Ajutor - Remedii pt metastaze

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Crinutz, Cerasela,

am tot intrat pe subiectul acesta... imi pare rau ca vestile nu sant prea bune, boala asta e tare perfida, pe tata l-a doborat in 3 luni, stiti ca am scris la vremea respectiva. Nici acum nu mi-am revenit..
Insa tatal meu avea 85 de ani, si poate ca organismul era prea obosit sa mai lupte cu boala.
De aceea va doresc curaj si sanatate multa si nu abandonati lupta !
Sefa mea a luat pentru tatal ei de curand si niste injectii cu vasc din Germania, face saptamanal cate una, pe langa un tratament naturist.
(tatal ei a fost operat acum 1 an la Cluj si i s-a indepartat o tumoare canceroasa de pe ficat, nu face cito, decat tratamentul naturist. dupa operatie a facut de vreo 2 ori ascita, dar de cand ia tratamentul naturist - ceva chinezesc, parca, daca vreti ma interesez - nu a mai facut nici ascita aceea).

Va pup si sa auzim vesti bune

Ingrid

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vanessa ionescu spune:

cred ca si eua m cate ceva de zis, din pacate, la subiectul asta.....
Mama mea este intr-o stare grava. A avut in urma cu 20 de ani o operatie de cancer la san peste care a trecut cu bine. pe vremea aceea nu se faceau citostatice ci doar cobaltoterapie.
in urma cu ceva mai mult de trei ani i-a recidivat la celalalt san (stangul). A tacut multa vreme, mult prea multa. Avea doar 59-60 de ani. Nici acum nu stiu exact cand i-a reaparut boala si implicit tumoarea. Eu am aflat in urma cu vreo 2 ani dar a refuzat in mod constant sa faca operatie pana anul trecut cam pe vremea asta cand a doborat-o durerea. Tumoarea crescuse foarte mult si o durea tare. A acceptat cateva ture de cito si in februarie 2006 s-a operat. Dar avea toti ganglionii invadati. au urmat cito dar a iesit fara receptori la analiza. a facut raze dupa care a refuzat sa mai faca ceva o perioada pana in iulie cand a facut metastaza pleurala. de atunci ne chinuim cu punctia si extractia lichidului si cu citostatice (pt plamani) aproape saptamanal iar zilnic 6 patile de cito orale.
Nu e bine deloc, se sufoca si deabia respira chiar si cand nu are lichidul refacut. Acum vreo saptamana a cazut si vreo 3 zile la pat avand ceva probleme cu stomavul (ea a zis ca e o indigestie dar ma mir). Febra a inceput sa faca seara. nu mare dar face. si se pare ca are si ceva metastaze osoase. si o usoara ascita.
off, mi-am varsat si eu focul ca pe aici ma intelegeti.

Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vanessa ionescu spune:

Cerasela, eu acum citesc ce ati postat voi. Cancerul da febra in stare mai avansata. Mi-e dr mamei chiar asta mi-au spus demult sa o urmaresc de febra.

Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

fausta_ro, nu zic ca nu ai dreptate insa mama are o varsta mai inaintata si orgnismul ei e foarte slabit, nu mai rezista ea sa mai fac. Asta a fost alegerea ei, oarecum si a noastra, pentru ca e greu sa o vezi si in starea aia. Poate ca ar fi continut daca la tomografie ar fi iesit bine, dar cum au aparut alte tumori deja e prea mult.

Cerasela ce sa iti zic? decat ca imi pare rau ca nu e bine tatal tau.

Ingrid injectiile cu vasc sunt probabil cele pe care le facesi dr. Togoreanu, nu? spune-ne te rog mai multe despre med ala chinezesc.

vanessa ionescu imi pare rau ca treci si tu prin asa ceva. Nu pot decat sa iti spun sa te tii tare. si sa nu renunti.

va sarut!


"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Buna fetelor,

va scriu pt ca sunt disperata. mama are dureri din ce in ce mai mari desi ia tot felul de calmante. Nu mai stim ce sa ii dam. Stiti voi ceva puternic pt durere? Inca nu a trecut pe morfina, ne este teama de momentul asta pt ca eu una nu stiu cum reactioneaza la acest medicament. eu stiu ca nu prea mai esti bun de nimik, ca te drogheaza destul de puternic. Ai vostri au/au avut dureri? Ce faceti sau ce ati facut in cazul asta? Ca eu nu mai stiu. Ne e asa de mila de ea! Nici nu e prea rezistenta la durere si ia totul f in tragic, cred ca isi accentueaza si mai mult straea de rau.

Sa fie de la nicolit? Unele modificari se vad de ceva zile: urina si scaunul sunt modificate ca si culoare, s-a colorat un pic pielea pe burta, chestii de-astea. V-am tot auzit de ascita...ce e asta si se manifesta la persoanele bolnave de cancer?

merci pt raspunsuri!



"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vanessa ionescu spune:

Crinutz, ascita este lichidul care se aduna in abdomen. cred ca este specific celor cu cancer la unul dintre organele "de jos". Mama a facut lichid la plamani (ea a pornit de la cancer de san) si are putina ascita. asa mi s-a zis dar mi-au spus ca, in cazul ei mai rar face o ascita mai pronuntata. lichidul de la plamani se extrage printr-o punctie. cred ca la fel se procedeaza si cu cel de la stomac sau de unde o fi el adunat. nu e prea stiintifica explicatia mea dar cam asa ceva este ascita.

Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceraseluta spune:

Crina,draga mea,sunt asa de trista...se pare ca pana la urma parintii nostri se vor intalni in curand "acolo" unde noi nu avem inca acces.Tata are ascita si e din ce in ce mai rau.Ascita este lichidul care se acumuleaza in cavitatea toracica si este strict legat de functiile ficatului( la ciroza e evident,pentru cancer de ficat nu stiu sa ma pronunt).Ce exprimi tu ca se intampla cu mama ta zilele astea este intradevar o "decompensare" a functiilor ficatului.Exact aceleasi simptome le are si tata.nu mai sper de mult intr-o minune ma rog doar sa nu-l doara sa aiba o trecere linistita ...si sa-i fie cu mult mai bine acolo unde merge ,decat aici unde a stat exact atat cat a fost nevoie sa-l iubesc si sa-l indragesc si sa nu-mi inchipui nici acum ,cum ar fi viata fara el...

cela(31)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Cerasela, si eu sunt trista si uneori ma gandesc la ce-i mai rau dar inca mai sper intr-o minune. Trebuie sa sper! Poate face ceva totusi nicolitul, chiar daca ma imbat cu apa rece. Altfel nu cred ca as putea sa rezist. Hai sa mai credem pana se va intampla inevitabilul.
Mie imi vin uneori asa niste ganduri si niste imagini pe care nu vreau sa le am dar care totusi exista. Si voi va vedeti parintii bolnavi in clipele "acelea" (nici nu pot sa le pronunt macar)?

Si sa ma ierte Dzeu uneori ma uit cu invidie, pe strada, la femeile de varsta mamei care sunt cat de cat sanatoase, sau cel putin nu au o boala asa de grava. stiu ca e un pacat sa fiu invidioasa dar sunt lucruri pe care nu le pot controla, asa cum nu pot nici sa nu imi pun mereu intrebarea "de ce noi?" De ce nu putea si mama mea sa aiba o batranete linistita, cu boli mai usoare si tratabile? si asa a avut o viata grea, fara prea multe satisfactii, fara bani, fara vacante, fara indeletniciri de "doamna". Ne-a crescut pe noi trei cu greu si atat. De asta sunt atat de indignata ca i se intampla asta. Poate si toate supararile acumulate de-alungul anilor, stresul si neajunsurile au determinat aparitia bolii. Hai ca am reusit sa ma intristez indeajuns de mult cat sa incep sa bocesc.

Crina

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceraseluta spune:

Cum as putea sa-ti insuflu eu curaj cand tocmai eu imi pierd nadejdea pe zi ce trece???Am avut un vis de noapte tare ciudat,nu am mai visat niciodata asa ceva,probabil unde ma gandesc prea mult si-mi inchipui cum o sa fie "spre sfarsit",in orice caz l-am visat pe tata dandu-si sufletul in bratele mele si eu fiind furioasa ca nu gaseam o lumanare sa o aprind.si eu voi pierde cel mai important barbat din viata mea,nu o sa ma mai astepte nimeni in gara de acum,sa ma ajute la bagaje,nu voi mai fi "fata tatei".Poate faptul ca se duce asa devreme ma face sa fiu frustrata pana la paroxism,am vrut sa le ofer parintilor mei batraneti linistite(sacrifincandu-mi eu tineretea pentru acest confort).Si am ramas exact fara nimic.Tata e in spital aici la Bucuresti,nici nu sufera macar,e indopat cu tone de perfuzii...si nici macar nu mai inteleg de ce.As vrea sa-l duc pe o insula frumoasa sa-i explic despre ce e vorba...sa-l las acolo sa se impace cu propirul suflet si cu dumnezeu si sa-i spun sa ma cheme cand va fi inteles despre ce e vorba.

cela(31)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

fetelor (mai ales cele care aveti bolnavi cu ficatul) ati vazut ceva schimbari in coloratura pielii, ochilor, ceva galbui? mama e din ce in ce mai galbena si ne tot gandim sa nu fie icter. sau o fi tot un efect al nicolitului (desi nu cred)? V-ati intalnit cu asemenea situatie si daca da ce ati facut, la ce medic ati fost si ce tratament se poate face? Fetele mi-au raspuns deja la subiectul "icter" pe care l-am deschis, ca ar trebui sa mergem urgent cu ea la medic. Oare e grav?

Scrieti aici va rog ce alte schimbari ati observat in urma administrarii nicolitului, ca sa putem face comparatii.


Voi ce vesti aveti?

Pa pa

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

Mergi la inceput