Ajutor!!- Diabet gestational

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinaramona spune:

Sunt nedumerita.In diabetul gestational glicemia e obligatoriu mare?Eu am glicemia f.mica.Desi mananc dulciuri,desi am mancat si inainte de a lua analize,tot e mica.Am inteles ca si lichidul amniotic in exces e tot un simptom al diabetului gestational.Am o intrebare,cum ii dauneaza copilului asta?Si ce pot face eu,pt.ca dulciuri mananc oricum...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belkyz spune:

Prima mea postare pe forum, desi il urmaresc de cand am aflat ca sunt insarcinata...
Vreau sa va multumesc pt.ca ati relatat din propria experienta, ati folosit un ton optimist, ne-ati incurajat!!!
Pana sa ajungem la specialisti, sfaturile sunt de mare, mare ajutor.
Eu sunt insarcinata in 28 sapt. Mi s-a confirmat diagonosticul de diabet gestational in urma testului de 3h. Inca nu imi cunosc valorile, astept sa fiu programata la dr.de diabet si dietetician.
Pana atunci am sa urmez dieta de pe forum, incercand sa evit alimentele periculoase.
Promit sa revin cu informatii dupa ce vad dr. pt. a fi de folos si altor fete, sa nu se panicheze, asa cum am facut si eu din prima, necunoscand nimic despre acest subiect.
Dr. mea imi spune sa nu ma ingrijorez, e bine ca l-am descoperit, ca voi urma o dieta. Sper sa nu-mi spuna cuvintele astea calde, doar ca sa nu imi pun viata in pericol, de nervi
Trebuie sa ne gandim in primul rand la copil, lui sa-i fie bine, sa fie sanatos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

La primul test de glucoza, cel de 1 ora, am avut valoarea 149 si mi-au spus ca tb sa il fac si pe cel de 3 ore. L-am facut (cu chiu cu vai, ca e extrem de epuizant) si a treia masuratoare mi-a iesit cica anormala. Nu stiu inca valorile exacte. Mi-au spus ca nu am diabet gestational, dar nici n-am trecut testul, asa ca tb sa urmez un regim alimentar. Din fericire nu tb sa ma intep zilnic. Acum astept sa vorbesc cu dieteticianul si sa vad ce regim imi recomanda. Ma cam sperie ideea pt ca eu mananc multi struguri si banane, cartofi, covrigi si beau sucuri de portocale, si daca imi scot asta din alimentatie... nu prea stiu cum o sa fac fatza inca vreo 10 saptamani.

Ma intreb daca nu ar tb sa cer si o eco sa vad cum arata fetita si daca totul e ok. Pe aici sunt cam zgarciti cu ecografiile si ma tem ca ma refuza. Voi credeti ca ar fi o idee buna sa insist?

Pupici si multa sanatate la toate! Si multumiri Danelutzei pt dieta!

29, cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crishtina spune:

Buna fetelor.

Si eu sunt suspecta de diabet gestational. Insa la mine nu stiu cum e, ca doar glucoza din urina mi'a iesit mare. La prima analiza 500 cand trebuia sa fie 0. Apoi am repetat analiza si glicemia in sange era 83 (70-110) si in urina 150. Acuma doctorul nu s'a pronuntat ca ar fi diabet, mi'a recomandata sa reduc dulciurile, pastele si painea...si sa fac o analiza a sangelui intr'o zi normala. Adica sa imi ia dimineata, apoi dupa o ora ce am mancat, apoi dupa pranz si dupa cina. Acuma o sa vad cum iese analiza asta si ce imi spune. Daca a mai avut cineva probleme de astea mi'ati fi mult de ajutor.

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crishtina spune:

Nu ma poate ajuta nimeni?

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Crishtina, imi pare rau, dar eu nu am avut problema cu urina.

In schimb am avut diabet gestational. In sensul ca glicemia pe nemancate imi iesia bine, dar glicemia provocata imi iesea mare (si la testul cu o ora si la cel cu 3).

Nu a fost nevoie de injectii, doar de regim alimentar si verificarea glicemiei lunar (in cazul in care ar fi crescut ar fi trebuit reevaluat tratamentul).

Asta se intampla prin luna a cincea. Pana atunci luasem 8 kile in sarcina, iar dupa ce m-au pus la regim am slabit 3. Asa ca pot zice ca am luat doar 5 kile cu totul de la inceputul pana la sfarsitul sarcinii.

Stiu ca nu aveam voie banane, struguri, pepene, caise, piersici...

Puteam manca 2 mere pe zi sau 4 prune impartite la 2 mese. Si doar cateva felii de paine pe zi, fara sucuri de fructe, doar o gramada de legume.



Sanziana & Marina (03/10/2004)Cand s-a nascut Marina... Varsta Marinei


"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Hai sa va povestesc si eu. Saptamana a 32-a, la analiza urinei iese glucoza mare, trimis la diabetolog, facut test, valori 85-210-180, clar diabet gestational...am crezut ca innebunesc. Lovitura cea mai mare a fost cand mi-au daruit, pe langa un aparat de testat glicemia, si o ´minunata´ seringa continand insulina si m-au trimis la etaj, sa ma invete tanti de-acolo cum sa ma injectez...de cate ori pe zi si cate unitati. Asta a fost cosmarul sarcinii mele (pana atunci de invidiat, fara greturi sau alte probleme), abia asteptam sa nasc, sa scap odata de regim dar, mai ales, de insulina. Copilul meu nu a fost macrosomic, a avut doar 2.980 g, cu toate astea eu am cerut cezariana. Nu trebuie sa va speriati de dieta, mancati des si putin, 5-6 mese pe zi. Nu este adevarat ca nu trebuie sa consumi deloc paine. 1-2 felii pe zi se pot consuma, dar nu mai mult. Dr. meu mi-a atras atentia sa evit alimentele deja ´pasate´, cum ar fi piureurile, nici sucuri de fructe nu aveam voie, fructe da, dar nu mai mult de jumatate de banana si un mar pe zi. Pana am nascut am slabit 4 kg. Ceea ce va mai pot spune este sa va tineti serios de dieta daca vi s-a descoperit diabet gestational, e foarte important sa tineti in frau valoarea glicemiei. Va doresc nasteri usoare si copii sanatosi !

Carmi si Fabiano-mic-si-scump (20.10.05)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crishtina spune:

Va multumesc mult Carmen si Sanziana72 Maine o sa fac analiza si pe saptamana viitoare stiu sigur rezultatul. Acuma sper din suflet sa nu fie vb de diabet ca nu stiu ce o sa ma fac. E greu sa tii regim si mai ales sa te abtii de la unele care ti'e pofta de mori. Acuma de o fi asa, faci orice pt bebe si o sa reusesc. Va multumesc inca o data

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:

Salut la toata lumea !
Am si eu o nelamurire legata de diabetul gestational.Din ce-am citit aici vad ca nu se dezvolta de la inceputul sarcinii ci in a doua jumatate a ei , asa este sau ma insel?
Eu sunt in 11 sapt. si mi-am facut glicemia normala ( pe nemancate dimineata ) si mi-a iesit la limita max. 115 ( max.115).Anul trecut , cand nu eram insarcinata , mi-a iesit 94 ( max.145).Doctorita mea m-a intrebat daca am mancat dulce cu o zi inainte de recoltare , dar chiar nu-mi aduceam aminte.
Voua v-a crescut glicemia inca de la inceputul sarcinii sau mai tarziu ?
Oricum imi voi repeta analizele , insa pana atunci vreau sa stiu daca s-o las mai moale cu inghetata , ca altceva dulce nu mananc si nici cu fainoasele nu ma prea omor.

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jeni71 spune:

Buna seara !
Sunt o viitoare mamica de iulie-august. Am fost diagnosticata cu dibaet gestational de la 5-6 saptamani. Asta, deoarece amandoi parintii sunt cu diabet, bunicii la fel si primul copil a avut la nastere 4.650 kg si 61 cm. Glicemia dimineata pe nemancate era ok, insa la incarcarea cu glucoza am depasit clar valorile normale. Hemoglobina glicozilata care arata media glicemiilor in ultimle e 3 luni a iesit ok. Pana acum la 33 saptamani am mers pe regim, si va pot spune ca din cand in cand, am mai furat cate o prajitura, cate un suc, fructe, cartofi prajiti. E adevarat nu in exces, dar am mancat. Am repetat glicemiile lunar, plus ca am avut acasa aparat de testat glicemia cu testere dat de sectia de diabetologie. HEmoglobina glicozilata mi-am repetat-o de 2 ori si e ok. Acum la eco, a iesit ca bebe are deja 3 kg si doctorul mi-a spus clar ca nu ma lasa sa merg pana la 40 de saptamani ci la saptamana 37 maxim 38 imi provoaca nasterea si daca merge natural (avand in vedere ca si prima data am nascut usor) e ok, daca nu imi face cezariana. Nu trebuie sa va sperie acest diagnostic, nu e cel mai sinistru lucru in sarcina, si se poate ajunge fara probleme la termen si ce e mai important, bebelusii nu au de suferit, si nu se nasc cu diabet, ci sunt predispusi sa faca diabet la vasrta de peste 40-50 de ani. trebuie insa avut grija cu ce cat si cum mancam. E adevarat ca exista riscuri mari pt copil daca acest diabet nu se descopera si mama are valori f mari ale glicemiei. E mai bine sa se stie ca exista si sa fie tinut sub control decat sa nu se stie si sa existe probleme.
Asa ca fruntea sus, putin regim nu strica, sarcini si nasteri usoare si bebei sanatosi.
VA pupic[pup=] pe toate!

Jeni33+

Mergi la inceput