Farmecele si distrugerea casatorieiI!!!

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Problema nu ar trebui sa se puna daca credem sau nu in farmece, ci daca credeam in in existenta diavolului cu ajutorul caruia se fac farmecele.
Asta vrea diavolul, sa fie negat si inca cum se bucura cand multa lume ii neaga " lucrarea".
Deci, sunt convinsa ca se poate face mult rau prin farmece, indiferent daca persoana careia i se face rau crede sau nu, deoarece nu are nici o relevanta ( asta e parerea mea) daca acea persoana crede. Nu este vorba de autosugestie, in nici intr-un caz.
Este adevarat ca sunt persoane care nu pot fi atinse de farmece, iar asta se datoreaza vietii spirituale pe care o traiesc.
Atata vreme cat respecti Poruncile lui Dumnezeu, te duci regulat la Biserica, aloci rugaciunii timp zi de zi si incerci sa traiesti in comuniune cu Dumnezeu zi de zi, clipa de clipa, diavolul este dezarmat. Umilita il dezarmeaza.


Cititi despre asta. Sunt atatea carti aparute scrise de teologi.
Fecioara Maria apare inca in diverse locuri si da omenirii mesaje extem de importante care ne privesc pe toti. Acolo suntem avertizati si de felul in care " lucreaza" diavolul, deci.... atentie.
Rugaciunea Rozariului este ca un scut impotriva a tot ceea ce tine de farmece, blesteme si asa mai departe. Dumnezeu ne-a oferit metode de a ne proteja. In rest depinde de noi.

Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

quote:
Originally posted by michelle7

am o intrebare pt cine se are cu religia. Aici bisericile sunt diferite in sensul ca desi scrie "biserica crestina" inauntru are o cruce dar in rest arata ca o sala de spectacol. slujba e asa :2 piese religioase cantate de o formatie, pastorul care e imbracat la costum si care timp de 1 ora citeaza din biblie cuvant cu cuvant- ai foaia in fatza- si dupa aia discuta pe tema bibliei final iarasi piese religioase. E ok daca merg la o biserica din asta? sau e pacat pt mine ca si crestin ortodox.
Nu ma trimiteti sa caut biserica noastra aici pt ca nu vreau sa merg acolo ca adorm la slujba ,asa ca ori asta ori nimic. Voi ce parere aveti?

Michelle






Michele, cauta ori o Biserica ortodoxa ( am trecut-o prima deoarece presupun ca esti ortodoxa) sau catolica. Nu te du la alte Biserici, sau asa zise Biserici unde NU EXISTA TAINE, SACRAMENTE, unde nu se tine Liturghie, unde nu te poti spovedi, impartasi regulat,etc.


Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Salutare tuturor.
Am citit tot ce ati scris si cred ca parerile e normal sa fie impartite, insa in momentul cand ai probleme, si totul merge brusc foarte rau iti pui multe intrebari, iar cand nu gasesti nici un raspuns coerent atunci te gandesti ca poate exista si aceasta optiune.
Nici eu nu am crezut in magie neagra, pana nu demult, dar am intalnit o persoana, complet necunoscuta care stia atat de multe lucruri despre viata mea si despre necazurile mele si mai ales de unde provineau ca am zis ca totusi poate exista si astfel de persoane.Si cu atat mai mult cu cat aceasta persoana este un preot, foarte cunoscut chiar de multa lume, care nu cred ca are nimic de castigat ca te face sa iti deschizi ochii inchisi uneori de anumite persoane.
Nu as vrea sa intru in foarte multe detalii, din respect pentru familia mea si sotul meu, dar la noi au fost niste evenimente foarte ilogice, care nu au avut niciodata un raspuns clar.
Mama mea nu a fost iubita de socrii, iar soacra ii facea viata imposibila.Eu am ochi caprui si port ochelari, lucru care in familia mea e inexistent, iar ochii din strabunici ii au toti albastrii.Mama nu poate sa mai aiba copii. cu toate ca medicali sunt sanatosi amandoi.Tine un post si este dezlegata de farmece la Rohia si la cateva saptamani ramane insarcinata, dupa nastere insa apar probleme mari, ajungand sa fie operata de 2 ori la Cluj.Cat despre relatia intre ai mei era foarte buna,dar de sarbatoriule mari in an, pana la acea dezlegare, existau unele episoade fara nici o explicatie de reprosuri, certuri, plecari de acasa,dar fara sa se ajunga la violenta fizica.Problema era cu mersul la biserica care era un calvar la noi in casa uneori.
Mama moare intr-o noapte de luna plina 22.02.2002, ce coincidenta nu?Nu a fost bolnava de inima niciodata nici probleme cu tensiunea, si face o comotie cerebrala in 5 minute.Sora mea ramane de 11 ani, iar tata este concediat si trimis in pensie fara nici o recompensa materiala dupa 30 de ani de munca intr-un combinat chimic.
Cat despre relatia mea cu sotul, nu as vrea sa intru in detalii si amanunte, mai ales ca cineva e cu ochii pe tot ce scriu in acest site si raporteaza totul la soacra, si putin imi pasa oricum, dar nu vreau sa imi jignesc sotul, ca el saracul nu are nici o vina de cum este familia lui
Stiu ca soacra nu ma place, si a incercat de cate ori a putut sa imi faca viata imposibila, uneori chiar reusind acest lucru, dar eu cred ca in viata totul se plateste, si ea deja incepe sa simta acest lucru.Nu vreau sa ii reprosez nimic si nici sa o judec, ca nu sunt eu in masura sa fac acest lucru, dar un lucru pentru mine e clar, ca decat asa o mama mai bine sa nu o cunosti niciodata.
Eu cred ca aceste persoane care incearca sa faca atata rau in viata, nu isi dau seama ca de fapt isi fac lor acest rau, si nu noua.Exista un Dumnezeu acolo sus care are grija de fiecare dintre noi si da tutor ceea ce merita.Prin post, rugaciune, si multa multa credinta, putem invinge acest rau.
Am avut multe probleme cu sotul meu, asta inainte de casatorie, am fost pe punctul sa ne despartim din cauza ei si a rautatilor si a povestilor, am ajuns pe punctul sa nu ne mai suportam si sa ajungem la violente verbale,cred ca i-ar fi placut sa ajungeam si la violente fizice, dar cred ca un lucru am invatat din tot:indiferenta doare cel mai tare.
Nu vreau sa intru si in alte detalii, caci as putea sa scriu cateva pagini, dar vreau sa spun un singur lucru: aceasta magie sau farmece exista, si axceste persoane, care vor sapara atat de bune cu noi si sunt atat de false in sufletul lor, exista, insa totul depinde de noi sa le avem aproape sau nu, si de cum stim si putem sa ne ferim de ele( ceea ce nu intotdeauna reusim, din pacate)
Eu am ales sa merg din tara dupa cele intamplate in anul respectiv in relatia mea si a sotului, si la indemnul preotului care imi spunea clar ca am doua optiuni: ori sa plec cat mai departe de aceste farmece, ori sa raman si sa pierd tot , inclusiv viata.Iar plecarea noastra a fost planuita intr-o noapte, in care dupa rugaciuni multe, am inteles ca cel mai bine era sa pleca, si am plecat in lume fara sa avem la cine pleca, si fara sa cunoastem pe nimeni, si Dumnezeu ne-a scos in cale o familie minunata, actualii nostrii nasi, care ne-au indrumat la un nepot de-al lor si in 6 luni aveam acte in Spania, lucru care parea imposibil pe vremea acea.Ca sa vedeti ce mare este puterea lui Dumnezeu.
Nu vreau sa acuz pe nimeni, dar am suferit enorm de mult din cauza rautatilor, a invidiei si a minciunilor si nu am sa mai permit vreodata, ca nimeni sa intre in familia mea.Si nunta a trebuit sa o facem doar noi, caci data care am stabilit-o prima data a trebuit sa o schimbam din dezinteresul total manifestat de anumite persoane.
Nu vreau sa judec pe nimeni, caci este cine sa o faca, dar am vrut sa ma alatur celor care cred in aceste lucruri, si care trec prin situatii asemanatoare, si care nu au curaj sa scrie.La acest subiect ar fii multe de spus, dar prefer sa nu judec pe nimeni si sa va spun tuturor, ca prin credinta, post si multa rugaciune, SATAN poate fi invins, si DUMNEZEU are grija de noi toti si ne ajuta cand suntem neajutorati fara sa ne dam seama uneori.
Va doresc tot cea va doriti si rugaciune, credinta, post cat mai mult si nu va lasati coplesiti de situatii, caci se poate trece peste aceste situatii, uneori dramatice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinaczm spune:

Eu in cunostiinta de cauza sau mai bine zis patita va spun ca din pacate exista tot felul de "legaturi" de farmence si ele isi fac efectul. Am trait sapte ani grei, inebunitori de grei, am crezut la un moment ca totul se va ermina, chiar si viata mea... Stiu ca soacra mea are tot felul de "obiceiuri", dar nu am vrut sa cred ca ar incerca sa ne faca rau si totusi... II multumesc lui Dumnezeu ca ni-a ascultat rugaciunile si a desfacut legaturile celui RAu. In ziua cand am implit sapte ani de casatorie, socrul meu a decretat ca nu mai vrea sa aiba de-a face cu noi in nici un fel. De atunci toate lucrurile in mod uimitor s-au imbunatatit, pot spune chiar ca s-au scimbat radical. Si sa stii ca bun a fost o perioada singurl lucru ca ne-a tinut impreuna. Multumesc inca o data luiDumnezeu ca a trecut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zouzounaki spune:

Corina,imi pare rau pentru cele ce ti s-au intimplat,dar ma bucur mult ca acum toate au trecut cu bine si ca acuma inca odata Dumnezeu a fost alaturi de cei ce au nevoie de El...iti doresc din tot sufletul,dragoste,credinta si armonie in familie...

"Cat asculti de Dumnezeu, atat asculta si Dumnezeu de tine"
Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymcar spune:

Hop si eu cu un mic rationament logic (ca de, asa e cand neuronul ala pervertit de profesie urla cand ceva nu se potriveste)

Pornesc de la premisa ca exista un Dumnezeu. Nici macar ortodox sau catolic, nici macar crestin sau musulman, nu neaparat cel zugravit de vreo religie, biserica, de preoti, de biblie sau coran. Pur si simplu ceva fundamental bun si deasupra cunostiintelor si intelegerii noastre. Nu este nici o contradictie nici macar cu cele mai inalte stiinte, pana si Enstein credea in Dumnezeu si el era evident o minte cu mult superioara noua tuturor si era de formatie .... foarte stiintifica.

Pai atunci conform principiului universal al dualitatii, prezent si in religii si in stiinta in egala masura, este foarte probabil ca exista si entitatea cu insusiri opuse. Ca numim aceasta entitate diavol sau altfel nu are nici o importanta.

La fel, asa cum exista oameni care au harul lui Dumnezeu, care ne pot mijloci apropierea si comunicarea cu el, nu vad de ce nu ar exista si ceilalti, cei care ne pot mijlocii accesul la cel rau. Evident, asa cum majoritatea popilor nu sunt decat niste impostori si niste hoti, care nu au nimic in comun cu cele sfinte si sunt pusi doar pe capatuiala, si majoritatea "adevaratelor fiice ale mamei omida, regina magiei de ce culoare o fi ea"sunt doar niste sarlatane, ca de!, e afacere banoasa. Dar asta nu inseamna ca nu exista si preoti cu har si "vrajitoare" (a le zicem asa in lipsa altui termen mai potrivit) avand puteri similare (chiar daca opuse) harului preotesc. Insa probabil ca asa cum este greu sa gasesti (si sa recunosti) un preot cu har este greu si sa gasesti o vrajitoare adevarata in inflatia de impostoare.

Parerea mea....



My life stinks

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zepellina spune:

quote:
Originally posted by ymcar

Hop si eu cu un mic rationament logic (ca de, asa e cand neuronul ala pervertit de profesie urla cand ceva nu se potriveste)

Pornesc de la premisa ca exista un Dumnezeu. Nici macar ortodox sau catolic, nici macar crestin sau musulman, nu neaparat cel zugravit de vreo religie, biserica, de preoti, de biblie sau coran. Pur si simplu ceva fundamental bun si deasupra cunostiintelor si intelegerii noastre. Nu este nici o contradictie nici macar cu cele mai inalte stiinte, pana si Enstein credea in Dumnezeu si el era evident o minte cu mult superioara noua tuturor si era de formatie .... foarte stiintifica.

Pai atunci conform principiului universal al dualitatii, prezent si in religii si in stiinta in egala masura, este foarte probabil ca exista si entitatea cu insusiri opuse. Ca numim aceasta entitate diavol sau altfel nu are nici o importanta.

La fel, asa cum exista oameni care au harul lui Dumnezeu, care ne pot mijloci apropierea si comunicarea cu el, nu vad de ce nu ar exista si ceilalti, cei care ne pot mijlocii accesul la cel rau. Evident, asa cum majoritatea popilor nu sunt decat niste impostori si niste hoti, care nu au nimic in comun cu cele sfinte si sunt pusi doar pe capatuiala, si majoritatea "adevaratelor fiice ale mamei omida, regina magiei de ce culoare o fi ea"sunt doar niste sarlatane, ca de!, e afacere banoasa. Dar asta nu inseamna ca nu exista si preoti cu har si "vrajitoare" (a le zicem asa in lipsa altui termen mai potrivit) avand puteri similare (chiar daca opuse) harului preotesc. Insa probabil ca asa cum este greu sa gasesti (si sa recunosti) un preot cu har este greu si sa gasesti o vrajitoare adevarata in inflatia de impostoare.

Parerea mea....



My life stinks




Asa cred si eu. Dar suntem prea prinsi in treburile cotidiene, si negam acest aspect.
Chiar, stie cineva un preot cu har?

zepellina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisimuky spune:

Dragilor, ati dezbatut serios problema cu farmecele si blestemele, nu gluma ! Acumasa-mi spun parerea. In tineretile mele ( a se citi in adolescenta ) aveam niste prietene care mergeau la citit in cafea, carti si m-au dus si pe mine ( naiva cum eram ). Bineinteles ca nu aflam ceva extraiordinar, doar povesti nemuritoare, chestia e ca toata perioada aceea mi-o amintesc ca pe una fara nici un fel de satisfactii personale, si ma refer la cele sufletesti. Nu stiu daca are legatura sau nu dar peste catva timp m-am si despartit de prietenul meu de atunci pe care-l iubeam fff.mult si am suferit enorm ani buni din cauza asta. In timp, am antalnit pe altcineva, renuntasem complet la chestiile cu ghicitul in cafea si carti,imi ziceam rugaciunea in fiecare seara, am si postit o vreme, si am observat, fara sa exagerez, ca toate imi mergeau din plin. Mi-am dorit o locuinta a mea, am reusit sa-mi cumpar, m-am casatorit, mi-am dorit sa fac Litere si am facut, mi-am dorit ff. mult un copil si l-am avut.. In concluzie, singura am reusit sa ma conving ca nu faceam bine ce faceam. Cu blestemele, ce sa zic ?! Nu stiu daca m-o fi blestemat cineva vreodata dar eu, in mod sigur, nu voi blestema pe nimeni in viata mea. Nu doresc raul nimanui, nici macar celor care mi-au facut rau, am numai ganduri bune catre toata lumea si cred ca asta conteaza enorm. Ce n-am facut niciodata - o sa ma certati acum - nu m-am spovedit. Desi am intentionat sa o fac, am fost la manastirea de la Sambata, calugarul de acolo cand a auzit ca nu merg la biserica mi-a zis niste lucruri ingrozitoare ( ceva cu satana, dar numai imi aduc aminte exact ce ) da' inca pe ce ton... ca in filmele horror, mai mult m-a speriat, si a refuzat sa ma spovedeasca. Am fost foarte suparata atunci, am zis ca nu o sa ma mai spovedesc niciodata... Da' sincer m-as spovedi, simt nevoia. Voi ce parere aveti de chestia asta ?

Mamica lui Rares si gravidutza cu al doilea bb.

Good things last forever.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymcar spune:

Pai eu nu prea sunt cunoscator intr-ale bisericii, dar, din umilele mele cunostiinte, spovedania nu ti-o poate refuza. Impartasania da, daca nu esti "pregatit", dar spovedania nu. Pana si marii criminali au dreptul la spovedanie! La urma urmei asta e primul pas, nu? Sa te duci sa iti recunosti pacatele in fata lui Dumnezeu prin mijlocirea preotului, pentru ca apoi sa ti le poti spala prin post/rugaciune/etc.



My life stinks

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zepellina spune:

Asa e, nu te poate refuza, dar am mai auzit persoane carora li s-a vorbit urat. Eu cred ca e un pas mare sa ajungi acolo, sa spui, sa recunosti ca ai gresit.
Numai bine.

zepellina

Mergi la inceput