Azoospermie - cap 4 -

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns didi-anda spune:

buna fetelor. am citit mesajele voastre si-am vazut ca stiti foarte multe,in comparatie cu mine...vreau sa va spun pe scurt povestea cu sotul meu.si-a facut spermograma si dr a zis < nu este bine, dar nici rau>. atat. mie mi-a iesit prolactina prea mare si mi-a dat sa repet analiza. a spus ca, daca iese bine, sa facem inseminare. am ramas socata. inseamna ca nu-i chiar asa de bun rezultatul spermogramei, dar ce ma nelinisteste pe mine , este faptul ca nu i-a dat sotului sa mai faca nici o analiza, nu i-a dat nici un tratament. am citit pe net ca la multi se pot da tot felul de tratamente. am citit de Multi Maca. imi puteti spune mai multe despre acest produs? se ia doar daca ti-l prescrie dr? eu sunt in israel si nu stiu daca exista si on farmaciile de-aici. sper ca ma puteti ajuta cu vreun sfat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_72 spune:

MickeyD ...felicitari ! Sa va traiasca minunea si sa va aduca numai bucurii ...
Spune-mi si mie,te rog....cu azoospermie ati facut FIV+ICSI si ati reusit ? Superrrrrrr......
Din prima incercare ? Si unde anume ati facut, la ce spital ? Cu ce echipa de medici ?
Nici nu stii cate sperante mi-ai dat......
Astept raspunsurile tale .....

Ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrabirni spune:

Miki, sa facem si noi o listuta cu gravidutze, ca doar o avem pe MickyD.Asa le putem incuraja si noi pe fete.Ce ziceti, azoogirls?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MickeyD spune:

ella_72 Cu riscul de a repeta o poveste pe care deja multe dintre fete o cunosc, o sa incerc sa iti spun pe scut cam ce am facut noi.
In primul rand am mers pe la ¡K multi medici si pentru mine si pentru sotul meu pana am gasit in sfarist pe cineva care sa ne inspire incredere, care sa dea dovada de profesionalism si foarte important de omenie.
Sotul meu (la data punctiei) avea 38 de ani iar eu 27. Toate analizele mele au iesit bine iar la el, sunt scrise si mai sus, dar in principal cele genetice si hormonale au fost bune dar ... diagnostic de azoospermie. Ne-am hotarat sa faca o singura biopsie testiculara (deci nu a facut si una de proba). Nu e o procedura complicate dar este o interventie chirurgicala pe testicol si am preferat sa ¡§riscam¡¨ (adica puteam sa avem surpriza san u gaseasca nimic) decat sa faca biopsia de doua ori. Asa ca in aceeasi zi in care el a facut biopsia eu am facut punctia. Combinatia intre ce au gasit la el si ce au ales de la mine n-a fost super dar am avut 4 embrioni (nimic de congelat). I-am pus pe toti patru si ¡K unul a fost mai ¡§mare si tare¡¨, i-a dat pe ceilalti afara si a ramas acolo 9 luni ƒº
Am facut FIV+ICSI la Giulesti cu Dr. Dracea si Dr embriolog Cocei iar pentru sotul meu Dr. Damian care este super. De fapt toti sunt super. Ne-a reusit din prima, si acum ne pregatim sufleteste sa mai incercam odata.
didi=anda ¡V daca medical a spus ca nu e nici bine dar nici rau, adunci nu cred ca e vorba de azoospermie. De obicei noua ne spun ¡§e foarte rau¡¨ E posibil sa fi gasit gigei in sperma dar fara mobilitate prea mare deci sanse ca ei sa ajunga unde trebuie ... scazute. Daca poti sa aflii rezultatul detaliat al spermogramei (volum, numar, mobilitate, timp de lichefiere ¡K) si sa scri aici putem (prin comparative) sa incercam sa mai lamurim situatia. Nu suntem noi experte dar ¡K din pacate stim mai mult decat e cazul despre toata treaba asta.
Sper ca totul sa iasa bine pentru voi. Produsul Multi Maca este de la Forever Living Products. Este de fapt, cum zic ei, acel sistem piramidal si cred ca trebuie sa fie si la voi in tara. Incearca sa cauti pe internet distribuitori FLP poate gasesti ceva.

pup fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

Fetelor ... din pacate nu am acum suficient timp pentru a scrie toate lucrurile pe care vreau sa vi le spun, insa voiam sa va rog sa aruncati un ochi pe subiectul pe care l-am postat: "Fundatie care sustine costul unei fertilizari".
Astept si acolo parerile voastre !
Va doresc o saptamana plina de vesti bune (de orice fel) !

PisiX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

MickyD - cred ca ne place sa ne spui iar si iar povestea ta ... E o poveste care ne da curaj, speranta si incredere
andrabirni - cand am inceput sa citesc mesajul tau cu lista de gravidutze am crezut ca ai si tu o veste buna... Vai ce m-as mai fi bucurat ! ar fi frumos dar ma gandesc ca la noi ritmul in care se adauga noi persoane e asa lent incat poate fi deprimant ... si nu avem nevoie de asta, nu? ...
ella_72 - draga mea exact asta am spus si noi cand am citit mesajul ei : ne-a readus speranta !Parca simt ca fiecare a reinceput iar sa se miste, sa fie mai motivata sa se tina de treaba
didi_anda : intr-adevar, sunt cam putine informatiile pt a putea trage o concluzie... daca afli mai multe scrie-ne si poate una din noi va sti sa-ti explice cat de cat
nucutza hai ca m-am regasit ... si eu ii tot pun cate un diagnostic "simplu" (simplu pentru azoospermie, ca sa nu se inteleaga gresit) sotului meu, in fiecare zi altul :-)
iuca - draga de tine, stim exact cum e socul de dupa ce "afli"; si stiu si cat de multa caldura mi-a adus in suflet acest forum ! iti uram succes din toata inima si poate nu e cazul de ingrijorari...
copilutzu draga cred ca stresul e de vina pt creseterea alarmanta a celor care nu pot face copii ... inainte parca nu auzeai atat de multe cazuri
miki - te-am lasat la final pt ca m-a obsedat mesajul tau de cand l-am citit joi noapte ... Ce sa spun, imi pare nespus de rau pt ca stiu cum ai sufletul acum ... Insa eu zic sa-l bati pe sotiorul tau la cap sa va mobilizati acum putin si sa faceti un tur de forta: eu zic sa mergeti si la dr Matei si la oricine ar putea sa-si mai dea o parere pt ca eu am fost la atatia si fiecare a spus altceva ! Stiu ca la valori mari de FSH e greu, dar poate vine cineva cu o idee de unde ar putea fi FSH-ul in halul asta sau oricum, cred ca orice idee e bine-venita
Sotul meu a fost la dr Matei si din pacate nu a iesit nimic la probe : nici in urina nici in sperma nici macar un spermatozoid (nu stiu cum a vazut Dr. S ceva, ca si ea a facut amanuntit si nu a vazut nimic). Dar, excluzand pe baza analizelor alte variante, si pe baza aspectului spermei (a zis ca e mai densa) a ajuns la concluzia ca ar putea fi obstructie. I-a spus de asemenea de biopsie, dar a zis ca pana acolo mai are de trecut niste teste, biopsia fiind ultima si a zis ca nu il trimite acolo decat daca din restul testelor va sti ca exista sanse reale sa gaseasca ceva. Deci i-a facut trimitere la alt urolog (nu a ajuns acasa ca va spuneam eu la cine), l-a pus sa faca doppler (ca in cazul sotului Elisei), a zis sa mai vina peste 10 zile cu o noua spermograma pt ca primeste nu stiu ce teste din Franta (super noutate abosluta si megafantastica) cu care poate sa vada pana aproape de siguranta ce si cum. Ei, asta a fost explicatia sotului, ca daca mergeam eu va spuneam exact ce teste :-)
Deci eu am pornit cu motoarele la maxim ! Azi a venit o prietena care are un bb mic si l-am tinut in brate si m-am jucat cu el si ... mi s-a parut cel mai frumos lucru posibil ! Suficient de frumos cat sa lupt cu toate fortele pt el !
Azoogirls, sunteti cam apatice ... sper ca nu v-au apucat depresiile si ca doar absenta lui Miki v-a cam molesit
Miki te asteptaaaam !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrabirni spune:

Pisix,
Bine ca mai energizezi tu capitolul.....am citi la Fiv despre fundatie si cred ca e o idee excelenta. Am sa scriu si eu mai incolo.Eu vreau sa te intreb ce teste amanuntite face sotul tau, unde , cat si cum.pentru noi e foarte important sa nu batem pasul pe loc...sa ne informama.Da-ne mai multe amanunte daca nu te superi sau scrie-mi un PM.
Eu ziceam sa scriem in fata la reusite pentru ca, atunci cand aflii ce inseamna azoo, prima intrebare care iti vine in minte este:oare o fi reusit careva sa aiba bb cu sotul avand azoo?Cum ziceti voi...important este sa nu o lasa singura pe MickyD si sa fugim langa ea, la mamici.
Nusy,cat mai multila control!
Miki, nu ne ramane decat sadar nu stiu pe cine..sau ce...
Nucutza,Iuca,Ella_72,MickyD,Copilutzu,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

andrabirni sa stii ca sotul meu e f cooperant dar din pacate nu asa la curent cu toate info pe care le stim noi deci nu a reusit sa-mi dea prea multe detalii; oricum, am inteles ca il pune sa faca vreo 4-5 teste diferite. A zis ca i-a explicat f frumos si a inteles dar nu poate sa-mi explice si mie :-)
Dar joi ma duc si eu cu el la Dr. Matei ca ne-a chemat sa-i ducem toate analizele si atunci o sa o intreb eu si va spun.
Pai cum sa nu va energizez ?... Va sunt datoare, la cate dati m-ati energizat voi pe mine.
Haideti fetelor macar ca ne luam una dupa alta si tot mai avansam !
Cat despre fundatie, chiar te rog sa-ti scrii parerea, ideea prinde contur din ce in ce mai mult si sunt convinsa ca va fi un lucru minunat pt o multime de oameni !

PisiX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Nu stiu daca ma incadrez aici, da' nu prea mai stiu unde sa scriu, sa obtin si eu niste inf. si sfaturi. Am scris si la Oligospermie , dar fetele intra mai rar acolo.
Deci , rezultatul la prima spermograma.
volum 3.5 mls (normal)
concentratie 5 mil/ml (low)
mobilitate - fast -9%
- slow - 16 % 9(ambele impreuna -low)
morfologie - 10 % (low)
Doctorul a spus ca trebiue sa mai faca inca 2 spermograme , ca sa fie sigur de raspuns. Si nu i-a dat tratament, deocamdata.
Ce sa-i dau , am intrat si pe la Naturiste , da' nu prea mai gandesc limpede.
Ajutati-ma , va rog.

Noi 2 singurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

irlandeza nu prea stiu sa interpretez rezultatele tale dar stiu sigur ca Branca Ursului, Multi Maca (de la FLP) si Panax Ginnseng ajuta spermatogeneza.
Pana afli mai multe, daca vrei totusi sa faci ceva rapid, eu zic ca asta ar putea fi un start.
Va dorim succes !

Mergi la inceput