relatii tensionate- cum le gestionam?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Pai da, dar in conditiile in care zici ca nu v-ati confruntat direct, nu concurati direct pentru nimic, nu interactionati prea mult, asta cu rasismul si invidia poate fi cel mai plauzibil motiv. Nu stiu ce sa faci. Si eu am unul care se uita stramb la mine. Eu sunt in continuare draguta cu el, politicoasa si gata. Ba l-am si invitat la petrecerea pe care o organizez acasa la mine pentru cativa colegi, ca sa ii arat ca eu n-am nimic cu el. M-a refuzat, of course

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Si atunci crezi ca n-are rost sa vorbesc cu ea?
Ca fetele ma pornisera

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Ignor-o si tu si exact in felul in care o face ea!
Si eu am intalnit "figuri" de genul asta si ...crede-ma asta a fost in final cea mai buna solutie.
Cea cu invitatia la o cafea si sa discutam despre...m-a facut sa ma simt de parca eu eram picata din cer!
Asa ca...treci la atac!

Sa auzim de bine ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu nu m-as baga sa am o discutie directa. As zice sa fii in continuare cat se poate de draguta cu toata lumea, inclusiv cu ea, ca sa nu aiba nimeni nimic sa iti reproseze. Nu putem fi placuti de toata lumea. Daca te poti intalni rar cu ea, fa-o, daca nu, asta e, fa-te ca nu observi si arata-i ca nu te afecteaza atitudinea ei, tu esti deasupra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Asa cum a zis si Lorelei incearca si iesiti undeva si discuta cu ea la modul cat se poate de dragut! E greu s o ignori, e greu sa nu observi.
O discutie poate rezolva macar ceva, un pic - si tot e bine!

Bafta!

corinadana mama Ralucai
The mother's heart is the child's schoolroom.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

quote:
Originally posted by crini

Da, e italianca.
Si sotul a zis ca poate e invidioasa ca eu extracomunitara am o pozitie buna in firma, desi repet, nu una pe care ar putea-o ocupa ea.
Ca sunt casatorita, am 2 copii, in timp ce ea continua sa fie 'fidantata' (logodita, combinata- cum se spune la noi) desi are peste 30 ani.
Mie mi s-a parut insa cam simplist sa reduc totul la asta, de-aia caut solutii.

Mami de fetita (1999)si baietel (2004)


Crini, daca nu interactionati in mod direct, eu zic sa nu te "risti" sa strici "aparentele" relatiei...
Ca poate sa se rezolve, dar dupa cum povestesti, e o persoana rautacioasa cu cei de alta nationalitate si probabil invidioasa chiar daca nu-si doreste ceea ce ai tu (sau poate isi doreste). Si s-ar putea sa interpreteze nasol incercarea ta de a linisti spiritele.
Tu stii mai bine situatia, tu vei decide.
Dar, orice ai face, incearca sa iti spui ca ea e una singura iar tu ai prieteni, ai multe realizari si impliniri si nu merita sa te "consumi" pt ea, care nu pare o persoana de calitate.
Iti tin pumnii sa se rezolve curand si bine !
Pupici !

Ana

_
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

fotografii cu noi

coafura preferata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornilia spune:

Crini, eu m-as purta cu ea EXACT cum se poarta ea cu mine. Daca nu-i nimeni in birou, nu o saluta si, daca te saluta, fa-te ca-ti cauti ceva prin geanta si "nu auzi". Daca mai este cineva in birou, saluta-i si spunele pe nume cu un mare zambet pe fatza. Nu mai astepta sa vina ea sa invite colega la masa...fii cu 5 minute inaintea ei si invita tu colega respectiva si rosteste doar numele ei, clar si raspicat. Daca in grupul de "tovarasi de masa" mai sunt persoane casatorite, cu copii sau cu aceleasi hobby-uri ca ale tale...imediat deschide o discutie (despre copii, sa zicem) la care ea nu poate lua parte (cu comentarii concrete). Poate asa, simtitnd ce ai simtit si tu atata timp, isi va da seama ca nu-i tocmai placut sa ignori persoanle din jur.
Eu asa am procedat, intr-o anumita situatie (cand am inceput noul serviciu). Indiferent cat de amabila, zambitoare si prietenoasa eram, o colega nic nu se uita in directia mea cand ii vorbeam sau intrebam ceva. Din momentul in care i-am copiat comportamentul (numai in relatiile cu ea) s-a schimbat complet si nu stia cum sa ma mai abordeze sa-mi intre in gratii. Bineinteles ca, dupa ce i-am dat lectia bine meritata, m-am purtat normal si acum suntem in relatii bune, profesionale, normale si, chiar daca suntem cu nervii intinsi, ne oferim un zambet reciproc.
Taria de caracter si un pic de "nesimtire" in preajma ei cred ca vor ajuta sa aveti o relatie normala la birou!

Cornelia si Maya (06.07.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Pe mine nu m-ar rabda sufletul sa n-o intreb daca e vreo problema, ca ai observat ca te evita si incearca sa faca abstractie de tine in naumite situatii. Posibil sa obtii un raspuns sau sa fii facuta inchipuita, asta e riscul "meseriei" daca pot spune asa.
Dar si daca o ignori si sa te porti exact ca ea risti sa nu obtii nimic, ba chiar o escaladare a conflictului care cel putin deocamdata este vizibil doar tie.

Intre cle doua rele eu as alege-o totusi pecea mai puti nrea: adica abordarea directa, ce poate sa strice o simpla intrebare, iar daca ea neaga existenta oricarei antipatii, atunci e totul ok si poti reveni si tu la sentimente normale fara sa te mai stresezi. Daca si dupa discutia asta tot apar frecusiru de genul asta, atunci intreab-o imediat dupa fiecare incident daca e vreo problema.

Si, asa cum au spus fetele, nu trebuie sa palci tuturor si sa fii preferata de toti, sunt oameni carora orice le-ai face nu te vor placea niciodata, daor simplu fapt ca existi si ca respiri langa ei ii va deranja, si numai fizionomia fetei tale le poate fi antipatica, asa ca nu te stradui prea mult. Mie mi-a luat ceva timp (ani) si consum interior sa pot sa-mi insusesc atitudinea asta, caci n uvine dintr-o data, ci cu timpul si cu mult exercitiu. Dar la mare parte din intelegerea fenomenului m-au ajutat explicatiile principesei pe unde le gaseam, pe ici pe colo. Iar maternitatea, ca experiment a fost o "alifie" vindecatoare (e mult de vorbit pe tema asta si devine deja subiect aparte si off-topic). Stiu ca n-ai sa ajungi acasa intr-o zi si o sa incetezi dintr-o data sa-ti mai pese de toti oamenii astia, dar fa eforturi zilnice si daca intr-adevar iti doresti sa te schimbi si sa privesti diferit problema.

.......in 29+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Multumesc try, as vrea sa ma schimb in sensul spus de tine, nu sa fiu indiferenta la parerea celorlalti despre mine, dar sa o accept senina.
De fapt am si scris in post ca inprimul rand caut solutii sa rezolv situatia si daca nu se poate vreau sa invat sa o iau firesc, fara sa ma consum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Crini cu siguranta nu o sa se schimbe nimic in bine daca o ignori. Dar daca o abordezi - prietenoasa si zambitoare, privind-o in ochi - si discuti cu ea, o intrebi cu ce o deranjezi, de ce te discrimineaza vadit si ce nu ii convine, ai sansa sa schimbi situatia asta. Poate o supara ceva ce poti schimba, poate e vorba de o neintelegere, sau macar puneti cartile pe fata si stiti cum stati. Dupa o astfel de discutie directa ii va fi mult mai greu sa se poarte urat cu tine, fii sigura de asta. Si in plus, poti sa o ignori dupa discutie in caz ca nu obtii rezultate.
Uneori oamenilor de tipul asta le e suficient sa vada ca te intereseaza parerea lor, asta ii multumeste si chiar le schimba parerea despre tine. Se simt mai importanti si mai pretuiti.
Succes!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput