cancer la plamani- ce mai e de facut?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ceraseluta spune:

Buna fetelor,recunosc ca sunt off topic dar,din toata experienta voastra poate imi raspundeti si mie la o intrebare: Are cineva cunostinte daca acest flagel,de orice natura si localizare ar fi el provoaca febra? Tata are o tumora primara la ficat,fara metastaze,a terminat a 6-a cura de cito si de vre-o 10 zile deja ,are febra .Initial am fost la pneumologie,gandindu-ne sa nu fi facut vre-o pneumonie,ceva.I s-au dat antibiotice dar febra nu cedeaza.Macar daca as stii ca febra e corelata cu cancerul am renunta sa-i mai otravim ficatul cu antibiotice.Va multumesc mult de tot...Doamne ajuta si multa sanatate.

cela(31)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaA spune:

Ceraseluta, febra poate fi de la multe. In primul rand probabil ca sistemul lui imunitar e super scazut in sensul ca valorile sangelui sunt la 0. In momentul cand toate or sa inceapa sa urce din nou, foarte probabil ca febra sa dispara. Intre timp ar trebui administrate antibiotice care sa acopere o arie cat mai mare de bacterii si toate alea.
Din cate stiu eu flagel e un mediacment care se adminstreaza in cazul unei bacterii aflate in stomac si care de obicei isi face de cap atunci cand sistemul imunitar e slabit si mai ales cand se administreaza antibiotice in acelasi timp, dar care va disparea cand vor creste leucocitele.
Sper ca te-am lamurit cat de cat.
Iti spun din experienta pe care am avut-o cu baietelul meu care a trecut prin chemoterapie.
Multa sanatate tatalui tau!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Ceraseluta asa cum ti-am scris si pe PM, mergeti si faceti-i tatalui tau niste analize complete. Sunt mai mult ca sigura ca are scazute toate cele, asa ca medicul specialist ar trebui sa ii dea ceva pt cresterea leucocitelor care e normal sa scada dupa curele astea dar aveti grija sa nu scada prea mult. Mama le-a avut 2600 si resp 2900 si ele trebuie sa fie intre 3800 si 9800. Dr ei i-a spus sa avem grija mare sa nu scada la 600 ceea ce e grav. Ea a luat ceva pt cresterea leucocitelor dar nu mai stiu ce.

Asa ca mergeti sa faca toate astea. Probabil ca sist imunitar e scazut si de-asta nici medicam obisnuite nu isi fac efectul.

sanatate multa!

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

Ceraseluta
Din cate stiu eu cancerul nu da febra! Febra sigur o are de la imunitatea scazuta sau altceva care s-a dereglat de la cito'.Multa sanatate!Si cumnatul meu facea febra i-au facut din nou tomografie( a 2-a in 2 sapt) si au depistat de unde...nu avea legatura cu tumora...ci cu ceva ce uitasera doctorii sa faca( la terminarea operatiei).
Sa dea DD sa ne dai vesti bune!
DANY

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi-ha spune:

Imi pare sincer rau.Si eu sunt foarte atasata de tatal meu si n-as vrea sa primesc vreodata astfel de vesti.

Insa:stiu o persoana care s-a operat de cancer la plamani acum multi ani[vreo 5 cred],avea in jur de 60 de ani si este bine-merci crescandu-si nepotica.Stiu doar ca s-a operat la Cluj.

MULTA SANATATE.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roel spune:

Draga Christel,

imi pare rau sa aud asemenea vesti. Atata vreau sa-ti spun, doctorii in cazurile disperate de cancer, se hazardeaza si dau asemenea pronosticuri de supravietuire, pentru a alarma familia si pacientul sa faca tot ce se mai poate face, ca timpul e scurt.
Eu am 3 cazuri de cancer in familie, mama si unchiul si tatal lor (bunicul meu). Bunicul s-a dus si unchiul meu tocmai s-a stins de cateva saptamani, de un cancer la plamani cu metastaze multiple. Cand l-a descoperit, la sf lui martie, ai fi zis ca dr sunt nebuni...el era bine mersi, nu arata in nici un caz ca un om bolnav. Avea dureri de stomac!!!
Diagnosticul i l-a pus pe baza de tomografie si special pentru plamani o bronhoscopie cu biopsie din bronchii. Fara astea doua nu se poate vorbi de diagnosticare corecta. Nici in cazul lui dr nu au mai vrut sa faca nimic...nimic. Luati-l acasa si 3 luni mai dureaza...Am crezut ca innebunim, am fost zilnic pe la toate spitalele si doctorii din Bucuresti...nimic...Jenant tratamentul aplicat unui om care se prezinte la dr. pe picioarele lui, in putere si conduce si singur masina...de doar 52 de ani.
Concluzia...dupa cele 3 luni nenorocite, prognozate de dr. s-a stins. A fost o agravare a bolii fulminanta, care l-a slabit si pus la pat...si asta cu doar 2 sapt inainte sa moara. Pana atunci n-ai fi zis ca are ceva.
Asta e cancerul de plamani...cel mai rapid si cel mai crunt dintre toate formele de cancer..
Va doresc din suflet multa putere si sa-i dea Dumnezeu sanatate tatalui tau.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmi1975 spune:

DRAGA CHRISTEL soacra mea a descxoprit boala la un control de rutina la marius nasta operata de dr cordos si alt dr imi scapa numele acum i s a extirpat plamanul stang a urmat o serie de citostatice dar sfarsitul a venit la 6 luni de la descoperirea bolii.NU ne vine nici acum as credem n a fumat in viata ei a stat in conditii ok adr boala a ales . avea 49 ani . Eu zic ca daca acesta e rezultatul sa te rogi al bunul dumnezeu sa nu se chinuie .AM coinsultat o gramada de dr a facut teste peste teste cu f multi bani dar fara rezultat nici macar cele natuiriste n au ajuatat.DUMNEZEU SA TI DEA PUTERE EU AM SUFERIT PTR SOACRA MEA DAR PT UN PARINTE............

stef 12 02 2006si bia 12 12 1997 poze stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elemer spune:

quote:
Initial creeata de Christel

Tocmai am aflat ca tatal meu a fost diagnosticat cu cancer la plamanul stang. Dr. de la spitalul Marius Nasta din Bucuresti nu-i da sanse prea mari(el spune cateva luni).
Sunt distrusa, vestea asta m-a daramat total, plang in continuu de cand am aflat, noi abia ne-am intors din Romania si gandul ca poate nu am sa-l mai vad ma ingrozeste.
El are moralul foarte bun, am vorbit cu el la telefon, dar nu stiu daca se ascunde de noi sau este optimist.
Acum caut retete naturiste, daca stiti si voi ceva retete s-au ce am putea sa mai facem,unde sa mergem cu el, mi-ar fi de mare ajuto
Nu stiu ce sa fac sa fie bine, am mai pierdut acum 2 ani un frate si nu pot sa concep o alta pierdere asa curand.

Orice sfat imi este de ajutor.
Multumesc ca sunteti aici si m-ati ascultat.


Stimata Christel
cred ca ar fi bine sa mearga la un medic homeopat bun,in Bucuresti sunt,am auzit de niste rezultate bune in cazuri de cancer.Important e ca medicul sa fie bun,tatal dvs. sa fie destul de deschis sa spuie exact asa cum simte, atat fizic cat si psihic,ca sa poate gasii remediul care se potriveste.
Sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lovejulya spune:

Buna... Am citit mesajele tale si pt ca am o ruda care trece tot prin asa ceva, chiar mi-am dorit sa scriu ceva... Nu stiu tu ce sperante ai, dar ceea ce-ti pot spune sigur este ca nici medicii nu stiu nimic si chiar daca au spus ca mai are doar cateva luni...asta au spus-o de la ei. Am o matusa care a aflat de aproape un an ca are cancer la san (de 7 ani). Boala era in ultima faza, ea a slabit extrem de mult, a inceput tratamentul cu citostatice, i-a cazut parul si dintii (chiar daca are doar 43 de ani...)Asta se intampla din cauza tratamentului care omoara o mare parte din celulele corpupui: cele bolnave, dar si o mare parte din cele sanatoase. Nu trebuie sa te ingrijorezi, pt ca asta se intampla cu orice pacient care foloseste acest tratament. Dupa mai bine de jumatate de an de tratament, acum s-a ingrasat la loc si se simte f bine. Boala inca exista, dar ea crede ca se va face bine, iar medicii o incurajeaza, chiar daca la inceput, nici nu voiau sa se apuce de tratamen, spunand ca ar fi inutil, boala fiind prea avansata. Pt ca tatal tau are o varsta putin mai avansata, se stie ca totul va fi mai greu, iar sansele se diminuiaza, dar am citit in cateva reviste din anglia de pacienti de peste 70 de ani...care s-au facut sanatosi. ...totusi, un alt medic din anglia mi-a povestit de tatal sau care a avut cancer si inainte de a incepe tratamentul a fost intrebat: unde vrei sa mori, ca sa stim unde sa incepem tratamentul?.. E foarte dur, dar sa stii ca tratamentul acesta este ectrem de puternic si...din pacate...nu toti reusesc sa-l faca pana la capat.
Cunosc toate acestea pt ca acum cateva luni, eram in anglia cu un unchi de-al meu si avea o perioada cam lunga de cand tusea si avea dureri in piept. s-a gandit ca poate are o raceala la plamani si a mers la o raza. atunci medicii au vazut ca un plaman e bolnav, dar nu si-au dat seama ce are. l-au internat si au vazut ca are apa la plamanul trept. cand i-au scos lichidul, era cu sange (...de ingrijorat!!!), asa ca au continuat cercetarile. dupa 2 saptamani in care nimeni nu stia ce are, nu i se dadea nici un tratament (decat i se lua sange zilnic), i-au dat vestea cea urata...ca are cancer ...in a treia faza. I-ar fi facut operatie daca ar fi fost afectat doar plamanul, dar din cauza lichidului, infectia a inconjurat to pieptul. Daca tatalui tau nu i se face operatie, trebuie sa fie acelasi motiv, nu varsta. Apoi...unchiul meu a plecat in ro, a inceput tratamentul cu citostatice (la fiecare sedinta se simtea foarte foarte rau...dar e normal) si totodata si un tratament naurist, (cica) foarte bun. Cam dupa 4 luni de tratament..(acum) a renuntat la ambele tratamente, spunand ca se simte ffff bine, mai bine decat inainte. Nici nu mai crede ca a avut vreodata ceva. Totusi...asta o spune el, nu medicii, iar eu sunt convinsa ca boala inca exista si ...o va simti putin mai tarziu. El insa a decis sa renunte la tratament. Tratamentul naturist era ceva cu aloe-vera.
Ceea ce nu trebuie sa manance este CARNEA!!! E cel mai mare dusman al cancerului. Sa manance cat mai multe legume si fructe. Pt cancer, nimic ce a trecut prin temperaturi de peste 40 grade, nu e indicat! DEci, sa incerce sa manance totul proaspat si niciodata carne, mai ales de porc sau vita. Poate asa de pofta...ceva peste sau pui, dar si-asa prea putin. Cred ca este cam tot ce puteam sa-ti spun. Sper ...sa fie bine. Si eu mi-am pierdut tatal acum 2 ani, dar mie nu mi s-a dat ocazia sa fac nimic pt el:( ...pt ca a avut un accident. Ohhh! Aveti grija de el...si de voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lovejulya spune:

Am mai citit cateva mesaje de-ale voastre si as putea raspunde la unele: este intradevar nevoie de biopsie pt a fi sigur 100% daca este cancer, iar biopsia la plaman se poate face, doar ca este foarte greu (nu stiu in ro daca se face, dar cred ca da).
Altceva, indiferent daca este cancer malign sau nu... cancerul omoara si chiar NU este inofensiv!!! Diferenta este intradevar mare si anume ca cel benigh poate fi operat cu usurinta, fara a exista riscul de a reaparea, pe cand cel malign nu trebuie deranjat, pt ca asta il ajuta sa se extinda mai usor.
In legatura cu febra, din cate am vazut eu, este prezenta, mai ales daca este vb de la plaman.

Acum, vin si eu cu o intrebare la voi, pt ca sunt foarte ingrijorata!!! Fratele meu are 17 ani si cam de o saptamana prezinta o durere mare in spate, partea dreapta, dar nu e muschiul, nu e osul... este ceva inauntru. Vazand tot ceea ce s-a intamplat cu unchiul meu sunt estrem de ingrijorata si ma intreb...ce altceva ar putea fi decat plamanul? Sper sa fie altceva, pt ca plamanul se stie ca nu doare decat atunci cand este foarte grav bolnav, iar boala s-a extins undeva...in jurul lui. ...Are cineva o idee de unde ar putea veni acea durere? Nu doare la atingere, doare la miscari...

Mergi la inceput