Spasmofilie...

Spasmofilie... | Autor: gogosar

Link direct la acest mesaj

Stiu si sunt convinsa ca s-a mai discutat acest subiect, dar vreau sa aflu acum de la persoane care sufera de aceasta"boala", ce tratamente au facut si cum si-au ameliorat acele senzatii groaznice.
Nu mi-ar strica si un sfat de la un specialist...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gogosar spune:

Si intr-un fel cred ca ar trebui sa incep chiar eu povestea mea in aceasta privinta:
Am avut de o gramada de timp,caderi de calciu si mag.Ce sa zic luam tratament, destul de regulat, in general cam atunci cand ma simteama rau.Intre timp aceste caderi s-au transformat intr-o lipsa totala, iar acum organismul meu nu mai asimileaza deloc Ca si mag.Am stat internata pe la mai multe spitale si diagnosticul final....smasmofilie sau tetanie.
Pentru cei care sufera de aceasta boala, stiu f bine simptomele.Palpitatii, simti ca iti iese inima din corp, tremur, ajungand pana la panica si stari de frica si anxietate.La unele persoane( nu e inca cazul meu) se manifesta si cu stari de lesin si pur si simplu cad pe strada.Acum sunt spre finalul unei asemenea crize.Bag ca si mag en-gros, mi-am mai revenit, dar oricum nu mai sunt cum eram inainte, am slabit si parca nu mai am chef de nimic.
Ma intereseaza si alte persoane cum ati trecut peste aceste stari, cu ce v-ati ameliorat starile........
Multumesc mult si scuze daca m-am intins prea mult...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Este o boala care se poate remedia daca ajungi sa controlezi microelementele care, in cazul acesta, nu mai sunt in cantitati normale.
Se tine un regim al vietii echilibrat. Daca esti agitat sau mananci dezordonat si dormi putin sau daca apar conflicte dese in familie, atunci poti spune ca nu te "vindeci" de tetanie (spasmofilie).
Se fac cure cu Ca+D3, Mg si vit.C.
Curele de Ca+D3 se tin 10 zile/luna timp de 3 luni consecutiv. Si trebuie sa stai la soare ca sa se fixeze D3-ul.
Se evita consumul de Cola, cafea sau ness.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

salutare
si eu am avut tot felul de probl cu calciu . acum nu pot lua dar nici nu pot spune ca au trecut problemele se pare ca se intetesc .
cu ce mi s-a ameliorat : calciu din scoici ( d ela mag naturist), cal din alge marine , miere cu coji de ou si nuci ( yak yak). in plus lapte si branza la fiecare masa ....... cred ca am mancat ptr un batalion .....
Foarte bine mi-a facut si gelul de aloe si apoi multimineralele d e la aceeasi firma :)

sanatate




BeBelusca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Salutare tuturor!

Eu m-am confruntat cu prima criza cu lesin anul trecut cand mai aveam cativa km pana la mare - un mod placut de a-mi petrece concediul, nu?
Am facut tratament injectabil cu gluconolactat de calciu si magneziu timp de o sapt dupa care, o alta saptamana luam vit A+D2. Vreo 3 ture de astea si m-am pus pe picioare. Cand am facut din nou calcemia, aveam 9,50 din 10.
Acum ma simt din nou cam obosita si slabita si cred ca am sa incep din nou tratamentul. Si factorul stres e foarte important, deci
Gogosar incearca sa elimini cauzele. E sanatatea ta.


nasica de moflea
Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosar spune:

Va multumesc de raspunsuri fetelor.
Problema e ca la mine nu e chiar asa de simplu, chiar daca calcemia din sange imi iese bine, cea din oase....si din organism e la cea mai joasa limita.Eu nu mai asimilez nici un pic de ca si mg.Trebuie sa iau incontinuu.Am facut si eu injectii cu gluconolactat de ca si mag,am luat si A+D2, si D3 uleios care e mai puternic.Totul e bine si frumos o sapt-2 dupa acre o iau de la capat.
Intra-devar nu am incercat coaja de ou cu miere.Am auzit ca e f bun(nu la gust), ci ca efect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Si mie mi s-a pus acest diagnostic can aveam 15 ani. Imi era asa de rau ca ma scurgeam. Trebuia sa mi se faca calciu intravenos ca sa-mi revin. Am dat de o doctorita foarte buna, pe vremea aceea (nu mai stiu cum o cheama), care mi-a spus ca NU trebuie sa depind de tratamentele medicamentoase, pentru ca nu ajuta la nimic, adica acel calciu nu se asimileaza. Mi-a spus sa ma bazez pe calciu care pot sa-l iau din alimentatie (produse lactate, legume, fructe-un regim echilibrat), iar daca mai am stari de slabiciune sa nu ma mai asez, ci sa incerc sa merg sa respir adanc sa trec peste starile "de panica". Deci sa pot sa controlez un pic boala. Culmea este ca a functionat. Acum dupa 16 ani, inca mai beau lapte zilnic, iaurtul nu lipseste si mananc foarte mult cascaval. Am reusit sa trec peste aceste stari, iar acum aproape ca am uitat ca am avut sau "poate" mai am aceasta spasmofilie!!!! Mie imi mai face bine, cand sunt obosita, sucul de grep!!!

PS. Doctorita mi-a spus sa ies cat mai mult la soare. Pentru fixarea calciului.

Multa sanatate!

Mergi la inceput