rana pe col

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina d spune:

Nu am rezolvat nimik cu rana.Cand am intrebat'o pe dr. de ea nu mi'a spus decat ca o mai am si acum, nu la fel de mare dar e acolo.Nu inteleg cum de imi ies bine analizele (in afara de ceva ciuperca care cica imi va trece doar cu spalaturi cu musetel si bicarbonat)ca eu nu vad nici o imbunatatire.Atata doar ca am aruncat banii pe geam si tot degeaba...nu ca ar fi o problema dar macar de mi'ar trece.De la primul control merg in fiecare luna la control si tot degeaba...starea mea e la fel ca inainte de control...sunt disperata si nu stiu ce sa mai fac...dr. mea e cica cea mai buna din oras, nici nu stiu ce sa mai cred...va pup si sanatate multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lunna27 spune:

Alina eu as zice sa mai afli parerea unui medic,chiar daca zici ca al tau dr e cel mai bun.Eu zic ca doar in ranile mai usoare e posibil sa treaca cu tratament naturist,m-am convins...

Dana cu Paul (8.09.2000)& Ana Maria (6.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina d spune:

Am tot cautat pe net si am dat peste produsele forever living products...ce ziceti m'ar ajuta cu ceva forever garlic thyme? Nu mai stiu ce sa incerc si am vazut ca este un dezinfectant foarte bun...cu acelasi produs a scapat o prietena de'a mea de negii pe care i'a ars de zeci de ori si se refaceau de fiecare data...ce ziceti? sa incerc ? ma gandesc ca rau nu poate sa'mi faca...daca stiti vreuna ceva despre acest produs va rog sa'mi spuneti si mie...sanatate si pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns O fata de la mare spune:

Intru si eu in vorba pt ca vad ca inca cineva mai trece prin fazele de panica, precipitare si lipsa de orientare pe care si eu le cunosc si care mi s-au tras tot de la o candida si o rana pe col.
In primul rand as spune ca eu am pus o intrebare doctorului:"cum apare rana de pe col?". Raspunsul a fost:"de la o infectie, cel mai probabil". Asa incat am tras concluzia ca ar trebui vindecata intai infectia pt ca apoi sa se poata face ceva pt rana.
Lucrul acesta s-a intamplat. Dupa mai multe lame de control care ma anuntau ca inca mai sunt "rari spori de candida", intr-un final am aflat ca au disparut si acestia. Doctorul a insistat sa fac tratamentul pana cand "scap" de tot de candida.
AM MERS PE MANA LUI de la inceput si pana la sfarsit si am scapat usor-usor si de pacoste, dar lucrul cel mai important este ca m-am echilibrat in privinta temerilor si supozitiilor exagerate pe care le construiam in mintea mea si la care mare contributie au avut si lecturile de pe internet.
Ajungem asadar la vorba ca e nevoie de specialisti(care inca mai exista, doar ca trebuie sa ii cauti).
A urmat apoi spre rezolvare rana de pe col...care am inteles ca nu era de speriat, dar care trebuia urmarita. Mi s-a spus ca daca sunt foarte nerabdatoare si am motive ca sa ma grabesc, aparatul de cauterizare este in dulap si se poate rezolva asa. Dar am simtit ca doctorul inclina spre calea vindecarii naturale si apoi mi-a explicat ca, la urma urmei, daca dupa vreo 2 luni nu se vindeca singura, apelam si la metoda cauterizarii. Daca mai tin minte bine, mi-a spus ca din 10 femei, 8 se vindeca pe cale naturala.
Asa ca plina de speranta si in cunostinta de cauza am asteptat o vreme si la urmatorul control care a fost la vreo 2 luni mi s-a spus ca nu mai este nici o rana si ca vagina este curata.

Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus poveste-asa! Poate ca este de folos cuiva.
Va doresc din suflet sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lunna27 spune:

Eu nu zic ca nu e adevarat ce spui tu dar,parerea mea e ca depinde si de organism si de marimea ranii

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns O fata de la mare spune:

Sincera sa fiu, nu stiu de ce anume depinde vindecarea ranii, nu am nici o pregatire in domeniul medical si tot ce pot sa fac este sa speculez si, in cele mai multe cazuri sa ma sperii, atunci cand vine cazul vreunei boli care depaseste o raceala:-)Asa incat nu zic nici eu ca tu nu ai dreptate, tot ce am vrut a fost sa ilustrez o situatie reala si poate ca am vrut si sa sugerez ca ar trebui sa avem incredere in parerea doctorilor buni, pe care sa dea Dumnezeu sa ii gasim cand avem nevoie de ei.
Cu aceleasi urari de sanatate si optimism!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina d spune:

draga "o fata de la mare" ce ti'a recomandat doctorul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns O fata de la mare spune:

Poate ca, decat sa-ti descriu eu exact ce am facut( poate voi face si asta daca tii neaparat- ma voi uita pe retetele prescrise pe care le-am pastrat in parte, au fost vreo 5,6 ) mai binw ar fi sa iti indic un anumit mesaj dintr-un topic de discutie sustinut pe acest site chiar de un medic ginecolog(dupa parerea mea foarte profesionist). Daca tu socotesti ca ti-ar fi de vreun folos dupa ce vei citi acestea sa-ti mai scriu si eu cum am procedat, imi scrii si promit ca iti dau un raspuns. Oricum ceea ce scrie aici seamana mult cu ceea ce si eu am facut.


Originally posted by letizia

Buna Teo,

Revin cu doua intrebari scurte:
1. Rezultatul analizei cu care te tot "amenint" de ceva timp; bref, in septembrie, situatia mea era asa:
-test Pap, rezultat CII inflamator
-secretie vaginala: flora microbiana grad III, spori Candida.
Tratament: nizoral, oral, 5 zile (400 mg/zi) + clotrimazol ovule, 12 zile (1/zi). Partenerul nu a urmat nici un tratament, deoarece doctorita a insistat ca nu e nevoie decat daca apar simptome de infectie si la el, si nu a fost cazul.
Azi, rezultatul analizei arata asa (da, stiu, am repetat analiza dupa trei saptamani, merit sa ma pui la colt, doar sa nu stau si cu genunchii pe coji de nuca): frecvente leucocite, frecvente celule epiteliale, flora polimorfa prezenta, rare micelii.
Intrebarea mea este daca ma poti ajuta cu o schema serioasa de tratament, inteleg ca miceliile se refera tot la drojdii, deci lighioana n-a disparut, ceea ce nu numai ca ma exaspereaza, dar ma si ingrijoreaza. Mai adaug ca simptomele sunt destul de nezgomotoase, dar cred ca asta nu-i motiv de bucurie, mai degraba un semn de cronicizare a infectiei (?)-azi sunt tare inteleapta- iar dupa terminarea tratamentului, am reluat activitatea sexuala cu protectie, deci de vina pentru recurenta nu pot fi decat I, me and myself...(unde/ce gresesc??)

2. La intrebarea nr. 2 renunt deocamdata, ca m-am lungit deja prea mult cu nr. 1, si cum m-am ars la capitolul “detalii” acum suflu si-n “generalitati”.

Mii de multumiri anticipate si numai bine.

Letizia


--------------------------------------------------------------------------------


Letizia,

Din rezultatul examenului secretiei vaginale inteleg ca situatia locala nu s-a modificat cu nimic dpdv bacteriologic in urma tratamentului urmat. Deductia conform careia lipsa manifestarilor zgomotoase indica tendinta spre cronicizare este mai mult decat corecta. Nu pot spune ca tratamentul descris de tine nu a fost corect: in mod uzual el duce la disparitia sau cel putin la inhibarea activitatii Candidei (care nu mai apare sau apare in forma exclusiv sporulata). Este posibil sa fie vorba de o tulpina mai rezistenta la tratament, caz in care acesta se va prelungi pe parcursul mai multor etape, sustinute de antimicotice diferite. Cu alte cuvinte, lipsa eficientei terapeutice nu este neaparat vina ta. In mod secundar, constat ca tratamentul adminsitrat nu a tintit si catre bacteriile prezente in secretia vaginala. Si indiferent de prezenta sau absenta manifestarilor locale, el (tratamentul) trebuia sa se adreseze in egala masura si partenerului.

Desi cateva scheme de tratament sunt de gasit in alte raspunsuri din acest topic, hai sa nu te obosesc prea tare cu cautarile si cu adaptarile, asa ca:

Tratamentul va avea doua componente: generala (pilule de luat pe gura) si locala (lavaje si ovule/creme). El se va adresa atat tie, cat si partenerului numai in ceea ce priveste lupta antimicotica. Bacteriile care se pot dezvolta in mod patologic in vagina nu rezista in majoritatea lor covarsitoare in mediul reprezentat de suprafetele mucoase peniene; cu alte cuvinte, la barbat infectia bacteriana peniana se stinge de la sine.

TRATAMENTUL GENERAL va consta in administrarea unui antimicotic oral. Aproape orice forma de Fluconazol in capsule de 0,150g este buna (in ordinea crescatoare a preturilor: Flucoric, Diflucan, Diflazon). NU recomand preparatul romanesc Flucovim, care in "compensatia" pretului ridicol de mic ofera o eficacitate terapeutica inobservabila. Vor fi necesare 2 cutii pt tine si alte 2 cutii pt partener. Fiecare cutie contine cate o capsula. Atat tu, cat si partenerul veti inghiti cate o astfel de capsula in zilele 2 si 6 de tratament (numaratoarea zilelor incepe cand vrei tu, nu are relatie cu zilele cicllui menstrual; preferabil ar fi sa incepi insa tratamentul imediat dupa menstruatie, pt a nu avea de infruntat neplacerile pierderii de sange in cadrul tratamentului local). In plus fata de precedentul, numai tu (nu si partenerul) vei lua un antibacterian cu actiune pe anaerobi: Tinidazol in comprimate de 0,500g (preparate comerciale: Tinidazol, Tinizol, Fasigyn). Vei avea nevoie de 4 cutii a 4 comprimate (total 16cp). Tinidazolul va fi administrat de doua ori pe zi. In prima zi de tratament, vei lua de doua ori cate doua comprimate (total 4cp - doza de atac). Incepand de la a treia administrare, se va adminstra un singur comprimat de doua ori pe zi. Cele 16 comprimate vor acoperi astfel o perioada de 7 zile. Pe parcursul administrarii Tinidazolului si 3 zile dupa aceea (deci un total de 10 zile) este absolut interzis consumul oricarei forme de alcool, nici in cantitati infime. Manifestari de genul greturilor (chiar varsaturi) si senzatiei de gust metalic sunt obisnuite pe parcursul administrarii de Tinidazol si nu au vreo semnificatie alarmanta.

TRATAMENTUL LOCAL PT TINE consta in lavaje vaginale cu un antiseptic vaginal si administrarea intravaginala a unor ovule.

Lavajul vaginal se efectueaza cu solutie de Septovag. Vei cumpara o cutie de Septovag. In ea vei gasi 24 pliculete cu o pulbere albicioasa. Pulberea dintr-un plic se dizolva in 0,5-1l apa calduta (cum am inteles ca locuiesti intr-un oras mare, apa NU trebuie fiarta si racita, cum se specifica pe pliculete). NU faci lavaje vaginale cu apa rece - daca nu ai apa calda la ora programata pt tratamentul local, incalzesti inainte de dizolvarea pulberii. Restrictia mentionata nu se refera la solubilitatea medicamentului, ci la efectele nocive ale spalaturii vaginale cu apa rece pt celelalte organe genitale interne (cu alte cuvinte, nu este cazul sa iei atitudini spartane in acest sens). Ar fi preferabila adaugarea unei linguri cu varf de bicarbonat de sodiu (din cel disponibil in alimentara pt prajituri) la solutia de Septovag. Solutia astfel obtinuta va fi utilizata IMEDIAT dupa preparare. TOATA cantitatea de solutie va fi utilizata la un lavaj. Lavajul se efectueaza cu ajutorul unui irigator, utilizand canula vaginala (adica piesa de plastic cu varful usor bombat si cu numeroase orificii). Daca nu ai deja un irigator, iti recomand procurarea unuia clasic (vas cilindric cu tub de cauciuc la care se ataseaza canula): in afara de pretul mic, este si cel mai fiabil. CANULA trebuie introdusa in vagina cat de adanc posibil (adica pana ajunge in fundul vaginei). PRESIUNEA cu care se ejecteaza solutia din irigator (reglabila la dispozitivul clasic prin ridicarea sau coborarea vasului in raport cu vagina) trebuie sa fie cea mai mare suportabila (adica presiunea cea mai mare la care nu exista senzatii neplacute). Lavajele vaginale vor fi efectuate in aceasta etapa de tratament zilnic, preferabil seara imediat inainte de culcare. Vagina NU se usuca in nici un fel dupa efectuarea lavajului.

Ovulele vaginale pt aceasta etapa de tratament vor fi reprezentate de Polygynax. Sunt necesare 2 cutii a cate 6 ovule (total 12ov). In primele 3 zile de tratament se va introduce un ovul imediat dupa lavajul vaginal (in vagina uda) si un al doilea la cca 12 ore, fara o spalatura vaginala prealabila (deci 2ov pe zi). Din a 4a zi de tratament (adica dupa terminarea primei cutii de Polygynax) se renunta la ovulul din cursul zilei si se continua doar cu cel introdus imediat dupa lavaj, seara. In total vei introduce aceste ovule 9 zile.

In seara celei de-a 10-a zi, vei efectua un ultim lavaj vaginal (pt eliminarea medicamentului introdus cu o seara inainte), dupa care vagina va fi lasata in repaus absolut timp de minim 48 ore (adica fara contact, fara spalaturi vaginale, fara tampoane intravaginale, fara dispozitive de stmulare sexuala vaginala). Poti face dus/baie, poti recurge la igienizarea cu apa si sapun a reginii vulvare, dar NU vei introduce nici jetul de apa al dusului, nici degetul in vagina. Dupa aceasta perioada de repaus vaginal te vei prezenta (fara a spala vagina in prealabil!!!) la un laborator pt recoltarea secretiei vaginale si efectuarea unui nou examen microscopic al acesteia (asa-numita "lama de control").

TRATAMENTUL LOCAL PT PARTENER consta in lavaje peniene repetate, urmate de aplicarea unei creme antimicotice.

Lavajul penian se efectueaza cu apa si sapun din abundenta. El vizeaza cu precadere glandul penian (capul penisului), santul balanopreputial (gatul penisului) si preputiul. Evident, pt indeplinirea acestor deziderate este necesara decalotarea prealabila a penisului (indepartarea preputiului de pe gland). Sapunul se indeparteaza prin clatire cu apa din abundenta (atentie: remanenta sapunului pe mucoasele peniene detrmina iritarea acesteia si aparitia unor senzatii intens neplacute, care vor determina aproape sigur abandonul tratamentului!). Penisul decalotat se usuca prin tamponare cu un prosop din bumbac (atentie: uscarea NU se face prin frecare - aceasta determina microleziuni mucoase care se vor suprainfecta, vor determina usturimi si vor determina un alt pretext pt abandonul tratamentului).

Pe penisul astfel preparat se aplica un strat consistent de Lomexin crema. Crema se aplica fara masaj - ea nu este menita a penetra tesuturile. Aplicatia se face la nivelul glandului si mai ales a santului balanopreputial si este urmata imediat de recalotarea penisului (daca subiectul nu este evreu). Parte din crema se va lichefia si va curge la exterior - partenerul trebuie informat, pt a nu intra in panica la ideea gresita a unei scurgeri uretrale masive. Din acelasi motiv este indicataplasarea unor comprese in interiorul chilotului, pt a evita patarea (definitiva?) a acestuia.

Tratamentul local va fi aplicat si de partener zilnic, cel putin 10 zile.

Este preferabil ca pe parcursul acestei etape terapeutice sa nu existe contacte sexuale (de la inceperea tratamentului pana la recoltarea secretiei vaginale pt lama de control).

Cam asta ar fi, cu maxim de detalii, tratamentul. Compara cu ce ai facut tu si-ti vei putea raspunde singura intrebarii "unde/ce gresesc??"... Astept sa revii cu rezultatul lamei de control.


S-auzim de mai bine!

Mergi la inceput