noul cod al muncii

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Este discutabil, si am arguentat mai sus. Chiar daca Codul muncii nu a abrogat-o expres, acest lucru se datoreaza faptului ca au fost abrogate textual, expres sau cum vrei sa ii spunem actele normative de un anumit nivel (legi) care contin dispozitii contrare. Actele normative subsecvente sau date in aplicarea unui act normativ cu forta juridica superioara nu au fost abrogate expres, dar ele urmeaza regimul juridic al actelor in aplicarea carora au fost adoptate.
Consider ca au raspuns in sensul ca mai este inca in vigoare deoarece daca o considerau abrogata, ramaneau multe persoane care nu au contract de munca si care nu mai puteau beneficia de concedii de odihna anul acesta. Codul muncii este eliptic in aceasta privinta. Mai mult ca sigur aceasta HG va fi inlocuita in viitor de o reglementare care sa se coreleze cu dispozitiile Codului muncii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Da,ai dreptate,dar pina se vor hotari in privinta normelor de aplicare si pina la aparitia altor legi edificatore,vom "merge"pe mina domnului ION GIURESCU,secretar de stat la Ministerul Muncii si Solidaritatii sociale!!

Multumesc pentru intelegere si ajutor!!!Cristina


PS Sint asa de amuzanti!!!
art.16 alin(2)"in situatia in care contractul individual de munca nu a fost incheiat in forma scrisa,se prezuma ca a fost incheiat pe durata nedeterminata,iar partile pot face dovada prevederilor contractuale si a prestatiilor efectuate prin orice alt mijloc de proba"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Mihaela,
Poti arata raspunsurile dl-ui secretar de stat(referitoare la vechime si c.o)pe care le-am scris mai sus,celor de la tine sa vezi ce parere au!!!Cristina

Mergi la inceput