iau jucariile sa plec din casnicie, n-as veni acasa sa-i spun: "Stii, tocmai am fost cu altcineva".
N-ar fi decit suferinta inutila.

Si cred ca asta e valabil si pt. el.


Ma bucur ca esti atat de impacata cu tine! Fiecare isi traieste viatza asa cum vrea. Mie personal atitudinea asta mi se pare egoista si lasa in acelsi timp.

Eu atata stiu. Ce tie nu-ti palce, altuia nu-i face. Am trait un infern mai bine de sase luni, si asta pentru ca el mi-a zis "nu stiu ce mai simt pentru tine". La genul asta de incertitudine ma refer. Te omoara sufleteste, in fiecare secunda! Stiu cat de groaznic e sa fii umilit, mintit, stiu cat de jos poti decade cand cineva isi bate joc de sentimentele tale. Asa ca... traind aceasta experientza urata si fiind un om corect, onest si integru de felul meu, nu as face nimanui nicodata asa ceva!

Puteti sa dati cu rosii acum! Eu nu ma abat de la principiile mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymcar spune:

Pai haideti sa ne gandim un pic si altfel!

Care sunt calitatile pe care ar trebui sa le aiba un barbat ideal in ochii femeilor de azi?

Probabil ar trebui sa fie bland, tandru, sa faca o multime de munci casnice, sa fie putin dadaca, sa nu aiba ochi pentru alte femei, sa faca bani sa sa ii aduca acasa, sa nu iasa singur cu prietenii… probabil mai sunt si altele…

Dar care sunt calitatile native si ancestrale ale barbatilor, calitati dezvoltate in zeci si sute de mii de ani de evolutie, pana acum foarte putin timp la scara evolutiei speciei? Luptator, vanator, aparator, mascul (in sens sexual).

S-a perfectionat sute de mii de ani in arta vanatului, in haita cu alti barbati, acum trebuie sa nu mai traiasca in haita (in tovarasia altor barbati), cat despre latura violenta, agresiva a vanatorii nici nu mai poate fi vorba. A ramas sa aiba valoare doar instinctul de a aduce prada acasa, astazi sub forma de bani si bunuri cumparate.

S-a perfectionat mii de generatii in lupte de aparare si de cucerire, acum trebuie sa fie bland, disputele se rezolva prin dialog sau la tribunal. I-a mai ramas doar eventual o cariera militara (care oricum nu mai seamana cu luptele pentru care a fost el creat) sau privitul la televizor a unor jocuri sportive, scurte si palide iluzii despre un spirit de competitie ce ar fi trebuit sa fie insasi natura existentei lui.

Natura l-a perfectionat continuu in scopul evolutiei speciei. I-a dat instinctul de a lasa cat mai multi urmasi cu cat mai multe femei, pentru ca selectia naturala sa ii aleaga pe cei mai aproape de pefectiune. Acum trebuie sa isi reprime aceste instincte pentru care a fost cizelat de-a lungul mileniilor, el trebuie sa fie fidel.

Cu alte cuvinte barbatul ideal trebuie sa nu fie deloc barbat! Nici o femeie nu vrea alaturi un individ, violent, tot timpul in alerta, crud, care toata ziua cauta o prada sau alta in tovarasia gastii lui, care rezolva conflictele cu forta muschilor, cu bata si cu piatra si de cate ori are ocazia “vaneaza” si alte femei. Barbatul ideal este, de fapt, in proportie de 95% un eunuc. Ii trebuie testosteron doar 15 minute pe zi (si de multe ori nici atunci). Defectul cel mai mare al barbatilor este pur si simplu ca sunt barbati, asa cum i-a facut natura. Nu mai este nevoie de ei. Pana la urma o alta femeie (eventual plus un vibrator) ar corespunde incomparabil mai bine ceritelor. Asa ca au de ales: fie schimba peste noapte tot ce a creat natura de-a lungul mileniilor, fie ii castram pe toti! Culmea aberatiei este ca cei mai apreciati sunt fix cei mai degenerati, cei care pastreaza cel mai putin calitatile masculine primordiale. Iar ceilalti sunt catalogati drept porci, insensibili, violenti etc. Sunt niste paria pur si simplu pentru ca sunt niste exemplare foarte reusite.

Prin contrast, instinctele naturale primordiale ale femeilor sunt satisfacute in continuare. Femeia creata sa faca si sa ingrijeasca copii are toate conditiile sa o faca in continuare, nu ii ia nimeni aceste drepturi. Intinctele de amenajare a cuibului beneficiaza de toate conditiile (ca doar traim intr-o societate de consum). Ba mai mult, nu mai trebuie sa imparta pestera cu inca 20 de alte femei si copiii lor, asa incat instinctul de protejare preferentiala a propriilor pui are acum toate conditiile sa se manifeste. Mai sta cel mult in casa cu niste parinti/socrii, care sunt alta generatie, nu ai pui de aceeasi varsta, deci nu sunt o amenintare directa (dar tot ii vede uneori ca si dusmani!). Neavand stressuri majore din cauza vreunei schimbari radicale, ci numai avantajele unei mult mai mari usurinte in rezolvarea indatoririlor zilnice (usurinta de care beneficiaza dealtfel si barbatii), femeile au tot timpul si toata energia necesare pentru a explora noi orizonturi. Au timp si energie pentru cariera, pentru politica, pentru idealuri de independenta si de redefinire a rolurilor barbatului si femeii.

Daca o femeie isi doreste un copil este minunat, este dreptul ei, ce poate fi mai frumos pe lume etc. Daca barbatul vrea sa plece o luna in munti cu inca 5 barbati sau pur si simplu sa caute alte femei este un nenorocit demn de tot dispretul care isi face de cap in timp ce sotia ii aduce un bebelus, exact cand ea are cea mai mare nevoie de el. Amandoi fac exact ceea ce le dicteaza natura lor! Chiar, credeti ca acum tz mii de ani barbatul statea 9 luni sa isi mangaie femeia gravida (presupunand prin absurd ca ar fi stiut cineva ca e gravida cu el si nu cu unul dintre ceilalti 30 din “familie”!!!!), apoi inca 3 luni sa ii suporte depresia post partum si inca un an sa isi ingrijeasca odrasla?! Pai ar fi crapat toti de foame, i-ar fi mancat jivinele si i-ar fi facut sclavi cei din tribul vecin!

Probabil ca suna foarte misogin si sunt convins ca reactiile vor fi dure, dar spuneti-mi care este fisura in acesta logica! Repet, nu spun ca tot ce se intampla este rau. E clar insa ca nu este natural si schimbarile au loc cu mult mai repede decat o specie se poate adapta la ele.


Se face mare tam-tam despre egalitatea in drepturi, ajutorarea celor defavorizati, principii si morala samd. Suna foarte “politically correct”, nimic de zis. Doar ca nu asa a creat natura omul. Societatea actuala rastoarna valorile naturii. Nu mai trebuie sa fi un exemplar reusit, sanatos si puternic pentru a supravietui si a iti purta genele mai departe, trebuie doar sa ai acces la servicii medicale. Daca esti un luptator iti petreci viata la inchisoare. Inteligenta, ca arta a supravietuirii nu mai are aplicare in ambuscade, capcane si crearea si folosirea obiectelor simple ca unelte si arme, ci in abstractizare, siretlicuri juridice in baza unor legi nenaturale si strecurarea prin paienjenisul de reguli, norme si dogme artificiale. Nu stiu daca aceasta transformare este evolutie sau involutie. Numai viitorul va arata daca pe termen lung omul prospera sau se autodistruge (ceea ce pare foarte probabil vazand ce se intampla in lume). Ce este insa sigur este ca toate aceste transformari au fost cu mult mai rapide decat posibilitatile de adaptare a speciei la noile conditii. Pana una alta nu suntem foarte diferiti de oamenii care au trait acum 5000 de ani. Ne difera educatia si mediul in care traim, dar genetic e clar ca nu putem fi foarte diferiti. Suntem doar mult mai degenerati din cauza medicinei care a oprit procesul de selectie naturala , mult prea multi (tot din acelasi motiv) si bolnavi psihic din cauza traiului intr-un mediu pentru care nu suntem adptati. Cuceririle tehnologice au luat-o cu mult inaintea constiintei si riscam sa ne autodistrugem. Se stie ca afectam distructiv in mod galopant intreg ecosistemul planetei, dar nu ne pasa, e mai important confortul de moment. Stim ca incidenta cancerului a crescut de zeci de ori in cativa ani, dar nu incercam sa eradicam cauzele, ci doar sa gasim tratamente. Luptam efectiv impotriva naturii si ma indoiesc ca avem sanse. Exact in acelasi fel se incearca modificarea peste noapte a comportamentului masculin, pentru a corespunde exigentelor unei societati nenaturale. Probabil in cativa ani ingineria genetica o sa o faca si pe asta: barbatul ideal, cu un soi de robinet la testicole, ca sa functioneze numai cand si daca simte consoarta nevoia! Eventual cu telecomanda.

So… luati de dati cu pietre

PS: Personal NU sunt un exemplar masculin reusit. Sunt dintre cei pe care mediul si educatia au reusit sa ii distruga in mare masura, pana la eradicarea macar in parte pana si a instinctului de conservare. Nu la mine ma refer cand scriu toate astea, mie mi se aplica doar in mica masura. Eu sunt deja destul de degenerat pentru a nu avea o gasca de prieteni, pentru a nu avea porniri de luptator, nici macar sporturile nu ma pasioneaza. Iar pornirile pe care le mai am, am invatat sa mi le reprim cu stoicism cu pretul autodistrugerii psihice. Sunt aproape barbatul model! Pretul? Asta:



My life stinks

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

ca sa fiu sincera, eu nu ma simt deloc "degenerata" si nici n-am pretentia la un barbat doica: sint convinsa ca, daca ar fi mai mult ca mine, adica mai mult femeie decit barbat, n-as putea decit sa-l consider sor-mea, eventual si cu un usor dispret bonus.

Cred ca problema provine tocmai din faptul ca nu-si apara femela. Si puii. Si nu le asigura necesarul: de hrana, de mediu, de protectie.
Aici era vorba tocmai de faptul ca "inseala": adica isi paraseste/tradeaza femeia si progenitura atunci cind trebuie sa le asigure subzistentza.
Nu cred ca stramoshii de care vorbesti tu isi puneau coada la spinare cum aparea un bb in pestera si se duceau invirtindu-se, lasind mama si copilul sa se descurce singuri acolo. In mod cert n-aveau problema asta psihologica acuta.

Btw, e demonstrat stiintific ca nivelul testosteronului la barbatii care traiesc in preajma unui bb mic scade. De ce? tocmai pentru a preveni accesele de violentza definitorii pt "masculinitatea" lor si a nu leza puiul.
Si aci e dictat de "mama natura", nu de interventiile medicale actuale.

Iar in ce priveste evolutia femeilor, n-as fi sigura ca o femeie gindeste ca tine daca are si o cariera in spate (care nu e neaparat "moft" - uneori pur si simplu nu are masculul care sa ii tirasca hrana in pestera si trebe sa o faca singura).
Si daca are si un barbat care nu-si poate duce singur ciorapii la baie. Si trebe sa fie servit mai rau decit copilul. Nu stiu care erau regulile in pesteri, da' cred ca marii EI erau ceva mai independentzi si isi luau singuri falcile de carne si si le duceau la gura.

Personal, as fi foarte multumita sa stau eu cu bbeul intr-o dolce vita, "masculul luptator" (sau "masculii"... si mai bine!!) sa ne pazeasca la usha de toate relele si sa ne aduca tot ce ne trece noua prin cap - iar eu sa ma rezum la rolul ancestral de mama shi femeie.
E, nici asta nu se prea poate....

Daca s-ar putea, l-as lasa zau sa se duca cu gashka la vinatoare. Si sa faca pe Tarzan in jungla, ca nu m-ar deranja cu nimic.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Eu nu stiu daca omenirea a evoluat sau a involuat de la comuna primitiva pana in prezent, stiu doar ca de la "instinctul nostru, stapanul nostru", noi oamenii, si femei si barbati am capatat ceva in plus, constiinta, morala, si IUBIRE. Eu cred in dragoste, in iubirea unica, in sufletul pereche... Am vazut barbati care iubesc aceeasi femeie de un car de ani, pare ca de un veac... si credeti-ma ca sunt atat de reusiti ca masculi incat numai la un pocnit din degete ar avea orice femeie ar dori, reusiti din toate punctele de vedere, nu numai fizic, cu toate astea privirea lor straluceste numai privind femeia lor. Instinctele raman, desigur, cum a exclamat un prieten (familist convins, dealtfel, dar putin abtziguit) la vederea unei femei frumoase la o petrecere: "ah, cu asta as face 3 copii"...
Poate ca cei care inseala nu au gasit inca pe cineva pe masura lor si au o relatie stabila de convenienta, dictata de regulile sociale. Fiecare avem undeva un suflet in care sa ne oglindim, numai ca poate inca nu l-am gasit, si poate nu-l vom gasi niciodata, de aceea tot cautam...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymcar spune:

Elise, evident ca nu se mai poate. Regulile jocului s-au schimbat si drum inapoi nu prea mai exista (doar daca nu trecem prin vreun cataclism si ne inoarcem de unde am plecat).
Nivelul testosteronului scade... daca nu mai sunt si alte femei disponibile prin pestera.
Iar cariera pentru multe femei a devenit necesitate tocmai din cauza schimbarii regulilor. Pentru multe insa ramane doar o ambitie.
Omul preistoric probabil nu isi lua coada pe spinare, nu pleca in alta pestera. Dar isi focaliza atentia mai mult asupra altor ocupanti ai pesterii. Nici omul actual nu schimba neaparat orasul. Diferenta este doar ca acum proprietatea si impartirea hranei si securitatii nu mai sunt la comun. Asa incat parasita cam poate face foamea, nu mai are sprijinul comunitatii. Avantajele si dezavantajele maretii evolutii.

My life stinks

Mergi la inceput